Culinaire flottielje Sicilië

Prikkel de zinnen tijdens een fantastische week op het water omringd door de ongerepte Eolische Eilanden bij Portorosa op Sicilië. Uw missie is simpel: de lekkerste Italiaanse gerechten en de mooiste wijn proeven. Het vlaggenschip van de flottielje neemt u mee naar de beste plekken en met behulp van lokale kennis vindt u de verborgen schatten van het vaardistrict. Uniek is de chef-kok aan boord, die u met liefde en toewijding terzijde staat, terwijl u ervaart hoe u de lekkerste Italiaanse gerechten op tafel tevoorschijn tovert.

Geniet van heerlijk eten, van lekkere wijn en leer het verhaal achter het product kennen voor slechts € 335 extra per persoon. Deze flottielje is inclusief:

  • varen onder begeleiding van een schip met kapitein en technicus
  • hulp bij het af- en aanleggen
  • alle maaltijden en wijn
  • transfers naar de restaurants en wijnhuizen
  • een chef-kok voor één dag aan boord

de vaarroute

Zaterdag – Portorosa
Uw flottielje vaarvakantie in Italië begint goed, met een proeverij van lokale wijn en heerlijke delicatessen. U overnacht aan boord.

Zondag – Vulcano
Het eilandhoppen kan beginnen, met een ontspannen vaartocht in noordelijke richting naar Vulcano. We gaan voor anker in een prachtige baai aan de zuidkant van het eiland, waarna we koers zetten naar Vulcano Bay. s' Avonds geniet u van versgevangen vis in een restaurant niet ver van de haven. 

Maandag – Stromboli
Met Vulcano in het kielzog sturen we aan op Panarea voor een lekkere lunch. Stromboli is de volgende stop, het perfecte decor voor een ontspannen nacht. Ga hier zeker even van boord om het bijzondere eiland te ontdekken.

Dinsdag – Salina
We zeggen Stromboli vaarwel en varen naar Salina. Het anker gaat onderweg uit in Basiluzzo. Het eindpunt voor vandaag is de haven van Salina, waar een aantal knusse lokale restaurants u van harte uitnodigen plaats te nemen, en te genieten van heerlijk eten en de lekkerste wijn.

Woensdag – Filicudi
Het westen lonkt, met het prachtige eilandje Filicudi. Lunchen doet u in Pollara. In Filicudi staat een bezoek aan een schapenboerderij op het programma. Bovendien mogen we in de haven genieten van een buffet, bereid met de lekkerste lokale ingrediënten. 

Donderdag – Lipari
De volgende stop van uw flottielje is Lipari. Een goede nachtrust is gegarandeerd in de haven bij Lunga. Voordat u onder de wol kruipt, geniet u van de Italiaanse zon op het witte strand spiaggia bianca di pomic. 's Avonds worden we verwacht in een authentiek Italiaans restaurant, waar een selectie heerlijke wijn voor ons klaarstaat.

Vrijdag – Portorosa
Op de terugreis naar de haven van Portorosa gaat het anker uit bij het eiland Lipari, niet ver van de torenhoge vulkanische rotsformaties die de locals Faraglioni di Lipari gedoopt hebben. Eenmaal terug in de haven gaan we aan tafel om te genieten van een gezellig afscheidsdiner.

Zaterdag – Portorosa
U geniet van een heerlijk ontbijt en verlaat het schip om 9 uur 's ochtends.

Ontdek alles wat Sicilië te bieden heeft

REISDATA 2020
  • 13 - 20 juni
  • 20 - 27 juni
  • 5 - 12 september VOL
  • 12 - 19 september VOL
  • 19 - 26 september

 

Meevaren?

Vul dan onderstaand formulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om, zoals beschreven in ons privacybeleid. Wij nemen hoogstens één keer per week contact met u op via de post of e-mail. U kunt zich op elk moment van de contactlijst laten verwijderen. Onderaan onze mails vindt u bovendien een optie om u per direct af te melden. Door hierboven op 'aanvragen' te klikken, bevestigt u dat u ons privacybeleid hebt gelezen en dat u hiermee akkoord gaat.