Vaarvakantie met schipper

Indien u nog nooit gevaren heeft, een jacht huurt die groter is dan u gewend bent of indien u simpelweg wilt relaxen aan boord, dan is het inhuren van een schipper een uitstekend idee. Onze schippers kunnen zowel aan boord van een zeil- als een motorjacht het gezag overnemen.

Lees in een ervaringsbericht over bemande vakanties het verhaal van een zeiler die vertrouwde op de kennis van de bemanning van The Moorings. 

  • Vertrouw op de kennis van uw schipper en ontdek de mooiste bezienswaardigheden

  • Neem onder toeziend oog van uw schipper zelf het stuurwiel in handen

  • Ga met een gerust hart buitengaats, in de wetenschap dat uw schipper ervaren is en professioneel handelt.

Opties

Gratis 'Friendly Skipper' *- Een vier uur durende opfriscursus 
The Moorings biedt een optionele 'Friendly Skipper', die u op uw eerste dag tot vier uur begeleidt en de werking van het schip uiteenzet. De service is gratis.

The Moorings schipper - Aan boord gedurende de huurperiode 
Wél de opwinding van varen op een zeil- of motorjacht, niet het lastige navigeren in onbekende wateren. Een schipper kan u begeleiden zolang u wilt: enkele dagen of gedurende de gehele huurperiode.

Op zoek naar de ultieme all-inclusive ervaring met kapitein en chef-kok? Maak dan kennis met onze jachtcharters met bemanning

* Een gratis "Friendly Skipper" is niet beschikbaar voor charters in de USVI. Schippers zijn beschikbaar op deze bestemming tegen een extra vergoeding. Neem contact op met een vakantieplanner voor meer details of vraag om een schipper wanneer u online boekt. 

Jachtcharter met schipper

TIPS

  • Uw schipper vervult altijd de passende rol; vriendelijk en open bij vragen of interesse, maar naar wens ook discreet en onopvallend. 
  • Wees open over uw eetplannen - nodig uw schipper uit een vorkje mee te prikken, of laat hem of haar weten dat u voor eten aan boord heeft gezorgd.
  • Maak goed gebruik van de lokale kennis van uw schipper. Hij of zijn kent de mooiste plekken en verborgen geheimen.
  • Indien u tevreden bent over uw schipper, voelt u zich dan vrij hem of haar te belonen met een fooi. 15-20% van het oorspronkelijke schippertarief is gebruikelijk,

Wat u aan boord mag verwachten

bahamas-skippered-2.jpg?t=1C1yz5&itok=er0dn511&timestamp=1446752808  
Accommodatie - Uw schipper heeft een eigen hut nodig. Vraag bij een vakantieplanner na of uw jacht voldoende ruimte heeft of controleer de capaciteit op de site.

Eten en drinken - Zorg dat er voldoende eten en drinken aan boord is voor de bemanning. Dit kunt u van tevoren eenvoudig bespreken met uw vakantieplanner.

Privacy - Uw privacy vinden wij belangrijk. Daarom betreden schippers enkel hun eigen hut en de gemeenschappelijke ruimtes

De verantwoordelijkheden van de schipper

skipper_bvi_gallery_3.jpg

Navigatie - Naast de navigatie van het jacht zet uw schipper een koers uit, houdt hij of zij de weeromstandigheden in de gaten en draagt zorg voor de veiligheid van de passagiers.

Vervoer met bijboot - Indien u aan land wilt, neemt de schipper naar wens de besturing van de bijboot voor zijn of haar rekening. Een veilige overtocht is daarmee gegarandeerd.

Veiligheid en onderhoud - Uw schipper is verantwoordelijk voor een veilig dek. Uw schipper vult tevens de benzine- en watertank. De kosten komen voor uw rekening.

Schippers zijn niet verantwoordelijk voor: het bereiden van maaltijden, de schoonmaak, de kinderen aan boord, het leren zeilen van passagiers (Friendly Skipper uitgezonderd), het uitvoeren van taken die niet onder de bediening en onderhoud van het jacht vallen.

Huur een schipper

Een schipper inhuren is gemakkelijk. Indien u online uw vakantie boekt, vinkt u simpelweg de optie aan. Of bel met een van onze vakantieplanners. De schippers van The Moorings zijn op alle bestemmingen en jachten beschikbaar. Niets houdt u nu nog tegen.