The Moorings Corfu - RYA Motor Cruising Course

Stel u voor: u klimt aan boord van een krachtig motorjacht, u neemt plaats in de stuurhut en zet de krachtige motor in beweging. Het ruime sop is van u. Dat is ware vrijheid, toch? 

Maak uw droom waar en behaal het certificaat RYA Helmsman of RYA Day Skipper met de nieuwe gemotoriseerde vaarcursus RYA Motor Cruising Course van The Moorings. Een van de mooiste vaardistricten ter wereld zijn tegenwoordig alleen toegankelijk voor schippers met een vaarbewijs. En het behalen van dit felgebeerde papiertje is nu een fluitje van een cent. In het prachtige Corfu in Griekenland krijgt u praktijklessen aan boord van een comfortabele motorcatamaran van The Moorings. 

Uw cursus begint in de haven van The Moorings in Corfu. Samen met de vaarschool van Corfu gaat u buitengaats voor een 7-daags avontuur op het water aan boord van de 39-voets catamaran Moorings 394 PC van Leopard. Onder bezielende begeleiding van een ervaren instructeur worden u in vijf dagen alle kneepjes van het vak geleerd. De zesde dag staat in het teken van ontspanning, terwijl u in het prachtige vaardistrict uw vaardigheden op de proef stelt. We hanteren een strikte limiet van 5 personen per cursus, zodat u mag rekenen op kwaliteit en persoonlijke aandacht van uw instructeur. En wees gerust: er vinden geen examens plaats – de certifering geschiedt op basis van de eigen inschatting van de instructeur.

OPTIES

Beginner:  Theorie RYA Essential Navigation & Safety inclusief RYA Helmsman certificaat.

Deze cursus gaat in op elementaire koershandhaving van het schip, de controle van de motor, het touwwerk en de veiligheid aan boord. De lessen zijn ideaal voor beginners die zich bewust zijn van de gevaren die optreden tijdens het manoeuvreren in de haven. Ook is de cursus geschikt voor iedereen die graag bemanningslid wil worden aan boord van een motorjacht.

 • Veiligheid en zeemansschap, bediening van de motor en onderhoud, inscheping, omgang met het jacht, touwwerk, man overboord en ankeren

Gevorderd: RYA Day Skipper certificaat

Deze cursus is met afstand de belangrijkste onder alle RYA Practical Motor Cruising-cursussen, en vormt de basis voor veilig varen. U neemt het gezag over tijdens korte tochten, onder toeziend oog van een instructeur, en oefent de omgang met het schip en de navigatie op open water. De cursus gaat tevens in op de technologie die u aan boord ter beschikking staat, zoals de gps en radar. 

 • Voorbereiding voor vaartochten op open sea, omgang met het schip, navigatie, eb en vloed, loodsen, oversteken, klimaat, verkeersregels, motoren, noodsituaties, introductie in varen bij nacht

Let op: de cursus voor gevorderden bestaat alleen uit praktijklessen. De theorie komt hier niet aan bod. Formele voorkennis is niet vereist, maar het is van groot voordeel wanneer de kandidaat over parate kennis beschikt, zoals beschreven in de Day Skippers theorielijst.

CURSUStarieven

Prijs per cabine: $ 2,359.00   inclusief 1 tweepersoonscabine voor maximaal twee passagiers

Prijs per jacht: op aanvraag

Inclusief

 • Cursustarief voor beginners of gevorderderen
 • Engelstalige RYA instructeur
 • RYA certificaat – bij succesvolle afroding
 • Studiemateriaal
 • Water en ijs aan boord
 • Dagelijk ontbijt en tussendoortjes
 • Beddengoed
 • Brandstof
 • Liggeld

Wees er snel bij, de plaatsen voor deze boeiende en praktijkgerichte cursus zijn beperkt.

Bel nu 010 414 93 90 voor meer informatie.

Lees meer over Corfu

Zet nu de eerste stap!

Uw droom waarmaken? Vul hieronder het formulier in en een van onze vakantieplanners neemt zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

1. Wij gaan uiterst zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om, zoals beschreven in ons privacybeleid
2. Wij nemen mogelijk af en toe contact met u op via de post, via e-mail of telefonisch. Geen zorgen, we houden dit beperkt tot hoogstens één keer per week.
3. Wilt u geen informatie meer van ons ontvangen? Dan kunt u dit op elk moment kenbaar maken, en dan verwijderen wij u meteen van onze lijst. Onderaan onze mails vindt u bovendien een optie om u per direct af te melden.
4. Door hierboven op 'aanvragen' te klikken, bevestigt u dat u ons privacybeleid hebt gelezen en dat u hiermee akkoord gaat.