RYA Motor Cruising cursus | The Moorings

Stelt u zich voor: u klimt aan boord van een krachtig motorjacht, neemt plaats in de stuurhut en zet de sterke motor in beweging. Het ruime sop is van u. Dat is ware vrijheid, toch? 

Maak uw droom waar en behaal op het prachtige Corfu in Griekenland het certificaat RYA Helmsman of RYA Day Skipper met de RYA-cursus voor motorjachten.

Uw cursus begint in de haven van The Moorings. Daarna gaat u buitengaats voor een zevendaags avontuur op het water aan boord van de Moorings 394PC. Onder bezielende begeleiding van een ervaren instructeur worden u tijdens vijf dagen praktijklessen alle kneepjes van het vak geleerd. De zesde dag staat in het teken van ontspanning, terwijl u in het prachtige vaardistrict uw vaardigheden op de proef stelt.

We hanteren een limiet van vijf personen per cursus, zodat u mag rekenen op kwaliteit en persoonlijke aandacht van uw instructeur. En wees gerust: er vinden geen examens plaats – de certifering geschiedt op basis van eigen inschatting van de instructeur.

swma_logo-final.png?t=1MJHy&itok=ymigOkTV&c=f91fff49cac410efc5a5a03f2d0791d1
    screenshot_1.png?t=1MJHz&itok=g_ZcOkoP

De data voor 2020 zijn als volgt:

 • 10 t/m 17 oktober 2020
 • 17 t/m 24 oktober 2020

Zet nu de eerste stap!

Uw droom waarmaken? Vul hieronder het formulier in en een van onze vakantieplanners neemt zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om, zoals beschreven in ons privacybeleid. Wij nemen hoogstens één keer per week contact met u op via de post of e-mail. U kunt zich op elk moment van de contactlijst laten verwijderen. Onderaan onze mails vindt u bovendien een optie om u per direct af te melden. Door hierboven op 'aanvragen' te klikken, bevestigt u dat u ons privacybeleid hebt gelezen en dat u hiermee akkoord gaat.

Onze cursussen

Beginner:  Theorie RYA Essential Navigation & Safety inclusief RYA Helmsman certificaat.

Deze cursus gaat in op elementaire koershandhaving van het schip, de controle van de motor, het touwwerk en de veiligheid aan boord. De lessen zijn ideaal voor beginners die zich bewust zijn van de gevaren die optreden tijdens het manoeuvreren in de haven. Ook is de cursus geschikt voor iedereen die graag bemanningslid wil worden aan boord van een motorjacht.

 • Veiligheid en zeemansschap, bediening van de motor en onderhoud, inscheping, omgang met het jacht, touwwerk, man overboord en ankeren

Gevorderd: RYA Day Skipper certificaat

Deze cursus is met afstand de belangrijkste onder alle RYA Practical Motor Cruising-cursussen, en vormt de basis voor veilig varen. U neemt het gezag over tijdens korte tochten, onder toeziend oog van een instructeur, en oefent de omgang met het schip en de navigatie op open water. De cursus gaat tevens in op de technologie die u aan boord ter beschikking staat, zoals de gps en radar. 

 • Voorbereiding voor vaartochten op open zee, omgang met het schip, navigatie, eb en vloed, loodsen, oversteken, klimaat, verkeersregels, motoren, noodsituaties, introductie in varen bij nacht

CURSUStarieven

Prijs per tweepersoonscabine op Corfu: € 2.150,45

Prijs per jacht: op aanvraag

Inclusief

 • Cursustarief voor beginners of gevorderden
 • Engelstalige RYA-instructeur
 • RYA-certificaat – bij succesvolle afronding
 • Lesmateriaal
 • Water en ijs aan boord
 • Dagelijks ontbijt (alleen op Corfu) en tussendoortjes
 • Beddengoed
 • Brandstof
 • Liggeld

Bel 010 414 93 90 voor meer informatie

Lees meer over Corfu