Leren zeilen

Met The Moorings kunt u uw vakantie op het water precies zo vormgeven zoals u zelf wilt. Het maakt niet uit over hoeveel ervaring u beschikt, met onze huuropties ligt praktisch elke bestemming aan uw voeten. Kies een van de tabs hieronder om meer te weten te komen over de vakantie-opties, onmisbare extra's, belangrijke details en de vereisten.

Leer Zeilen en Varen

Uw zeil- en motorjachtcertificaat binnen handbereik met Offshore Sailing School en The Moorings
Al jaren werkt The Moorings samen met de wereldberoemde Offshore Sailing School om u duidelijk gestructureerde en praktijkgerichte cursussen te kunnen bieden, aan boord van onze zeiljachten en catamarans. Lees hier meer over de lesstof van Offshore Sailing School.

Fast Track to Cruising® - klaar voor je jachtcharter in zeven dagen

Gedurende slechts zeven dagen boordevol zeilen in de BVI gaat u van beginnend zeiler naar een cruiser vol zelfvertrouwen. Dit is onze meest populaire vakantie om te leren zeilen en cruisen. Het begint met de tweedaagse Learn to Sail-cursus van Offshore, gevolgd door de vijfdaagse Live Aboard Cruising-cursus. De eerste twee dagen zeilt u op een levendige Colgate 26, en doet u kennis en vaardigheden op waarmee u vol zelfvertrouwen kunt zeilen met een middelgrote kielboot. Vervolgens verblijft u vijf dagen op een jacht van 40 tot 51 voet met een goede instructeur terwijl u het leven aan boord leert kennen. U vaart aan boord van een Moorings-catamaran of -monohull en leert alles wat u moet weten om met zelfvertrouwen zelfstandig op een bareboat-jachtcharter te varen. Aan het eind van de cursus bent u getest voor de certificaten 'Basic Keelboat', 'Basic Cruising' en 'Bareboat Cruising' van de American Sailing Association en hebt u het lidmaatschap verdiend van het The Moorings Captain's Rewards-loyaliteitsprogramma.

dsc01863.jpg

"Absoluut een geweldige ervaring! Ik ging van mijn eerste stap ooit op een zeilboot naar het vol zelfvertrouwen varen met een grotere monohull. De perfecte balans van een uitdagende en veeleisende cursus met een zeer ondersteunende leeromgeving." Erika Linnander - Chapel Hill, NC

Monohull Live Aboard Cruising - Bareboat Cruising-certificaat 

Tijdens dit vijfdaagse avontuur in de Britse Maagdeneilanden aan boord van een 12 tot 15,5 meter lang Moorings-jacht zult u alles leren wat u nodig hebt voor het bareboat-varen. Zoals, soepele maneuvres onder zeil of met motor, met verkort zeil, en procedures voor man overboord-situaties, navigatie en verankeringstechnieken, motoronderhoud en nog veel meer. Aan het eind van de cursus is er een test voor de certificaten, 'Basic Cruising' en 'Bareboat Cruising' van de American Sailing Association en hebt u het lidmaatschap verdiend van het The Moorings Captain's Reward's-loyaliteitsprogramma. Vóór u aan deze cursus kunt deelnemen, moet u 'Leren zeilen' voltooid hebben of gelijkwaardige zeilervaring hebben.

Catamaran Live Aboard Cruising - Bareboat-certificaat

De vijfdaagse Live aboard Cruising-cursus aan boord van een Moorings-catamaran van 12 tot 15 meter behandelt alles wat u leert in de monohull 'Live Aboard'-cursus, plus speciale technieken voor zeilen met een catamaran.  Manoeuvreren, op- en aftuigen van zeilen, aanleggen, voor anker gaan en alles weer opbergen, vereisen allemaal speciale aandacht aan boord van een catamaran. In deze cursus leert u alles wat u moet weten om vol zelfvertrouwen met grote catamarans te varen. Daarnaast leert u de speciale vaardigheden die u nodig hebt om een Moorings-catamaran te huren. Aan het einde van de cursus is er een test voor de certificaten, 'Basic Cruising' en 'Bareboat Cruising' van de American Sailing Association en de felbegeerde Catamaran Endorsement. 

becky_and_peter_carr_on_cat_from_scrub_island.jpg

"Fantastische ervaring! Ik heb mijn hele leven gezeild met Hobie Cats en gewindsurfd. Onze docent voor buitengaats heeft me de kennis en het zelfvertrouwen bijgebracht die nodig zijn om in een grote catamaran te zeilen. Mijn vrouw en ik hebben dit samen gedaan na vijf catamarancharters in de BVI. Mijn vrouw heeft in slechts één week veel zelfvertrouwen opgedaan in haar zeilvaardigheden. Dit is de perfecte manier om het te leren. We bevelen dit programma van harte aan." Peter en Becky Carr - Arlington, VA

Leren zeilen - Dag zeilcertificaat

Voor als u nog nooit hebt gezeild. Deze vijfdaagse leervakantie aan de kust bestaat uit dagelijkse lessen in het klaslokaal en actieve instructies aan boord van een bekroonde Colgate 26, zodat u kennis en vaardigheden opdoet die u naar het gemiddelde niveau brengen. In deze cursus aan de wal brengt u de helft van de dag door met leren en trainen van verschillende oefeningen, terwijl u de andere helft van de dag hebt om te genieten van de vele andere activiteiten op deze geweldige eilanden. Elke les op het water wordt voorafgegaan door sessies in het klaslokaal. U verkrijgt kennis en vaardigheden om succesvol en vol zelfvertrouwen alleen in een middelgrote zeilboot te zeilen. Na de succesvolle beëindiging ontvangt u het Basic Keelboat-certificaat van de American Sailing Association.

Snel op weg naar Power Cruising 

Deze volgepakte vijfdaagse cursus wordt gegeven aan boord van een Moorings-catamaran van 11 tot 15,5 meter lang. U leert alle vaardigheden om veilig en vol zelfvertrouwen schipper en crew te zijn op een twee-motorige power catamaran. Terwijl u van de ene ankerplaats naar de andere vaart, leert u omgaan met de systemen aan boord, sturen in wind en golven, voor anker gaan en aanleggen, navigeren en de navigatieregels, iemand redden die overboord is geslagen, basismotoronderhoud, het gebruik van electronische apparaten en meer. Aan het eind van de cursus doet u de test voor het Powerboat-certificaat van de American Sailing Association en bent u klaar voor een bareboat jachtcharter met een Moorings power catamaran.

"Ik vaar al meer dan 50 jaar en dacht dat ik alles wist wat ik kon weten. Deze cursus bewees dat ik ongelijk had. Het was een perfecte combinatie van instructie overdag en 's avonds genieten van de schoonheid en de heerlijke keuken van de BVI. Het cursuswerk was uitdagend en de instructeur hield ons goed bij de les. We hadden een geweldige tijd en kijken uit naar toekomstige cursussen en evenementen." John en Esther Robinson - Brentwoord, TN

john-esther-robinson-ftpwr-1.jpg

Snel leren zeilen langs de kust.

Voor zeilers met basisvaardigheden op vaar- en bareboatgebied, is dit een geweldige uitdaging op open water. U zult ervaren hoe het is om 's nachts te zeilen en over blauw water, u leert kustnavigatie en nog veel meer aan boord van een fantastisch Moorings-jacht van 48 tot 50 voet (14,5 tot 15,5 meter) lang. De eerste twee dagen wordt u op de wal onderwezen waarna u het Coastal Navigation-certificaat van de American Sailing Association behaalt. Vervolgens verblijft u zes dagen aan boord van het jacht voor onafgebroken instructie. Dit programma is een overgetelijke manier om uw zeilvaardigheden naar het volgende niveau te tillen en het Coastal Passage Making-certificaat van de American Sailing Association te behalen. Voor u hier aan kunt deelnemen, moet u de certificaten voor 'Coastal Navigation', 'Basic Cruising' en 'Bareboat Cruising' gehaald hebben. Als u al het Coastal Navigation-certificaat in uw bezit hebt kunt u de eerste twee dagen aan wal overslaan en alleen de zesdaagse cursus Coastal Passage Making volgen.