Veelgestelde vragen
1. Informatie over charters
2. Hoe kunt u boeken
3. Jachten
4. Essentiële informatie
5. Activiteiten, opties en extra's

1. Informatie over charter

Kan ik me een zeilvakantie veroorloven? Zeker kunt u dat! De kosten van een zeilvakantie per persoon zijn meestal gelijk aan of lager dan de kosten van een resortvakantie of een cruise, maar dan zonder de drukte. Als u een schatting van de kosten wilt, vraag dan online een quote aan en ontdek zelf hoe betaalbaar dit unieke avontuur bij The Moorings is.

Wat voor soort jacht zal ik charteren? Dat hangt helemaal van u af. Uw Moorings-vakantie kan helemaal worden afgestemd op uw reisgezelschap en uw voorkeuren. Wij bieden bareboat-zeiljachtcharters, motorbootcharters en all-inclusive bemande charters.

Hoeveel mensen gaan met u mee? Zijn het stellen die samen reizen of hebt u eenpersoonshutten nodig voor sommige gasten? Hoeveel ruimte en comfort wilt u? Wat u ook nodig hebt, The Moorings heeft gegarandeerd een jacht dat bij u past. Kies uit een vloot van monohulls en catamarans variërend van 37 tot 58 voet, met twee tot zes hutten. Bekijk onze jachten voor een volledige lijst van modellen.
j
Heb ik een schipper nodig of ben ik gekwalificeerd om kapitein te zijn op mijn jacht? Dit is afhankelijk van uw zeilervaring. Mogelijk bent u al gekwalificeerd om een Moorings-jacht te besturen. Vul onze online zeil-cv in. We zullen uw ervaring beoordelen en u vertellen of u momenteel gekwalificeerd bent om te charteren. U hebt ook de mogelijkheid om ons gratis Friendly Skipper-programma te gebruiken. Met deze service krijgt u een ervaren schipper die u de eerste middag zal begeleiden zodat u vertrouwd raakt met de bediening van het jacht.

Wat als ik niet gekwalificeerd ben om het jacht te besturen? Als u niet de ervaring hebt die nodig is om zelf te zeilen, of als u gewoon achterover wilt leunen en wilt relaxen en iemand anders al het werk wilt laten doen, dan kunt u voor uw bareboat-charter een schipper inhuren. Onze schippers hebben jarenlange zeilervaring en een schat aan lokale kennis en zijn de ideale gids voor uw bareboat-chartervakantie. Lees meer over het inhuren van een schipper. U kunt ook een zeilcursus volgen bij Offshore Sailing School, de officiële zeilschoolpartner van The Moorings, om gekwalificeerd te worden. Lees meer over beschikbare zeil- en motorjachtcursussen.

Wat is de vereiste minimale leeftijd om bij The Moorings een jacht te charteren? U moet 18 jaar of ouder zijn om bij The Moorings te kunnen charteren. 

Zijn kinderen welkom? Absoluut! The Moorings biedt fantastische gezinsvakanties met voorzieningen aan boord voor alle leeftijden. Op onze bemande jachtcharters begeleidt de bemanning u bij het gebruik van de snorkeluitrusting, kajaks en ander waterspeelgoed. Daarnaast zijn zij ervaren in het begeleiden van gezinnen met kinderen. De chef-kok stelt een menu samen dat tegemoet komt aan de wensen en voorkeuren van zowel kinderen als volwassenen.  Wel hebben onze bemande Meezeilen-jachtarrangementen leeftijdsgrenzen en we raden ze niet aan voor gezinnen met jonge kinderen. Neem voor meer informatie contact op met een van onze vakantieplanners. 

Zijn huisdieren welkom? Nee, alleen hulphonden met de juiste papieren zijn toegestaan tegen een extra vergoeding. Neem voor meer informatie contact op met een van onze vakantieplanners.

Wat geven we onze bemanning aan fooi? De kwaliteit van de service bepaalt de hoogte van de fooi. Als richtlijn adviseren wij gemiddeld 15-20% van de totale charterkosten voor bemande jachtcharters en 15-20% van de dagelijkse schipperskosten voor bareboat- of motorjachtcharters met schipper.

Wat voor soort kleding moeten we meenemen? Het is belangrijk het eenvoudig te houden. Ongedwongen en luchtige strandkleding is zeker geschikt aan dek, maar voor de avonden aan de wal is een lange broek of jurk meer geschikt. Voor aan boord bevelen wij schoenen met rubberen zolen aan in tegenstelling tot harde zolen, dus draag bootschoenen of tennisschoenen. Misschien vindt u waterschoenen handig voor strandjutten. Bovenal is bescherming tegen de zon van vitaal belang - veel zonnebrandmiddel, breedgerande hoeden of zeilpetten en loszittende katoenen kleding. Voor koele of winderige avonden is een windjack handig.

(terug naar boven)

Line+Break.jpg

2. Hoe kunt u boeken

Hoe boek ik mijn vakantie? U regelt uw charter online of telefonisch. Als u online boekt, kunt u 24 uur per dag uw bestemming, datums en jacht kiezen en u boekt veilig op themoorings.nl. Als u liever telefonisch een boeking aanvraagt, bel dan een van onze vakantieplanners. Zij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u met het plannen van de perfecte jachtvakantie.  Kantoortijden: maandag-vrijdag 09.00-20.00 uur, zaterdag-zondag 10.00-16.00 uur. 

Welke betaalmethoden worden geaccepteerd? Bij The Moorings betaalt u via uw bank of met creditcard (visa en mastercard).,

Welke reisdocumenten heb ik nodig? Als staatsburger van de Europese Unie kunt u met uw paspoort of identiteitskaart naar andere landen binnen de EU reizen. Overige bestemmingen vereisen een paspoort voor toegang. Voor gedetailleerde toelatingseisen belt u uw vakantieplanner, ga naar het tabblad 'Reisnotities' op de bestemmingspagina waarin u geïnteresseerd bent of neem contact op met het consulaat of de ambassade van het land dat u wilt bezoeken.

Is The Moorings een full-service reisbureau? Nee, maar onze ervaren vakantieplanners zijn zeer bekend met alles wat nodig is om uw reis voorspoedig te laten verlopen en kunnen u suggesties geven voor reisarrangementen.  The Moorings kan u helpen bij het boeken van uw hotelaccommodaties, taxi- en veerboottransfers en autoverhuur.

(terug naar boven)

Line+Break.jpg

3. Jachten

Wat betekent exclusive plus, exclusive en club? Onze jachten zijn ingedeeld op basis van hun bouwjaar:

  • Jachten binnen exclusive plus zijn maximaal een jaar oud en beschikken over de modernste technologie, inclusief gratis wifi op de Britse Maagdeneilanden, Thailand, de Seychellen en alle mediterrane bestemmingen (exclusief Italië)
  • Jachten binnen exclusive maken ongeveer een tot drie jaar deel uit van onze vloot en beschikken grofweg over dezelfde voorzieningen als exclusive plus, inclusief gratis wifi op de Britse Maagdeneilanden, Thailand, de Seychellen en alle mediterrane bestemmingen (exclusief Italië)
  • Jachten binnen club beschikken over enkele voorzieningen uit exclusive en zijn over het algemeen drie tot vijf jaar oud (tot tien jaar in het Caribisch gebied en het Middellandse Zeegebied).

Kan ik ook een jacht huren met één hut? Ja! Perfect voor stellen of singles. Geniet van de ervaring van een luxe bemande charter voor de prijs van een enkele hut. Bekijk onze Meezeilen-arrangementen voor meer informatie! Wat voor soort apparatuur en voorzieningen vind ik aan boord? The Moorings beschikt over de modernste apparatuur en alle extra's waar een zeiler of powerboater om kan vragen, waaronder gps-satellietnavigatiesystemen, automatische piloten, het grootzeilstapelsysteem van The Moorings SailMate en cd-spelers met cockpitspeakers. Sommige beschikken zelfs over generatoren en airco. De ruimtes benedendeks zijn standaardmodellen die aangepast zijn om u meer ruimte, comfort en luxe aan te bieden. Onze nieuwste modellen hebben flatscreen-tv's en dvd-spelers. Voor een complete lijst van alle apparatuur en voorzieningen aan boord gaat u naar onze pagina's Wat is inbegrepen:

Is wifi aan boord? Ja, wifi is gratis op alle exclusive, exclusive plus jachten en jachtverhuur met bemanning op de Britse Maagdeneilanden, Thailand, de Seychellen en alle mediterrane bestemmingen (exclusief Italië). Wifi is tegen betaling beschikbaar op onze club jachten in deelnememde bestemmingen. Internetsnelheden kunnen variëren al naar gelang het vaardistrict.

(terug naar boven)

Line+Break.jpg

4. Essentiële informatie

Hoe komen we op onze bestemming? Op het tabblad Reisnotities van elke bestemming vindt u alle informatie die u nodig hebt bij het plannen van de reis naar uw geboekte bestemming. Ga naar Aankomst en vertrek voor belangrijke informatie, waaronder aankomstluchthaven, douane en immigratie, luchthaventransfers, taxi's, veerboten, enz. Of bel een van onze vakantieplanners die u kunnen helpen met uw reisarrangementen.

Welke reisdocumenten heb ik nodig? Alle bestemmingen vereisen een paspoort voor toegang, tenzij u een EU-staatsburger bent die naar een EU-land reist. Dan kunt u met uw identiteitskaart reizen. Voor gedetailleerde toelatingseisen: bel uw vakantieplanner, ga naar het tabblad 'Reisnotities' op de bestemmingspagina waarin u geïnteresseerd bent of neem contact op met het consulaat of de ambassade van het land dat u wilt bezoeken.

Waar gaan we aan boord van ons jacht? U gaat aan boord in een van de jachthavens van The Moorings (of een van onze partnerjachthavens) op de jachtlocatie die u zelf hebt gekozen. Onze vakantieplanners helpen u graag met uw vervoer van en naar de jachthaven.

Bemande jachtcharters: we ontvangen u op de luchthaven en nemen u mee naar uw jacht of naar uw hotel als het eigendom is van The Moorings of een contract met ons heeft. Aan het einde van uw charter vaart u terug naar de jachthaven en wordt u vervolgens naar de luchthaven gebracht. In bepaalde bestemmingen kunnen we u mogelijk op de ene locatie ophalen en op een andere weer afzetten. Vraag uw vakantieplanner als u geïnteresseerd bent in een eenrichtingscharter.

Hoe laat kunnen we aan boord gaan? U kunt na uw charterbriefing en bootoriëntatie aan boord stappen (charterbriefings en bootoriëntatietijden staan vermeld in het gedeelte Reisnotities van uw bestemming en kunnen per basis variëren) Voor de meeste locaties kunt u op de dag van de start van uw charter om 12 uur 's middags aan boord stappen. Voor charters in de Bahama's en Tahiti stapt u om 10.00 uur aan boord. Voor charters in de Middellandse Zee stapt u om 15.00 uur aan boord. Zeilcharters eindigen om 12.00 uur 's middags op de laatste dag van de charter (10.00 uur in de Bahama's en Tahiti) en motorcharters in het Caribisch gebied eindigen om 10.00 uur. Raadpleeg voor ontschepingstijden voor charters in het Middellandse Zeegebied de Reisnotities. U kunt ook kiezen voor een extra nacht aan boord. In dat geval vindt reeds de avond van tevoren de inscheping plaats en overnacht u op het jacht.

Bieden jullie jacht- en kaartbriefings? Ja, The Moorings staat bekend om de voorbereiding die we onze gasten bieden. Voorafgaand aan het vertrek van uw charter, ontvangt u een complete kaartbriefing met informatie over de plaatselijke vaargebieden. Ook zullen we alle vragen over navigatie, ankerplaatsen, geldende omstandigheden, douanezaken of uw gewenste reisroutes beantwoorden. Vervolgens krijgt u een volledige bootoriëntatie aan boord van het jacht dat u gaat varen, met alle besturingssystemen, inclusief tuigage, elektrisch systeem, watersysteem, ankerlier, fornuis, toilet, dinghy, buitenboordmotor en noodsystemen. De tijden van de charterbriefings en bootoriëntaties staan vermeld in het gedeelte Reisnotities van uw bestemming en kunnen per basis variëren.

Moet ik liggelden betalen? Ja, afhankelijk van uw bestemming kunt u verwachten dat u overnachtingskosten of liggelden moet betalen.  Liggelden zijn gemiddeld tussen de $ 3,- tot $ 4,- per voet in het Caribisch gebied, maar kunnen veel hoger zijn in het Middellandse Zeegebied. Ligplaatsen kunnen ook sterk variëren. Die kosten gemiddeld $ 25,- per nacht in het Caribisch gebied, maar dat kan oplopen tot $ 60,- afhankelijk van de locatie. We bieden wat informatie in onze tabbladen Reisnotities van elke bestemming, maar u kunt het beste uw vaargids vóór en tijdens uw charter raadplegen voor informatie over de kosten in uw vaargebied.

Kan ik bellen en oproepen ontvangen? Dit is afhankelijk van uw mobiele provider en uw bestemming. Wij bieden een gsm-service vanuit onze basis in Tortola op de Britse Maagdeneilanden. U kunt een telefoon huren met voorgeprogrammeerde telefoonnummers voor alles wat u tijdens uw charter nodig hebt en die u kunt gebruiken met een prepaid telefoonkaart. Of u kunt voorafgaand aan uw reis afspraken maken met uw mobiele provider om een internationaal belplan te activeren waarmee u uw telefoon in internationale wateren kunt gebruiken zonder roamingkosten. Als u echter te ver van het land gaat, bent u vaak buiten het bereik van de mobiele zendmasten. Al onze jachten hebben een VHF-radio (schip-naar-land) aan boord voor continue communicatie van het schip naar de wal.

Kan iemand mij in geval van nood bereiken? Alle jachten zijn uitgerust met een VHF-radio (schip-naar-land), zodat de basisjachthaven u op elk moment tijdens uw charter kan bereiken. Zorg ervoor dat u alle contactinformatie van de basis bij iemand thuis achterlaat, zodat ze u in geval van nood gemakkelijk kunnen bereiken via The Moorings-basis.

Heeft The Moorings een slecht-weerbeleid? Ja. We kunnen u echter verzekeren dat vertragingen of annuleringen als gevolg van ernstige tropische verstoringen zeer zeldzaam zijn. Maar we hebben wel een beleid. Neem voor meer informatie contact op met een van onze vakantieplanners. Hoewel we dit beleid hebben, adviseren we al onze chartergasten om ervoor te zorgen dat ze gepaste persoonlijke reisverzekering hebben voor de duur van hun vakantie.

(terug naar boven)

Line+Break.jpg

5. Activiteiten, opties en extra's

Wie bepaalt de vaarroute? Bareboat- en motorjachtvakanties: op elke bestemmingspagina bieden we voorbeeldroutes aan met de beste locaties voor ankerplaatsen, baaien, havens en jachthavens in dat gebied. U kunt ook voor vertrek een vaargids krijgen om meer te leren over wat uw gebied te bieden heeft en met de basismanager op bestemming praten om uw zeil-/vaarplannen af te ronden.

Bemande jachtvakanties: dit is al het moois van een privé-jachtervaring met bemanning. Wanneer u aan boord gaat van uw jacht, zal de kapitein met u een route samenstellen op basis van uw wensen, maar u kunt ook alles aan uw ervaren kapitein overlaten. Als het weer het toelaat, kan de route op elk moment worden gewijzigd als u meer of minder tijd in een gebied wilt doorbrengen. Dit is echt een privéjacht geheel volgens uw wensen.

Wat voor soort activiteiten kunnen we op de boot doen? Welke watersportuitrusting is beschikbaar? Afhankelijk van uw jacht en bestemming, zijn er verschillende activiteiten en sporten die u kunt doen. Snorkeluitrusting en -vinnen zijn op elk jacht aanwezig en de meeste boten hebben ook entertainmentsystemen aan boord. U kunt ook stand-up paddleboards, een- en tweepersoonskajaks en diverse visuitrustingen reserveren. Bekijk voor de meest recente informatie over activiteiten en sport op uw bestemming de watersportopties. U kunt al uw activiteiten en sporten van tevoren boeken wanneer u online boekt of door een van onze vakantieplanners te bellen. 

Kan ik bij The Moorings een cadeaubon bestellen? Ja, bij The Moorings kunt u telefonisch een cadeaubon bestellen. Het tegoed is vijf jaar geldig en kan worden afgetrokken van de huurprijs of optionele extra’s. De cadeaubon kan per mail worden verzilverd bij uw vakantieplanner, onder vermelding van uw boekingsnummer.

Kan ik speciale dieetmenu's reserveren of favoriete drankjes aanvragen? Ja, onze voorraadservices zijn zeer flexibel. U vindt de bestelformulieren voor maaltijden en dranken voor uw charter door de links naar de 'Informatieformulieren' aan de rechterkant van deze pagina te selecteren. U kunt ook onze online proviandwinkel bezoeken. Op beide plekken kunt u een complete boodschappenlijst samenstellen van alles wat u nodig hebt voor de duur van uw charter. Als u items wilt aanvragen die niet op het bestelformulier of online staan, of als u speciale dieetbeperkingen hebt, bel dan uw vakantieplanner, die helpt u graag verder. 


Bemande jachtcharters: u ontvangt voorafgaand aan uw charter voorkeursformulieren om in te vullen.  Maaltijden worden volgens uw selecties gepland.  Onze chef-koks kunnen ook tegemoetkomen aan speciale dieetbehoeften (zoutvrij, vetarm, glutenvrij, enz ...) en zullen voorafgaand aan uw vakantie persoonlijk contact met u opnemen om afspraken te maken. We zullen ook een ruim aanbod aan dranken die u aanvraagt beschikbaar stellen.   

(terug naar boven)