Zeilvakantie in Italië – een prikkeling voor de zintuigen

Ga op een zinnenprikkelend avontuur en ontdek Italië tijdens een zeilvakantie

De Italiaanse kust vormt al eeuwenlang de inspiratie voor talrijke verhalen over heldhaftige avonturiers en legendarische reizen over zee. Italië is met zijn beeldschone natuur en de antieke overblijfselen van een roemrijk verleden bovendien een waar paradijs voor zeilers. De beste manier om al dit moois te ontdekken is aan boord van uw eigen privéjacht.

Ik wil naar Italië

The Moorings maakt zeilen in Italië onvergetelijk. Kies uit drie vertrekpunten – Procida, Sicilië of Sardinië – en begeeft u zich op een ontdekkingreis langs verlaten kustgebieden naar adembenemend mooie steden en dorpen die zo tijdloos zijn als de kust zelf. En overal dwarrelt dat heerlijke zilt-zoete aroma in de lucht, vermengd met een vleugje culinair, dat een heerlijke mediterrane maaltijd in het vooruitzicht stelt. 

Zeilvakantie in Procida – jetset en koken in zand

Hijs de zeilen in Procida en vang de wind in de baai van Napels op weg naar de afgelegen eilanden van de Tyrrheense Zee. Tijdens deze korte passage glijdt het prachtige landschap aan u voorbij, en maakt u een stop bij het eiland Ischia – een kustparadijs in de ware zin van het woord, met als belangrijkste bezienswaardigheid de thermale tuinen. In dit lustoord bevinden zich ook de warmwaterbronnen van Nitrodi, een zoetwateroase van aangename temperatuur, die naar verluidt ook geneeskrachtige eigenschappen zou bezitten.italy-blog-3.jpg?t=1CgTQp&itok=XC8N7WoL

"De gezellige haven in de oude stad van Ischia is zonder meer een bezoek waard. Direct naast de steiger – die tijdens het aanleggen licht deint, maar toch volkomen veilig is – liggen knusse restaurant en bars op rij. Het eten is een streling voor de tong. En de wijn een genot voor de zinnen."

Thomas D. Dobernigg, hoofdredacteur van het tijdschrift Ocean7

Vanaf Ischia voert een iets langere tocht over het diepblauwe water van de Tyrrheense Zee naar Ponza. Dit afgelegen eiland heeft enkele prachtige stranden en zeegrotten te bieden, die erom vragen met de bijboot ontdekt te worden. Ga op struintocht in de stad en wandel op uw dooie gemak door de kalme straten van Ponza. Of geef u neer op het strand, en geniet 's avonds van een heerlijke barbecue, tegen het decor van een sprookjesachtige zonsondergang.

Zeil in oostelijke richting naar het eiland Capri, waar een glamoureuze wereld op u wacht met een flinke scheut vintage – populair bij de jetset vanuit de hele wereld. Kuier door de smalle straten rond het plein Piazza Umberto. Op praktisch elke straathoek nodigt een chique restaurant u uit om plaats te nemen aan tafel. Kies uw favoriete plekje en geniet van handgemaakte pasta en fris gevangen zeebanket, afkomstig uit de kustwateren voor Capri. Geef uw ogen goed de kost bij de rotsformaties van Faraglioni, waar u een frisse duik neemt voor een kijkje in de groen oplichtende Smaragdgrotten.italy-blog-2.jpg?t=1CgTPN&itok=VeDoF7P_

Zeilvakantie vanaf Portorosa – bijna buitenaards

Ga zeilen vanaf Portorosa en verheugt u zich op een volstrekt andere reiservaring. De ongerepte schoonheid van de Eolische Eilanden is uniek en in zijn oorsprong ongekend. Iets ten noorden van Sicilië liggen eilanden als Panarea, Salina en Stromboli, die moeiteloos glamour en laissez faire met elkaar verbinden.

Panarea staat bekend om zijn chique boetieks, majesteuze villa's, elegante restaurants en clubs – een walhalla voor iedereen die aan het eind van de zeildag graag even stoom afblaast in een feestelijke ambiance. Duik in de aanstekelijke atmosfeer van de stad of geniet van de Italiaanse zon op een van de schilderachtige stranden. In Punta Milazzese, een archeologische opgraving uit de bronstijd, krijgt u een unieke inkijk in het verre verleden van Panarea.

Nog verder naar het noorden wacht Salina, met een fascinerend landschap van vulkanische oorsprong dat oprijst uit dichte vijgen- en olijfboomgaarden. Ook wijn gedijt hier uitstekend – proef zeker de streekeigen dessertwijn malvasia.

Zeilvakantie op Sardinië – blauw zover het oog reikt

Het beste blauwwaterzeilen van Italië vindt u ongetwijfeld in Cannigione op Sardinië. Tijdens het zeilen op Sardinië ontdekt u het nationale park van de archipel La Maddalena. Wandel door de straten van Porto Rotondo en bewonder de intrigerende eilandarchitectuur. Of ontspan in het fijne zand van Caprera, waar u in het kristalheldere water eindeloos zwemt en snorkelt.

U leest het: het maakt niet uit welke Italiaanse bestemming u kiest – de mediterrane wateren garanderen een vaarvakantie die u nooit meer zult vergeten. Ontsnap met The Moorings aan de sleur van alledag en ga op avontuur in het Middellandse Zeegebied.

 

 

Meer inspirerende verhalen lezen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hieronder en u ontvangt elke maand het laatste nieuws, veel vaarinspiratie en natuurlijk onze aanbiedingen.

 

 Nieuwsbrief ontvangen 

 

Vond u dit nuttig?
0

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws als eerste, en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.

Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om, zoals beschreven in ons privacybeleid. Wij nemen hoogstens één keer per week contact met u op via de post of e-mail. U kunt zich op elk moment van de contactlijst laten verwijderen. Onderaan onze mails vindt u bovendien een optie om u per direct af te melden. Door hierboven op 'aanvragen' te klikken, bevestigt u dat u ons privacybeleid hebt gelezen en dat u hiermee akkoord gaat.