Waarom zeilen zo goed voor uw gezondheid is

Woman Enjoying Sunset on Yacht BVI

Lang gezond en fit blijven. We willen het allemaal. Een gezonde levensstijl draagt hier significant aan bij. Maar de boog hoeft niet altijd gespannen te staan.

Want ook als we ontspannen, doen we ons lichaam iets goeds. Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk tijd te nemen voor een weldadige vakantie. En wat is nu relaxter dan uw dagritme af te stemmen op de elementen? Op de wind in uw haren. Op het water onder uw kiel. Op de zon op uw huid. Precies, we hebben het hier over zeilen, en hoe het bijdraagt aan een goed gevoel, een gezond gevoel.

Bekijk onze bestemmingen

 

1. De batterij opladen tijdens een vaarvakantie

Wie had dat gedacht, dat we in een wereld vol technologie juist zo dankbaar zijn wanneer het even bewust uitgeschakeld wordt. Even geen continue prikkels van nieuwsberichten, updates van vrienden en op hol geslagen groepschats. Op het water gaat de overgang naar analoog vrijwel vanzelf. Langzaam maakt uw telefoon plaats voor het stuurwiel, uw laptop voor het klapperende zeil, de televisie voor het prachtige panorama vanaf het bovendek.

Aan boord bent u één met de elementen en uw gedachten bevinden zich in het hier en nu. Waarom zou u zich druk maken om verleden of toekomst, wanneer u nu het kristalblauwe water ziet, nu de golven hoort, nu de zilte lucht ruikt, nu het verse fruit proeft en nu de zonnewind op uw huid voelt. U snapt denk ik wel wat ik bedoel. Laad die batterij weer even helemaal op.

woman-sitting-yacht-bvi-2400x1200-web.jpg?t=1II1ed&itok=uu84WQrm

2. Zoutwatertherapie

Zeewind en -water zijn rijk aan mineraal, die de huid op natuurlijke wijze goed doet. En ik weet niet precies hoe het werkt, maar de zeewind voelen in uw gezicht werkt ook gewoon rustgevend en de betekenis van stress schijnen we acuut te vergeten. Tot slot: het inademen van zeewind is goed voor de luchtwegen en werkt zelfs licht onstekingsremmend. Goed bezig, kapitein!

woman-standing-ocean-st-martin-2400x1200-web.jpg?t=1II1fM&itok=m2KAP9Dp

3. Zonnevitamine

Is u wel eens opgevallen dat in het woord ‘gezond’ de ‘zon’ zit? Zonneschijn is oprecht goed voor u. Niet alleen stimuleert onze vuurplaneet de productie van vitamine D in uw lichaam, ook krijgt u er simpelweg een goed humeur van. En een flinke portie energie. Ik ga zelfs nog een stapje verder: zonnestralen houden somberheid flink op afstand én bevorderen de slaap. U kent dat gevoel vast: breed lachend in de zon liggen en daarna slapen als een os. Nu, dát is vaarvakantie.

Maar bedenk: genot moet u doseren. Dus pas een beetje op met de UV-straling en maak van zonnebaden geen zonnebraden.

4. Weg met die calorieën

Sport is een wezenlijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Maar dat betekent niet dat u ook tijdens uw vakantie in de gewichten moet hangen. Tijdens een vaarvakantie gaat bewegen eigenlijk vanzelf, en u doet ontzettend veel leuks wat wél inspannend is, maar in geen enkel opzicht te vergelijken is met de sportschool. Denk aan snorkelen, zwemmen, kajakken, stand-up peddelen, yoga op het voordek en stevige wandelingen door prachtige landschappen.

people-stand-up-paddling-kayaking-bvi-2400x1200-web.jpg?t=1II1gD&itok=aPPT2wWg

5. Meer tijd voor uw omgeving

Op zoek naar romantiek tijdens een vaarvakantie voor twee of lekker zeilen samen met vrienden of familie? Wie uw bemanning ook is, zeilen en varen doet u niet alleen. Dat doet u samen. Een vakantie op het water biedt de perfecte gelegenheid om tijd door te brengen met die personen die belangrijk voor u zijn. En neem die tijd ook, om te praten, om te luisteren, om te delen, maar vooral om samen momenten te beleven die voor altijd in uw collectief geheugen gegrift zullen blijven staan.

Misschien wordt uw vaarvakantie met uw geliefde, uw vrienden of familie wel een nieuwe traditie, waar u elk jaar opnieuw reikhalzend naar uitkijkt? Elke goeie gewoonte moet immers ergens beginnen, nietwaar?

couple-romantic-getaway-bvi-2400x1200-web.jpg?t=1II1h8&itok=v0tlt7nr

U voelt het zodra u aan boord stapt. Dit wordt een bijzondere tijd. De ingrediënten: vrijheid, gezondheid en een flinke scheut gelukzaligheid. Kom aan boord en leef weer even in het moment, de ene zeemijl na de andere.

Meer inspirerende verhalen lezen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hieronder en u ontvangt elke twee weken het laatste nieuws, veel vaarinspiratie en natuurlijk onze aanbiedingen.

 Nieuwsbrief ontvangen

Vond u dit nuttig?
88

Onderwerp

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws als eerste, en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.

Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om, zoals beschreven in ons privacybeleid. Wij nemen hoogstens één keer per week contact met u op via de post of e-mail. U kunt zich op elk moment van de contactlijst laten verwijderen. Onderaan onze mails vindt u bovendien een optie om u per direct af te melden. Door hierboven op 'aanvragen' te klikken, bevestigt u dat u ons privacybeleid hebt gelezen en dat u hiermee akkoord gaat.