Hoe u Grenada ontdekt in 7 dagen – “Het specerijeneiland van de Cariben”

Met talrijke beeldschone en ongerepte witte zandstranden is Grenda het perfecte reisdoel voor een onvergetelijke vaarvakantie omringd door een onvervalst tropisch decor.

Grenda is een bergachtig eiland, rijk aan geurende planten en zeldzame tropische bloemen, bezaaid met prachtige kratermeren en rijk aan een veelvoud aan wilde dieren. Wereldwijd bekend als specerijeneiland is ze al eeuwen de bron van nootmuskaat, kruidnagel, gember, kaneel en cacao.

Met zo veel te ontdekken op Grenada hebben we voor u een adembenemende, 7-daagse vaarroute voor u uitgestippeld, die ver weg van de massa blijft en natuur op de voorgrond zet. 

Check nu beschikbaarheid

 

Dag 1 - Dragon Bay

Vaar langs de weelderig kust van Grenada naar het noorden richting Dragon Bay, een van de beschermde marinereservaten van het eiland. Geniet van de fantastische snorkelspots bij Moliniere Point of boek een duiktrip naar de beeldentuin onder water, waar naar verluidt een familie rode en zwarte zeepaardjes leeft.

 

Dag 2 - Carriacou

Op dag 2 gaat de reis naar Carriacou, voor een bezoek aan de stad Hillsborough. Op loopafstand van de haven biedt een museum een veelzijdige collectie aan kunstwerken en historische artefacten. Bezoek ook zeker een van de vele rumwinkels, voordat u verdergaat naar Tyrrel Bay. Neem een kijkje onder de waterspiegel en bewonder gouden murenes, verpleegsterhaaien en zeeschildpadden, die langs het prachtige koraal zweven. Om de dag passend af te sluiten, gaat er niets boven een lekkere borrel in de Tipsy Turtle Bar.

 

Dag 3 - Union Island

Op Grenada kunt u in één klap de overtocht regelen naar Union Island, dat deel uitmaakt van Saint Vincent en de Grenadines. U komt aan in Clifton, de hoofdstad van het eiland. Hier wordt u door de hartelijke eilandbewonders warm onthaald. De straten en wegen op het eiland bieden een van de beste mogelijkheden op de Grenadines om te wandelen en te fietsen. Of bezoek Happy Island - een 'eiland' dat compleet uit mosselschelpen bestaat.

 

Dag 4 - Tobago Cays

De vijf verlaten eilanden van Tobago Cays zijn de ware schat van het Tobaco Cays marinereservaat. Het rif in de vorm van een hoefijzer bevat de vier hoofdeilanden, inclusief Petit Tabac, een klein stukje verderop. Hier zwemt u in turkooisblauw water met groene schildpadden, inktvissen en tropische vissen in alle kleuren van de regenboog.

Dag 5 - Petit Martinique

Zet koers naar Petit Martinique, het meest noordelijke eiland van Greneda, dat bekend staat om zijn snelle boten. Stap in uw bijboot en ontdek Fota en Petite Dominique. Las daarna een zwem- en snorkelpauze in op Mopion, het kleinste eiland ter wereld, met slechts één enkele stroparasol.

 

Dag 6 - Prickly Bay

Prickly Bay staat onder schippers bekend als een van de beste ankerplaatsen. De inreisformaliteiten zijn direct in de jachtclub te regelen, niet ver van uw ankerplaats. Wanneer u echter reeds in Hillborough uw aankomst heeft kortgesloten, dan hoeft u dat in Prickly Bay niet nogmaals te doen. Geniet van livemuziek van steeldrumbands aan de bar van de jachtclub of ga op expeditie in het regenwoud van het binnenland en koel heerlijk af onder een van de talrijke watervallen van Grenada.

 

Dag 7 - St. George’s Bay

De hoofdstad van Grenada is een waar juweel uit de 18e eeuw, met een aantrekkelijke mix van koloniale gebouwen met oranjekleurige dakpannen en bont gekleurde huisjes voor een smaraggroene coulisse. Kuier door de smalle straatjes en steegjes van St. George, kijk rond in de knusse winkeltjes en snuif het heerlijke aroma op, dat vanuit de talloze restaurants en bars lieflijk door de lucht dwarrelt. Bezoek ook zeker het House of Chocolate, een klein museum met souvenirwinkel en café in Youg Street en probeer de lekkerste chocolade van de vijf chocolademakers van Grenada. De Carenage langs de binnenhaven is perfect voor een wandeling langs het water. Op zaterdag bruist het eilandleven op St. George's Market Square. Fort George met blik op de haven in het westen is een lokaal symbool uit het jaar 1705. Vanaf het fort hebt u een spectaculaire blik op de heuvel en het interieur is geopend voor bezoekers.

Een vaarvakantie op Grenada biedt zo veel te ontdekken en te beleven. Bel naar 010 414 93 90, wij helpen u graag van droom realiteit te maken.

Meer inspirerende verhalen lezen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hieronder en u ontvangt elke twee weken het laatste nieuws, veel vaarinspiratie en natuurlijk onze aanbiedingen.

 Nieuwsbrief ontvangen

 

Vond u dit nuttig?
21

Onderwerp

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws als eerste, en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.

Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om, zoals beschreven in ons privacybeleid. Wij nemen hoogstens één keer per week contact met u op via de post of e-mail. U kunt zich op elk moment van de contactlijst laten verwijderen. Onderaan onze mails vindt u bovendien een optie om u per direct af te melden. Door hierboven op 'aanvragen' te klikken, bevestigt u dat u ons privacybeleid hebt gelezen en dat u hiermee akkoord gaat.