Best bewaarde geheimen voor een vakantie op de Britse Maagdeneilanden

 

Indien u al eens eerder het ruime sop van de Britse Maagdeneilanden hebt gekozen, dan weet u waar we het over hebben. En heeft u nog nooit de vrijheid van een eigen jacht ervaren tijdens een vakantie op de Britse Maagdeneilanden  met een zeilboot, met een motorboot of onder begeleiding van een schipper  waar wacht u dan nog op?

Check nu beschikbaarheid

 

In het hart van de aquamarijnblauwe Cariben liggen de Britse Maagdeneilanden (liefkozend ook wel 'Nature's Little Secrets' genoemd) en ze maken van elke vakantiedroom tastbare realiteit, die ook na terugkeer nog lang in uw herinnering zal blijven. Zeilen op de Britse Maagdeneilanden is simpelweg uniek, met haar compacte vaargebied en het warme tropische klimaat en de zo mogelijk nog warmere bevolking. Natuurlijk mag u de populaire attracties en hotspots niet missen, maar hier verklappen we u graag zes manieren om onvergetelijke herinneringen te creëren op de wateren van de Britse Maagdeneilanden.

 

 Afbeelding (hieronder): Oil Nut Bay Villas and Marina 

bvi_virgin_gorda_images_credit_oil_nut_bay_2400x1200_web.jpg?t=1Kaf0T&itok=FfJP2iZj

Met de jeep over Virgin Gorda

Het eiland Virgin Gorda is niet alleen vanaf het water prachtig. Neem een taxi of huur een jeep en geniet van een ultiem on- en offroad-avontuur met talrijke Caribische hoogtepunten. Stop zeker even bij Hog Heaven, waar het mildzoete aroma van low-and-slow-cooked barbecue verleidelijk in de lucht hangt. Niet alleen uw smaakpapillen worden op hun wenken bediend, de locatie op flinke hoogte biedt fantastische panorama's.

 

Tijd voor een dagje strand en kreeft tijdens uw vakantie op de Britse Maagdeneilanden

Met een hoogteverschil van slechts enkele meters kent Anegada een beduidend ander karakter dan de andere, juist meer bergachtige eilanden binnen de groep. Bovendien is het eiland vrij afgelegen, waardoor lang niet iedereen besluit deze verborgen juweel op te nemen in de vaarroute. De noordelijke kustlijn herbergt prachtig lange zandstranden met fantastische snorkelomstandigheden in het rif vlakbij. En geen enkel bezoek aan het eiland is compleet zonder een vers gevangen Anegada-kreeft, die in de lokale restaurants bijna standaard op tafel belandt, bijvoorbeeld in het Anegada Reef Hotel. Avonturiers begeven zich tijdens hun vakantie op de Britse Maagdeneilanden naar de zeeschelpbanken, klimmen in het zadel en gaan paardrijden, huren een scooter of jeep of bezoeken het iguanareservaat midden op het eiland.

Zeilen op de Britse Maagdeneilanden: in het bubbelbad

Aan de oostzijde van Jost van Dyke bij Diamond Cay, op loopafstand van het populaire restaurant Foxy's Taboo, ligt een bijzonder geologisch fenomeen genaamd Bubbly Pool, ofwel bubbelbad. Deze fantastische plek is pas echt leuk wanneer er een stevige noordelijke deining heerst. Om de dag af te sluiten, gaat er niets boven een eilandcocktail bij Foxy's Taboo.

 

MET De voeten omhoog op Cooper Island

Pas echt verliefd op de Cariben wordt u ongetwijfeld op Cooper Island. Dit eiland herbergt enkele unieke hoogtepunten, waaronder een lokale koffiebar, rumcafé, een knusse boetiek en een brouwerij op zonne-energie. Geen enkele vakantie in de Cariben is compleet zonder een heerlijk biertje, en hier vindt u een wisselend aanbod craft beer op de tap. Geniet van de serene vibe en neem de tijd om de beeldschone omgeving helemaal in u op te nemen.

Steek de loef af tijdens het zeilen op de Britse Maagdeneilanden

Vaar naar de loefzijde van het eiland, vanaf Virgin Gorda naar Norman Island. Hier ziet het landschap er compleet anders uit, met grillige rotsformaties en fascinerende kliffen, die u vanuit het Sir Francis Drake-Kanaal niet ziet. Het is tevens een toplocatie om een hengel uit te werpen, en te vissen in het diepe water naar een heerlijk avondmaal.

bvi_white_bay_hendos_hideout_2400x1200_web.jpg?t=1KaeYj&itok=7tRsR9JM

Ontdek de bars en het nachtleven van de britse maagdeneilanden

Iedereen die voet zet aan wal op de Britse Maagdeneilanden belandt vroeg of laat in de wereldberoemde Soggy Dollar Bar. Maar er is meer! Ga bijvoorbeeld naar White Bay op Jost van Dyke, met de ene bijzondere bar na de andere. Ook de restaurants zijn populair, maar nooit te druk, en ook de locals gaan hier graag aan tafel. Neem plaats en geniet van de verfrissende cocktails terwijl u de relaxte eilandcadans op u in laat werken.

Niet iedereen die doolt, is de weg kwijt... dus word één met het eiland en gooi uw vakantieplan overboord. Slechts weinig plekken weten bezoekers keer op keer te verrassen, maar de Britse Maagdeneilanden doen het elke keer opnieuw.

Of u nu voor de eerste keer, de tweede keer of de 17e keer de eilandengroep bezoekt; u mag erop vertrouwen dat een vakantie op de Britse Maagdeneilanden keer op keer uw verwachting overtreft. Wat blijft zijn onvergetelijke herinneringen op het water... tot de volgende keer dat u op vakantie naar de Cariben vertrekt.

 

Meer inspirerende verhalen lezen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hieronder en u ontvangt elke twee weken het laatste nieuws, veel vaarinspiratie en natuurlijk onze aanbiedingen.

 Nieuwsbrief ontvangen

Vond u dit nuttig?
11

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws als eerste, en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.

Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om, zoals beschreven in ons privacybeleid. Wij nemen hoogstens één keer per week contact met u op via de post of e-mail. U kunt zich op elk moment van de contactlijst laten verwijderen. Onderaan onze mails vindt u bovendien een optie om u per direct af te melden. Door hierboven op 'aanvragen' te klikken, bevestigt u dat u ons privacybeleid hebt gelezen en dat u hiermee akkoord gaat.