Een vaarvakantie met bemanning is vakantie in zijn puurste vorm

Couple Enjoying Sailing on a Catamaran

Een korte uiteenzetting hoe de beslissing voor een vaarvakantie met bemanning een erg goed idee bleek te zijn…

Thailand en varen, het leek Arie in november 2019 een erg goed idee. Het weer is er immers prachtig en in de baai van Phang Nga bevinden zich meer kleine eilandjes dan je ooit in één vakantie zou kunnen bezichtigen. En dan is er nog het heerlijke eten en het verse fruit, die zijn weg vindt naar talrijke heerlijke cocktails.

Ga varen met bemanning

 

De zuidelijke Andamanse Zee is echter geen speeltuin. Niet altijd goed zichtbare ondieptes kunnen namelijk flink roet in het eten gooien en al het moois geeft zich aldus niet zomaar prijs. Gelukkig wist Arie raad; hij vertrouwde op de expertise van de lokale schipper Mia en zag alle hoogtepunten zonder zich ook maar een moment zorgen te maken over routes, weersomstandigheden en verraderlijk water.

Ik kom uit Friesland en dus is het zeilen mij niet vreemd. Maar ook al mag ik mij een redelijk goed zeiler noemen met talloze uren wind in de zeilen op de Friese Meren; een onbekend gebied als Thailand vond ik toch spannend. Veel is nieuw. En ik wilde van mijn vakantie geen survival maken.

Hoe fijn is het dan wanneer u mag vertrouwen op de lokale kennis van een ervaren schipper? Ontspanning is gegarandeerd, terwijl de kapitein u meeneemt van de ene mooie plek naar de andere. En hij of zij laat u ook graag zijn persoonlijke paradijsjes zien, die u op eigen houtje misschien nooit had gevonden. En wilt u echt een luxe vakantie vieren? Begroet dan eveneens een ervaren chef-kok aan boord.

Maar Arie had van tevoren nog wel wat twijfels.

Wat doet de schipper wanneer we niet varen en vind ik het wel aangenaam om een week of langer mijn jacht te moeten delen met een vreemdeling?

Er bleek echter geen vuiltje aan de lucht, en reeds bij aankomst in de Thaise haven Ao Po herkende Arie in zijn schipper Mia een vriendelijke, rustige en bovenal ervaren schipper. Het bleek uitermate prettig om al bij aankomst het gevoel te hebben dat men echt in goede handen is, en dat reeds bij de inscheping dat onvervalste vakantiegevoel de boventoon voert.

Het is een mooi proces eigenlijk; aanvankelijk bleef onze schipper wat op de achtergrond, maar al na een paar dagen hoorde Mia echt bij de club. Zo werd een vreemdeling een goede vriend; eentje die bovendien de omgeving perfect kent.

Arie beleefde een prachtige vakantie met bemanning, en Mia wist op bijna elk vlak de ervaring nog wat mooier te maken. Vis op de barbecue? Mia wist waar men nog echt verse vis krijgt, bij een verborgen dorpje die volledig drijft op het water. Maya Bay helemaal voor uzelf hebben? Mia wist precies wanneer de toeristen komen en gaan. Alles uit het jacht halen wat erin zit? Het zeiljacht bleek een verlengstuk van Mia zelf.

Niets is voor eeuwig, en zo kwam ook aan deze vakantie met schipper op het water een einde. Veel te snel kwam de haven van Ao Po weer in beeld en nam Arie afscheid van Mia. Later vatte Arie zijn bemande vakantie in Thailand als volgt samen:

Het mooiste van alles: ik had iemand aan boord die de wateren kent als zijn eigen broekzak. Dit was vakantie vieren in zijn puurste vorm.

 

 Vaarvakantie met bemanning: een uitstekende keuze

Een vakantie met bemanning voor ultiem ontspannen

Op het water ontspant u pas echt. De mooie eilanden, de hagelwitte stranden en het blauw zover als het oog reikt, geeft ruimte in uw hoofd. Zo komt u weer even helemaal tot uzelf.

Maar varen op het water is niet enkel rozengeur en maneschijn; de verraderlijke ondieptes van Thailand uit het verhaal hierboven beamen dat. En soms wil zelfs de meest hardcore zeiler ook een momentje rust. Een vakantie met bemanning biedt het!

 

Uw eigen paradijs, weg van de drukte

Een klein raadsel: u pakt uw koffer maar één keer in, en toch wordt u elke ochtend wakker met een ander panorama. Wat voor soort vakantie biedt zo'n luxe? Een bemande vakantie met schipper natuurlijk. En aan boord is ruimte voor al uw vrienden en familie, met zo veel privacy als u zelf wenst. Uw jacht is eigenlijk een soort hotelkamer, maar dan eentje die u kunt meenemen van de ene schitterende baai naar de volgende. En samen met uw schipper ziet u de mooiste plekken van het vaargebied. En helemaal een feest wordt het wanneer uw chef-kok ’s avonds uw favoriete gerecht op tafel zet, helemaal afgestemd op uw persoonlijke smaak.

 

Vrijheid nieuw gedefinieerd

Uw regels, uw vaarplan. Zelfs al heeft de schipper het gezag aan boord én laat hij u graag de mooiste plekken zien, u viert precies zo vakantie zoals u zelf wilt. Gaat u op zoek naar avontuur en waagt u zich op prachtige passages over open water? Of bent u vooral te vinden op het voordek waar u heerlijk geniet van de gulle zon? Of beide natuurlijk. U bepaalt, en u hebt alle tijd. Geen enkele andere vakantie biedt de vrijheid die een bemande vaarvakantie u biedt. Grijp nu uw kans en laat de dagelijkse beslommeringen volledig van u af glijden.

Bemande vaarvakanties voor meer gemak


Een vakantie met bemanning versus een cruise

U wilt wél het water op dit seizoen, maar niet de drukte opzoeken? Dan is een bemande vaarvakantie het perfecte alternatief voor een cruiseschip. U ziet dezelfde mooie plekken (en meer), maar u komt veel dichter bij uw gekozen vaargebied en beleeft zo veel meer. Bovendien ervaart u zo pas echt ultieme rust.


Aan boord van uw eigen jacht geen vastgelegd programma, geen onnozel vermaak en geen veel te chique restaurants en beachbars, waar u met dezelfde mensen dineert die u ook de hele dag al aan boord heeft gezien. Tijdens een bemande vaarvakantie trekt u uw eigen plan in uw favoriete bestemming, en viert u vakantie met de mensen waar u van houdt. En bent u ooit onzeker over uw koers. Dan weet uw toegewijde schipper altijd raad. Kies voor ontspannen vakantie vieren en ga voor een vaarvakantie met schipper of zelfs een chef-kok.


De voordelen van een vaarvakantie met schipper

  • Gemiddelde bevinden er zich zo’n zes passagiers aan boord van uw eigen jacht, en dat zijn vermoedelijk uw vrienden of familie. Een cruiseschip is een stuk voller, daar bevinden zich gemiddeld zo’n 3.000 zielen aan boord.
  • Samen met uw schipper plot u de ideale vaarroute. U bepaalt wat u gaat zien en wanneer u dat gaat zien. En heeft u uw paradijsje gevonden? Dan blijf u toch gewoon een extra nachtje liggen. Probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen op een cruiseschip.
  • Cruiseschepen zijn ware reuzen. Toegegeven; ze zien er vaak imposant uit en het zijn dikwijls ware paleizen op het water. Maar het formaat heeft ook een keerzijde. Feitelijk hebben cruiseschepen alleen toegang tot massale havens of moeten zelfs buitengaats blijven liggen. Uw privéjacht past daarentegen met gemak in de mooiste kleine historische havens. Nog een voordeel: u bepaalt zelf hoe lang u aan land blijft. Vaart u mee met een cruise, dan zorgt u er maar beter voor dat u na een bliksembezoekje aan land weer snel op het schip bent. Het cruiseschip moet zich immers aan een strak tijdsschema houden.
  • De enige overeenkomst tussen een cruisevakantie en vakantie met bemanning bij The Moorings? De prijs. Vooral als u de kosten van uw bemande vakantie doorrekent per persoon zijn deze vaak verrassend voordelig. Dus zeg nu eens eerlijk, waarom zou u nog aan boord van een cruiseschip stappen, terwijl u voor hetzelfde geld een prachtige vakantie op maat viert, die praktisch niets te wensen overlaat. Het antwoord is aan u...

 

Meer inspirerende verhalen lezen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hieronder en u ontvangt elke twee weken het laatste nieuws, veel vaarinspiratie en natuurlijk onze aanbiedingen.

 Nieuwsbrief ontvangen

Vond u dit nuttig?
37

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws als eerste, en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.

Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om, zoals beschreven in ons privacybeleid. Wij nemen hoogstens één keer per week contact met u op via de post of e-mail. U kunt zich op elk moment van de contactlijst laten verwijderen. Onderaan onze mails vindt u bovendien een optie om u per direct af te melden. Door hierboven op 'aanvragen' te klikken, bevestigt u dat u ons privacybeleid hebt gelezen en dat u hiermee akkoord gaat.