
Sterk, hartverwarmend en meeslepend; zo hebben we onze kerstcocktails het liefst.
Het kerstfeest is in veel culturen een belangrijke periode, en elk land brengt zo zijn eigen gewoontes en gebruiken mee. Dus waarom zou u elk jaar dezelfde lekkernijen op tafel zetten, terwijl de wereld zoveel rijkdom te bieden heeft? We hebben onze bestemmingen gevraagd naar hun lekkerste specialiteiten, die ook gemakkelijk thuis te maken zijn, en presenteren hieronder onze favorieten. Dat wordt een stijlvolle kerst dit jaar.
Hot buttered rum: de spirit van de BVI met een feestelijk tintje
- 60 ml rum
- 2 suikerklontjes
- 1 klontje boter
Doe de suiker in een mok en laat het oplossen in een scheutje heet water. Voeg rum en boter toe. Vul de mok met heet water en bestrooi met een klein beetje nootmuskaat.
Amaretto sour: De smaak van Italië met een kick
- 7 ml amaretto
- 3-4 geperste citroenen (120 ml in totaal)
- 1 eiwit
- klein blikje kersen op siroop
Doe de amaretto, het citroensap, het eiwit en 4 teelepels kersensiroop in een mixer of cocktailshaker. Gebruik de hoogste stand om het mengsel te mixen, giet het in een glas en serveer met kersen.
Coquito: een traditionele kerstpunch met kokosnoot uit Puerto Rico
- 1 blik kokosnootcrème
- 200 ml melk
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 12 ml witte rum (of meer)
- 1 theelepel kokosnootextract (of vanille-extract)
- kwart theelepel gemalen kaneel
- kwart theelepel kruidnagel
- snufje nootmuskaat
Mix de kokosnootcrème, de gecondenseerde melk, de gewone melk, rum, kokosnoot- of vanille-extract, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat in een mixer. Zet de mix 1 uur in de koelkast en bestrooi daarna met nootmuskaat of kaneel.
Spiced sangria: een hartverwarmende Spaanse klassieker
- 1,5 mok appelcider of troebel appelsap
- citroenschil
- dun gesneden appelpartjes
- kwart mok honing
- 1 fles milde rode wijn
- 2 kaneelstokjes
- 5 teentjes kruidnagel
- 1 steranijs
- kwart mok cognac of vermout
Giet de cider in een pan en voeg de citroenschil toe. Doe het deksel op de pan en laat het mengsel 30 minuten op laag vuur pruttelen. Zet de glazen klaar met de appelpartjes erin. Neem de cider van de kook en laat het afkoelen. Voeg de honing en alcohol toe. Even goed roeren en daarna verdelen over de glazen, totdat elk glas tot een derde gevuld is. De rest vult u aan met rode wijn.
Zin in meer? Ontdek onze bestemmingen en geniet van uw volgende cocktail in een relaxte strandbar in de bestemming van uw dromen!