De beste zeilbestemmingen voor elk seizoen

Net als een goede wijn en een heerlijk maal maakt het qua beleving nogal wat uit waar en wanneer u uw vaarvakantie plant. Verschillende seizoenen doen wonderen voor een bepaalde locatie en deze komt dan tot leven op een unieke manier. Het einde van de zomer betekent niet dat vakantie vieren er een heel jaar niet meer in zit. Wij verklappen u hier enkele van onze favoriete bestemmingen voor elk seizoen van het jaar, en vertellen u precies wat die plek op dat moment zo bijzonder maakt.

Dus, waar gaat uw volgende vakantie naartoe? Met een scala aan verschillende opties voor schippers en landrotten is The Moorings de ultieme partner voor een reis die minstens zo uniek als onvergetelijk is.

Zeilen in de lente - Tahiti 

Verborgen in het hart van de Stille Oceaan ligt Tahiti, en dit paradijs biedt de perfecte escape, ver weg van de sleur van alledag. April en mei zijn ideaal voor zeiltochten met een catamaran, met kalme oostelijke passaatwind en een perfect mild klimaat rond 25 graden Celsius. Tahiti is een parel, met saffierblauw water rondom en de stranden bij Bora Bora, die de reiscatalogus qua schoonheid met gemak overtreffen.

Dat maakt deze tropische plek een exotische hotspot voor snorkelen, duiken, paddleboarding, vissen en meer. Aan boord van een jacht van The Moorings hebt u de vrijheid om dit alles in eigen tempo te ontdekken, en ervaart u zelf waarom zoveel reizigers helemaal verliefd worden op Tahiti.

Ik wil naar Tahiti

Zeilen in de zomer - Kroatië 

Kroatië is zo’n zomerbestemming die meerdere betekenissen geeft aan het woord ‘cool’. De uitgestrekte kust aan de Adriatische Zee kent een koel klimaat, terwijl de rijke historie en prachtige omgeving zeilen in Kroatië tot een van de coolste en up-and-coming vakanties maakt. De populairste tijd om hier een reis te plannen, is tussen mei en september, wanneer er een kalme noordenwind waait en de temperatuur schommelt tussen 20 en 25 graden Celsius.

Eenmaal aangekomen, vertrekt u met uw jacht vanaf onze basis in Agana en ligt een rijke wereld voor de boeg, met machtige kastelen en forten, omringd door stranden met blauw water, chique eilanddorpen en adembenemend mooie landschappen.

Ik wil naar Kroatië

Zeilen in de herfst - Belize 

Aan de Caribische kust van Centraal-Amerika ligt een walhalla voor avonturiers. Belize herbergt een keur aan ervaringen, zowel op als aan het water. Duikers halen hun hart op in het Meso-Amerikaanse rif (een van de grootste in de wereld), een beschermd onderwaterecosysteem rijk aan vis, kleurrijk koraal en kristalhelder water.

Het schiereiland van Placencia biedt kilometers aan beschut zandstand, geflankeerd door enkele bars en restaurants. Het weer is er het hele jaar door prachtig, maar november en december zijn ideaal, omdat deze maanden in het droge seizoen vallen, net voordat het hoogseizoen losbarst.

Ik wil naar Belize

Zeilen in de winter - Thailand

Thailand biedt een exotisch alternatief voor de winterkou, en het is een bestemming schatrijk aan adembenemend mooie stranden en natuurlijke wonderen, die je nergens anders ter wereld vindt. Van december tot en met mei blaast een koele wind die de hoge Thaise temperaturen iets tempert. Ook de luchtvochtigheid blijft prima uit te houden. Aan boord van een catamaran in Thailand zijn de meest afgelegen plekken met gemak te bereiken, bijvoorbeeld Rai Le Beach, dat alleen per jacht toegankelijk is.

Bewonder de machtige steile zandsteenkliffen, die loodrecht uit het smaragdgroene water oprijzen. Slenter over het witte zandstand en zie hoe de zon langzaam in zee wegzakt. De winter leek nog nooit zo ver weg.

Ik wil naar Thailand

 

 

Meer inspirerende verhalen lezen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hieronder en u ontvangt elke maand het laatste nieuws, veel vaarinspiratie en natuurlijk onze aanbiedingen.

 Nieuwsbrief ontvangen 

Vond u dit nuttig?
7

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws als eerste, en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.

Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om, zoals beschreven in ons privacybeleid. Wij nemen hoogstens één keer per week contact met u op via de post of e-mail. U kunt zich op elk moment van de contactlijst laten verwijderen. Onderaan onze mails vindt u bovendien een optie om u per direct af te melden. Door hierboven op 'aanvragen' te klikken, bevestigt u dat u ons privacybeleid hebt gelezen en dat u hiermee akkoord gaat.