Er zijn twee belangrijke weersystemen in de Balearen. De westelijke kant, inclusief Ibiza en Formentera, is onderworpen aan hetzelfde weersysteem als het nabije vasteland van Spanje, dat slechts op 80 kilometer afstand ligt.

Met ieder jaar meer dan 300 dagen zon, zijn Mallorca en de omliggende Balearen uitstekend geschikt voor zeilvakanties. Ideale maanden om hier te zeilen zijn van maart - juni en van september - oktober, aangezien er dan minimale drukte op het water is en een warme bries het gebied rond Ibiza en het zuiden van Mallorca domineert.

Weersvoorspelling

U kunt het hele jaar door een droog en zonnig klimaat verwachten, met gematigde regenval in april. Ruige weersomstandigheden zijn zeldzaam in de zomer, behalve rond half augustus als de NW Tramontana/Mistral wind aanwezig is in de golf van Loyn. Er is weinig neerslag in de zomer.

Weersvoorspellingen kunt u bekijken bij de The Moorings basis in Mallorca. Ook zullen de meeste jachthavens beschikken over de recente weersvoorspellingen. Er zullen dagelijks weersvoorspellingen worden uitgezonden op VHF op kanaal 16 om 06:35, 09:35, 11:05, 14:35, 17:05 en 19:35.

Vanaf

Klein moment...