Voor vertrek | Aankomst | In- en uitchecken | Aan boord |  Paklijst  |  Gezondheid en veiligheid

De informatie op deze pagina helpt u uw reis naar Antigua goed voor te bereiden. Check het dichtstbijzijnde vliegveld, de aankomstprocedure in onze haven en de faciliteiten aan boord. Lees deze informatie goed door en print de pagina eventueel, zodat u deze ook onderweg altijd bij de hand heeft.

Onze basis op Mallorca is geopend.

Let op dat er voor deze bestemming aanvullende maatregelen van kracht kunnen zijn. Houdt u zich in ieder geval aan de volgende regels:

 • Aan de hand van dit formulier voorziet u de Spaanse regering van uw contactgegevens en of u wel of niet in aanraking bent gekomen met COVID-19. Nadat u het FCS-formulier hebt ingevuld, ontvangt u een QR-code die u bij aankomst in Spanje laat zien. Het formulier dient u op het vliegveld te overhandigen. In de overgangsperiode tot en met 31 juli mogen reizigers het formulier ook direct op het vliegveld invullen.
 • Bij aankomst wordt uw temperatuur gemeten, die niet hoger dan 37,5 graden Celsius mag zijn.
 • Reizigers die mogelijk COVID-19 of een ander virus bij zich dragen, worden gecontroleerd op gezondheid, waarbij opnieuw de temperatuur wordt gemeten en de algehele gezondheid wordt nagetrokken. Indien een besmetting wordt vastgesteld, wordt de reiziger naar een ziekenhuis gebracht.
 • Draag een mondkapje in openbare ruimtes – behalve op het strand – en houd afstand tot elkaar.
 • Controleer voor uw vertrek altijd het actuele reisadvies van het ministerie van BUZA https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Als er een negatief reisadvies is, houd er dan rekening mee dat veel reisverzekeringen komen te vervallen. Het is daarom raadzaam om voor uw vertrek uw polis te raadplegen.

Voor vertrek

Adres  
The Moorings Spanje
S.L. Avinguda Gabriel Roca
15 Entresuelo
07914 Palma de Mallorca

Openingstijden 
De basis is geopend van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 17:00, vrijdag van 09:00 tot 19:00, zaterdag van 08:00 tot 19:00 en op zondag van 08:00 tot 17:00. Het basispersoneel blijft aanwezig tot alle gasten zijn gearriveerd.

De basis blijft van begin november tot en met begin april gesloten.

Tijdzone
UTC/GMT +1 uur

VVV 
Información Turística del Centro Histórico de Palma de Mallorca  
Adres: Carrer de l'Almudaina, 9, 07001 Palma, Illes Balears
Tel: 971 22 59 63

Algemene informatie
Oppervlakte: 4.992 km2
Bevolkingsaantal: 1.144.396
Hoofdstad: Palma
Bevolking: Spaans en andere Europese landen
Taal: Mallorcaans en Spaans
Religie: Katholiek
Regering: Regering van Spanje
Industrie: Toerisme en festival
Mallorca is een levendig eiland met vooral 's zomers veel evenementen. De grootste culturere festivals en religieuze processies vinden plaats rond Palma. Banken, overheidsinstellingen, postkantoren en de meeste winkels, restaurants en musea blijven tijdens nationale feestdagen gesloten. 
Klimaat: Kijk bij de vaarcondities.

(Terug naar boven)

Aankomst

Vliegveld 
Het internationale vliegveld van het eiland Mallorca is Palma de Mallorca Airport (PMI). Het vliegveld bevindt zich op 8 kilometer ten oosten van Palma. Naar de basis van The Moorings is het zo'n 10 minuten rijden. Het vliegveld heeft vier terminals. Op terminal A landen binnenlandse vluchten, op terminal B, C en D komen internationale vluchten aan. 

Transfers
Een transfer van het vliegveld naar de basis is niet inclusief, maar op aanvraag beschikbaar. De kosten bedragen € 30 voor 1 tot 4 personen, € 50 voor 5 tot 8 personen, € 70 voor 9 tot 12 personen en € 95 voor 13 tot 16 personen. 

Een alternatief is een taxi. De rit van het vliegveld naar de basis kost u rond € 27.

Autoverhuur 
Op het vliegveld zijn alle grote autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd. Naast je rijbewijs heb je voor verhuur ook een geldig identiteitsbewijs nodig. Vlak bij onze basis is parkeerplaats voorhanden aan de Joan Miro Av, 65. Voor 24 uur betaal je € 14, een week kost € 74. 

(Terug naar boven)

In- en uitchecken

Inchecken 
Inscheping vindt op zaterdag om 15:00 plaats. Indien u vroege inscheping heeft geboekt, mag u de avond van tevoren reeds om 17:00 aan boord. U mag echter pas uitvaren nadat u een briefing heeft bijgewoond.

De briefing start om 13:30. Alle schippers zijn verplicht een briefing bij te wonen. Aan bod komen het vaargebied, het gebruik van de marifoon, wat te doen bij pech, en meer. Eenmaal aan boord wordt het jacht zelf in detail met de schipper doorgenomen.

Late aankomst 
De haven is 24 uur per dag geopend. Indien de receptie van The Moorings is gesloten, zal de havenmeester u voorzien van het ligplaatsnummer. De havenmeester zal u vragen naar uw e-mailadres, telefoonnummer en de naam van uw jacht.

Uitchecken 
Het jacht dient de dag voor einde van de huurperiode om 17:00 terug in de haven te zijn. Uitscheping vindt de volgende dag om 09:00 plaats. 

(Terug naar boven)

Aan boord

Proviand 
Aan boord bevindt zich een welkomstpakket. Daarin zit alles om meteen goed van start te gaan. Aanvullende producten koopt u eveneens via The Moorings, en laat u direct aan boord brengen. Bezoek de webwinkel voor meer informatie.

Mobiele telefoons 
Controleer bij uw provider het mobiele bereik in deze regio.

Muziek aan boord 
Onze nieuwste jachten zijn voorzien van bluetooth. Dit is echter geen garantie. Neem een AUX-kabel mee, zodat u gemakkelijk uw mobiele telefoon op het geluidssysteem aansluit.

Elektriciteit
Alle jachten zijn voorzien van 220-voltsstekkers.

Voor meer informatie over de voorzieningen aan boord raadpleegt u deze pagina voor reguliere jachtverhuur en deze pagina voor jachtverhuur met bemanning.

Drones
Het gebruik van een drone op Mallorca kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar boven)

Paklijst

Douane en immigratie
Bij aankomst op Mallorca dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaarbewijs
Een officieel vaarbewijs is op Mallorca verplicht. Raadpleeg hier de vereisten.

Paklijst  
Een tip van ons: laat uw koffer thuis en reis met een rugzak of grote sporttas. De bagageruimte op uw jacht kan namelijk beperkt zijn. Het is niet mogelijk om tijdens uw jachtverhuur uw baggage op onze basis achter te laten. Vergeet niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en eventuele kaartjes voor vooraf geboekte activiteiten
 • Lichte kleding
 • Zwemkleding
 • Nette kleding wanneer u in een wat chiquer restaurant gaat eten
 • Een hoed en zonnebril
 • Sandalen en flippers
 • Comfortabele schoenen en wandelschoenen
 • Toilettas en zeep
 • Insektenwerende spray en pijnstillers
 • AUX-kabel voor aansluiting op het muzieksysteem aan boord

 • 12-volts- en USB-adapter voor het opladen van mobiele apparaten

 • Pak belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas**

Valuta
De lokale valuta is de euro (EUR). De btw wordt in Spanje IVA genoemd en varieert van 7 tot 33%, afhankelijk van de aankoop. Levensmiddelen, wijn en andere basisbenodigdheden gaan met 7% IVA over de toonbank, op de meeste artikelen en diensten wordt 16% geheven en op luxe waar is het hoogste tarief van 33% van toepassing. Op hotelovernachtingen betaal je wederom 7% IVA. Visa, mastercard en american express worden in de meeste winkels, restaurants en op onze basis geaccepteerd. Toch is het raadzaam 
contact geld op zak te hebben, want niet alle restaurants accepteren een pinpas of creditcard. Let op: op de basis wordt contant geld niet geaccepteerd.

Belastingen en aanvullende kosten
Gedurende uw jachtverhuur kunnen extra kosten ontstaan, zoals liggeld of vaarbelastingen. Neem voldoende geld mee om deze kosten te kunnen voldoen; het is niet altijd mogelijk met pinpas of creditcard te betalen.

Borg  
Voordat u aan boord gaat, dient u een borg op de basis achter te laten. Deze borg wordt u na afloop van de huurperiode weer terugbetaald, mits geen schade of verlies heeft opgetreden. Om deze borg significant te verlagen, kunt u een reductie eigen risicio aan uw boeking toevoegen.

(Terug naar boven)

Gezondheid en veiligheid

Op Mallorca zijn momenteel geen gezondheidsrisico's aanwezig en is geen negatief reisadvies van kracht*. Kijk voor een actueel reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

(Terug naar boven)


* Let op: de eisen voor toelating tot Mallorca en het reisadvies kunnen veranderen. The Moorings kan niet aansprakelijk worden gesteld voor deze wijzigingen en wij adviseren daarom met klem voor vertrek de informatie van de verantwoordelijke autoriteit te raadplegen.

Vanaf

Klein moment...