Deze reisnotities geven nuttige informatie over Palma, en laten weten wat u kunt verwachten om uw vakantie soepel en zorgeloos te laten verlopen. Misschien vindt u onze online reisgids ook nuttig bij het plannen van uw vakantieprogramma in meer detail.

Zeilcertificaat

Om in Spanje een jacht te charteren moet de gecertificeerde skipper minstens 18 jaar oud zijn. De skipper moet met een jacht kunnen varen in smalle waterpassages en voor anker kunnen gaan en aanleggen in verschillende weerscondities en getijden. Ze skipper moet ook de nodige navigatie en zeilvaardigheden hebben om het jacht snel te kunnen wenden. Als jacht skipper moet u een officieel certificaat hebben of een certificaat bezitten dat is uitgereikt door een officiële instantie. 

De skipper moet een (1) van de volgende certificaten bezitten:

  • ICC (International Certificate of Competence), International – Vereiste voorwaarden: RYA “Day Skipper Course” of een gelijkaardig certificaat uitgereikt door een erkende zeilassociatie. U kunt ook het ICC Assesment invullen om te bewijzen dat u over de vereiste ervaring beschikt.
  • IPC (International Proficiency Certificate), Amerika – Vereiste voorwaarden: ASA 104 or US Sailing “Bareboat Cruising Course”

Bekijk de zeilvereisten.

ADRES

Kaart Palma de Mallorca

Marina Naviera Balear
Avenida Ingeniero Gabriel Roca 4
07014
Palma de Mallorca
Islas Baleares

Ligging

Marina Naviera Balear
Avenida Ingeniero Gabriel Roca 4 (Opposite Hotel Tryp Bellver)
07014
Palma de Mallorca
Islas Baleares

Openingsuren van de bases

De bases is geopend tussen 9:00 tot 19:00. Wanneer uw charter ’s avonds om 18:00 uur begint, zullen onze medewerkers u en uw gasten verwelkomen.

Let op: op de basis kunt u niet met contact geld betalen.

Faciliteiten op de bases

Onze bases in Palma is gelegen op 10 minuten van de luchthaven. Vanuit de bases kunt u gemakkelijk naar het stadscentrum wandelen, waar u supermarkten, restaurants, banken, postkantoor, wasserette en winkelmogelijkheden hebt. Palma is een fantastische plaats om tijd door te brengen voor of na uw jacht charter, of u kunt een van de vele regatta’s bijwonen die doorheen het jaar plaatsvinden.

Faciliteiten in de marina: douches, toiletten, brandstof en water. In de bases kunt u ook ijs kopen.

 

AANKOMST & VERTREK

Mallorca’s luchthaven ligt op 8 km ten oosten van Palma. Het duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte om van de luchthaven naar de bases te rijden. De luchthaven heeft vier terminals: terminal A wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en terminals B, C en D worden gebruikt voor internationale vluchten.

Iedere 30 minuten is er een bus die vanuit de luchthaven naar Palma stad rijdt. 

Luchtvaartmaatschappijen

Adria Airways, Aer Lingus, Air Algerie, Air Arabia, Maroc, Air Berlin, Air Europa, Air Mediterranee, Air one, Arkefly, BMI, Bmibaby, British Airways, City Airline, Condor, Darwin Airline, EasyJet, Edelweiss Air, Finnair, Flybe, Germania Airline, Germanwings, Iberia Express, Iberia, Jet2, Jetairfly, Lufthansa, Luxair, Meridiana Fly, Monarch, Neos, Niki, Norwegian Air Shuttle, Onur Air, Ryanair, S7 Airlines, Scandinavian Airlines, Swiss International Airlines, Thomas Cook Airlines, Thomson Airways, Transavia, TUIfly, Ural Airlines, VIM Airlines, Volotea, Vueling

Douane & Immigratie

Wanneer u naar Spanje reist moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort. Burgers uit de EC, USA en Canada hebben geen visa nodig wanneer hun verblijf korten dan 3 maanden is. We raden onze gasten aan contact op te nemen met het consulaat voor advies over visa en paspoorten.

Luchthaven

Palma de Mallorca Airport (PMI)

Luchthaventransfers

Transfers van de luchthaven naar de bases zijn niet inbegrepen maar wij kunnen ze wel voor u reserveren. Breng ons ten minsten 3 weken voor de start van uw charter op de hoogte wanneer u dit graag via The Moorings wil boeken.

Taksen en vertrektaks

Lokale transfers – Taxi’s

Bij de aankomsthal staan taxi’s voor u klaar. Een rit naar onze haven kost ongeveer € 25 voor vier personen. Een gezelschap van vijf tot zeven personen betaalt ongeveer € 45. Wanneer u reist tussen 22:00 en 6:00 wordt een extra tarief van €1,65 in rekening gebracht. Op zon- en feestdagen liggen de prijzen gemiddeld 20% hoger.

Het goedkoopste transportmiddel naar de stad is de shuttlebus. De bus rijdt iedere 15 minuten tussen 6:10 uur en 2:15 uur van het vliegveld naar de stad. De rit kost ongeveer € 2 per persoon en rijdt direct naar de Plaza Espana in het stadscentrum. Daarna gaat de rit verder naar de veerdienst en het havengebied.

Autoverhuur

In de aankomsthal vindt u autoverhuurders zoals Avis, Betacar, Cicar, Atesa Autos Ancar en Hertz. U kunt ook een wagen huren bij de haven.

The Moorings kan voor u ook een minibus of busje huren, enkele rit is de kostprijs € 50 voor 5 tot 7 personen of € 70 voor 8 tot 12 personen.

Openbaar Vervoer

Bus N. 1 brengt u rechtstreeks van de luchthaven naar de Alboran haven (busstop Costa Azul). De busrit duurt 30 minuten en kost € 6 per persoon. 

Routebeschrijving

Palma de Mallorca Luchthaven (Aeropuerto de Palma), S/N
07071 PALMA (MALLORCA), Espana - 902

1.      Rijd in zuidwestelijke richting - 650 m
2.      Draai naar links - 23 m
3.      Een kleine bocht naar rechts - 300 m
4.      Neem de tweede afrit van de rotonde op de Autovia de Llevant richting - 1.1 km
5.      Rijd verder op de Autovia de Llevant - 4.2 km
6.      Rijd op de Avinguda de Gabriel Roca/Ma-19 De bestemming vindt u aan uw rechterkant 
7.      Naviera Balear S.L. Avenida de Gabriel Roca, 407014 Palma

Parking (op de bases)

Er is een beveiligde parking op Joan Miro Av, 65 971 18 09 59. Kost per 24 uur: € 14 – Een week: € 74

Start van de Charter

Charters starten op zaterdag, 15:00 uur, op verzoek kunt u ook charters van kortere duur reserveren. 

Einde van de Charter

Charters eindigen om 17:00 uur, u brengt de boot terug voor debriefing en checks. U verlaat de boot de dag nadien om 9:00 uur.

Briefings

Charterbriefings vinden plaats om 13:30 uur maar tijdens de openingsuren van onze bases kunnen onze medewerkers u briefen wanneer dit voor u past. De briefing is verplicht bij te wonen door alle charteraars. De briefing heeft plaats in de meeting room van het Tryp Hotel Bellver, tegenover de bases.

Late aankomst

Het bases personeel blijft tot 20:00 uur aanwezig op de bases wanneer u ’s avonds aankomt. Na 20:00 uur vindt u alle informatie over uw jacht aan de receptie van het Moorings kantoor. Uw jacht is open en heeft een bordje met uw naam op. Wij zorgen ervoor dat de boot uitgerust is voor de nacht en het bases personeel is vanaf 9:00 ’s morgens aanwezig. 

ALGEMENE INFORMATIE

Geografische ligging

De havenstad Palma ligt in het zuidwesten van Mallorca in de grote Baai van Palma, aan de westelijke kant van de Middellandse Zee. De stad is ongeveer 40,000 vierkante meter groot en ligt 13 meter boven de zeespiegel.

Langs zuidelijke kant is Palma omgeven door rotsachtige bases en haventjes, aan de ten ooste van Palma stad vindt u de resorts. Op korte afstand van Palma vindt u Es Pla, een vruchtbare regio met olijfboomgaarden en andere prachtige natuur. Twee onbewoonde eilandjes, Cabera, ten zuiden ten zuidooste van Palma en Dragonera, ten weste van Palma zijn ook het bezoeken waard.

Taal

De officiële taal in Palma de Mallorca is Spaans. In de meeste toeristische attracties, musea, hotels en restaurants verstaat het personeel ook Engels, Frans en Duits. Castiliaans is de officiële taal maar in bepaalde regio’s spreekt de bevolking Baskisch, Catalaans en Gallicaans. Wanneer je dorpen bezoekt, neem je best een woordenboekje mee. 

Openingsuren

In Mallorca zijn de meeste winkels geopend tussen 8:30 en 13:00. Na de siësta zijn ze geopend tussen 16:00 en 20:00 uur. 

Fooien

Fooien zijn gebruikelijk in hotels en restaurants, naast de 7% die in de rekening verrekend is wordt er gerekend op een fooi tussen de 10 en 15% van de totale rekening. In restaurants, bars en nachtclubs is een fooi tussen de 10 en 15% normaal. Taxichauffeurs rekenen tussen de 10 en 15% fooi en rekenen extra kosten aan per bagage item. Wanneer u een gids boekt moet u rekenen op een fooi tussen de 5 en 10%. 

Munteenheid

Euro

Tijd

Wintertijd UTC/GMT +1 uur

Zomertijd UTC/GMT +1 uur

Festivals en Feestdagen

Mallorca is een levendig eiland en tijdens de zomermaanden organiseren resorts verschillende zomer evenementen. Het grootste cultuurevenement is de religieuze processie rond Palma. 
Banken, publieke diensten, postkantoren, winkels, restaurants en musea zijn gesloten op nationale feestdagen.

Mallorca’s Nationale Feestdagen 
1 januari - Nieuwjaardag
5 januari - Epifania
19 maart - Dia de San Jose / St. Joseph's Dag
Eind maart – begin april - Jueves Santo / Witte donderdag 
Eind maart – begin april - Viernes Santo / Goede vrijdag
1 mei - Fiesta del Trabajo / Feest van de Arbeid 
15 augustus - La Asuncion / Maria Hemelvaart 
12 oktober - Nacional de Espana / Nationale Feestdag
1 november - Todos los Santos / Allerheilige 
6 december - Dia de la Constitucion / Dag van de Grondwet 
8 december - La Inmaculada Concepcion / Feest van de Onbevlekte Ontvangenis 
25 december - Navidad / Kerstmis

Postkantoor

Binnenlandse post naar Spanje en Andorra wordt afgeleverd drie werkdagen na verzending. Post die u verzendt naar andere landen komt aan na ongeveer vier werkdagen. 

U kunt postzegels kopen in het postkantoor en in tabakswinkels. U kunt uw gefrankeerde post afgeven in een postkantoor of op de post doen in een van de gele brievenbussen. 

Meer informatie vindt u op www.correos.es

Internet 

U vindt gratis internet in de luchthaven terminals, cyber cafés, winkelcentrums, hotels en hostels in het stadscentrum.

GSM

Ga bij uw telefoonprovider na welk tarief er geldt wanneer u vanuit Mallorca naar het buitenland belt en of er roamingkosten worden aangerekend.

Restaurants

Vele eetgelegenheden zijn gesloten in de namiddag voor een siësta en gaan niet open voor 19:00 of 20:00.

Palma heeft een groot gastronomisch aanbod, met de plaatselijke keuken, verschillende tapas bars en specialiteiten tot klassieke restaurants met een internationale keuken.

Hotels

 

Hotel Born: 2 sterren

Hotel Tryp Bellver: 4 sterren, gelegen tegenover de Moorings basis

The Melia Palas Atenea: 4 sterren, op 5 minuten wandelen van The Moorings basis

Hotel Puro: 4 sterren, een stijlvol hotel in de oude stad

Hotel Portixol: 4 sterren, een klein hotelletje in de haven van Portixol

 

Winkelen

 

In de straten rondom de Katherdraal en Plaza Juan Carlos I vind je de mooiste winkels van Mallorca. De winkels zijn open tussen 10:00 en 13:30 en openen dan weer tussen 17:00 en 20:00. Grote winkelketens zijn de hele dag open, maar op zondag is alles gesloten. Op zondag zijn enkel bars en restaurants geopend.

Taksen

De binnenlandse taks in Spanje, IVA varieert tussen de 7% en de 33% afhankelijk van de gekochte items. Op eten, wijn en basisbenodigdheden is er een taks van 7%, op andere goederen en diensten is de taks 16% en op luxegoederen en sigaretten is er een taks van 33%. De hoteltaks is 7%.

Kledij

Neem gepaste zeiluitrusting mee naar Palma: een hoed, zonnecrème, tops en hemden met lange mouwen en gelaagde kledij en vesten zijn aanbevolen omdat het weer er erg snel kan veranderen.

Dienst Voor Toerisme

De Toeristische Dienst van Mallorca (OIT - Oficines d'Informacio Turistica de Mallorca) heeft haar kantoor in Parc de les Estacions in Palma de Mallorca; telefoon: +34 902 102 365; email: [email protected]

In de luchthaven vindt u ook een toeristische dienst - Aeropuerto Palma de Mallorca; telefoon: +34 971 789 556; email: [email protected]

Deze diensten geven u meer informatie over culturele activiteiten, toeristische attracties en transportmogelijkheden op het eiland. U kunt er ook gratis plattegronden van Mallorca stad en het eiland krijgen. hebben gratis kaarten en informatie over toeristische attracties en transportmogelijkheden.

BANKEN & WISSELKOERSEN

Banken zijn in Mallorca open van maandag tot vrijdag tussen 8:30 en 13:30.

ACTIVITEITEN

Vissen – Vergunningen & Seizoenen

Een visvergunning of hengelvergunning (permiso de pesca) is vereist om te vissen vanop het eiland in de zee.

De Balearische eilanden zijn een uitstekende locatie om te vissen. U moet een recreatieve visvergunning aanvragen (Llicencia de pesca marítima recreativa individual), die u toelating geeft om te vissen. Deze vergunning kan enkel aangevraagd worden voor personen ouder dan 14 jaar. U mag niet vissen in de havens en u mag enkel vissen op minstens 250 meter afstand van vissersboten en op minstens 100 meter afstand van andere boten of andere personen (zwemmers, zonnebaders, …).

Vergunningen kunt u verkrijgen via de Directeur Generaal Visvangst (Direccion General de Pesca) op:

C/ dels
10 - 07006
Palma.

U kunt eenvoudig uw vergunning afhalen. Vul het formulier (verkrijgbaar in het Engels) in en breng het binnen op de verantwoordelijke dienst. U krijgt hierna een factuur waarmee u naar de bank gaat om uw vergunningsbijdrage te betalen. Hierna krijgt u een betalingsbewijs van de bank waarmee u terug naar het kantoor gaat, waar u uw vergunning krijgt. U kunt uw vergunning ook online aanvragen op www.dgpsca.caib.es. Het kan tot een maand duren voordat u uw vergunning op deze manier in orde wordt gebracht en u moet dit nadien ook op het kantoor afhalen. Vergeet niet uw identiteitskaart mee te nemen wanneer u de vergunning online bestelt. 

Er zijn 4 marine reservaten rond Mallorca die aangeduid zijn met witte palen langs de kustlijn. Tijdens bepaalde seizoenen en weekdagen kunt u in de reservaten vissen. Wanneer u uw visvergunning afhaalt krijgt u een boekje dat uitlegt waar de marine reservaten liggen en welke beperkingen er gelden.

Vergunningen zijn geldig voor vissen op zee en u kunt deze gebruiken voor alle Balearische eilanden. Voor meer informatie bezoekt u http://www.holidays-majorca.co.uk/trips/beaches/bay-palma-badia-de-palma-marine-reserve

Waterspeelgoed

Snorkeluitrusting (vinnen en snorkelmaskers) zijn aanwezig op de boot, net al seen dingy met buitenboordmotor. Stand Up Paddleboards kunt u huren. 

Drones
Het gebruik van een drone op Mallorca kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

PROVIAND

Laat The Moorings uw boodschappen voor u doen, en geniet van het gemak van een volledig bevoorraad jacht. Bekijk hier meer informatie of bestel uw boodschappen direct online.

U kunt proviand kopen bij de Supermarkt Mercadona, op 5 minuten wandelafstand van de marina. Om het u makkelijk te maken biedt de supermarkt de mogelijkheid om uw trolley aan de marina achter te laten en zij halen deze op. Van zodra u klaar bent belt u ons op en wij komen u halen, samen met uw boodschappen. Dit is een gratis service die wij u aanbieden.

De supermarkten in Palma zijn dagelijks geopend tussen 10:00 en 22:00 (uitgezonderd op zondag en nationale feestdagen). Winkels zijn van maandag tot vrijdag open tussen 10:00 en 19:30, op zaterdag tussen 10:00 en 13:30 en op zondag zijn de winkels gesloten.

Langs Paseo Maritimo zijn er enkele kleinere supermarkten die 24 uur per dag open zijn. Hier kunt u kleinere aankopen doen zoals brood en melk.

In de toeristische delen van Palma de Mallorca en langs de stranden zijn de winkels alle dagen geopend.

De Santa Catalina markt is gelegen op Av Argentina waar u verse producten kunt kopen tot 14:00 uur. 

GEZONDHEID & VEILIGHEID

Reisverzekering

The Moorings biedt “Charter Care” aan. Met deze reisverzekering kunt u in volle gemoedsrust aan boord van uw Moorings charter gaan. Wanneer u een eigen reisverzekering hebt, kijk dan na of deze de bestemming en de activiteiten van The Moorings dekt.  

Vaccinatie Informatie

Spanje is een risico vrij gebied, zonder besmettelijke ziekten. Ten tijde van deze publicatie is een Internationaal Vaccinatie Certificaat niet vereist.

 

Vanaf

Wordt geladen...