Een Agana zeilschema brengt u naar de prachtige, turquoise wateren voor de Kroatische Dalmatische Kust met zijn vele baaien en kreken, ruige schiereilanden en de talrijke grotere en kleine eilanden die als pareltjes voor de kust liggen (zie ook: Agana kaarten). De focus van een typisch 7-daags Agana zeilschema ligt op de passages naar de eilanden Solta, Hvar, Vis, en Brac, en naar het Kornati Islands National Park, Noordelijk van de havenstad Split. Op de eilanden vindt u een grote verscheidenheid aan havens, variërend van het traditionele vissersdorpje waar men het nog rustig aan doet, tot havens in charmante stadjes die bol staan van de geschiedenis. De onbewoonde eilandjes in de buurt bieden een thuis aan een rijke flora en fauna. Zwemmen, snorkelen en zonnen op ongerepte stranden, excursies naar fascinerende archeologische vindplaatsen, rondsnuffelen in bazaars en genieten van de plaatselijke gerechten in een van de vele restaurants, maken een zeilvakantie in deze gezinsvriendelijke wateren tot een unieke ervaring.

Dag 1

| Maslinica

Zeilen in Maslinica brengt u naar het hart van de (Midden)-Dalmatische eilanden net ten Zuiden van de drukke haven van Split op het vasteland. Deze kleine haven op het eiland Solta is bekend om haar schoonheid, rustige sfeer, olijfgaarden en mooie stranden. In feite is de naam afgeleid van het woord maslina, wat olijf betekend. Eenmaal afhankelijk van vissen, is Maslinica de afgelopen jaren begonnen met cateren aan toeristen die voor hun rust komen, het heerlijke eten en om te ontspannen op het strand.

Dag 2

| Vis Town

Vis stad op het eiland Vis ligt in een prachtige baai. Het grootste deel van de stad is langs de waterkant gelegen, waar vele restaurants en bars zijn gevestigd. Er is een prachtige kerk onderweg naar de haven van Vis. In de nabijgelegen baai van Rogacic is er een ongebruikte onderzeeër en is het mogelijk om de sloep te verkennen.

Dag 3

| Komiza

Het eiland Vis heeft veel plaatsen met verschillende atmosferen en aantrekkingskracht. Er is de oude en toch moderne stad Vis stad, en dan zijn er pitoreske en kenmerkende plattelands visserdorpen zoals Komiza. Vis was vele jaren lang een Joegoslavische militare basis die gesloten was voor toeristen. Het is pas geopend nadat Kroatië zich onafhankelijk heeft verklaard van Joegoslavië, wat de toeristen begin 1990 weer terug bracht. Het gevolg hiervan is dat Vis bijna hetzelfde is gebleven als eeuwen geleden, met weelderige bossen van pijnbomen, bossen met olijven, mandarijnen en johannesbroodbomen, uitgestrekte wijngaarden en een overvloed aan wilde kruiden zoals, rozemarijn en salie. Zeilen in de wateren bij Vis leidt u naar de smalle baai met bebost Hum Hill op de achtergrond. Er zijn leuke winkels, restaurants, een selectie aan stranden en een erg populaire nachtclub op korte afstand van het dorpscentrum bij Kamencia strand.

Dag 4

| St. Clement Island

Zeilen in de wateren bij St. Clement brengt u naar het Pakleni eiland iets voor Hvar stad, op Hvar eiland. Prachtig en afgelegen, de eilanden van deze kleine sub-groep van de centrale Dalmatische eilanden zijn bekend om hun prachtige stranden en een gevoel van rust, een Oude Wereld charme van de Adriatische Zee. St. Clement eiland (ook wel Veli Otok of Big Island genoemd) heeft een fantastische kleine haven, Palmizana Cove, met een jachthaven en verschillende goede restaurants direct aan het water. De Pakleni eilanden zijn duizenden jaren geleden gesticht, zoals bewezen door de Illyriaanse grafheuvels die dateren uit de 4de eeuw v. Chr. en de ruïnes van oude Romeinse huizen.

Dag 5

| Hvar Island

Net als Vis is het eiland Hvar rijk aan historie en is het weelderig begroeid met pijnbomen. Lavendel is een belangrijke struik en ook het komt er veel voor. De Venetianen speelden een prominente rol in de geschiedenis van het eiland. Dit wordt nog weerspiegeld in de architectuur van de kleine en grote steden. Het pittoreske dorpje Vrboska lijkt bijvoorbeeld op een klein Venetië. Het is een opvallend mooi plaatsje aan het water en een must om te bezoeken. Aan de zuidkant van het eiland vindt u het chique Hvar Stad, een belangrijke toeristenbestemming in Kroatië, die vaak wordt vergeleken met St. Tropez aan de Franse Côte d'Azur. Tegenover deze drukke haven liggen de Pakleni Eilanden, waaronder het landelijke en adembenemend mooie St. Clement. Varen bij Hvar kan een combinatie zijn van de schilderachtige en ontspannen atmosfeer van Vrboska en het levendige nachtleven van Hvar Stad. Een vaarvakantie biedt de kans om naar de talrijke afgelegen inhammen en baaien van het eiland te varen, waar u kunt zwemmen, snorkelen en gewoon kunt relaxen aan boord van uw jacht.

Dag 6

| Brac Island

Brac ligt oostelijk van Solta en noordelijk van Hvar en is een van de grootste eilanden van de gehele Kroatische kust, met een totaal oppervlak van 396 vierkante kilometer. Het heeft 11 steden en dorpen en herbergt de resorts van Supetar en Bol, beide bekend vanwege de prachtige stranden. In het binnenland verrijzen bergen tot een hoogte van 791 meter boven zeeniveau op Vidova Gora. Zodoende kunt u Brac al van grote afstand zien liggen als u het eiland nadert. Dichte pijnboombossen begroeien delen van de heuvels en de bergen en omringen de vele pittoreske inhammen en visserhavens. Brac staat al eeuwen bekend om de steengroeven. Ook is het beroemd vanwege de stranden, resorts, intieme cafés, chique restaurants en de watersport, inclusief uitstekende mogelijkheden tot snorkelen. Als u gaat zeilen in de wateren rond Brac, zult u ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring hebben.

Dag 7

| Agana

De Moorings-basis Marina Agana ligt slechts op een korte wandelafstand van de schilderachtige stad Marina, waar u een selectie van café's en restaurants vindt die uitstekende zeevruchten en de Kroatische keuken serveren. Maar naast het plezier van het verkennen van de Dalmatische kust aan boord van uw stijlvolle jacht, biedt zeilen in de wateren van Agana ook andere beloningen. De kosmopolische en levendige stad Split ligt slechts op 25 minuten afstand. Daar vindt u talrijke attracties van het historische Paleis van Diocletianus en een hoop musea tot een brede variatie aan chique boetieks en restaurants.

Vanaf

Klein moment...