Voor vertrek | Aankomst | In- en uitchecken | Aan boord |  Paklijst  |  Gezondheid en veiligheid

De informatie op deze pagina helpt u uw reis naar Kroatië goed voor te bereiden. Check het dichtstbijzijnde vliegveld, de aankomstprocedure in onze haven en de faciliteiten aan boord. Lees deze informatie goed door en print de pagina eventueel, zodat u deze ook onderweg altijd bij de hand heeft.

Voor vertrek

COVID-19-testlocaties

Reizigers die Kroatië inreizen, moeten bij aankomst een bewijs van een negatieve COVID-19 test tonen. Laat u zich eerst in Kroatië testen, begeeft u zich dan naar de testfaciliteit in het Instituut voor de volksgezondheid (Vukovarska 48, Split). Aanmelden voor de test is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar [email protected] met de volgende informatie: naam en achternaam, geboortedatum en geboortejaar, e-mailadres, en het mobiele telefoonnummer van de contactpersoon. U ontvangt een bevestiging met de datum en het tijdstip van uw afspraak. De prijs voor het testen is 698 kuna (voor resultaten in het Engels wordt 125 kuna extra in rekening gebracht).

Adres

Marina Agana, Marina
Dr. Franje Tudmana 5
21222 Marina, Kroatië
Tel: (+ 385) 91 34 334 103

Openingstijden
Van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00, vrijdag van 09:00 tot 20:00, zaterdag van 08:00 tot 20:30 en zondag van 09:00 tot 12:00. Het personeel blijft op de basis aanwezig tot alle gasten voor die dag gearriveerd zijn.

Tijdzone
UTC/GMT +2 uur

VVV 
Verkeersbureau in Marina: +385 983 605 96

Algemene informatie
Oppervlakte: 35.134 km²
Bevolkingsaantal: 4.489.409
Hoofdstad: Zagreb
Bevolking: Kroatisch, Servisch, overig (inclusief Bosnisch, Hongaars, Sloveens, Tsjechisch en Roma)
Gesproken talen: Kroatisch, Servisch, overig (Italiaans, Hongaars, Tsjechisch, Sloveens en Duits)
Religie: Rooms-katholiek, orthodox, islam
Regering: Parlementaire decromatie

(Terug naar boven)

Aankomst

Vliegveld 
Het vliegveld van Split ligt op 30 autominuten van de basis.

Veerdienst
Vanaf het Italiaanse Ancona bereikt u in 9 uur Marina Agana. De snelle dienst doet er 5 uur over. Vanaf april tot en met september vaart de veerpont elke dag.

Parkeren bij de basis
Op de basis is parkeerplek aanwezig. Het tarief is 75 HRK per dag of 350 HRK per week.

Transfers 
Van vliegveld Split naar Agana Marina met taxi of minibus:
1-3 personen HRK 397 per auto
4-7 personen HRK 644 per minibus
Meer dan 8 personen HRK 88 per persoon

Van de haven van Split naar Agana Marina met taxi of minibus:
1-3 personen HRK 832 per auto
Meer dan 4 personen HRK 176 per persoon

Autoverhuur 
Op het vliegveld zijn de grote autoverhuurbedrijven aanwezig.

(Terug naar boven)

In- en uitchecken

Inchecken 
Inscheping vindt om 15:00 plaats. De briefing wordt ingepland na aankomst. Alle schippers zijn verplicht een briefing bij te wonen. Aan bod komen het vaargebied, het gebruik van de marifoon, wat te doen bij pech, en meer. Eenmaal aan boord wordt het jacht zelf in detail met de schipper doorgenomen.

Late aankomst 
Indien u na 21:00 aankomt, treft u een bericht op de deur aan met daarop de locatie van uw jacht. Uw jacht is geopend en voorzien van uw naam. De reguliere briefing en de uitleg van het jacht vinden dan de volgende ochtend plaats, voordat u uitvaart.

Uitchecken 
Uw jacht dient op de avond voor de vertrekdag om 17:00 terug in de haven te zijn. De uitscheping vindt de volgende dag plaats om 09:00.

(Terug naar boven)

Aan boord

Proviand 
Moorings starterpakketten bevinden zich aan boord van elk jacht, met daarin alles om meteen goed van start te gaan. Aanvullende producten koopt u eveneens via The Moorings, en laat u direct aan boord brengen. Bezoek de webwinkel voor meer informatie.

Mobiele telefoons 
Controleer bij uw provider het mobiele bereik in deze regio.

Muziek aan boord 
Onze nieuwste jachten zijn voorzien van bluetooth. Dit is echter geen garantie. Neem een AUX-kabel mee, zodat u gemakkelijk uw mobiele telefoon op het geluidssysteem aansluit.

Elektriciteit
Alle jachten zijn voorzien van 220-voltsstekkers. Voor meer informatie over de voorzieningen aan boord raadpleegt u deze pagina voor reguliere jachtverhuur en deze pagina voor jachtverhuur met bemanning.

Drones
Het gebruik van een drone in Kroatië kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar boven)

Paklijst

Douane en immigratie
Bij aankomst in Kroatië dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaarbewijs
Om te mogen varen in Kroatië is vaarbewijs 1 verplicht. Vergeet niet deze mee te nemen. Ook heeft u een marifooncertificaat nodig. Een lijst van erkende certificaten vindt u op de website van het Kroatische ministerie.

Paklijst  
Een tip van ons: laat uw koffer thuis en reis met een rugzak of grote sporttas. De bagageruimte op uw jacht kan namelijk beperkt zijn. Het is niet mogelijk om tijdens uw jachtverhuur uw baggage op onze basis achter te laten. Vergeet niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en eventuele kaartjes voor vooraf geboekte activiteiten
 • Lichte kleding
 • Zwemkleding
 • Nette kleding wanneer u in een wat chiquer restaurant gaat eten
 • Een hoed en zonnebril
 • Sandalen en flippers
 • Comfortabele schoenen en wandelschoenen
 • Toilettas en zeep
 • Insektenwerende spray en pijnstillers
 • AUX-kabel voor aansluiting op het muzieksysteem aan boord

 • 12-volts- tot 110-voltsreisstekker*

 • 12-volts- en USB-adapter voor het opladen van mobiele apparaten

 • Pak belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas**

*Alle jachten beschikken over een 12-voltsstekker (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over een 220-voltsstekker.

**Doe medicijnen en essentiele kleding (zwemkleding, T-shirt en korte broek) in uw handbagage, in het geval dat uw hoofdbaggage later op de basis aankomt.

Valuta
De lokale valuta is de kuna (HRK). Zorg ervoor dat u altijd contact geld op zak heeft, want niet alle restaurants accepteren een pinpas of creditcard. Op de basis kunt u niet met contact geld of american express betalen.

Belastingen en aanvullende kosten
Gedurende uw jachtverhuur kunnen extra kosten ontstaan, zoals liggeld of vaarbelastingen. Neem voldoende lokaal geld mee om deze kosten te kunnen voldoen; het is niet altijd mogelijk met pinpas of creditcard te betalen.

Borg  
Voordat u aan boord gaat, dient u een borg op de basis achter te laten. Deze borg wordt u na afloop van de huurperiode weer terugbetaald, mits geen schade of verlies heeft opgetreden. Om deze borg significant te verlagen, kunt u een reductie eigen risicio aan uw boeking toevoegen.

(Terug naar boven)

Gezondheid en veiligheid

Kijk voor een actueel reisadvies voor Kroatië op nederlandwereldwijd.nl.

(Terug naar boven)

Vanaf

Klein moment...