Lees hier alles wat u moeten over uw jachtverhuur in Kroatië. Onze tip: print deze pagina met reisadvies over Kroatië, en u heeft de belangrijkste informatie ook onderweg altijd bij de hand.

 

Vaarbewijzen in Kroatië

In Kroatië heeft u een vaarbewijs nodig. Klik hier voor de eisen.

(Terug naar boven)

 

Adres van de haven

Marina Agana
Dr. Franje Tudmana 5
21222 Marina, Kroatië
Mobiel: +38 591 34 34 103
Kantoor: +38 521 88 94 77

De openingstijden van onze haven in Kroatië zijn:

  • Maandag tot donderdag van 9 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags
  • Vrijdag van 9 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds,
  • Zaterdag van 8 uur 's ochtends tot half 9 's avonds
  • Zondag (alleen bij inscheping) van 9 uur 's ochtends tot 12 uur 's middagd

Faciliteiten in de haven
In onze haven in Kroatië zijn enkele faciliteiten aanwezig, waaronder een aantal uitstekende restaurants, een kleine supermarkt, een tankstation en een geldwisselkantoor. Een pinautomaat en een bank vindt u in Primosten of Rogoznica.

(Terug naar het begin)

 

Aankomst

De haven van The Moorings bevindt zich in Marina Agana, 10 kilometer ten noorden van Trogir. Het internationale vliegveld in Split is de dichtstbijzijnde luchthaven en ligt op zo'n 30 minuten rijden. Een taxirit kost u ongeveer € 9,50. Transfer op aanvraag (1-3 personen € 40 per auto, 4-7 personen € 65 per busje, meer dan 8 personen € 9 per persoon). U vliegt naar Split met Croatia Airlines, Adria Airways, Malev, CSA of British Airways.

Aankomst met de boot 
Marina Agana is per boot bereikbaar. De veerdienst vertrekt vanaf Ancona of Pescara (in Italië) en vaart via Split. De overtocht neemt ongeveer 9 uur in beslag. Met de sneldienst doet u er 5 uur over. Van april tot september vaart de veerdienst dagelijks.

Douane
Voor uw vakantie in Kroatië is een visumaanvraag niet nodig. Bij aankomst wordt een visum voor drie maanden verleend. Deze periode kan naar wens eenvoudig worden verlengd.

Parkeren bij de basis
Bij de haven in Agana is parkeerplek aanwezig. Deze dient u van tevoren te reserveren, en kost ongeveer € 10 per dag of € 50 per week.

In- en uitschepen
Uw jachtverhuur in Kroatië gaat om 3 uur 's middags van start. De schipper is verplicht een briefing bij te wonen, waarin uitleg wordt gegeven over het schip en informatie over het vaardistrict. De dag voor vertrek wordt u geacht om 5 uur 's middags weer in de haven aanwezig te zijn. Daarna vindt een nabespreking en controle plaats. Om uiterlijk 11.00 uur de volgende dag dient u het schip te verlaten.

Aankomst buiten openingstijden
Indien u later dan 5 uur 's middags op de haven aanwezig kunt zijn, dan wachten wij op u tot 9 uur 's avonds. Na 9 uur 's avonds laten wij bij de receptie een briefje voor u achter met daarop de naam en ligplaats van uw jacht, klaar voor de nacht. De volgende dag vanaf 8.30 vindt dan de officiële overdracht plaats.

Autohuur
In Kroatië kunt u een auto huren. De bekende verhuurbedrijven Avis, Budget en Hertz hebben een kantoor op het vliegveld.

(Terug naar boven)

 

Algemeen

Oppervlakte: 56.542 km²
Aantal inwoners: 4.489.409
Hoofdstad: Zagreb
Bevolking: Kroaten, Serviërs, overige (onder andere Bosniërs, Hongaren, Slovenen, Tsjechen en Roma)
Taal: Kroatisch, Servisch, overige (onder andere Italiaans, Hongaars, Tsjechisch, Slowaaks en Duits)
Religie: Rooms-katholiek, orthodox
Regering: Republikeinse parlementaire democratie
Grootste industrieën: Chemie en kunststof, machinebouw, metaalbewerking, elektronica, producten van ruwijzer en plaatstaal, aluminium, papier, hout, bouwmateriaal, textiel, bootbouw, petroleum en petroliumraffinaderij, levensmiddelen en dranken, toerisme
Fooi: In de wat duurdere restaurants is het geven van een toeslag van 10% of 15% gebruikelijk. In informele restaurants in kleine steden en cafés is het geven van fooi niet noodzakelijk en wordt ook niet verwacht.
Valuta: De kuna (HRK) is het officiële betaalmiddel in Kroatië
Elektriciteit: 230 V AC, 50 Hz, stekkers met twee pinnen zijn standaard
Tijd: De plaatselijke tijd is UTC/GMT +2 uur

Feestdagen in Kroatië 
1 mei: Dag van de arbeid
22 juni: Dag van de strijd tegen de fascisten
25 juni: Oprichting van de republiek (nationale feestdag)
5 augustus: Dag van de nationale dankbaarheid
15 augustus: Maria-Tenhemelopneming 
8 oktober: Onafhankelijkheidsdag
1 november: Allerheiligen

Op feestdagen wordt in Kroatië niet gewerkt.

Restaurants
Marina Agana bevindt zich in het dorpscentrum en heeft enkele knusse restaurants. Hebt u een tafel voor een groep nodig, dan is het verstandig van tevoren te reserveren. Enkele aanraders zijn Bijeli Galeb (+385 218 890 74), Kurtelinovi Dvori (+385 218 896 36), Sesula, Pet Ferala en Kod Duje.

Internet
In Marina Agana is telefoon en internet aanwezig. Wifi aan boord is gratis, ook op open water (1 gigabyte per week).

VVV
In Marina Agana is een VVV aanwezig. Het telefoonnummer is +385 983 605 96.

(Terug naar boven)

 

Banken & geldwissel

Banken
Banken in Kroatië zijn doorgaans geopend van maandag t/m vrijdag van 8 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds. Van 1 tot 2 uur 's middags zijn sommige banken gesloten. 

Valuta/geldwissel
De valuta in Kroatië is de kuna (HRK). In Marina Agana zijn kleinere wisselkantoren die doorgaans een betere wisselkoers aanbieden dan de bank. De openingstijden zijn 8 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds.

Creditcards
In Kroatië kunt u met visa en mastercard betalen. Op sommige plekken is het ook mogelijk met American Express af te rekenen, maar dit is minder gebruikelijk.

(Terug naar boven)

 

Activiteiten

Snorkelen en duiken
The Moorings heeft zwemvliezen, duikbrillen en snorkels aan boord. Scubaduiken is in Kroatië streng gereguleerd. Duiktours worden georganiseerd door:
Primosten Diving Centre: +385 98 265 923
Trogir Diving Centre: +385 21 886299 / +385 91 11 25 111 (mobiel)
[email protected] - www.trogirdivingcenter.de

Vissen
Om te vissen in hebt u een visvergunning nodig. Deze is verkrijgbaar bij de havenmeester in Primosten, en kost € 100 per week.

Raften en canyoning
Varen in Kroatië niet genoeg? Ga dan raften of kajakken op de rivier Cetina, onder begeleiding van een professionele gids. Ook canyoning tussen Balto en Zadvarje is een avontuur om nooit te vergeten. De tour is ongeveer 15 kilometer lang en duurt ongeveer 4 uur.

Drones
Het gebruik van een drone in Kroatië kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar het begin)

 

VAARinformatie Kroatië

Jachthavens
In de meeste jachthavens kost een ligplek voor een regulier zeiljacht € 1 - 1,40 per voet. In het hoogseizoen betaalt u een toeslag van 10%. Prijzen voor catamarans liggen in de regel 1,5 maal hoger. Aanmeertrossen in de dorpen zijn meestal goedkoper. Ligplaatsen in Kroatië reserveren is niet mogelijk. Alle jachthaveninformatie is samengevat in de Adriatic Nautical Guide die zich aan boord van uw jacht bevindt. Bovendien krijgt u uitgebreide uitleg tijdens uw briefing.

Elektriciteit
Alle jachten zijn uitgerust met apparaatstekkers, een adapter, een oplader voor batterijen en een 220 V-stopcontact. De haven van The Moorings is tevens uitgerust met 220 V-stopcontacten. Steigers in andere jachthavens zijn in de regel uitgerust met 220 V-stopcontacten.

Logboek 
Het logboek aan boord dient up to date te worden gehouden in het geval van een ongeluk. Indien gewenst verzorgen wij graag een kopie van het logboek voor u.

Vaarvergunning
Bij aankomst in de haven in Kroatië wordt een vaarvergunning verstrekt. Deze vergunning is een jaar geldig, maar dient in iedere grote haven door de havenmeester en de douane worden afgestempeld. Met de vergunning mag u langs de kust en de eilanden varen, met uitzondering van enkele afgesloten gebieden.

Toeristenbelasting
Bij aankomst in de haven in Kroatië moet u toeristenbelasting betalen. Het tarief bedraagt € 1 per persoon per dag en moet contant voor de hele duur van uw jachtverhuur in Kroatië worden voldaan. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen geen belasting.

Varen buiten Kroatië
Jachten van 12 meter (39 voet) of langer mogen vanaf de haven in Marina Agana naar Slovenië, Italië en Montenegro varen, onder voorbehoud dat minstens twee bemannigsleden over een vaarbewijs beschikken.

Bezienswaardigheden
Wilt u in Kroatië bezienswaardigheden aan wal bewonderen, dan is het zeker de moeite waard uw vakantie in Kroatië met een aantal dagen te verlengen. Onze tips:

  • Split en Solin. Bezoek het Paleis van Diocletianus, het peristylium, de gouden en zilveren poorten, de kathedraal en de tempel van Jupiter. In Solin mag u de Romeinse ruïnes niet missen.
  • Sibenik en Krka watervallen. Met de bus rijdt u naar Sibnik en bewondert u de (15e) St. Jacob kathedraal en bezoekt u het Krka Nationaal Park met talloze watervallen en 17 natuurlijke barrières.
  • De rivier Cetina. Deze rivier leent zich perfect voor een woeste raftbelevenis of een kajaktour. Rondom het dorp Zedno kunt u paardrijden of gaat u op pad met een quad. Alle activiteiten worden begeleid door een professionele gids.

(Terug naar het begin)

 

Proviand

Geen zin om bij aankomst in de haven in Kroatië nog boodschappen te doen? Dan regelt The Moorings dat graag voor u. Bestel complete pakketten of kies à la carte. U voegt de boodschappen toe tijdens uw boeking, of ga naar onze online winkel en bestel uw favoriete levensmiddelen en dranken gemakkelijk online. Indien gewenst sturen wij u samen met de orderbevestiging een bestelformulier toe. Hierop kruist u gemakkelijk uw wensen aan. Geniet van het gemak van een volledig bevoorraad jacht bij aankomst.  

Supermarkten 
Vlak bij de haven en in het dorp zelf vindt u uitstekende supermarkten.

(Terug naar het begin)

 

Gezondheid EN veiligheid

Kroatië is gewoonlijk vrij van besmettelijke ziekten. Ten tijde van deze publicatie is een internationaal vaccinatiecertificaat niet verplicht.

Let op: De informatie met betrekking tot vaccinatie en inentingen zijn aan wijzigingen onderhevig. The Moorings kan niet aansprakelijk worden gesteld voor deze veranderingen. Wij adviseren voor vertrek de website van het land van bestemming te raadplegen.

(Terug naar het begin)

Vanaf

Wordt geladen...