Voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht. Controleer voor vertrek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. U bent verplicht uiterlijk 48 uur voor aankomst een online formulier in te vullen.

Op onze basis gelden nieuwe veiligheidsmaatregelen. Bekijk deze voor vertrek goed en houdt u hier zoveel mogelijk aan.

Overzicht

De Dalmatische eilanden in Kroatië behoren tot de bekendste in dit gebied van de Middellandse Zee. De eilanden zijn woest, ruig en veelal onbewoond en veel van de eilanden worden beschermd als nationaal park. Ze bieden een gevarieerd en divers zeilgebied voor een zelfstandige zeilvakantie vanuit Agana. Zeilen is er geweldig, met lange en korte passages over heldere wateren naar aantrekkelijke ankerplaatsen tussen rotsige eilandenen oude dorpjes waar de geschiedenis nog tastbaar is. Tijdens een zeilvakantie rondom Agana staan de meer dan 30 eilanden voor de centrale Dalmatische kust bij de stad Split centraal, waaronder het lieflijke Solta, Hvar, Vis en Brac. In het noorden ligt het Kornati Nationaal Park, met een veelal kaal landschap. De vele kleine en grote eilanden in het park vormen een netwerk van ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Ongerepte stranden, het levendige nachtleven, de heerlijke keuken, de afgelegen inhammen, historische locaties die tot de verbeelding spreken en een ongerept landschap maken van een zelfstandige zeilvakantie vanuit Agana een onvergetelijk zeilavontuur.

 Klik hier om het overzicht te bekijken van de vaarbewijzen die vereist zijn voor Kroatië.

Behaal uw RYA Motor Cruising Certificaat in Agana!
Droomt u er al van om uw eigen motorjacht te besturen in de adembenemende Middellandse Zee? Het is nog nooit zo makkelijk geweest met de nieuwe Moorings RYA Motor Cruising Cursus in Agana.

Varen in Agana

Tijdens een zeilvakantie bij Agana kunt u lange of korte passages maken tussen de prachtige Dalmatische eilanden. U hebt altijd voldoende tijd om aan land te gaan om de oude steden te verkennen, de lokale keuken te proeven of om gewoon rond te struinen om de bezienswaardigheden te zien. In mei en juni zijn de wateren uitzonderlijk vriendelijk, met kalme, rustige westenwinden van circa 15 knopen: een zeer familievriendelijk decor voor een zeilvakantie bij Agana. In juli en augustus zakt de wind zelfs nog meer en kunt u veelal genieten van rustig weer. Het hoofdseizoen loopt van april tot en met november, in de herfst kan er echter een sterke noordenwind opsteken die de Bora wordt genoemd. Het getijdenverschil is onbeduidend, iets boven twee voet maximaal. Voor zeilers met basisvaardigheden in kustnavigatie is een zelfstandige zeilvakantie vanuit Agana bereikbaar en stressvrij. Tijdens het zeilseizoen bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur 23°C.

Agana highlights

Een zelfstandige zeilvakantie bij Agana biedt een geweldige mix van historie en natuur, met oude steden en dorpen gelegen op prachtige eilanden met zandstranden en weelderige vegetatie. Serene ankerplaatsen ver van de massa of de bedrijvige steden met boetiekjes, restaurants en bars: dit zijn de attracties van de centrale Dalmatisch kust, waar flora en fauna nog in overvloed voorkomt, snorkelen geweldig is en de historie overal aanwezig is. Een zeilvakantie vanuit Agana is een reis naar één van de aangenaamste zeilgebieden in de Middellandse Zee. Een verblijf op de Adriatische Zee zal u lang bijblijven.

Klein moment...
Klein moment...