Met een Siciliaanse jachtcharter verkent u aan boord van uw eigen privéjacht in alle vrijheid en in uw eigen tempo de intrigerende Eolische Eilanden in de Tyrreense zee. Volg de voorgestelde 7-daagse route, of stel uw eigen unieke tocht samen, waarin u van eiland naar eiland hopt. Op zee ontdekt u beschutte aanlegplekken met perfecte snorkelomstandigheden, proeft u streekgerechten in stijlvolle havens en bewondert u de prachtige historische landschappen.

Dag 1

| Vulcano Island

Het eiland Vulcano werd in 183 v. Chr. door een krachtige uitbarsting onder de waterspiegel getroffen. De zeebodem aan de noordpunt van het eiland scheurde open en grote stromen gesmolten lava en gesteente stroomden naar buiten, waardoor een stuk aan het grotere eiland werd toegevoegd. Ongeveer een eeuw geleden, barstte de berg Vulcanello opnieuw uit. Dit keer ontstonden er vreemdsoortig ogende basaltsculpturen, de lokale bevolking gaf deze plek daarom de bijnaam Dal van de Monsters. Zeilen bij Vulcano betekent een reis door de unieke historische en geologische rijkdom van de Eolische archipel.

Dag 2

| Filicudi

Het fascinerende eiland Filicudi staat garant voor natuurlijke schoonheid en unieke ervaringen, alles onder het machtige toeziend oog van de berg Fossa Felci. Filicudi biedt een goed bewegwijzerd netwerk van wandelpaden, die u langs de mooiste vergezichten voert. Vanaf de haven in Capo Graziano is het slechts een klein stukje lopen naar de overblijfselen van een antieke nederzetting uit 1800 voor Christus. Snorkelen doet u bij La Canna, waar de fascinerende rotsformaties een spectaculaire onderwaterwereld creëren.

Dag 3

| Salina

Salina staat bekend om zijn lommerrijke landschappen en uitgestrekte bossen met varens, bekend onder de naam La Fossa dell Felci. Talloze zoetwaterbronnen houden het landschap groen, en het uitzicht vanaf de drie machtige pieken van Salina is adembenemend. Huur een scooter of motor om u een vermoeiende klim te besparen, en rijd verder naar Santa Marina Salina voor een uitgebreide selectie aan restaurants aan de kust voor een heerlijk zeebanket temidden van een prachtige omgeving. Pollara is een toplocatie om voor anker te gaan, beschut tegen de oostelijke wind en eerste rang voor een schilderachtige zonsondergang.

Dag 4

| Stromboli Island

Het vulkanische eiland Stromboli is het meest oostelijk gelegen Eolische eiland. De oppervlakte van het eiland bedraagt slechts 12,4 vierkante kilometer. Stromboli bestaat vrijwel geheel uit de kegelvorm van de eeuwig actieve vulkaan Serra Vancori. Uit geologische registraties blijkt zelfs dat er de afgelopen 2000 jaar sprake was van voortdurend kleine uitbarstingen. Stromboli dankt zijn bekendheid vooral aan deze indrukwekkende vulkaan, met een hoogte van bijna 1 kilometer, maar het eiland biedt ook nog twee leuke dorpjes die een bezoekje meer dan waard zijn. Rond het plein in de belangrijkste haven van Ginostra hangt een typische mediterrane sfeer met witte winkelpandjes en smalle straatjes. En u vindt hier een aantal excellente restaurants. Stromboli staat bekend vanwege de fantastische Napolitaanse en Siciliaanse keuken, en niet te vergeten de traditionele zoete cannoli, een gerecht dat je gewoonweg geproefd moet hebben. Cruisen in de wateren bij Stromboli is net als bij Vulcano een trip door een decor van adembenemend natuurschoon.

Dag 5

| Lipari Island

Lipari is met zijn net 90 km2 het grootste eiland van de Eolische Eilanden. Het is tevens het belangrijkste eiland van de archipel. In de stad Lipari en ook in de andere vier, kleinere plaatsen vindt u talrijke winkels, restaurants en bars. Cruisen door de wateren bij Lipari is een geweldige belevenis. Onderweg naar uw bestemming vaart u langs indrukwekkende bergketens, ruige kustlijnen en prachtige stranden.

Dag 6

| Portorosa

In het noordoostelijke deel van Sicilië, aan de voet van de machtige Etna, vormt Portorosa het perfecte uitgangspunt om de kust van Sicilië en de Eolische Eilanden te ontdekken. De jachthaven van Portorosa, waar ook de basis van The Moorings is gevestigd, biedt een goed beschutte ligplaats en uitstekende voorzieningen. Aan wal nodigt de oude stad van Tonnarella u van harte uit haar straatjes en steegjes te ontdekken. Of maak een trip naar de vulkaan Etna, met zijn haast buitenaardse, vulkanische rotslandschap. De berg werd door UNESO aan de Werelderfgoedlijst toegevoegd en is misschien wel een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden op Sicilië. 

Vanaf

Klein moment...