Deze pagina biedt alles wat u moet weten voordat u vertrekt, en meer informatie over de reis en de basis. Zo verloopt uw vakantie soepel en zorgeloos, van luchthavenprocedures tot visumvereisten. Wij raden u aan deze informatie enkele weken voor vertrek zorgvuldig door te lezen en een exemplaar af te drukken om mee te nemen. Bekijk ook onze online zeilgids om uw vakantieroute in detail te plannen.

Vereisten voor zeiljachten

Klik hier om de zeilvereisten te bekijken voor Italië bij het plannen van uw zeilvakantie.

Adres en kaart

Adres

Sailitalia srl
Turistica “il gabbiano” – Villaggio Turistico Portorosa
Zona Laguna Azzurra
98054 Furnari (ME) – Italië

Tel: +39 (0) 941 874291
E-mail: [email protected]
Buiten openingstijden en zondagen:
Tel: (+39) 34 88 102 664
We raden u aan de contactgegevens van de basis aan familie en vrienden door te geven.

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 10.00 - 13.00 en 15.30 - 19.00
Vrijdag en zaterdag: 10.00-19.00 (of tot de laatste charter binnenkomt)
Zondag: wanneer iemand inscheept 

Faciliteiten op de basis
Uw comfort wordt verzekerd door uitgebreide faciliteiten, waaronder restaurants, cafés, supermarkten, douches en toiletten.

(Terug naar boven)

Aankomst en vertrek

 

Luchtvaartmaatschappij
Vanwege het aantal vluchten dat we organiseren kan The Moorings geweldige tarieven bieden voor veel bestemmingen. Neem contact op met uw vakantieplanner voordat u uw vluchten boekt.

Douane en immigratie
Een geldig paspoort (van elke passagier) en een lijst van bemanningsleden zijn verplicht. De geldigheidsdatum van uw paspoort moet na uw vakantie nog minstens 6 maanden bedragen. Bij aankomst op het vliegveld moet een douaneaangifteformulier worden ingevuld.

Luchthavens

  • Catania-Fontanarossa Airport (CTA) op 2 uur van de basis

Luchthaventransfers
Transfers zijn niet bij de charterprijs inbegrepen. Bij aankomst dient u uw eigen vervoer te regelen en te betalen (zie verderop) of u regelt gemakshalve vooraf uw taxirit naar het vliegveld. Neem contact op met een vakantieplanner. Hij of zij regelt dit graag voor u. Ook als wij dit vervoer regelen, dient u zelf de ritprijs in euro te voldoen.

Taxivervoer naar de basis kan worden geregeld vanaf de volgende luchthavens:

Catania vliegveld naar de basis
1-4 personen € 175
5-8 personen € 215 
9-12 personen € 280

Palermo Airport naar de basis:
1-4 personen € 230 
5-8 personen € 270 
9-12 personen € 325

Reggio Calabria Airport naar de basis:
1-4 personen € 190
5-8 personen € 220
9-12 personen € 350

Openbaar vervoer

Vanaf Catania airport Met de bus vanaf het vliegveld naar treinstation Messina waar u de trein neemt naar Barcellona-Castroreale. De laatste rit naar Portorosa met de taxi kost ongeveer € 40. 

Vanaf Reggio Calabria airport rijdt een bus naar treinstation Messina die aansluit op internationale vluchten. U kunt van Messina naar Portorosa de trein nemen naar Barcellona-Castroreale. Tot slot neemt u de taxi naar Portorosa.

Vanaf Palermo airport neemt u een taxi, de metro of de bus naar het treinstation in Palermo en dan met de trein naar Barcellona-Castroreale. Tot slot neemt u de taxi naar Portorosa. 

Met de shuttle (seizoensgebonden)
In Portorosa is een shuttledienst. De bus brengt u rechtstreeks van Portorosa naar Catania Airport (of van Catania Airport naar Portorosa). De prijs voor een kaartje is 30 euro per persoon. Er rijden drie bussen per dag en de reistijd bedraagt ongeveer 2,5 uur.

Vervoer is niet bij de vakantiepakketten inbegrepen. Wij verzoeken u vriendelijk uw reisarrangementen vóór vertrek aan ons op te sturen, zodat we u zo nodig kunnen helpen met vervoer. Gasten moeten een kopie van de factuur van de charterovereenkomst meenemen.

Informatieverstrekking
Om u een perfecte charter te kunnen bieden, dient u ons tijdig van specifieke informatie te voorzien.  

  • Stuur alle informatie, zoals gastenlijst, proviandkeuze, vervoersformulier en cv, ten minste 30 dagen vóór de startdatum van uw charter naar ons op.  
  • Indien u ons binnen 90 dagen van informatie voorziet of wijziging doorvoert die The Moorings als cruciaal voor het planningsproces beschouwt, kunnen voor deze wijzigingen extra kosten in rekening gebracht worden.  

Aankomst- en vertrekprocedure
Inscheping: Charters beginnen om 15:00. 
Afhankelijk van de aankomsttijd vindt de charterbriefing plaats tussen 13.00 en 15.00 plaatselijke tijd. Daarna volgt de uitleg van het jacht.   
Alle schippers dienen bij de briefing aanwezig te zijn. We behandelen douanevoorschriften, radiogebruik, dinerreserveringen, hulp op zee, et cetera. Tijdens de briefing is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de gehele charter staat de bedieningshandleiding van The Moorings tot uw beschikking. 
Ontschepen: alle charters moeten de dag vóór ontscheping om 17:00 op de basis zijn voor debriefing en controle. De ontscheping zelf vindt de volgende morgen om 09.00 uur plaats. 

Procedure voor een late aankomst
Het personeel op de basis wacht tot 21.00 op u. Na 21.00 vindt u een informatiebord bij onze receptie met de naam en ligplaats van uw jacht. Het jacht is open. Alle apparatuur op het jacht is klaar voor de nacht. Het basispersoneel staat de volgende dag om 09:00 voor u klaar.

Borgsom Als u geen afkoopregeling voor schade hebt afgesloten (Yacht Damage Waiver), moet u de basis een borg betalen (het bedrag staat op uw factuur). Dit kan met reischeques, visa of mastercard en wordt terugbetaald aan het einde van de charter, op voorwaarde dat er geen verlies of schade heeft plaatsgevonden. De aansprakelijkheid omvat verlies of diefstal van de bijboot en/of buitenboordmotor.

Belasting/vertrekbelasting
Er hoeft geen vertrekbelasting te worden betaald.

Autohuur
U vindt op het vliegveld de volgende autoverhuurbedrijven: Avis, Eurocar, Hertz en Maggiore.

Parkeerruimte
U kunt op de basis parkeerruimte boeken. Een parkeerplaats kost € 35 per week.

(Terug naar boven)

Algemene informatie

Gebied : 485 vierkante km 
Bevolking : 58,126,212
Hoofdstad : Rome
Bevolking: : Italianen (met kleine groepen Duits-, Frans- en Sloveens-Italianen in het noorden en Albanees-Italianen en Grieks-Italianen in het zuiden)
Taal : Italiaans (officiële landstaal), Duits (in delen van de regio Trentino-Alto Adige wordt voornamelijk Duits gesproken), Frans (er is een kleine Frans-sprekende minderheidsgroep in de regio Valle d'Aosta), Sloveens (een minderheidsgroep in het gebied Trieste-Gorizia spreekt Sloveens)
Religie: Rooms-katholiek, andere religies zijn oude protestantse en joodse gemeenschappen en een groeiende gemeenschap geëmigreerde moslims
Overheid : Republiek
Belangrijkste industrieën: toerisme, machines, ijzer en staal, chemische industrie, voedselverwerking, textiel, motorvoertuigen, kleding, schoenen, keramiek
Fooi: al dan niet naar eigen goeddunken. Rekeningen zijn meestal inclusief bedieningsgeld, maar het is de gewoonte om in restaurants en andere openbare gelegenheden een fooi te geven.

Valuta : Euro
Elektriciteit: voltage 230V/50Hz (Europese of Italiaanse stekker)
Tijd: UTC/GMT +1 uur.  Zomertijd: +1 uur

Belangrijke evenementen
* Januari - Sant'Orso-kunstmarkt in Aosta
* Februari - Amandelbloesemfeest in Agrigento
* Februari/maart - Carnaval in Venetië, Viareggio en Ivrea
* Maart/april - Scoppio del carro in Florence
* Mei - Kaarsenrace in Gubbio; Cavalcata sarda in Sassari; Maggio musicale in Florence
* Mei/juni - Festival van de Twee Werelden in Spoleto
* Juni - Bloemenoptocht in Genzano
* Juli - Palio paardenrace in Siena; Festa del Redentore in Venetië; Umbria Jazz
* Augustus - Quintana-toernooi in Ascoli Piceno in Siena ana-toernooi in Arezzo
* Augustus/september - Settimane musicali in Stesa al en operaseizoen in Milaan en Verona
* September - Historische regatta in Venetië Game in Marostica in Asti Nationale Cinemafestival in Venetië
* Oktober - Druivenfeest in Merano
* November - Feest van de Madonna della Salute in Venetië
* December - Franciscaner wieg in Greccio

Hotels
Corallo Residence 
Portorosa Residence
La Camerlia – hotel voor ecotoerisme met restaurant op 1 kilometer afstand van Portorosa Village resort
hotel met buitenbad uitkijkend over de haven van Portorosa met parkeermogelijkheden en parkeergarage, enkele restaurants en bars

 

Internet 
De meeste hotels hebben wifi in ten minste één openbare ruimte.  

Mobiele telefoons
In Italië kunt u een gsm huren die is ingesteld om direct te kunnen bellen. U kunt de huur van deze telefoon van tevoren regelen, via uw hotel of online.

(Terug naar boven)

Banken en wisselkantoren

Banken
Openingstijden: maandag – vrijdag: 08.30-13:30 uur
zaterdag: 08.30-13.00 uur (alleen in de zomermaanden)
Geldautomaten werken dag en nacht.

Valuta/geld wisselen
U kunt bij de meeste banken, op de meeste luchthavens, in grote hotels of een van de vele wisselkantoren in Italië geld wisselen en reischeques verzilveren. Over het algemeen profiteert u bij banken van een betere wisselkoers.

Neem altijd extra cash mee voor onvoorziene uitgaven.  Om u te helpen met plannen hebben we een lijst met mogelijke uitgaven opgesteld.  Een vakantieplanner kan u helpen om een schatting van de kosten te maken:  

- Vervoer/shuttle vanaf het vliegveld
- Belasting en servicekosten
- Douanetarieven
- Restitueerbare borgsommen
- Extra dranken
- Extra maaltijden
- Persoonlijke uitgaven
- Fooi

(Terug naar boven)

Activiteiten en sport

Snorkelen

The Moorings biedt een snorkeluitrusting die u mag gebruiken, inclusief zwemvliezen, masker en snorkel. De apparatuur wordt in het kantoor bewaard. Vraag de medewerker van de klantenservice welke maat u voor uzelf en de crew nodig hebt.  Er zijn niet veel kindermaten. Als u uw eigen snorkeluitrusting hebt, raden we u aan deze mee te nemen.

Drones
Het gebruik van een drone op Sicilië kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar boven)

Vaarinformatie

Vereisten 
Om te mogen zeilen in Italië hebt u vaarbewijs 2 nodig. Klik hier voor de vereisten voor varen in Italië.

Jachthaveninformatie
De meeste havens in het gebied beschikken over aanlegboeien of ankerplaatsen in plaats van aanlegkades.  U bent per nacht ongeveer € 50,00 voor boeien kwijt. Havengeld begint rond € 40 per nacht, maar kan afhankelijk van het seizoen en de grootte van het jacht oplopen tot € 1.600 per nacht.  Alle kosten moeten ter plekke bij elke ankerplaats worden voldaan.

Havengeld:
Uw eerste en laatste nacht voor de aanlegplaats zijn gratis.  Alle andere nachten komen voor rekening van de klant en zijn afhankelijk van beschikbaarheid.  Betalingsgegevens worden op de basis bevestigd. 

Briefing vóór de charter
- Alle hoofdcharterers zijn verplicht om een briefing en een jachtinstructie vóór aanvang van de charter bij te wonen.   
- U krijgt uitleg over navigatie en douaneprocedures tussen de verschillende eilanden en bezienswaardigheden, over een goede besturing van het jacht en de bediening van apparatuur. Ook informeren we u over wat te doen is bij een noodgeval.  Tijdens de briefing is er volop gelegenheid al uw vragen te beantwoorden. 
- Specifieke vragen over de besturing van het jacht en navigatie komen tijdens deze briefing aan bod. 
- Het bedieningshandboek aan boord van uw jacht staat tijdens uw charter volledig tot uw beschikking.

Elektriciteit
Elektriciteit in Italië is 220 volt, 50 cycli wisselstroom (AC). Ter vergelijking, dit is in de Verenigde Staten 110 volt, 60 cycli wisselstroom (AC). Afgezien van het voltage moet u ook een stekkeradapter hebben als een apparaatstekker platte pinnen heeft. Italiaanse stopcontacten hebben ronde pingaten. Zorg dat u er een hebt voordat u vertrekt.

Wifi
Beschikbaar tegen betaling:

  • € 100 per week per boot (5 GB) - vijf aansluitingen

Wifi is niet bij de charterprijs inbegrepen. Neem contact op met uw vakantieplanner om deze service aan uw contract toe te voegen. Na aankomst betaalt u de wifi ter plekke.

Beperkingen in het zeilgebied
Tijdens de briefing wordt u over belemmeringen in uw zeilgebied geïnformeerd.

Bezienswaardigheden
Ga naar vaarroutes voor meer informatie over de bezienswaardigheiden tijdens uw zeiltocht.

In de koffer
Denk goed na wat u aan kleding meeneemt. Aan boord leven vereist een zekere planning.  Overweeg de volgende richtlijnen:
- Pak kleding in die u in laagjes kunt dragen en comfortabel aanvoelt onder verschillende omstandigheden. 
- Pak multifunctionele kleding in die makkelijk te wassen is. Minder bagage betekent minder rompslomp. 
- Reistassen en -zakken laten zich makkelijker aan boord van het jacht en het vliegtuig opbergen dan bijvoorbeeld koffers. 
- Probeer ervoor te zorgen dat u geen bagage hebt die u op het vliegveld moet inchecken.  Indien u toch bagage moet inchecken, zorg er dan voor dat u uw belangrijke spullen in uw handbagage behoudt. 
- Gebruik de Moorings-bagagelabels. Op die manier is uw bagage makkelijk te herkennen door personeel van The Moorings of het vliegveld. 
- Antislipschoenen, zonnebrandcrème en insectenspray zijn een must aan boord. 
- Vergeet niet eventuele medicijnen mee te nemen. The Moorings kent een zerotolerancebeleid wat betreft drugsgebruik. 
- Denk eraan uw reisverzekeringspolis bij de hand te hebben (indien van toepassing). U moet in noodgevallen de claimprocedure bij de hand hebben die in de polis staat.

(Terug naar boven)

Proviand (eten en drinken aan boord)

Proviand van Moorings
Deze bestemming biedt het gemak van de proviandservice van The Moorings. Deze service voorziet uw jacht van een uitstekende kwaliteit dranken, vers voedsel en non-foodproducten. Bestel complete pakketten bij uw online of telefonische boeking.

Supermarkten
Vlak bij de basis vindt u enkele supermarkten. De reguliere openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 08.30 - 13.00 en van 17.30 - 20.30 uur. Tijdens de zomermaanden kunt u ook op zondagmorgen boodschappen doen. 

(Terug naar boven)

Gezondheid en veiligheid

Reisverzekering
The Moorings biedt een uitgebreide reisverzekeringspolis. Indien u een eigen reisverzekering hebt, controleer dan of deze alle bestemmingen en activiteiten van uw vakantie met The Moorings dekt. Klik voor meer gegevens

Vaccinatie
Italië is over het algemeen vrij van besmettelijke ziekten.

(Terug naar boven) 

*We willen u erop wijzen dat de vaccinatievereisten bij binnenkomst en vertrek uit een land kunnen wijzigen. The Moorings is niet verantwoordelijk voor deze wijzigingen in de eisen, en we raden u aan om naar de overheidswebsite te gaan van uw bestemming voor de laatste updates.