Voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht. Controleer voor vertrek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vul voor vertrek dit formulier in en draag deze bij u tijdens uw verblijf in Italië.

Op onze basis gelden nieuwe veiligheidsmaatregelen. Bekijk deze voor vertrek goed en houdt u hier zoveel mogelijk aan.

Overzicht

Ontdek de tijdloze Eolische Eilanden bij Sicilië, een schitterende bestemming waar het beste van Italië uit heden en verleden samensmelt. De vaaromstandigheden bij de van oorsprong vulkanische eilanden zijn uitstekend, met prachtige overtochten en een fraaie selectie moderne en traditionele ankerplaatsen. Geniet van adembenemende vergezichten op natuur en architectuur, verken de mooiste zwart- en witzandstranden, en proef de wereldberoemde Italiaanse keuken.

Deze charterbestemming is van begin november tot midden maart gesloten

Klik hier om de zeilvereisten voor Italië te bekijken

Varen rond Sicilië

Portorosa kent sublieme vaaromstandigheden met kristalhelder, aangenaam warm water. Er waait een constante noordwestelijke tot westelijke wind, met windsnelheden rond 6 knopen. Dat betekent relaxed zeilen tegen het pittoreske décor van groene en door hoge kliffen omgeven vergezichten.

Hoogtepunten

De door vulkanen gevormde Eolische Eilanden zijn vernoemd naar Aeolus, de Griekse en Romeinse god van de wind. En dit gebied is daadwerkelijk gezegend met een goddelijke schoonheid. Neem een duik in de kraakheldere wateren bij het eiland Vulcano, geef uw ogen de kost bij Stromboli (de op een na grootste actieve vulkaan in Europa), en verken de door UNESCO beschermde snorkelstekkenNatuurliefhebbers genieten van gemarkeerde wandelpaden door prachtige landschappen. De heilzame warmwaterbronnen verwarmen de ziel.

Sail, Wine & Taste of Italy

Ontdek het beste wat Sicilië op het gebied van varen, eten en drinken te bieden heeft, met de flottielje Sail, Wine & Taste of Italy van SailEATalia. Vertrek vanaf onze basis in Portorosa en zet koers naar de prachtige Eolische Eilanden, op expeditie om de lekkerste smaken van Italië te vinden. Gedurende uw vakantie heeft u de unieke kans over de schouder van een chef-kok mee te kijken, en zelf een authentieke Italiaanse maaltijd te bereiden.

Lees meer

Klein moment...
Klein moment...