Een Sardinië-zeiltrip brengt u naar het verbluffend mooie Nationaal Park La Maddalena Archipel, een natuur- en zeereservaat, en de wereldberoemde Smaragdkust met zijn prachtige stranden en talloze baaien en kreken. Tijdens een langere trip kunt u noordwaarts varen, richting het Franse eiland Corsica, of de Straat van Bonifacio oversteken en koerszetten naar de noordwestkant van de Sardinië, een streek waar alles iets minder kost dan aan de Smaragdkust en men nog relaxt is (zie ook: Sardinië kaarten). Ongeacht de lengte van uw Sardinië-reisschema, als zeiler zult u gegarandeerd onder de indruk raken van zowel de archipel alsook van de grotere eilanden. Hier vindt u een combinatie van boetieks, goede restaurants, een bruisend nachtleven en chique havenplaatsen, zoals Porto Cervo en Porto Rotondo, maar ook nog rust en natuurschoon op de grotendeels onbewoonde Maddalena Eilanden. Zeilen is hier puur genieten, met dagelijks een stevige bries in de zeilen.

 

 

Dag 1

| Porto Cervo

Porto Cervo bevindt zich in een inham aan de voet van de mooie heuvels. Porto Cervo is van oorsprong een modern resort geheel in de visie van de rijke ondernemers, die ervan droomden om van de noordoostelijke kust van Sardinië een luxe vakantiebestemming te maken. Het heeft compleet aan de verwachtingen voldaan. De haven, omringd met 4- en 5-sterren resorts en hotels, designerboetieks, dure restaurants en exclusieve nachtclubs, wordt vaak het middelpunt van de Emerald Coast genoemd.  De oude haven 'Porto Vecchio' en de Porto Cervo Spa hebben uitstekende faciliteiten voor jachten. Alle faciliteiten zijn makkelijk toegankelijk, omdat het hele complex niet zo groot is. Porto Cervo is werkelijk het juweel van het 3.000 ha grote Costa Smeralda Yacht Club. Het zeilen rond Porto Cervo is mooi vanwege de schoonheid, maar is tegelijkertijd ook uiterst comfortabel vanwege de faciliteiten op deze eersteklas jachtbestemming.

Dag 2

| Porto Rotondo

Er wordt gezegd dat een bezoek aan Porto Rotondo een herhaling is van de tocht naar Porto Cervo, en in zekere mate is dat ook correct. Net als Porto Cervo is ook Porto Rotondo een van de beste jachtcentra van Italië en een wereldbekende luxe vakantiebestemming. De twee havens strijden om de liefhebbers van luxe jachtreizen. Het voordeel van Porto Rotondo is dat het zijn geheel eigen mixtuur van zeevaart en luxe is, en er een persoonlijkere sfeer heerst dat het onderscheidt van Porto Cervo. De beste architecten van Europa hebben meegeholpen de meer prominente gebouwen te ontwerpen. Het zeilen rond Porto Rotondo is een onvergetelijke ervaring.

Dag 3

| Mortorio Island

Mortorio en het buureiland Soffi zijn twee van de kleinere eilanden in het Nationale Park La Maddalena-archipel. Ze zijn goed bereikbaar vanuit Porto Rotondo of Porto Cervo voor een dagbezoek of overnachting. Op deze ruige onbewoonde eilanden waar het altijd waait vinden veel zeevogels een toevluchtsoord. U ziet ze hier cirkelen en duiken voor de zanderige oevers tegen de achtergrond van de grandioze en adembenemende kliffen langs de Sardijnse kust. Op een zeiltocht in de wateren rond Mortorio maakt u de andere kant van de Smaragdkust mee, de kant waar de natuur de scepter zwaait.

Dag 4

| Caprera

Behalve een resort bij Garibaldi Bay is Caprera bijna niet ontwikkeld. Er zijn een paar bungalows en een winkel of twee, maar de natuurlijke schoonheid is belangrijker dan het toerisme. In het hoogseizoen in de zomer beperkten ambtenaren zelfs het aantal voertuigen op de wegen van het eiland. Scharen van grote meeuwen en kormoranen en eenzame slechtvalken vliegen boven uw hoofd. In het binnenland van dit 26 vierkante kilometer grote eiland rijst Monte Tejalone 210 m boven de zee omhoog en domineert de horizon van het aangrenzende Maddalena en de kleinere pieken. Door de bestendige en soms krachtige winden vanuit de Straat van Bonifacio is het zeilen rond Caprera één van de beste ervaringen in de Middellandse Zee.  Er zijn talrijke stranden, inhammen en baaien, zodat Caprera het paradijs voor een zeiler is.

Dag 5

| Maddalena

Als u rond Maddalena zeilt, duikt in in een ongerepte, natuurlijke wereld van ongelofelijke schoonheid. Overal zijn rotsachtige en ruige eilanden. De witte zeilen van de plaatselijke jachten staan in scherp contrast met de blauwe zee en de boten jagen over het water met de bestendige winden uit het noordwesten. Aan de lijzijde van de eilanden bevinden zich grandioze inhammen en baaien, die goed beschut en pittoresk zijn. Kort gezegd is het zeilen bij Maddalena een ervaring die u zelf moet maken om de majestueuze schoonheid en het inspirerende avontuur volledig te begrijpen. Omdat Maddalena een toeristenbestemming met een veerverbinding van het vasteland is, is de haven van Cala Gavetta een kleine stad met winkels en een klein aantal restaurants en bars. U kunt in de civilisatie duiken, die hier een zeer ontspannen en rustiek karakter heeft, of u kunt van de ongerepte natuur in het marinepark genieten en voor de vele baaien en inhammen langs de uitgestrekte kust van dit 31 vierkante kilometer grote juweel in de Tyrreense Zee zeilen.

Dag 6

| Cannigione

Zeilt u rond Cannigione komt u diep in de Golf van Arzachena aan de noordoostkust van Sardinië. De golf heeft de vorm van een fjord en biedt een gelijkwaardige schoonheid. Aan beide kanten staan rotsachtige heuvels, die een ruige maar toch pittoreske achtergrond voor het schitterende blauw van de Tyrreense Zee vormen. De Moorings-basis in Sardinië bevindt zich aan de westkant van de golf in de buurt van de haven van Cannigione, een klein en rustig plaatsje met een ontspannen sfeer dat van de plaatsen zuidelijk langs de Emerald Coast, zoals het bruisende Porto Rotondo en Porto Cervo, verschilt. En dat is deel van zijn charme.

Vanaf

Klein moment...