Voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht. Controleer voor vertrek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vul voor vertrek dit online formulier in.

Op onze basis gelden nieuwe veiligheidsmaatregelen. Bekijk deze voor vertrek goed en houdt u hier zoveel mogelijk aan.

Overzicht

Gesitueerd aan de noordwestelijke rand van de Tyrreense Zee, een 765 kilometer lange en 96 kilometer brede arm van de Middellandse zee. De Moorings-basis is een prima lokatie om te starten met een jachtcharter bij Sardinië. En korte zeiltocht naar het noorden brengt u bij het Maddalena Archipelago nationaal park en marine reservaat wat bestaat uit de zeven belangrijkste eilanden - Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria. Aan de overkant van de Straat van Bonifacio ligt Corsica, Frankrijk, wat soms een onderdeel is van een zeilvakantie bij Sardinië. Normaal gesproken focussen zeilers zich echter op het uitstekende zeilen bij de Maddalena eilanden en de baaien en havens van Emerald Coast bij Sardinië, met exclusief Porto Cervo en Porto Rotondo als het middelpunt. Naast het reisschema, is een jachtcharter bij Sardinië een mooie combinatie van prachtig zeilen, superlatief snorkelen, hoogwaardig dineren, boetiek shoppen en boeiende sightseeing in pitoreske dorpen met oorsprongen die terug gaan tot het klassieke Griekenland en Rome. Het zal u gegarandeerd inspireren voor de toekomst.

Klik hier om het overzicht te bekijken van de vaarbewijzen die vereist zijn voor Italië.

Varen in Cannigione

Een zeilvakantie bij Sardinië op de Tyrreense Zee bij Italië is een zeiltocht door een mediterraans paradijs. De passages tussen de eilanden en langs de Emerald Coast zijn meestal kort. Zodoende houdt u genoeg tijd over om te genieten van alle genoegens van het zeilen. Of u gaat aan wal om de lokale keuken te ontdekken en te genieten van een cocktail in een café en laat u vervoeren door de wonderen van de zuidelijke kust van Sardinië. Zachte en warme zomerwinden vanuit het noordwesten variëren tussen 8 en 12 knopen, maar zijn vaak sterker in de Straat van Bonifacio tussen Sardinië en Corsica. Dagelijks komt er een bries over land en zee op. In de namiddag, bijvoorbeeld, kunt u meer zuidelijke winden verwachten. Zeilen in de lente en herfst is ook erg plezierig. Het getijdeverschil is maar een tot twee voet en daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over getijdestromingen. Een jachtcharter bij Sardinië is goed te doen voor zeilers die beschikken over basisvaardigheden in kustnavigatie. Dankzij de schoonheid en het unieke karakter van deze wateren komen minder ervaren en ervaren zeilers keer op keer terug voor meer avonturen. De zomertemperatuur variert tussen 25°C en 32°C.

Cannigione highlights

Een zeilvakantie bij Sardinië opent een wonderbaarlijk deel van de Middellandse Zee. Het is zowel wild als bezield met het vertoon van de rich en famous, rustig maar toch rumoerig, getemperd maar ook spannend wanneer verschillende peroonlijkheden bij elkaar komen om deel te nemen aan een zeilavontuur. Een verblijf aan wal bij de chique en mondaine resorthavens van Porto Cervo en Porto Rontondo bij Emerald Coast bij Sardinië leidt zeilers naar het hart van een van de meest exclusieve vakantiebestemmingen in Europa. Moderne jachthavens en resortsvoorzieningen zijn van de eerste klasse. Het Maddalena eiland onthult de Oude Wereld van Sardinië. De rotsachtige kliffen en ruige hoogten van de kust, de stranden van het eiland die bloot staan aan de wind, de beschutten baaien en inhammen, het is alsof de tijd is stil blijven staan in de 19de eeuw. Dit is hoe een jachtcharter bij Sardinië eruit moet zien - stimulerend en toegeeflijk, een balsem voor de geest die ergens anders moeilijk te vinden is.

Klein moment...
Klein moment...