Een zeiltrip door de Golf van Napels brengt u naar de verbluffend mooie Pontijnse- en Flegreïsche Eilanden die zich in westwaartse richting, van de Golf van Napels richting de Tyrreense Zee, uitstrekken en naar de pittoreske havenplaatsen aan de Amalfi-kust op het Sorrento-schiereiland, net ten zuiden van Napels in de regio Campania (zie ook: Golf van Napels kaarten). Cruisen langs bruisende havenplaatsjes waar de beau monde verblijft, zoals op het eiland Capri, richting de rust in de visserdorpjes langs de Amalfi-kust etc., is een betoverende ervaring. Zwemmen en zonnen op mooie stranden, kasteelexcursies, fascinerende archeologische vindplaatsen en historische eilanden en kuststeden zijn slechts enkele van de geneugten tijdens uw trip door de Golf van Napels aan boord van een luxejacht met bemanning. Uw professionele kapitein en chef-kok zorgen ervoor dat u zich tijdens uw luxe zeilavontuur in het zuiden van Italië ontspant en nieuwe energie opdoet.

Dag 1

| Ischia

Ischia staat al eeuwenlang bekend als het 'Groene Eiland' vanwege de rijke mediterrane vegetatie en de dichte pijnboombossen. Maar het eiland dankt zijn bekendheid ook aan de vele thermale bronnen en modderbaden, waarvan men geloofde dat deze een geneeskrachtige en verjongende werking hadden. Het vormde een belangrijke haven, eerst als handelscentrum voor de Grieken, die ongeveer 3000 jaar het anker in de baai uitgooiden, vervolgens voor de Romeinen en nog vele anderen. Ischia speelt als grootste eiland en exclusieve toeristenbestemming van de Flegreïsche eilandengroep (Procida en het onbewoonde Vivara zijn de andere twee) nog altijd een belangrijke rol. Op het eiland bevinden zich zes dorpen en steden. Varen rond Ischia is puur plezier.

Dag 2

| Ventotene

Ventotene is een onderdeel van de Pontijnse Archipel en ligt tussen Ponza en Ischia. Vlakbij ligt het piepkleine Santo Stefano. Ventotene is een klein eiland, maar het heeft een beduidend andere sfeer dan bijvoorbeeld Ischia en Capri. Een trip rond Ventotene betekent ontspannen cruisen, genietend van de charme van de 'Oude Wereld'.

Dag 3

| Ponza

Nog geen 8 km lang, langwerpig en sikkelvormig, Ponza is een bergachtig eiland ondanks de grootte. De top van de berg La Guardia reikt tot 270 meter hoogte. Het uitzicht vanaf de top is spectaculair en zeker een flinke wandeling waard! Prachtige stranden en baaien, oceaan grotten en rustige ankerpunten maken het rondom Ponza cruisen een heerlijke mediterrane ervaring.

Dag 4

| Palmarola

Het eiland Palmarola is grotendeels onbewoond. Dit Mediterrane natuurparadijs ligt aan de westelijke rand van de Pontijnse Archipel. Evenals vele eilanden rondom, is ook Palmarola van oorsprong een vulkaan. De grotten, kliffen, de ruige kustlijn en het onherbergzame landschap; het moet er 3000 jaar geleden, toen de Grieken hier rondvoeren, ook al zo uit hebben gezien. Het rotsachtige eiland lijkt op de eilanden die u ook verder langs de zuidelijke kust van Italië vindt. Ook hier beige, witte en zwarte rotspartijen die een fraai contrast vormen met het smaragdgroene water rondom. Cruising bij Palmarola is dan ook adembenemend mooi.

Dag 5

| Capri

Capri wordt ook wel de parel van Zuid-Italië genoemd. Een trip naar het eiland is dan ook een fantastische belevenis. Aan de horizon verschijnen de steile kliffen, de rotsformaties en hoge heuvels. Maar eenmaal in Capri Stad kunt u genieten van de talrijke modieuze boetieks en chique restaurants. Het plein Piazza Umberto is het hart van de stad, vanaf hier kunt u zich verliezen in de vele smalle straatjes en steegjes. Cruising bij Capri betekent een kennismaking met historische sites, ruige wandelpaden en genieten van prachtige ankerplaatsen.

Dag 6

| Procida

Het zeilen in de zee rond Procida opent voor u de weg naar de schoonheid van de Campi Flegrei en de Pontijnse Eilanden en de pittoreske kust van Amalfi. Procida is de thuishaven van de Moorings-basis in de Baai van Napels en wordt ook wel "The Girlfriend of the Sea" genoemd. De bestemming is zeker de moeite waard, want het eiland beschikt over ongerepte witte zandstranden, excellente restaurants, vele winkels en de charme van ouderwetse kustdorpen.

Vanaf

Klein moment...