Voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht. Controleer voor vertrek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vul ruim van tevoren maar uiterlijk 24 uur voor vertrek een Passenger Locator Form (PLF) in.

Op onze basis gelden nieuwe veiligheidsmaatregelen. Bekijk deze voor vertrek goed en houdt u hier zoveel mogelijk aan.

Overzicht

Bekend om hun schoonheid en historische betekenis, behoren de mooie Ionische eilanden uit het noordwesten van Griekenland tot de meest aantrekkelijke kusten in de Middellandse Zee. Ze bieden het plezier van prachtige havens en levendige tavernas tot knusse havens en fascinerende archeologische opgravingen, wat u allemaal het beste kunt ervaren tijdens een zeilvakantie vanuit Corfu. Zeilen vanuit Corfu is een ideale manier om langere tochten te maken langs de wat kleinere eilanden van de Ionische Zee en deze te combineren met de heuvelachtige en beboste grotere eilanden in het zuiden. Daarnaast kunt u ook uitstapjes maken naar de schilderachtige havens op het vasteland van de Griekse kust. Kortom, zeilen in de wateren bij Corfu is de beste manier om de grote en legendarische geschiedenis van eilanden als Ithaca en de vriendelijke en warme bewoners van de regio te ontdekken. Deze bestemming is gesloten van 1 december tot en met 1 april.

Klik hier om het overzicht te bekijken van de vaarbewijzen die vereist zijn voor Griekenland.

Varen in Corfu

Een zeilvakantie in Corfu omvat de noordelijk en zuidelijke Ionische eilanden, een aantal van de meest bekende in Griekenland, zoals het legendarische Ithaca bekend om haar onbevreesde leider Odysseus (Ulysses), de held van de Trojaanse oorlog en het epische gedicht 'De Odyssee' van Homerus. Navigatie is eenvoudig. Gedurende het zeilseizoen van april tot november kunt u noordwestenwind van 10 tot 15 knopen verwachten, met rustige wind in de ochtend. Het getijverschil is slechts een tot twee voet, hierdoor komen getij stomingen praktisch niet voor, behalve bij de zeespiegel in het Lefkas kanaal (geen sluizen), hier worden stomingen waargenomen. Een zeilvakantie vanuit Corfu is zeer geschikt voor zeilers met basisvaardigheden van kustvaart. De gemiddelde temperatuur tijdens het vaarseizoen ligt tussen de 24°C tot 28°C. De water temperatuur is in het laagseizoen ongeveer 17°C en in het hoogseizoen ongeveer 26°C.

Corfu highlights

De Ionische eilanden zijn verreweg de mooiste eilanden van Griekenland, de parchtige Ionische zee werd vernoemd naar de Griek Nymph Lo. De 7 heuvelachtige en beboste eilanden; Corfu, Paxos, Lefkas, Meganisi, Ithaca, Kefalonia, en Zakynthos (Zante), behoren tot de belangrijkste eilanden van de archipel. Deze eilanden beschikken over prachtige stranden, pittoreske stadjes en mooie afgelegen baaien. De geschiedenis van de regio komt in uiting in de diverse kerken en kloosters, varierend van klein tot groot. En in de architectuur van de bescheiden wit gekalkte huizen met kleurrijk geverfde deuren. Een zeilvakantie vanuit Corfu belooft de beste zeilreis in de Ionische zee te zijn.

Klein moment...
Klein moment...