Maatregelen COVID-19

 • Vul uiterlijk 24 uur voor vertrek een Passenger Locator Form (PLF) in.
 • De schipper dient zijn of haar paspoort of vaarbewijs mee te nemen.
 • Bij aankomst dienen volwassenen een pre-boarding gezondheidsverklaring in te vullen.
 • Alle boten zijn uitgerust met een thermometer. Elk bemanningslid dient dagelijks zijn temperatuur op te meten en te noteren.
 • Voor vertrek vanaf de basis ondertekent de hoofdboeker een formulier dat een stappenplan bevat in het geval van een vermoede coronabesmetting aan boord.
 • Indien een monteur aan boord komt, dient hij of zij een pre-boarding gezondheidsverklaring in te vullen, die nadien wordt opgeborgen in de kaartentafel.
 • Alle documenten die hierboven staan vermeld dienen zich te allen tijde aan boord te bevinden.

COVID-19-testlocaties
Een testlocatie bevindt zich in het ziekenhuis van Sotiria, dat ongeveer 30 minuten per taxi van de basis ligt. Tests kunnen ook in privéziekenhuizen worden uitgevoerd, maar dan moet u wel van tevoren een afspraak maken. U kunt ook een arts laten komen voor een test (bel naar +30 2108060098 voor een afspraak). De PCR-test, de antilichaamtest (Elisa-methode) en de B22 Fast Test Antigen-test zijn beschikbaar. De kosten variëren van 120 euro tot 300 euro. De resultaten worden meestal binnen 24-48 uur per telefoon of e-mail doorgegeven.

 

Deze reisnotitiespagina geeft handige informatie over Zea-Athene. Van luchthavenprocedures tot geldwissel, het informeert u over wat u kunt verwachten om uw vakantie soepel en zorgeloos te laten verlopen.

 

GRIEKENLAND VAARBEWIJS VOORSCHRIFTEN

Klik hier om het overzicht te bekijken van de vaarbewijzen die vereist zijn voor Griekenland.

Let op: het is belangrijk dat u uw vaarbewijs meeneemt aan boord. Zonder certificaat mag u niet vertrekken. Wij controleren bij een boeking uw ervaring. Deze wordt als ervaringsbewijs doorgegeven aan de havenautoriteit.

(Terug naar het begin)

 

Adres & kaart

Adres

The Moorings
Freatida 185 36 - Piraeus
Tel. en Fax: +30 210 4530911
Email:  [email protected]
37° 55’ 56’’N23° 39’ 01’’ E – VHF 69

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 9am-5pm
Vrijdag en zaterdag: 9am-8:30pm
Zondag : 9am-2:30pm
Seizoen: Deze bestemming is gesloten van 1 december - 1 april. 

Basis faciliteiten

 • Marina capaciteit: 670 jachten tot 120m
 • 24 uur docking assistentie, CCTV, 24 uur beveiliger
 • Elektriciteit en waterBrandstof Station
 • Douches en toiletten
 • Wasserette en drogers
 • ATM
 • Winkels
 • Zwembad – Restaurants - Bars en Koffiewinkeljes
 • Loopafstand van Piraeus centrum
 • Greek Naval Museum in de Marina
 • 45Km naar Athene luchthaven
 • 15Km naar het centrum van Athene
 • Hellenic maritime museum (binnen in de jachthaven op 3 minuten lopen vanaf het kantoor)
 • Archaeological museum Piraeus (10 minuten)
 • Municipal Gallery Piraeus (20 minuten)
 • Maak een wandeling in het Pasalimani gebied en bezoek één van de vele restaurants, cafés en bars direct naast onze basis.
 • Akropolis en Akropolismuseum
 • Tempel van Hephaestus
 • Theater van Herodes Atticus
 • De Partheno
 • Het Panathenean Stadium (Het oude stadion van Athene, waar de eerste monderne Olympische spelen plaats vonden in 1896)
 • De Agora van Athene
 • Kerameikos
 • Athene´s Nationale Archeologisch Museum

Basis kaart

zea-marina.jpg

(Terug naar het begin)

 

Aankomst en vertrek

Bereikbaarheid 
Het internationale vliegveld van Athene "Eleftherios Venizelos” ligt op 50 km afstand vanaf de basis;de transfer duurt ongeveer 60 min.

Vliegtuigmaatschappijen
Transavia
Vueling
KLM
Jetairfly
Ryanair
Aegean Air

Vliegveld
Vliegveld "Eleftherios Benizelos"

Luchthaventransfers:

Met de taxi:

De makkelijkste manier om te komen bij Zea´s Marina is met een taxi vanaf de luchthaven (genoeg taxi´s die buiten staan). De rit duurt ongeveer 60 minuten (afhankelijk van het verkeer). De kosten zijn ongeveer €60 voor maximaal 4 personen. Onze basis medewerkers boeken graag een taxi voor u. Neemt u alstublieft contact op via: [email protected] .

Met de bus:

Pak lijn X-96 vanaf de luchthaven naar de haven van Piraeus, pak vanuit hier een taxi naar de marina die u niet meer dan 5 euro zal kosten of pak bus 904 naar station freatida waar onze basis is gelegen. De X-96 bus duurt ongeveer 70 minuten vanaf de luchthaven naar de haven van Piraeus, vanaf hier duurt de taxi naar de marina slechts 5 minuten of 20 minuten met de bus. 

Met de metro:

De blauwe lijn vanaf de luchthaven veranderd naar de groene lijn richting Piraeus naar station Monastiraki. Nadat u bent aangekomen bij de haven van Piraeus is het het makkelijkst een taxi te nemen die u niet meer dan 5 euro zal kosten of pak bus 904 naar station Freatida. De metrorit duurt ongeveer 70 minuten and kost 10 euro per persoon en de bus zal vanaf de haven naar de basis ongeveer 20 minuten duren en 1,20 euro kosten per persoon.

Douane & immigratie

Alle bezoekers moeten een geldig paspoort hebben of een ID voor Europese burgers en onward ticket.
Reisformaliteiten voor EU burgers: bewoners van de EU hebben geen paspoort nodig. Een ID is genoeg. Er zijn geen valutalimieten, douaneformaliteiten en vaccinaties vereist.
Reisformaliteiten voor niet-EU bewoners: bewoners van buiten de EU hebben een geldig paspoort nodig. Voor bezoekers uit enkele landen is een visa verplicht. Er zijn valutalimieten en douaneformaliteiten. Neem voor meer informatie contact op met de ambassade.

Aankomst/vertrek procedure 
Aan boord gaan: De charters beginnen om 15.00 uur. 
Instructie tijden: Boot- & zeilinstructies zullen op de dag van aankomst worden verstrekt en op de eerstvolgende dag. Hierbij zal het vaargebied worden besproken en zullen er handige tips worden gegeven.  
Alle hoofdzeilers zijn verplicht om deel te nemen aan de instructies.
De briefings zullen één op één worden overgedragen. Hierbij zullen alle technische aspecten van het jacht worden besproken en indien er vragen over zijn zullen deze worden beantwoord.
Van boord gaan: 17.00 uur is de contractuele tijd dat uw boot terug moet zijn en klaar voor nabespreking en controle. Ontscheping is om 8.00 uur de volgende dag.

Late aankomst procedure
Het basis personeel zal tot 21.00 uur op u wachten. Na 21.00 uur vindt u een informatiebord bij onze receptie met een bericht met de ligplaats van uw jacht. Uw boot is open en er hangt een bordje met uw naam. De uitrusting van de boot is klaar voor de nacht. Het basis personeel zal de volgende morgen om 9.00 uur beschikbaar zijn. 

Belastingen/ vertrekbelasting
Er is geen vertrekbelasting voor Athene.

(Terug naar het begin)

 

Algemene informatie

Gebied: 131.957 vierkante km
Aantal inwoners: 10,737,428
Hoofdstad: Athene
Bevolking: populatie: Grieks, andere (buitenlandse inwoners)
Taal: Grieks (officieel), andere (inclusief Engels en Frans)
Religie: Grieks Orthodox, Moslim, andere
Regering: parlementaire republiek
Grootste industrieën: toerisme, voedsel- en tabakverwerking, textiel, chemicaliën, metaalproducten, mijbouw, aardolie
Fooi:  Obers, taxichauffeurs etc. een fooi geven, wordt niet geaccepteerd in Griekenland. Maar de rekening naar boven afronden, wordt gewaardeerd.
Valuta: euro 
Elektriciteit 230V AC, 50 HZ, stekkers met twee pinnen zijn standaard.
Tijd: Loakle tijd is UTC/GMT +2 uur; zomertijd is +1 uur.

Restaurants

In het gebied rond de jachthaven zijn er vele restaurants in de buurt - van fastfood tot zeer dure restaurants - en van de Griekse keuken tot de Chinese en Mexicaanse keuken.

Postkantoor
Details komen binnenkort!

Internetverbinding

Een 3G Key is te koop voor uw cruise. Korte termijn contracten kunnen worden gemaakt met Wind of Vodaphonde in de stad Lavrion. Houdt er rekening mee dat de winkels om 14.00 sluiten, dus zorg ervoor dat u er op tijd bent om deze 3G-dienst aan te schaffen. Op dit moment biedt het vliegveld, Eleftherios Venizelos International Airport, Wi-Fi aan. Er zijn veel koffiezaakjes waar internet beschikbaar is. 

Mobiele telefoons
Het mobiele netwerk is goed ontwikkeld in heel Griekenland. U kunt uw eigen mobiel gebruiken, nadat u met uw aanbieder heeft gecontroleerd of Griekenland in het contract zit. 

Toeristeninformatie
Athene - 210-8707 000
Internationale luchthaven - 210-353 04 45

(Terug naar het begin)

 

Banken & geldwissel

Banken
Banken zijn open van maandag tot en met donderdag van 8.00 - 13.00 uur. Op vrijdag sluiten de banken om 14.00 uur. Er zijn drie verschillende geldautomaten binnen 5 minuten afstand vanaf het kantoor.

Valuta/geldwissel
U kunt bij lokale banken geld wisselen.

Let op: op de basis kunt u niet met contact geld betalen.

(Terug naar het begin)

 

 Activiteiten & sporten

Snorkelen of duiken
The Moorings basis heeft snorkelmateriaal (vinnen, duikbrillen en snorkels) beschikbaar. Het materiaal ligt aan boord. Als u de vinnen wilt omwisselen, dan zal het klantenservice team u graag helpen, op basis van beschikbaarheid. Het scuba duiken is in Griekenland streng gereguleerd. U kunt lokale duikclubs vinden in Hydra en op andere eilanden.

Jeep & autoverhuur
Autoverhuur is beschikbaar bij de luchthaven Eleftherios Venizelos. Verder zijn er meerdere auto- en motorverhuurbedrijven vlakbij de basis.

Drones
Het gebruik van een drone in Athene kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar het begin)

 

Zeilinformatie

Jachthaven informatie
Het is niet mogelijk om reserveringen te maken bij Griekse havens. Een aanlegplaats is in het algemeen beschikbaar voor de nacht. Uw passage wordt niet altijd geregistreerd als u door kleine havens vaart. Havengezagvoerders kunnen soms om de papieren van de boot en uw chartercontract vragen. Vergeet niet uw documenten terug te vragen voordat u vertrekt. De gemiddelde prijs voor een nacht voor een 40 footer: 7€, in kleine havens en privé jachthavens 40-50€. 

Griekenland vraagt in sommige jachthavens heffingen. Deze zijn niet inbegrepen in de prijs van de charter.

De meeste overnachtingen in dit gebied worden gedaan in de stad Kades met de achterkant van het jacht richting de kade. Dit kost ongeveer 10 euro per nacht bij elke lokale stad. Bij de jachthaven is de prijs veel hoger, afhankelijk van de grootte van de jacht. Als u er voor kiest om gratis bij een aanlegsteiger stil te liggen wordt verwacht dat u zult eten bij die taverna. U kunt tegen een kleine betaling douche bij de meeste restaurants.

Elektriciteit informatie
Elektriciteit in Griekenland is 220 volt of 380 volt. Elektriciteit is beschikbaar bij elke ligplaats. Reist u naar Griekenland met een apparaat dat niet geschikt is voor 220 volt bij 50 Hz, dan heeft u een convertor nodig. Er is een 12V sigarettenaansteker bij de kaarttafel van al onze jachten.

Zeilgebiedbeperkingen
Albanië: startend vanaf Corfu, navigeren is alleen toegestaan in Griekse territoriale wateren. Het is in geen enkel geval toegestaan de kust van Albanië te benaderen.

Interessante plaatsen
Doordat Athene een 3000 jaar oude stad is met een bevolking van 4.500.000 mensen, is de lijst van dingen die u kunt zien en doen vrij groot.

Rijafstand tussen 15-25 minuten afhankelijk van het verkeer.

(Terug naar het begin)

 

Proviand (eten & drinken voor op uw boot)

Moorings proviand

Laat The Moorings het rompslomp van het bevoorraden van uw jacht voor u regelen,  met de hoogste kwaliteit in dranken, vers voedsel en non-food artikelen. Bestel complete pakketten of kies uit een uitgebreid à la carte inventarisatie van alles wat u nodig hebt om het bevoorraden van uw jacht makkelijk te maken. Laat het uitdagende winkelen aan ons en geniet meteen van uw vakantie!

U kunt deze pakketten toevoegen wanneer u uw vaarvakantie met ons online afrekenend. U kunt daarna à la carte artikelen toevoegen of u kunt na het boeken terugkeren naar onze Online Winkel en later proviand regelen. We zullen dan alle details coördineren en garanderen dat alles aan boord van uw jacht is en klaar staat bij aankomst. Bekijk onze online winkel nu!

Liever niet online winkelen? Nadat u uw vaarvakantie boekt, sturen wij u de proviand formulieren met uw boekingsbevestiging mee. Maak hierop uw selecties op voorhand. Wij coördineren alles voor een probleemloze ervaring door gemakkelijk uw bestelling bij aankomst bij uw jacht aan te leveren.

Supermarkten 
Er zijn meerdere supermarkten te vinden in de buurt van vicinity indien u boodschappen wilt doen bij aankomst. Supermarkten zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 21.00 uur. 

(Terug naar het begin)

 

Gezondheid & veiligheid

Vaccinatie en immuniteit informatie
Griekenland is gewoonlijk vrij van besmettelijke ziekten.
Ten tijde van de publicatie is een Internationaal Vaccinatie Certificaat niet verplicht.

Noodgeval informatie
Tzaneio Ziekenhuis in Piraeus: 0030 213 2081000
Anthene Metropolische Ziekenhuis: 0030 210 4809000 

(Terug naar het begin)

 

*Let op: de voorwaarden om een land binnen te komen/te verlaten en de eisen met betrekking tot vaccinatie/inentingen kunnen veranderen. The Moorings is niet aansprakelijk voor deze veranderingen en wij adviseren de website van de autoriteit van bestemming te bezoeken om de laatste updates te ontvangen.

Vanaf

Klein moment...