Voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht. Controleer voor vertrek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vul ruim van tevoren maar uiterlijk 24 uur voor vertrek een Passenger Locator Form (PLF) in.

Op onze basis gelden nieuwe veiligheidsmaatregelen. Bekijk deze voor vertrek goed en houdt u hier zoveel mogelijk aan.

Overzicht

Als u op zoek bent naar een zeilvakantie vol geweldige omstandigheden, prachtige landschappen, historische ruïnes, afgelegen eilanden, een bruisend nachtleven, een warme cultuur en een geweldige keuken is Griekenland de place to be. Zea Marina is gelegen aan de zuidkant van het vasteland van Griekenland, wat kan zorgen voor spannende zeilavonturen door de Saronische Golf. Dit zeilgebied biedt reizigers een schat aan mogelijkheden om de Griekse cultuur te ervaren door oude ruïnes, torenhoge landschappen, decadente gerechten en meer te bezoeken. Verken levendige eilanden zoals Poros en Hydra of kom tot rust in Kaap Sounion Bay - u kunt het zo gek maken als u wilt. Met de vele routes die beschikbaar zijn in dit uitgestrekte zeilgebied, zal u ook de mogelijkheid hebben om een gebied te kiezen die het beste bij u past. Een zeilvakantie in Zea in de Saronische Golf is voorzien van kortere passages, minder wind en wateren die goed beschermd en relatief vlak zijn. Over het algemeen, hebben de Cycladen en de Egeïsche zee meer wind. Beide gebieden zijn betoverend mooi en bieden dezelfde mix van moderne voorzieningen in de nabijgelegen resorts, toeristische steden, schilderachtige, relaxte bestemmingen en historische bezienswaardigheden.

Onze basis op Zea is gesloten van midden november tot eind maart.

Klik hier om het overzicht te bekijken van de vaarbewijzen die vereist zijn voor Griekenland.

Zeilen in Athene

De Oostelijke Middellandse Zee heeft een heel klein getijverschil van 30-60 centimeter, waardoor getijdenstromingen geen probleem zijn in het zeilseizoen van april tot oktober. Blauwe luchten en warme temperaturen hebben de overhand - met een gemiddelde temperatuur van 24°C - 28 °C. Watertemperaturen zijn gemiddeld 27°C. De Saronische Golf bevat korte passages, minder wind en de wateren zijn goed beschermd en relatief vlak. Over het algemeen hebben de Cycladen en de Egeïsche Zee meer wind. De windrichting is over het algemeen licht vanuit een Zuidelijke richting tijdens de lente en herfst. Van juli tot en met augustus heerst er een sterkere wind. De zeilomstandigheden in Zea zijn het meest geschikt voor meer ervaren zeilers. Raadpleeg ´Zeilvoorwaarden´ voor aanvullende informatie.

Athene highlights

Het zeilgebied dat Zea omringd is de meest schilderachtige omgeving in Griekenland. U zal omringd worden door prachtige baaien en inhammen van de Saronische Golf en de Cycladen, met rustige dorpjes en drukkere toeristische bestemmingen, historische bezienswaardigheden en mooie stranden. Het unieke karakter van deze regio wordt weerspiegeld in de architectuur van de huizen en dorpen, evenals de kastelen, kloosters en kerken. Overweeg varen door de beschermde wateren van de Golf van Egina, tussen Attika en Peloponnesische schiereilanden, of geniet van een uitdagende route richting de Cycladen. Elke bestemming heeft iets te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. De beloningen van een zelfstandige zeilvakantie vanuit Zea zijn groot - snorkelen, zwemmen en zonnen op ongerepte stranden; sightseeing tours van oude tempels en middeleeuwse kastelen; lopen op de traditionele buitenmarkten, dineren in intieme taverna´s zijn allerlei activiteiten die u niet kunt missen.

Klein moment...
Klein moment...