Overview

Het Koninkrijk Tonga ligt halverwege de Grote Oceaan tussen Tahiti en Fiji en bestaat uit 60 eilanden in vier afzonderlijke groepen: Tongatapu, Ha′apai, Vava′u en Niuas. Nuku′alofa op het belangrijkste eiland van Tongatapu is de hoofdstad van deze constitutionele monarchie. De heuvelachtige en beboste koraaleilanden van Vava′u vormen de juwelen in de exotische zeilgebieden van uw zeilvakantie bij Tonga. Kilometerslange witte zandstranden, koraalriffen en kristalheldere wateren maken van Tonga een van de beste gebieden voor snorkelen en scuba duiken ter wereld. Het zicht bedraagt vaak 45 meter. Dankzij de overvloed aan aangename ankerplaatsen, meer dan 40, gecombineerd met de korte afstanden tussen de eilanden lijkt het cruisen sterk op dat bij de Britse Maagdeneilanden. De riffen zorgen voor kalm water en dankzij de passaatwinden bent u vrijwel elke dag verzekerd van uitstekende zeilcondities. Het is daarom geen verrassing dat Vava′u een paradijs voor zeilers is. Uw leven lang zult u prettige herinneringen overhouden aan uw jachtcharter bij Tonga.

Vanwege de huidige regelgeving, mogen Tonga charters niet op zondag beginnen of eindigen. Ook tijdens het vieren van Koning Tupou VI's verjaardag en die van de kroonprins zal de basis worden gesloten. Dit is op 4 juli en 17 september. Als deze data op een zondag vallen, zal de feestdag de opvolgende maandag worden gevierd. Helaas zal onze basis dan twee dagen worden gesloten en zal de basis niet geopend zijn voor een start- of einddag voor uw charter op deze data.

Varen in Tonga

Een zeilvakantie bij Tonga biedt enkele van de aangenaamste en beste cruisegebieden in de Zuidelijke Pacific. De zuidoostelijke passaatwinden liggen gemiddeld tussen 15 en 25 knopen van mei tot september. In de zomer waait er een noordoostelijke passaatwind tussen 10 en 20 knopen. U kunt op zicht navigeren van het ene eiland naar het andere, een controlerende blik op de kaart is echter niet overbodig vanwege de talrijke riffen. Het getijdeverschil ligt iets boven drie voet. Getijdestromingen en door wind aangedreven stromingen zijn meestal zwak behalve in smalle passages. Een jachtcharter bij Tonga is goed te doen voor zeilers die beschikken over basisvaardigheden in kustnavigatie. Vanwege de schoonheid en het unieke karakter van deze wateren komen minder ervaren en ervaren zeilers keer op keer terug voor meer avonturen. Het hele jaar door schommelen de temperaturen rond de 24°C.

Tonga hoogtepunten

Tonga staat over de hele wereld bekend om de schoonheid. De beboste en vaak heuvelachtige koraaleilanden worden omrand door ongerepte witte zandstranden die ideaal zijn voor snorkelen, zwemmen en zonnebaden. Pittoreske ankerplaatsen, goed beschut tegen de deining van de oceaan, liggen vaak op enkele kilometers van elkaar, maar u vindt er ook helder water voor optimaal zeilen in de Zuidelijke Pacific. Op de eilanden van het Koninkrijk ligt een handvol resorts en restaurants en ook op Vava′u in de hoofdstad Neiafu vindt u er enkele. De hartelijke mensen vormen een van de belangrijkste attracties van Tonga. Ze zijn zeer gastvrij en doen nog echt moeite om u thuis te laten voelen. De eilanden van Tonga worden sinds 1773 ook wel de Vriendelijke Eilanden genoemd, toen de Britse kapitein James Cook deze term gebruikte om de mensen van Tongo te beschrijven die hij had ontmoet. De eilandbewoners verdienen deze eretitel nog altijd.

Wordt geladen...
Wordt geladen...