Een uitgebreide reisgids in het Engels vindt u hier.

Reisadvies

Deze reisnotitiespagina geeft handige informatie over Phuket. Van luchthavenprocedures tot geldwissel, Het vertelt u wat u kunt verwachten om uw vakantie soepel en zorgeloos te maken.

Adres & kaart

Adres 

Moorings Thailand
Ao Po Grand Marina 
113/1 Moo 6 
Tambon Paklok, Amphur Thalang
Phuket 83110, Thailand
Openingstijden 

Openingstijden: 8.00 - 17.30 uur - 7 dagen in de week 

Basisfaciliteiten
The Moorings basis heeft de volgende faciliteiten: douches en toiletten, bars en restaurants, hotel en zwembad, geldautomaat, telefoon en proviand.

(Terug naar het begin)

 

Aankomst & vertrek

Bereikbaarheid
De luchthaven Suvarnabhumi van Bangkok is de belangrijkste luchthaven van Thailand en ligt ca. 30 km uit het stadscentrum. De meeste vluchten van en naar Thailand gaan van Bangkok, waar vluchten aankomen en vertrekken naar de belangrijkste luchthavens van de wereld.
Thai Airways verzorgt vluchten van Bangkok naar Phuket. Er zijn ook directe vluchten van Duitsland en Oostenrijk naar Phuket. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het niet meer nodig dat klanten interne en internationale vluchten nog eens bevestigen. Mocht dat toch nodig zijn, kunnen vluchten op de luchthaven na aankomst of bij de Moorings-basis worden bevestigd. Binnenlandse en internationale vluchten van Thai Airways of Malaysian Airlines hoeven door de klanten niet nog eens worden bevestigd.

Vliegtuigmaatschappijen
Vanwege de hoeveelheid vluchten die we organiseren, kan the Moorings voor veel bestemmingen goede tarieven bieden. Neem contact op met uw Vakantie Planning Specialist voordat u uw vluchten boekt.

Luchthaven
De luchthaven Suvarnabhumi van Bangkok is de belangrijkste luchthaven van Thailand en ligt ca. 30 km uit het stadscentrum.

Luchthaventransfers (georganiseerd door The Moorings)
De afstand van de luchthaven in Phuket naar de basis is ca. 30-35 minuten met de auto.
Een enkele rit van de luchthaven naar de basis kost:
800 baht voor 4 personen; 950 baht voor tot 6 personen; 1100 baht voor tot 8 personen. Er zijn altijd taxi's bij de luchthaven beschikbaar.

Douane & immigratie
Voor het inreizen is een geldig paspoort (voor iedere passagier) en een bemanningslijst nodig.
Het paspoort moet nog 6 maanden na uw geplande terugreis geldig zijn.

Aankomst/vertrek procedure
Aan boord gaan: De charters beginnen om 16.00 uur.
Instructie tijden: U ontvangt uw eigen jacht en een instructie. Dat kan wel tot 2 uur duren, dus moet u voldoende tijd inplannen. U mag niet vertrekken zonder adequate instructies te hebben ontvangen. U mag niet uit het dok vertrekken na 17.00 uur.
Van boord gaan: Alle charters eindigen om 9.00 uur, wanneer uw boot terug moet zijn en klaar voor nabespreking en controle.

Late aankomst procedure
Arriveert u pas na 17.00 uur en hebt u zich opgegeven voor een transfer, wordt u ontvangen door een lid van het personeel dat u naar uw jacht begeleid. Hebben wij geen reisgegevens van u ontvangen of hebben wij niets van u gehoord tot 17.00 uur, zullen wij een bordje op de deur hangen met de naam en ligplaats van uw jacht en het telefoonnummer van de basismanager. Het jacht zal verlicht zijn en u vindt er een informatieblad met de faciliteiten in de basis: toiletten, douches, restaurants, enz.

Taxi's
Auto: 450 baht maximum 4 personen
Minibus: 900 baht maximum 8 personen
Let op: De taxi's op de luchthaven weten meestal niet waar het Moorings kantoor is in de Ao Po marina en het kan gebeuren dat u op de verkeerde plaats of zelfs de verkeerde marina wordt afgezet. Daarom wordt sterk aangeraden dat u de transfer via The Moorings organiseert.

Autohuur
 Er zijn drie betrouwbare autoverhuurbedrijven in Phuket en ook al is het rijden er makkelijk, zijn er toch een aantal richtlijnen die u in acht moet nemen - namelijk: 
In Thailand moet u links rijden. 
U hebt een internationaal rijbewijs of een Thais rijbewijs nodig. 
De wetten m.b.t. veiligheidsgordel en alcohol achter het stuur zijn van toepassing en worden vervolgd. 
U moet een all-riskverzekering afsluiten. Pas op voor straatventers met borden met 'With Insurance' daarop - meestal is het niveau van deze verzekeringen zeer laag en dekken zij niet de auto of de passagiers, alleen maar letsels of beschadigingen van derden.

(Terug naar het begin)

Algemene informatie

Gebied: 514.000 vierkante km 
Aantal inwoners: 65,905,410
Hoofdstad: Bangkok 
Officiële talen: Thais is de hoofdtaal. Engels wordt vooraal in de grote toeristenplaatsen gesproken. Als u echter door Thailand wilt reizen, raden wij aan om een taalgids te kopen. Andere talen die in Thailand worden gesproken, zijn Chinees, Lao, Maleis en Mon-Khmer, terwijl het gebruik van Engels bij de overheid en in de handel meer en meer oprukt.
Etnische groepen: Ongeveer 75% van de bevolking zijn etnische Thai, 14% zijn Chinezen en de resterende 11% zijn Indiërs, Maleisïers, Karen, Khmers of Mon. 
Religie: 94,6% boeddhistisch, islamitisch, christelijk
Regering: Constitutionele monarchie
Industrieën: Toerisme, textiel en kleding, landbouw, dranken, tabak, cement, lichte industrie zoals sieraden en elektrische apparaten, computers en onderdelen, geïntegreerde schakelingen, meubels, kunststof, auto's en onderdelen; 's werelds op een na grootste producent van wolfram en op twee na grootste producent van tin
Fooi: In Thailand is het niet gebruikelijk om fooi te geven, behalve misschien het achterlaten van kleingeld in het restaurant of het afronden van de taxikosten naar een even bedrag. U moet dus de praktijk van het fooi geven niet veranderen en hoeft er ook geen rare gevoelens bij hebben. In hotels, restaurants en bars die door toeristen bezocht worden, is het geven van fooi gebruikelijker en wordt het soms zelfs verwacht. Dit geldt vooral voor "high class" gelegenheden.
Gaat u met deze conventie akkoord, hoeft u niet te genereus te zijn. Afhankelijk van de service geeft u tot 40 baht. Het is niet nodig om fooi te geven voor een rekening met inbegrepen servicekosten, omdat deze de fooi zijn. Een minderheid van Thailanders die vaak met buitenlanders in contact komt, verwacht niet alleen een fooi maar wijst er zelfs op of vraagt erom. Dat is niet de praktijk in Thailand en het is erg onbeleefd. Het beste kunt u dan glimlachen en het ignoreren. 
Geld: Baht (THB) (100 satang zijn 1 baht)
Elektriciteit: Elektriciteit in Thailand is 220 volt, 50 Hz wisselstroom. Reist u naar Thailand met een apparaat dat niet geschikt is voor 220 volt bij 50 Hz, hebt u een omvormer nodig. 
Tijd: GMT + 7 uur. Zes uur later dan in Nederland.

Reisinformatie: Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft advies gegeven in verband met de lokale wetgeving en gebruiken in Thailand. U kunt geen vaporisers, zoals e-sigaretten en e-baraku en vullingen meenemen naar Thailand. Deze items zullen door de douane worden aangeslagen en u kunt veroordeeld worden tot een boete of een gevangenisstraf wanneer u veroordeeld wordt. De verkoop of het verstrekken van e-sigaretten en gelijkaardige producten is verboden en u kunt veroordeeld worden tot het betalen van een boete of een gevangenisstraf wanneer u hieraan schuldig wordt bevonden.

Hotels 
Supalai Resort
Chandara Resort

Restaurants
In de basis vindt u enkele restaurants en bars en er zijn twee restaurants in de buurt waar u met korting kunt reserveren. Thaise gerechten worden met verse ingrediënten en veel chili toebereid als u bestelt. Maar u kunt ook gewoon een minder heet gerecht bestellen dat aan de westerse smaak is aangepast. Zeevruchten staan op iedere menukaart, evenals kip, varkensvlees en rundvlees alsmede uitstekende vegetarische gerechten. Rijs en noedels zijn de primaire ingrediënten, maar westers eten is ook verkrijgbaar. 
Informeer bij The Moorings klantenservice voor meer opties.

Internet
Overal in de haven kunt u gebruikmaken van gratis wifi. Voor internet op het jacht huurt u een hotspot. Vraag een vakantieplanner naar meer informatie.

VVV 
TAT Tourist Information Centres in Thailand
Adres: 1600 New Phetburi Road, Makkasan, Rajatevee, Bangkok 10310. 
Tel: +66 2250 5500 - Fax: +66 2250 5511 ( 2 automatische lijnen) 
E-mail-adres: [email protected]
Geopend maandag tot vrijdag 8.30 - 16.30 uur. / Gesloten in het weekend en op algemene feestdagen.

(Terug naar het begin)

 

Banken & geldwissel

Banken 
Op de luchthaven kunt u het makkelijkst geld wisselen en er zijn banken en geldautomaten bij de Tesco supermarkt. Er zijn geldwisselaars op het strand van Ao Nang en op Phi-Phi, maar hun wisselkoers kan wat nadeliger zijn.

Valuta/geldwissel
De valuta van Thailand is de Baht. U kunt geld wisselen op de luchthaven en in de meeste middelgrote steden. Wij raden aan om voldoende geld te wisselen, voordat u aan de zeiltocht begint. De gemiddelde waarde is 1.000 Baht per persoon en dag. Creditcards worden alleen in de grotere restaurants en resorts geaccepteerd.

Wisselkoers (augustus 2009)
UK £1 = 55,38 Baht
US $1 = 33,53 Baht
Euro €1 = 48,06 Baht

(Terug naar het begin)

Activiteiten & sporten

U kunt Thailand niet alleen met uw jacht verkennen, daarom kan de volgende lijst handig zijn als u verdere aspecten van uw reis wilt plannen. Graag organiseren wij vanuit de basis additionele activiteiten voor u.

Snorkelen & duiken

In Thailand kunt u uitstekend duiken. Om te mogen duiken moeten klanten beschikken over een PADI certificaat open water of een gelijkaardige kwalificatie. Niet gekwalificeerde duikers kunnen een cursus volgen of in het resort duiken. De prijzen verschillen van centrum tot centrum, maar normaal betaalt u tussen 2.500 Baht en 3.500 Baht per persoon voor twee duiken en lunch. Wilt u tijdens uw charterreis met The Moorings gaan duiken, kunnen wij H20 Sportz aanbevelen.

De Similan eilanden zijn een ongeëvenaarde bestemming om te duiken. De eilanden zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden, bereikbaar tussen november en april. De eilanden bevinden zich ca. 95 km noordwestelijk van Patong. Om deze eilanden te bezoeken duurt uw charterreis best langer dan 7 dagen. Meer informatie over duik- en snorkelmogelijkheden kunt u verkrijgen op de basis.

De Surin Eilanden liggen 80 km ten noorden van de Similans. Hier kunt u ook genieten van een prachtige duikervaring, maar de aanbieders van duikmateriaal zijn beperkter. De Similan en Surin Eilanden zijn Nationale Parken. Om ze te bezoeken betaalt u ter plaatse entreegeld.

Wanneer u naar deze eilanden wilt zeilen tekent u vooraf bij vertrek een document waarin u aangeeft de volledige verantwoordelijkheid te dragen tijdens uw zeiltocht in deze beschermde gebieden.

Drones
Het gebruik van een drone in Thailand kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar het begin)

 

Zeilinformatie

Elektriciteit informatie
Elektriciteit in Thailand is 220 volt, 50 Hz wisselstroom. Reist u naar Thailand met een apparaat dat niet geschikt is voor 220 volt bij 50 Hz, hebt u een convertor nodig.

Zeilgebiedbeperkingen
Tegenwoordig zijn er geen beperkingen, maar u krijgt volledige vaarinstructies op de basis.

Vaarvergunningen en tarieven
Voor dit gebied van Thailand is op het moment geen vaarvergunning nodig en zijn geen extra tarieven van toepassing. Ondanks het feit dat er geen zeilbewijzen benodigd zijn voor zeilen in Thailand, adviseren wij u sterk om uw zeilkwalificaties van welk soort dan ook mee te nemen. Dit kan handig zijn als u benaderd wordt door de douane of havenpolitie.

Interessante plaatsen
Phang Nga Bay Noordelijk van de basis bevindt zich Phang Nga Bay, een marine nationaal park met een mooi, ongerept landschap. Hier kunt u het hele jaar door veilig zeilen. Hier beginnen de meeste klanten aan hun charter en verkennen ze 2 of 3 dagen de eilanden Ko Phanak en Koh Hong met hun torenhoge pieken van kalksteen en vele grotten en "hongs". 
Krabi Beaches Het hoofdstrand van Ao Nang is redelijk goed ontwikkeld en u hebt toegang naar de stad Krabi met plaatselijke transportmiddelen. De stranden en het landschap daar zijn fantastisch en u kunt er uitstekend snorkelen. Er zijn vele Thaise restaurants en bars. 
Koh Dam groep of Chicken Islands Tussen de koraalriffen kunt u fantastisch snorkelen. Op weg naar Ko Phi Phi liggen de Bamboo Islands met uitstekende mogelijkheden om te snorkelen. U kunt het "Hin Klang" rif in een duikboot of longtail-boot bezoeken. Het rif biedt de beste duikmogelijkheden buiten de Similian eilanden. 
Koh Phi Phi Het hoofdeiland is Koh Phi Phi Don. U kunt er duiken en vissen en er zijn tevens internetcafés, restaurants en bars. U kunt Koh Phi Phi Lee en Maya Bay (waar de film The Beach gedraaid werd) bezoeken en van de zandige lagune met de witte zandstranden en de kliffen van kalksteen eromheen genieten. Viking Cave is bekend om zijn vogelnesten, die door de plaatselijke bevolking verzameld worden om ervan de beroemde "Birds Nest Soup" te maken. In dit gebied kunt u uitstekend zwemmen en snorkelen. 
Koh Lanta Lanta wordt vaak omschreven als het Phuket van 20 jaar geleden en het leven er is langzaam en ontspannen. Langs de westkust bevinden zich twee mooie stranden en voor de oostkust vindt u leuke, beschutte ankerplaatsen in het ZW seizoen. De eilanden in het zuiden bieden goede snorkelmogelijkheden en de "Emerald Cave" op Ko Muk is een absolute aanrader als u twee weken onderweg bent. De Ko Rok groep is de zuidelijke punt van het standaard vaargebied. 
Koh Racha Yai en Racha NoiDeze eilanden liggen ten zuiden van Phuket en bieden leuke snorkel- en duikgebieden. Tevens kunt u er van het ontspannen tempo van het leven op een tropisch eiland genieten. 
Westkust Phuket Langs de westkust vindt u vele mooie, lange, witte zandstranden en ankerplaatsen. Het water is kristalhelder en u kunt er in het NO seizoen uitstekend varen en voor anker gaan. Het nachtleven aan wal biedt u alles van een rustige, ontspannen avond in een stille baai tot dansen en feesten tot in de nacht op stranden zoals Patong. 
Similan en Surin eilanden De eilanden bevinden zich 35 km uit de westkust van Thailand en 95 km noordwestelijk van Patong. Ze zijn een marine nationaal park en een van de beste duikplekken ter wereld. De zee rond de Similan en Surin eilanden zit vol met vissen die door koraaltuinen worden omgeven. Het park is geopend van 15 november tot 15 mei en u moet entreegeld betalen wilt u het park bezoeken. 
Koh Rok tot Koh Tarutao In dit gebied vindt u veel ankerplaatsen. Koh Liang en Koh Phetra in het noorden zijn rustige en vredige plaatsen en u zult er alleen de plaatselijke dieren aantreffen. In het zuiden bevindt zich het resorteiland Koh Bulon en Koh Tarutao met zijn torenhoge pieken van kalksteen. Westelijk van Tarutao bevindt zich de Butang groep, een ongerept snorkel- en duikgebied, dat terecht op de wereldwijde top 10 lijst staat.

(Terug naar het begin)

 

Proviand (eten & drinken voor aan boord)

Moorings proviand 

Laat The Moorings het rompslomp van het bevoorraden van uw jacht voor u regelen,  met de hoogste kwaliteit in dranken, vers voedsel en non-food artikelen. Bestel complete pakketten of kies uit een uitgebreid à la carte inventarisatie van alles wat u nodig hebt om het bevoorraden van uw jacht makkelijk te maken. Laat het uitdagende winkelen aan ons en geniet meteen van uw vakantie!

U kunt deze pakketten toevoegen wanneer u uw vaarvakantie met ons online afrekenend. U kunt daarna à la carte artikelen toevoegen of u kunt na het boeken terugkeren naar onze Online Winkel en later proviand regelen. We zullen dan alle details coördineren en garanderen dat alles aan boord van uw jacht is en klaar staat bij aankomst. Bekijk onze online winkel nu!

Liever niet online winkelen? Nadat u uw vaarvakantie boekt, sturen wij u de proviand formulieren met uw boekingsbevestiging mee. Maak hierop uw selecties op voorhand. Wij coördineren alles voor een probleemloze ervaring door gemakkelijk uw bestelling bij aankomst bij uw jacht aan te leveren.

Supermarkten
De dichtbijzijnste supermarkt bevindt zich op 45 minuten rijden met de taxi van de basis.

(Terug naar het begin)

 

Gezondheid & veiligheid

Vaccinatie en immuniteit informatie
Thailand is gewoonlijk vrij van besmettelijke ziekten. Voor actuele adviezen m.b.t. gezondheid en vaccinatie raden wij u aan om uw huisarts te consulteren.
Ten tijde van de publicatie is een Internationaal Vaccinatie Certificaat niet verplicht.

(Terug naar het begin)

*Let op: de voorwaarden om een land binnen te komen/te verlaten en de eisen met betrekking tot vaccinatie/inentingen kunnen veranderen. The Moorings is niet aansprakelijk voor deze veranderingen en wij adviseren de website van de autoriteit van bestemming te bezoeken om de laatste updates te ontvangen.

Vanaf

Klein moment...