Onze basis in Thailand is naar alle verwachting vanaf 1 oktober 2021 weer geopend. Let op: voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht.

Overzicht

Thailand ligt in het hart van Zuidoost-Azië en biedt ongeëvenaarde tropische schoonheid. Van de vier afzonderlijke regio's is het zuidelijk gelegen schiereiland het interessants voor zeilers. Het zeilgebied aan de oostkust van het eiland Phuket behoort tot de mooiste zeilgebieden ter wereld. Hoge pieken van kalksteen rijzen op boven de smaragdkleurige, beschutte wateren van de baai van Phang-nga. In het zuiden liggen de bekende eilanden van Phi Phi als juwelen in de Zee van Andaman. Alleen al in de provincie Krabi liggen meer dan 130 pittoreske eilanden en het van de kust af gelegen zeereservaat van de eilanden Similan en Surin staat internationaal bekend als een van de toplocaties ter wereld voor scuba duiken. Een zeilvakantie bij Phuket biedt vele schilderachtige en beschutte ankerplaatsen, ongerepte witte zandstranden, ruige onbewoonde eilanden, en levendig nachtleven en resorts. De warme en gastvrije inwoners van Thailand dragen bij aan het plezier van een jachtcharter bij Phuket, waardoor uw zeilavontuur in het land dat wel het Land van de Glimlach wordt genoemd, nog gedenkwaardiger wordt.

Varen In Thailand

De wateren aan de oostkust van Phuket liggen in een beschermde strook van de Zee van Andaman, waardoor u er het hele jaar door uitstekend en veilig kunt zeilen. Er is een nat en een droog seizoen, gebaseerd op de moesons die van invloed zijn op het weer en de windrichtingen. Aan de westkust van Thailand begint de noordoostelijke moeson in november, wat gepaard gaat met lichte tot kalme noordoostenwind tussen 10 en 20 knopen, koelere temperaturen en drogere condities. In mei begint de zuidwestelijke moeson. De zuidwestenwinden nemen langzaam toe tot meer dan 20 knopen op het hoogtepunt van het regenseizoen, wat in september en oktober valt. In de meeste andere maanden van het regenseizoen regent het slechts een aantal uur in de namiddag. Vanaf juli tot en met februari bedraagt de temperatuur overdag gemiddeld 32°C en 's nachts 16°C. In maart tot en met juni is het heter. Het getijdeverschil kan meer dan acht voet bedragen, waardoor er in smalle kanalen flinke getijdestromingen ontstaan. U kunt veelal op zicht navigeren. Vanwege de talrijke riffen raden we u echter aan de kaart en uw GPS in de gaten te houden. Een jachtcharter bij Phuket is goed te doen voor zeilers die vertrouwd zijn met basisvaardigheden in kustnavigatie.

Hoogtepunten van Thailand

Een jachtcharter bij Phuket boekt u in een exotisch deel van de wereld met verbluffende landschappen en eenvoudige passages. Daarom is zeilen in de baai van Phang-nga en in de Zee van Andaman zo aantrekkelijk. Afgelegen inhammen, omringd door majestueuze kliffen van kalksteen en ongerepte, witte zandstranden, doorklieven vele eilanden en iets uit de kust liggen schitterende koraalriffen met kleurschakeringen van bruin, oranje, groen en blauw. De zogenaamde maritieme parken, die worden beschouwd als natuurlijke reservaten voor de tropische vogels en de weelderige onderwaterflora- en fauna, maken van een tocht door deze wateren een reis in een ongerept paradijs. Het genieten van de cultuur, het proeven van de lokale keuken, snorkelen en scuba duiken: het zijn de heerlijke bestanddelen van een zeilvakantie bij Phuket. Voor zeilers die geïnteresseerd zijn in het nachtleven, Phuket staat bekend als Thailands bekendste resorteiland.

Klein moment...
Klein moment...