Algemene weersomstandigheden

Het klimaat in Frans-Polynesië is zonnig en aangenaam. Er zijn in principe twee seizoenen: van september t/m mei is het klimaat warm en vochtig, van april tot en met augustus is het er koeler en droger.

De meeste regen valt tijdens het warme seizoen, maar er zijn ook veel zonnige dagen in die maanden, met verfrissende passaatwinden.

De watertemperatuur is gemiddeld 26°C tijdens de winter en 29°C tijdens de zomer met minder dan één graad verschil tussen het oppervlak tot op 50 meter diepte.

Het regenseizoen is nat en warm (29 - 35°C) en duurt van november tot april. Het droge seizoen, de winter, is frisser (25 - 29°C) en met meer wind.

De winter is van mei tot september. Herfst valt in april en mei en de lente in september en oktober.

Dit zijn waarschijnlijk de beste maanden om te zeilen. De Benedenwindse Eilanden genieten dan van een overheersende oostelijke wind van 15 of 20 knopen, die kan aanwakkeren tot 25 knopen, waarbij de zee levendig wordt met een golfslag van 90 tot 150 cm.

Golfslag: doorgaans vanuit het zuidwesten, met een soms ruige zee door de kruisgolfslag wanneer zuidelijke en oostelijke winden waaien.

Vanaf

Klein moment...