Deze reisnotitiespagina verschaft handige informatie over Tahiti. Van luchthavenprocedures tot geldwissel, het vertelt u wat u kunt verwachten om uw vakantie soepel en zorgeloos te maken.

 

Adres & kaart

Adres

The Moorings Raiatea Base
BP 331 
98735 Uturoa
Raiatea Island
00689 877-77003

Openingstijden 
Openingstijden: 07.30 - 17.00 uur - 7 dagen per week

Basis faciliteiten
Toiletten, water en brandstof op het dok, bar, restaurants, souvenirwinkel, snorkeluitrusting, duikcentrum, fax, openbare telefoon, internet, bijboten of kajaks, toeristenbrochures en -informatie, weerbericht.

Basis kaart
tah_basemap_duo.jpg

(Terug naar het begin)

 

Aankomst & vertrek

Bereikbaarheid
Vlieg naar Papeete-Tahiti; aansluiting directe vlucht naar Raiatea, van waar we de transfer met onze minibus of een taxi naar de basis zullen organiseren.
Luchthaven van Raiatea naar The Moorings-basis: afstand ca. 5 minuten met de taxi. Kosten zijn 300 cpf per persoon(± 2,5 euro)

Vliegtuigmaatschappijen
Vanwege de hoeveelheid vluchten die we organiseren, kan The Moorings voor veel bestemmingen goede tarieven bieden. Neem contact op met uw boekingskantoor voordat u uw vluchten boekt.
Internationale vluchten/internationale maatschappijen: AIR FRANCE - AIR NZ - QANTAS - AIR CALEDONIE - AIR TAHITI NUI - HAWAIAN AIR - LAN CHILE
Binnenlandse vluchten: AIR TAHITI (de enige beschikbare vliegtuigmaatschappij in Frans Polynesië voor binnenlandse vluchten).
LUCHTHAVEN VAN TAHITI, TAHITI
AIR TAHITI vliegtuigmaatschappij
AIR FRANCE
AIR NEW ZEALAND
CORSAIR/Nelle Frontieres
AIR TAHITI NUI

Douane/immigratie informatie
Bezoekers van Frans Polynesië moeten een retourticket naar hun eigen land of minstens twee verdere bestemmingen, voldoende financiële middelen voor hun verblijf in Frans Polynesië en het volgende hebben:
Voor burgers uit de VS en Canada: Een paspoort dat nog 6 maanden na de datum van vertrek uit Frans Polynesië geldig moet zijn. Er is geen visum nodig als u niet langer dan een maand in Frans Polynesië verblijft.
Voor Franse burgers: Legitimatiebewijs; het wordt aangeraden om een paspoort mee te nemen dat nog 6 maanden na de datum van vertrek uit Frans Polynesië geldig is. Er is geen visum nodig als u niet langer dan drie maanden in Frans Polynesië verblijft.
Voor burgers uit Nieuw-Zeeland en Australië: Een paspoort dat nog 3 maanden na de datum van vertrek uit Frans Polynesië geldig moet zijn. Burgers uit Nieuw-Zeeland hebben geen visum nodig voor verblijven tot een maand, voor Australische burgers is dat drie maanden, uitgezonderd betaalde activiteiten in Frans Polynesië.
Informeer over reisvoorwaarden voor alle andere nationaliteiten bij het plaatselijke toeristenbureau.

Omdat reisvoorwaarden en douanebepalingen zonder aankondiging kunnen veranderen, moet u altijd informeren bij uw reisbureau en/of de betreffende autoriteiten voordat u internationaal op reis gaat. Iedere passagier is voor de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de reisvoorwaarden van ieder land op zijn reisschema zelf verantwoordelijk.

Vliegveld
Luchthaven van Raiatea of Tahiti/Faa'a

Luchthaventransfers
Transfers van de luchthaven naar de basis zijn niet in de prijs van uw charter inbegrepen. U moet zelf uw transfers ter plaatse organiseren of u kunt een taxi boeken bij de reservatie, die u ter plaatse betaalt. Uw Moorings Vakantie Specialist helpt u hier graag mee. Transfers kosten £5 per persoon en de rit duurt ongeveer 5 minuten. Bij aankomst wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Aankomst/vertrek procedure
Aan boord gaan: Charters starten om 10.00 of 16.00 uur (bij avondstart). 
Instructietijden: Boot-/zeilinstructies zijn gepland om 09.00 uur of 14.00 uur (avondstart), 7 dagen in de week. Alle hoofdzeilers zijn verplicht om deel te nemen aan de instructies.
Van boord gaan: Alle charters eindigen om 10.00 uur, wanneer uw boot terug moet zijn en klaar voor nabespreking en controle.

Late aankomst procedure
Informeer de basis als u buiten de openingstijden arriveert. Het basis personeel zal u ontvangen, uw jacht laten zien en u de volgende dag instrueren.

Belastingen/vertrekbelasting
Er hoeft geen vertrekbelasting betaald te worden.

Taxi
Taxi's zijn beschikbaar bij de luchthaven.
Een enkele reis duur ongeveer 10-15 minuten en kost ca. 1.500 Fcp (US$ 15,00).
Centraal boekingskantoor in TAHITI tel: 689.83 30 07
Centraal boekingskantoor in RAIATEA tel: 689.66 20 60

Autohuur 
Buitenlandse en internationale rijbewijzen worden geaccepteerd. Op de luchthaven vindt u alle grote autoverhuurbedrijven. Er zijn ook kleine autoverhuurbedrijven, die zeer voordelige dagprijzen aanbieden. Avis/TAHITI tel: 689 41 93 93
Avis/RAIATEA tel: 689 66 20 80 FINI
Europcar/TAHITI tel: 689 45 24 24
Europcar/RAIATEA tel: 689 66 34 06
Garage Motu Tapu/RAIATEA tel: 689 66 33 09 FINI

(Terug naar het begin)

 

Algemene informatie

Gebied: 4.167 vierkante km (118 eilanden en atollen)
Aantal inwoners: 287.032
Hoofdstad: Papeete 
Officiële talen: Frans, Polynesisch (officieel), Aziatische talen
Etnische groepen: Polynesiërs, Chinezen, inheemse Fransen, Fransen uit Frankrijk
Religie: Protestants, rooms-katholiek, overige 
Regering: N.v.t. - Frans overzees gebied
Industrieën: levensmiddelenproductie, producten van hout en papier, textiel, machines, transportuitrusting, banken en verzekeringsmaatschappijen, toerisme, mijnbouw
Fooi: 10-15% is standaard, als de fooi niet al is inbegrepen.
Valuta: De CFP-frank is de gebruikelijke munteenheid in Frans Polynesië.
Elektriciteit: 220 volt, 60 Hz. Reist u naar Frans Polynesië/Tahiti met een apparaat dat niet geschikt is voor 220 volt bij 60 Hz, hebt u een convertor nodig. De standaard spanning op alle jachten is 12 volt. Om elektronische apparaten met 110 V of 220 V te kunnen gebruiken, hebt u een convertor nodig die voor een sigarettenaansteker geschikt is.
Tijd: UTC/GMT -10 uur.

Feestdagen
1 januari: nieuwjaarsdag
5 maart: herdenking aankomst eerste missionarissen
1 mei: dag van de arbeid
8 mei: fête de la victoire
14 juli: nationale feestdag
15 augustus: Maria tenhemelopneming
8 september: lokale onafhankelijkheidsdag
1 november: allerheiligen
11 november: wapenstilstand
25 december: kerstdag

Hotels
L'Hibiscus de Tahaa - Hotel, restaurant, jacht club & spa.
Taha'a Private Island Relai & Chateaux (favoriete Moorings partner met speciale aanbiedingen voor klanten van The Moorings)
Sunset Beach Motel

Restaurants
La Croix du Sud
La voile D'Or
Club House

Postkantoor
Er is een postkantoor in Uturoa, 5 km van de basis. 
Maandag tot vrijdag: van 07.30 - 15.00 uur in de week en van 08.00 - 10.00 in het weekend. 
Postzegels en ansichtkaarten zijn verkrijgbaar in The Moorings-basis, evenals een brievenbus.

Internet verbinding
Internet beschikbaar in de basis (instructiekamer). In de buurt van de jachthaven bevinden zich twee internetcafés. In Huahini en Bora Bora zijn er ook internetcafés. Op ieder eiland zijn tevens WiFi zones beschikbaar.

Mobiele telefoons

Om uw mobiele telefoon in Tahiti te kunnen gebruiken, heeft u een paar opties:

  • Controleer met uw provider of het mogelijk is dat uw telefoon werkt in Frans-Polynesië.
  • WiFi-dekking is prima in alle belangrijke dorpen, dus mocht u een smartphone hebben dan kunt u Skype gebruiken om internationaal te bellen.
  • U kunt een VINI-simkaart kopen die het hele gebied dekt. U kunt een VINI-simkaart kopen in een van de VINI winkels (in Papeete) of in het postkantoor op de luchthaven bij aankomst.
  • The Moorings kan een mobiele telefoon gratis ter beschikking stellen die kan worden gebruikt om internationaal te bellen. Wij verkopen pre-paid telefoonkaarten en de kosten bedragen ongeveer 1,5 dollar per minuut. Met deze telefoons kunt u inkomende oproepen zonder kosten accepteren.

VVV 
Toeristenkantoor - Tel: (689) 50 57 00 
Toeristenbureau, RAIATEA Tel: (689) 600 777 / fax: (689) 600 776 
Toeristeninformatie is tevens beschikbaar in uw eigen land – ga naar www.tahiti-tourisme.com/ voor meer details.

(Terug naar het begin)

 

Banken & geldwissel

Banken
Op 5 km van The Moorings bevindt zich de stad Uturoa met meerdere banken met geldautomaten. 
Openingstijden: 07.30 - 11.30 uur en 13.30 - 16.30 uur

Valuta/geldwissel
Valuta: De in Frans Polynesië gebruikte munteenheid is de CFP-frank of CFP. Alhoewel de wisselkoers varieert, zijn 100 CFP ca. 1 US dollar. Bankbiljetten hebben de waarden 500, 1000, 5000 en 10.000 en munten hebben de waarden 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100. 
Wisselkoers per: 21/08/2009
€1 = 117 CFP
£ 1 = 136 CFP
$ 1 = 82 CFP

Geaccepteerde wijzen van betaling: De CFP-frank is de gebruikelijke munteenheid in Frans Polynesië. Euro en US dollar worden op de Benedenwindse Eilanden geaccepteerd. Visa en MasterCard worden in de meeste grote restaurants en supermarkten geaccepteerd.

(Terug naar het begin)

 

Activiteiten & sporten

Vissen 
Dankzij de relatief lage bevolking van het gebied is er nooit een tekort aan vis in de wateren rond Raiatea en Tahaa. Lokale vis omvat jackfish, mahi-mahi, marlijn, zeilvis en tonijn. Visgerei is verkrijgbaar bij de basis tegen een dagtarief. Informeer bij uw vakantieplanner voor meer details. Een visvergunning is niet nodig voor sportvissen, maar wel nodig als u uw vangst wilt verkopen.

Snorkelen of duiken
Wilt u scubaduiken, dan moet u uw duikcertificaat meenemen. Sommige duikbedrijven bieden cursussen voor beginners aan. Duikbedrijven zijn op Raiatea, Tahaa, Bora Bora en Huahine. Bij sommigen kunt u de uitrusting huren als u het gevraagde certificaat hebt en met twee of meer mensen wilt duiken. Informeer bij het Moorings kantoor, zodat wij u bij de planning kunnen helpen.
Om te zorgen dat u geen extra tas hoeft mee te nemen op reis, heeft The Moorings snorkeluitrusting (vinnen, duikbrillen en snorkels) voor u beschikbaar. De uitrusting wordt in de instructiekamer bewaard; vraag de klantenservice om hulp. 
U kunt het huren van duikuitrusting vóór uw charter of ter plaatse organiseren.

Watersporten
Kajaks kunnen aan uw chartercontract toegevoegd worden.

Drones
Het gebruik van een drone op Tahiti kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar het begin)

 

Zeilinformatie

Jachthaven informatie
Marina Apooiti
The Moorings-basis bevindt zich in Marina Apooiti, 5 minuten van de luchthaven aan de noordkust van het eiland Raiatea. De ligplaatsen en ankerplaatsen voor de jachthaven zijn voor The Moorings boten kosteloos. De tanks zijn vol bij de aflevering van het gecharterde jacht aan de klant. De tanks kunnen in The Moorings jachthaven en op Bora-Bora (Bloody Mary) en Huahine (hoofdhaven) worden gevuld. The Moorings jachten zijn uitgerust met 12 V. In de Moorings winkel zijn koelkasten, ijsblokjes of -blokken verkrijgbaar.
Marina Uturoa
1 zeemijl noordoostelijk van Marina Apooiti is de passage van Tearearahi tussen het grote zuidelijke kustvuur van de BGC en het grote noordelijke kustvuur van het rif naar het noorden van de luchthaven. Marina Uturoa ligt 1 zeemijl OZO van de passage van Tearearahi en is dichtbij de stad en de winkels.

Vaarvergunningen
Een vaarvergunning is niet nodig voor Tahiti.

Elektriciteit informatie
De standaard stroom is 220 volt AC met Europese stekkers.
Op The Moorings pier bevinden zich 220 V stopcontacten.
Het grootste deel van onze jachten beschikt over apparaatstekkers, een batterij-oplader en 220 V stekker (220 V alleen op het dok).
Er is een 12 V sigarettenaansteker bij de kaarttafel van onze jachten.

Zeilgebiedbeperkingen
Beperkte zones
Informatie zal tijdens de instructie worden gegeven.
* Bij reizen naar de eilanden Raiatea, Bora Bora, Huahine en Tahaa moet u een afstandverklaring ondertekenen om aan te tonen dat u ervaring hebt met het varen over zulke lange afstanden.
* Zuidelijk van Raiatea (Passe Nao Nao) mag u niet varen.

Zeilinformatie
Moorings - Een lijst met de plaats van de moorings wordt tijdens de instructie verstrekt.
Betonningsstelsel:
- In Europese wateren wordt het internationale systeem A gebruikt en niet het systeem B, dat in Amerikaanse en Caribische wateren wordt gebruikt. Met kustvuur en tonnen worden de ingangen naar doorvaarten en havens en enkele grote baaien gemarkeerd.
- Bakboord bij het binnenvaren: rode ton.
- Stuurboord bij het binnenvaren: groene ton.

Interessante plaatsen
Parelfarms
Taputapuatea's marae
Mount Temehani, de enige plaats waar u de "Tiare Apetahi", een zeer zeldzame bloem, kunt zien.
Mount Tapioi, het prachtigste uitzicht over de Benedenwindse Eilanden
U kunt op de rivier de Faaroa, geboorteplaats van de Polynesische migraties, met een bijboot of kajak (beschikbaar in de basis) stroomopwaarts varen.

(Terug naar het begin)

 

Proviand (eten & drinken voor aan boord)

Moorings proviand

Laat The Moorings het rompslomp van het bevoorraden van uw jacht voor u regelen,  met de hoogste kwaliteit in dranken, vers voedsel en non-food artikelen. Bestel complete pakketten of kies uit een uitgebreid à la carte inventarisatie van alles wat u nodig hebt om het bevoorraden van uw jacht makkelijk te maken. Laat het uitdagende winkelen aan ons en geniet meteen van uw vakantie!

U kunt deze pakketten toevoegen wanneer u uw vaarvakantie met ons online afrekenend. U kunt daarna à la carte artikelen toevoegen of u kunt na het boeken terugkeren naar onze Online Winkel en later proviand regelen. We zullen dan alle details coördineren en garanderen dat alles aan boord van uw jacht is en klaar staat bij aankomst. Bekijk onze online winkel nu!

Liever niet online winkelen? Nadat u uw vaarvakantie boekt, sturen wij u de proviand formulieren met uw boekingsbevestiging mee. Maak hierop uw selecties op voorhand. Wij coördineren alles voor een probleemloze ervaring door gemakkelijk uw bestelling bij aankomst bij uw jacht aan te leveren.

Supermarkten

De dichtstbijzijnde supermarkt bevindt zich in het dorp Uturoa. De supermarkt is gelegen tussen het dickingstation en de hoofdweg richting het centrum van Uturoa. Het is het hoofddorpje van Raiatea en ligt op 4 kilometer afstand van de basis. Alles wat hier beschikbaar is komt oorspronkelijk uit Uturoa. Alles wat u nodig heeft is hier te vinden, van vlees tot fruit & groente en meer.

De markt is 6 dagen per week geopend, van 7.30 am tot 18.00 pm, met gelimiteerde tijden op zondag 6.00 am tot 11.30 am. Pak een taxi vanaf de basis naar de supermarkt. Wanneer u klaar bent met boodschappen doen, zal de supermarkt uw boodschappen bij uw boot afleveren.

(Terug naar het begin)

 

Gezondheid & veiligheid

Vaccinatie en immuniteit informatie

Tahiti is gewoonlijk vrij van besmettelijke ziektenTen tijde van de publicatie is een Internationaal Vaccinatie Certificaat niet verplicht.

Medische informatie
Frans Polynesië heeft een hoge medische standaard met uitstekende medische en tandheelkundige diensten, apotheken, privé klinieken en een groot openbaar ziekenhuis in Tahiti dat 24 uur geopend is.
Op de buitenste eilanden vindt u ziekenhuizen of apotheken en een paar privé artsen.

(Terug naar het begin)

 

Let op: de voorwaarden om een land binnen te komen/te verlaten en de eisen met betrekking tot vaccinatie/inentingen kunnen veranderen. The Moorings is niet aansprakelijk voor deze veranderingen en wij adviseren de website van de autoriteit van bestemming te bezoeken om de laatste updates te ontvangen.

Vanaf

Klein moment...