Let op: voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht.

Overzicht

Frans-Polynesië ligt halverwege de Grote Oceaan tussen Zuid-Amerika en Australië en bestaat uit 118 eilanden in de archipel van Austral, Gambier, Marquesas, Tuamotu en Society, verspreid over een gebied dat ongeveer zo groot als Europa is. Papeete op Tahiti is de hoofdstad. Binnen de Society-eilandengroep liggen Bora-Bora, Raiatea, Tahaa en Huahine, juweeltjes van exotische zeilgebieden op een jachtcharter met bemanning bij Tahiti. Omdat de eilanden aan de lijzijde van Tahiti liggen, staan ze bekend als de Benedenwindse Eilanden. Boven de zee rijzen bergtoppen uit op de resten van eeuwenoude vulkanen waarvan de kraters al lang gedoofd zijn. De omringende koraalriffen vormen een leefomgeving voor zeeschildpadden, haaien, dolfijnen, bruinvissen, kleurrijk hard en zacht koraal en meer dan 500 soorten vissen, waardoor de Tahitiaanse Benedenwindse Eilanden een van de beste gebieden ter wereld is voor snorkelen en scuba duiken. Resorts, watersporten, rondritten op eilanden, archeologische opgravingen en chique dineren vormen slechts enkele van de genoegens op een jachtcharter met bemanning bij Tahiti.

Varen in Tahiti

Een jachtcharter met bemanning bij Tahiti biedt het hele jaar door zachte oostelijke passaatwinden tussen 15 en 20 knopen, waardoor u vrijwel elke dag verzekerd bent van ontspannen zeilcondities in de kalme wateren achter de riffen en pittig zeilen op de passages over open water tussen de eilanden. Met een ervaren bemanning aan boord van een luxejacht bij Tonga is het eenvoudig om te ontspannen en simpelweg te genieten van alle plezieren van deze unieke en mooie wateren. De temperatuur ligt het hele jaar door tussen 25Cº tot 26Cº.

Tahiti highlights

Hoewel Bora-Bora, Raiatea, Tahaa en Huahine buureilanden zijn, biedt elk eiland een iets andere atmosfeer. Uiteraard bieden alle eilanden de schoonheid van de Zuidelijke Pacific. Net als de prachtige riffen, motu's (eilandjes) en stranden. Maar op het ene eiland kan de nadruk liggen op heerlijk eten, op het andere kan de natuur prachtig zijn. Weer een ander eiland biedt handwerk van lokale kunstenaars of de stille dienst bij een stenen tempel uit de vroegste tijd van Polynesische reizigers. Samen vormen de vier schatten van de Tahitiaanse Benedenwindse Eiland een prachtig zeilgebied voor een gedenkwaardige zeilvakantie bij Tahiti.

Klein moment...
Klein moment...