Let op: voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht.

Overzicht

De Seychellen liggen 1600 km van de Afrikaanse westkust en 390 tot 965 km ten noorden van de evenaar in de Indische Oceaan. De 115 eilanden die samen de Seychellen vormen, behoren tot de meest geïsoleerde eilanden van de wereld. Arabische handelaren zeilden rond 800 n. Chr. voor het eerst naar de Seychellen. Fenicische , Polynesische, Chinese en Europese ontdekkers volgden, maar het duurde nog tot de 18de eeuw voordat Franse kolonisten zich settelden op de grotere eilanden. Vandaag de dag telt de populatie van het hele land slecht 84,000 mensen en het representeert een rijke vermenging van de Franse, Britse, Indische, Midden Oosten en Afrikaanse cultuur. De Franse invloed blijft het meest prominent, Creools wordt gewoonlijk naast het Engels gesproken.

Terwijl koraalatollen het grootste gedeelte van de 72 laag-liggende Outer Islands vormen, is de meerderheid van de Inner Islands, de grootste bestaan uit Mahé, Praslin en La Digue, een geologisch wonder van gekronkeld graniet, bergen en weelderige tropische bossen die soorten vogels ondersteunen die nergens anders in de wereld worden gevonden. Op sommige van de Seychellen wonen gigantische schildpadden die zich nestelen op de mooie, witte zandstranden omringd door prachtige koraalriffen en azuurblauwe zeeën, die een zeilvakantie bij de Seychellen uniek en verrijkend maken.

Zeilen in Mahe

De Seychellen zijn gesitueerd in een milde, relatief kalme strook van de Indische Oceaan die ongeveer 388.500 vierkante kilometer beslaat. Maar een jachtcharter bij de Seychellen focust zich op de voornaamste Inner Islands, die allemaal dicht bij elkaar in de buurt liggen, wat er voor zorgt dat er korte passages tussen de eilanden zijn. In dit gedeelte van de wereld beinvloeden de jaarlijkse moessons het weer en de windrichtingen. De noordwest moesson begint in november, wat leidt tot noordwestelijke winden en meer regen dan er normaal valt van mei tot oktober, terwijl de windverschuiving meer naar het zuidoosten in april begint. Ongeacht het seizoen variëren de windsnelheden tussen 10 tot 20 knopen en de temperatuur ligt tussen 28°C en 30°C.

Door wind gedreven stromingen veranderen van richting met de seizoenwinden en zijn normaal gesproken iets harder dan een knoop. De stroming kan echter, op bepaalde lokaties, zoals in smalle kanalen tussen eilanden, veel sterker zijn. Het getijdeverschil ligt tussen 1,4 tot 1,8 meter. Net zoals door de wind gedreven stromingen kunnen getijdestromingen veranderen in smalle kanalen. Een zeilvakantie bij de Seychellen is goed te doen voor zeilers die vertrouwd zijn met basisvaardigheden in kustnavigatie.

Hoogtepunten van Mahe

Een jachtcharter bij de Seychellen vindt plaats in een exotisch gedeelte van de wereld waar weinig reizigers komen, dit is wat zeilen bij de Seychellen zo aantrekkelijk maakt. Smalle afgelegen inhammen, omringd door majestueuze palmen en ongerepte, witte zandstranden, doorklieven vele eilanden en iets uit de kust liggen schitterende koraalriffen met kleurschakeringen van bruin, oranje, groen en blauw. De helft van de Seychellen is afgescheiden als een natuurlijk gebied om de zeldzame vogels te beschermen - de Seychellen oosterse zanglijster, zwarte papegaai en fruit duif om er maar een paar te noemen - en gigantische landschildpadden die alleen maar op de Pacifische Galapagos eilanden leven en nergens anders. De natuurlijke wonderen zijn genoeg om een zeilvakantie bij de Seychellen onvergetelijk te maken. De resorts aan zee, boetieken en chique restaurants die op sommige Inner Islands gevonden kunnen worden, voegen een beetje luxe toen aan een ervaring bij de Seychellen.

Klein moment...
Klein moment...