Enkele van de best bewaarde geheimen van Zuid-Amerika bevinden zich in de smaragdgroene wateren van de Braziliaanse zuidoostkust. En aan boord van een eigen zeiljacht in Paraty ziet u ze allemaal, en dat op uw eigen tempo. Of u er nu voor kiest onze zevendaagse route te volgen of zelf uw koers plot, aan schoonheid en cultuur geen gebrek. Ga buitengaats bij het luxe Marina do Engenho en zeil ontspannen en in stijl van de ene prachtige ankerplaats naar de volgende.

Dag 1
Cotia Island

Ilha da Cotia

Begin uw vakantie in Brazilië met een relaxte vaartocht naar het piepkleine Ilha da Cotia, prachtig gelegen in het midden van een beschutte baai ten noorden van Paraty Mirim. Ilha da Cotia beschikt over twee beeldschone stranden en vormt een idyllische ankerplaats voor een overnachting. Overdag zwemt en snorkelt u in kristalhelder water en rond de schemering geniet u van een waanzinnige zonsondergang tegen een picture-perfect achtergrond.

Dag 2
Pouso da Cajaiba

Pouso da Cajaiba

Na een verkwikkende nachtrust voor de kust van Ilha da Cotia zet u koers richting het zuiden, naar Pouso da Cajaiba. Hier treft u meerdere restaurants en strandbars aan. De kalme zee is perfect voor snorkelen, kajakken en SUP. Of doe het rustig aan, en geniet op het dek van de Braziliaanse zon. Aan de linkerzijde van het strand vindt u twee paden die naar prachtige watervallen leiden. Overnachten doet u bij Saco do Mamangua of opnieuw bij Ilha da Cotia.

Dag 3
Sito Do Forte anchorage

Ilha Grande - Enseada do Sitio Forte

Na een ontbijt aan boord verlaat u Pouso da Carajiba en zet u koers naar Enseada do Sitio Forte aan de noordzijde van Ilha Grande. Hier vindt u meerdere geweldige stranden inclusief traditionele vissersdorpjes. De visschotel is hier uit de kunst! Tijdens het snorkelen in Sitio Forte komt u misschien wel oog in oog te staan met zeeschildpadden. Duikers dalen in deze piratengrot af naar de scheepswrakken onder de waterspiegel.

Dag 4
Sailing towards Saco Do Ceu

Ilha Grande - Saco do Ceu

Na een korte maar prachtige tocht in westelijke richtig komt u aan bij Saco de Ceu, wat zich vanuit het Portugees vertaalt naar 'zak van de hemel'. Het grootste deel van de kust bestaat uit mangrove, de natuurlijke leefomgeving van talloze zeebewoners. Na zonsondergang is de donkere hemel bezaaid met duizenden sterren, die verdubbeld worden door de weerspiegeling in het water. Saco de Ceu staat bekend om zijn diverse restaurants, dus ga zeker aan wal om een van de heerlijke gerechten te proeven.

Dag 5
Ensenada de Palmas

Ilha Grande - Ensenada de Palmas

Na een relaxed ontbijt aan boord gaat de reis verder naar de noordelijke punt van Ilha Grande. Het anker gaat uit bij Enseada de Palmas, een knusse kleine haven omringd door een pittoresk landschap. De baai van Palmas is nauwelijks bewoond en bijzonder rustig.

Dag 6
Gipoia Island

Gipoia Island

Sta vroeg op en laat Ilha Grande in het kielzog op koers naar Gipoia Island. Hier vindt u talrijke prachtige stranden, elk met een unieke uitstraling. Armaçao is een aanrader. Duikers gaan naar Amendoeiras. Dentista staat bekend om zijn uitstekende restaurants en Fazenda is perfect voor rustzoekers. Voor een heerlijke nachtrust is het strand van Dentista perfect.

Dag 7
Beach on Cedro Island

Ilha do Cedro

Voordat u terugkeert naar de haven in Paraty kunt u nog stoppen bij het eiland Cedro, omringd door het beschermde nationaal park Serra da Bocaina. Het eiland mag dan klein zijn, haar natuur is groots. Na een ontspannen, korte tocht richting het zuiden bent u om 18:00 terug in de basis. 

Vanaf

Klein moment...