Voor vertrek | Aankomst | In- en uitchecken | Aan boord | Paklijst Gezondheid en veiligheid

De informatie op deze pagina helpt u uw reis naar Belize goed voor te bereiden. Check het dichtstbijzijnde vliegveld, de aankomstprocedure in onze haven en de faciliteiten aan boord. Lees deze informatie goed door en print de pagina eventueel, zodat u deze ook onderweg altijd bij de hand heeft.

COVID-19-testlocaties
Er zijn testfaciliteiten in het Stann Creek Southern Regional Hospital (Contact: 501-522-3835) en de Independence Polyclinic (Contact: 522-523-2167 of [email protected]). De regio Stann Creek omvat ook Placencia, waar een nieuw testcentrum is gevestigd in het dorp bij de openbare pier. De basis zal u helpen met het maken van afspraken voor uw snelle test. Ga voor anker in Placencia Harbor en loop (ongeveer 300 meter) naar het centrum waar de test ongeveer 4 uur zal duren, of keer terug naar de haven en de basis zal een taxi voor u regelen om u naar het centrum te brengen.

Voor vertrek

Adres  
The Moorings Belize Ltd.
(c/o Laru Beya Resort)
Placencia Peninsula
Placencia, Belize

Openingstijden 
Zeven dagen per week van 8:00 tot 17:00

Tijdzone
UTC/GMT -6 uur

VVV 
Belize Tourism Board
New Central Bank Building
Level 2 Gabourel Lane Postbus 325
Belize Stad, Belize
Tel: 1-800-624-0686
E-mail: [email protected]
Website: travelbelize.org

Algemene informatie
Oppervlakte: 14.268 km². Het vasteland van Belize is ongeveer 290 kilometer lang en tot 109 kilometer breed. Belize bestaat uit meer dan 200 zogeheten cays (eilanden), sommige slechts enkele meters lang, andere tot 40 kilometer lang en 6,5 kilometer breed. De meeste eilanden bevinden zich binnen het 320 kilometer lange rif van Belize.
Locatie: Belize ligt aan de oostkust van Centraal-Amerika. Aan het noorden grenst het land met Mexico, in het westen en zuiden ligt de grens met Guatemala, en in het oosten gaat het land over in de Caribische Zee. Honduras ligt ten zuidwesten van Belize, gescheiden door zee.
Bevolkingsaantal: 350.000
Hoofdstad: Belize Stad
Bevoking: De etnische diversiteit onder de Beliziaanse bevolking is groot, en is Creools (Afrikaans-Europees), Mestizo (Spaans-Indiaans), Garifuna (Afrikaans-Indiaans), Maya, Anglo-Europees en Aziatisch. Tevens komt een deel van de bevolking oorspronkelijk uit het Midden-Oosten.
Taal: De officiele taal is Engels en wordt in veel delen van het land gesproken. Ook Spaans hoort men veel. Andere talen zijn Creools, Mayaans and Garifuna.
Religie: Onder meer rooms-katholiek en protestants
Regering: Belize is lid van het Britse Gemenebest en sinds 1981 onafhankelijk.
Klimaat: Voor meer informatie over het klimaat raadpleegt u de vaarcondities.

(Terug naar boven)

Aankomst

Vliegveld 
U vliegt op Belize International Airport met transfer naar Placencia Regional Airport. De binnenlandse vlucht duurt ongeveer drie kwartier en wordt verzorgd door Tropic Air of Maya Island Air. Een taxi brengt u vervolgens naar de Laru Beya Marina, dat 5 kilometer van de landingsbaan is verwijderd.

(Terug naar boven)

In- en uitchecken

Inchecken 
Inscheping vindt om 12:00 plaats. Indien u vroege inscheping heeft geboekt, mag u de avond van tevoren reeds om 18:00 aan boord. Een briefing vindt plaats om 09:00 en 16:00. Alle schippers zijn verplicht een briefing bij te wonen. Aan bod komen het vaargebied, het gebruik van de marifoon, wat te doen bij pech, en meer. Eenmaal aan boord wordt het jacht zelf in detail met de schipper doorgenomen.

Late aankomst 
De receptie is geopend tot 17:00. Indien u na sluitingstijd aankomst, bevindt uw jacht zich aan steiger C, direct voor de receptie. Uw briefing vindt de volgende dag plaats om 09:00.

Uitchecken 
Om 11:00 dient het jacht terug in de haven en gecontroleerd door het personeel te zijn.

(Terug naar boven)

Aan boord

Proviand 
Aan boord bevindt zich een starterspakket. Daarin zit alles om meteen goed van start te gaan. Aanvullende producten koopt u eveneens via The Moorings, en laat u direct aan boord brengen. Bezoek de webwinkel voor meer informatie.

Mobiele telefoons
Controleer bij uw provider het mobiele bereik in deze regio. Wifi is beschikbaar op de basis van The Moorings, bij Thatch Caye Resort en Hatchet Caye.

Muziek aan boord 
Onze nieuwste jachten zijn voorzien van bluetooth. Dit is echter geen garantie. Neem een AUX-kabel mee, zodat u gemakkelijk uw mobiele telefoon op het geluidssysteem aansluit.

Elektriciteit
De netspanning in Belize bedraagt 110 volt. Voor jachten is geen walstroom aanwezig. De meeste jachten beschikken over een 12-voltsstekker bij de kaartentafel. Voor meer informatie over de voorzieningen aan boord raadpleegt u deze pagina voor reguliere jachtverhuur en deze pagina voor jachtverhuur met bemanning.

Drones
Het gebruik van een drone in Belize kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar boven)

Paklijst

Douane en immigratie
Bij aankomst in Belize dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is. Een visum is niet nodig, mits uw verblijf minder dan 3 maanden bedraagt.

Vaarbewijs
Om te mogen varen in Belize heeft u een geldig vaarbewijs nodig. Raadpleeg de vereisten voor zeil- en motorjachten in Belize voor meer informatie.

Paklijst  
Een tip van ons: laat uw koffer thuis en reis met een rugzak of grote sporttas. De bagageruimte op uw jacht kan namelijk beperkt zijn. Het is niet mogelijk om tijdens uw jachtverhuur uw baggage op onze basis achter te laten. Vergeet niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en eventuele kaartjes voor vooraf geboekte activiteiten
 • Lichte kleding
 • Zwemkleding
 • Nette kleding wanneer u in een wat chiquer restaurant gaat eten
 • Een hoed en zonnebril
 • Sandalen en flippers
 • Comfortabele schoenen en wandelschoenen
 • Toilettas en zeep
 • Insektenwerende spray en pijnstillers
 • AUX-kabel voor aansluiting op het muzieksysteem aan boord

 • 12-volts- tot 110-voltsreisstekker*

 • 12-volts- en USB-adapter voor het opladen van mobiele apparaten

 • Pak belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas**

*Alle jachten beschikken over een 12-voltsstekker (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over een 110-voltsstekker in de Cariben en een 220-voltsstekker in het Middellandse Zeegebied en onze exotische bestemmingen.

**Doe medicijnen en essentiele kleding (zwemkleding, T-shirt en korte broek) in uw handbagage, in het geval dat uw hoofdbaggage later op de basis aankomt.

Valuta
De lokale valuta is de Belizaanse dollar. De meeste restaurants, markten en andere dienstverleners accepteren tevens Amerikaanse dollars. Het wisselgeld wordt in de regel uitgekeerd in Belizaanse dollars, tenzij u specifiek om een andere valuta vraagt. Betalen met visa of mastercard is op het vasteland meestal geen probleem. In Placencia en op de eilanden heeft u echter contant geld nodig.

Belastingen en aanvullende kosten
Gedurende uw jachtverhuur kunnen extra kosten ontstaan, zoals liggeld of vaarbelastingen. Neem voldoende lokaal geld mee om deze kosten te kunnen voldoen; het is niet altijd mogelijk met pinpas of creditcard te betalen.

Borg  
Voordat u aan boord gaat, dient u een borg op de basis achter te laten. Deze borg wordt na afloop van de huurperiode weer aan u terugbetaald, mits geen schade of verlies heeft opgetreden. Om deze borg significant te verlagen, kunt u een reductie eigen risicio aan uw boeking toevoegen.

(Terug naar boven)

Gezondheid en veiligheid

In Belize zijn momenteel geen gezondheidsrisico's aanwezig en is geen negatief reisadvies van kracht*. Kijk voor een actueel reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

(Terug naar boven)


* Let op: de eisen voor toelating in Belize en het reisadvies kunnen veranderen. The Moorings kan niet aansprakelijk worden gesteld voor deze wijzigingen en wij adviseren daarom met klem voor vertrek de informatie van de verantwoordelijke autoriteit te raadplegen.

Vanaf

Klein moment...