Let op: voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht.

Overzicht

Belize is een klein land in het noorden van Centraal Amerika. In het noorden grenst het aan Mexico en in het westen aan Guatemala. De rest van Belize grenst aan het westelijk gedeelte van de Caribische Zee. Een van de meest bijzondere kenmerken van Belize is het Mesoamerican Reef (koraalrif), dat zich ongeveer 350 zeemijl uitstrekt vanaf het puntje van het schiereiland Yucatan langs bijna de gehele kust van Belize. Alleen het Great Barrier Reef in Australië is groter. In Belize herbergt het rif meer dan 400 eilanden en cays. De meeste zijn omringd met nog meer koraalriffen die minstens 50 soorten hard en zacht koraal bevatten. Zeekoeien, walvishaaien en nabij 500 soorten tropische vissen gedijen in deze watere. Daarnaast is er een overvloed aan allerlei soorten zeevogels, waaronder de Amerikaanse Fregatvogel en de Bruine Gent.

Belize is onbedorven en minder druk dan andere delen van de Caribbean en is een ontspannen paradijs, dat veel overeenkomsten vertoont met de vaargebieden in de Stille Oceaan. Bekend om zijn eersteklas mogelijkheden voor snorkelen en scuba duiken, voortreffelijke zeilcondities in beschutte wateren en ongekende natuurlijke schoonheid, is een zeilvakantie bij Belize uniek en speciaal.

Om te charteren in Belize heeft u een tijdelijk Competentie Certificaat nodig. Om dit aan te vragen moet u het ingevulde formulier, samen met een paspoortkopie en duidelijke pasfoto aan ons bezorgen. Uw aanvraag wordt ingediend bij de Havenautoriteiten van Belize. Dit tijdelijk Competentie Certificaat is vereist voor alle charters tenzij u een schipper huurt. Download het formulier in en bezorg het ons ingevuld terug.

Vanwege het orkaanseizoen is deze bestemming gesloten gedurende de maand september.

Zeilen in Belize

Een zeilvakantie bij Belize biedt het hele jaar door zachte oostelijke passaatwinden tussen 15 en 22 knopen, waardoor u vrijwel elke dag verzekerd bent van schitterende zeilcondities in kalme wateren, verstopt achter cays en riffen. Passages zijn kort en meestal kan er op zicht worden gevaren. We raden u aan met een kaartplotter koersen uit te zetten en de kaarten van het vaargebied te raadplegen vanwege de vele riffen. Aangezien de zandbanken elk seizoen veranderen, is het van belang een goede boegwacht te hebben en dieptes af te lezen op basis van de kleurveranderingen. Een zelfstandige zeilvakantie in Belize is goed te doen voor zeilers die beschikken over de basisvaardigheden in kustnavigatie. Vanwege de schoonheid en het unieke karakter van deze wateren komen minder ervaren en ervaren zeilers keer op keer terug voor meer avontuur in één van de beste snorkel- en duiklocaties in de Caribische Zee. De temperatuur variëren het hele jaar tussen 23°C en 29°C.

Belize highlights

Een zeilvakantie in Belize staat voor superieur zeilen, schilderachtige ankerplaatsen verscholen achter palmbomen, eilandjes omgeven met mangroves en fantastische locaties voor snorkelen en scuba duiken in één van de helderste wateren ter wereld. Uitstapjes naar restaurants op de eilandjes om de lokale keuken te proeven en de Belizaanse cultuur op te snuiven, dragen bij aan het plezier. Een zelfstandige zeilvakantie in Belize kan echter veel meer inhouden. Veel zeilers boeken extra dagen voor of na hun avontuur om een duikexcursie met een gids te ondernemen naar de Great Blue Hole, een geologisch wereldwonder gesitueerd in het Lighthouse Reef. Anderen besluiten de ruïnes van de Maja's in het binnenland te bezichtigen.

Klein moment...
Klein moment...