Een Exumas charter is verrassend divers. De archipel met 365 eilanden en baaien biedt een ongeëvenaard en betoverend vaargebied, dat zowel nieuwkomers als wereldreizigers blijft verbazen. De charter vertrekt met een zeiltocht naar het zuiden, via de westkust van Exuma, waar u vrij kunt zeilen op zichtnavigatie. Verken de afgelegen havens en gezellig drukke havenstadjes die langs het blauwe water liggen. Tussen de ankerplaatsen ontdekt u verlaten stranden met typische strandbars, die de essentie van uw chartervakantie weten te vatten.

Dag 1

| Highborne Cay

Breng uw eerste nacht door in het idyllische Highborne Cay. Neem de kajak en verken de omgeving of snorkel bij het verlaten strand bij Horseshoe Bay, waar u ook het prachtige “Octopus Garden” rif kunt ontdekken. Neem de dinghy naar de noordwestelijk gelegen Allan’s Cay, dat 1 mijl verderop ligt. Op Leaf Cay wordt u verwelkomt door leguanen en hier kunt u ook snorkelen tussen het adembenemende onderwaterleven. Wanneer u terug bent in Highborne Cay nipt u van een zoete cocktail of dineert u in het restaurant op de heuvel, waar u betoverd wordt door het 360-graden uitzicht over het paradijs bij de ondergaande zon.

Dag 2

| Norman Cay

Norman Cay wordt omringd door een ongerept koraalrif en eilanden met een weelderige natuur. Deze eilanden zijn een van de meest charmante en pittoreske plaatsen van Exumas. Dit is ook een ideale locatie voor watersporten maar u kunt hier ook heerlijk ontspannen en genieten op een zonovergoten strand. De overblijfselen van een vliegtuigcrash kunt u nog steeds op het zuidelijke punt van Norman Cay zien. Duik naar het vliegtuigwrak en ontdek er het kleurrijke onderwaterleven met vissen en koraalpracht. Kuier over Twinkie Beach, raap er zeeschelpen en zak er onderuit bij een verdwaalde palmboom.

Dag 3

| Great Guana Cay

Great Guana Cay staat bekend om het grote witte strand aan de Atlantische zijde, en is nauwelijks bevolkt, met weinig winkels of restaurants. Het is een zeer pittoresk eiland, waar u graag zult terugkeren voor uw plezier. Een tocht naar Bakers Bay, de mooiste ankerplaats in de buurt, is een uitstekende manier om de dag af te sluiten.

Dag 4

| Staniel Cay

Staniel Cay werd befaamd nadat het de prachtige achtergrond was in twee in James Bond films. De spectaculaire onderwatergrotten die op een korte afstand ten westen van Staniel Cay liggen zijn vernoemd naar “Thunderball Grotte”, hun filmdebuut. Deze must-see snorkellocatie en duiksite is de thuis van kleurrijke koraalriffen, vissen en ander onderwaterleven. Reserveer bij Staniel Cay Yacht Club en dineer in dit charmante, levendige havenstadje dat baadt in de eilandsfeer. Huur een golfwagentje in de haven wanneer je dit pittoreske eiland wilt ontdekken.

Dag 5

| Warderick Wells Cay

Warderick Wells Cay is het hoofdkwartier van het 176 square mile grote Exuma Cays Land and Sea Park, het grootste onderwaterpark in de Cariben. Het is een befaamde ankerplaats gelegen in beschermde wateren. Op dit eiland vindt u 20 ongeëvenaarde wandelpaden en 20 betoverende stranden om te ontdekken. Verken de adembenemende omgeving en het prachtige natuurschoon dat u kunt vinden bij Exuma Cays Land and Sea Park.

Dag 6

| Shroud Cay

De onbewoonde archipel Shroud Cay is een verzameling van rotsen en parelwitte stranden die gelegen zijn tussen prachtige mangroves. De goed verstopte grotten zijn de idyllische habitat van slakken, kreeften, zeeschildpadden en ander onderwaterleven. De vele kreekjes en riviermondingen die u kunt ontdekken met de dinghy en Driftwood Beach bieden een unieke uitkijk op dit prachtige stuk natuur. Wanneer u op Shroud Cay bent voelt het alsof u dit verlaten eiland alleen voor uzelf hebt.

Dag 7

| Rose Island

Niet ver van de oostkust van de belangrijkste haven van Nassau ligt de kleine Bahamiaanse schuilplaats van Rose Island. Dit 11-mijl lange stuk paradijs voor watersporters biedt prachtige snorkelomstandigheden, afgelegen baaien en vier stranden – First Beach, MacTaggart's Beach, Footprints Beach, en Sandy Toes, dat op zondag de plek is voor levendige feestelijkheden aan de bar en grill aan zee. Maar voor degenen die liever iets rustigers hebben, zoals palmbomen die eeuwig in de wind zwaaien en de vredige geluiden van golven die op de kust slaan, is er een bos hangmatten op de heuveltop bij Sandy Toes Beach. Breng je laatste nacht aan boord door in de serene ankerplaats aan de noordkant van het eiland. Geniet van de adembenemende uitzichten terwijl u herinneringen ophaalt aan uw onvergetelijke vakantie in Exumas en geniet van nog een stralende zonsondergang in de Bahama’s.

Vanaf

Klein moment...