Voor vertrek | Aankomst | In- en uitchecken | Aan boord |  Paklijst  Gezondheid en veiligheid

De informatie op deze pagina helpt u uw reis naar Exuma goed voor te bereiden. Check het dichtstbijzijnde vliegveld, de aankomstprocedure in onze haven en de faciliteiten aan boord. Lees deze informatie goed door en print de pagina eventueel, zodat u deze ook onderweg altijd bij de hand heeft.

Voor vertrek

Maatregelen COVID-19

Onze basis in Nassau op Exuma is geopend.

Hoewel de Bahama’s in het kader van het Tourism Readiness and Recovery Plan hun landsgrenzen weer openen voor internationaal publiek kunnen aanvullende maatregelen van kracht zijn, zowel bij aankomst, tijdens het verblijf en na vertrek. Blijf geïnformeerd en volg de regels. Bij aankomst is het overhandigen van een negatief COVID-19 RT-PCR Negative (Swab) testresultaat verplicht (niet ouder dan 10 dagen). Vraag ook een International Travel Card aan.

COVID-19-testlocaties
Er zijn een aantal testlocaties verspreid over de Bahama's. Voor een lijst van goedgekeurde COVID-19-testlocaties op de Bahama's, alsook een volledig overzicht van de reis- en inreisprotocollen van de Bahama's, kunt u terecht op www.Bahamas.com/travelupdates. Deze zijn toegankelijk voor de test van dag 5 en elke test die nodig is voor vertrekkende vluchten.

Ga naar nederlandwereldwijd.nl voor het meest actuele reisadvies.

Adres  
Palm Cay Marina
Yamacraw Hill Rd.
Nassau, de Bahama's

Openingstijden 
De basis is zeven dagen per week geopend van 8:00 tot 17:00. Het personeel blijft op de basis aanwezig totdat alle vluchten op het eiland zijn geland.

Tijdzone
UTC/GMT -4 uur

VVV
Hoofdkantoor - Nassau
P.O. Box N 3701
Tel: (242) 302 2000

Algemene informatie
Oppervlakte: 13.940 km²
Bevolkingsaantal: 382.600
Hoofdstad: Nassau
Officiële taal: Engels
Religie: Baptisme, anglicaans, rooms-katholiek
Regering: Constitutionele parlementaire democratie en onderdeel van het Gemenebest

Voor meer informatie raadpleeg de vaarcondities.

(Terug naar boven)

Aankomst

Vliegveld 
Het dichtstbijzijnde vliegveld is Lynden Pindling Airport (NAS) in Nassau. De transfer naar de haven neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Transfers 
Op het vliegveld en op onze basis zijn voldoende taxi's beschikbaar. 

Autoverhuur 
Op Exuma wordt net als in Engeland aan de linkerkant van de weg gereden. Wees extra voorzichtig op rotondes. Een Nederlands rijbewijs is in Exuma maximaal drie maanden geldig.

(Terug naar boven)

In- en uitchecken

Inchecken 
Inscheping vindt om 10:00 plaats. Indien u vroege inscheping heeft geboekt, mag u de avond van tevoren reeds om 16:00 aan boord.

Reguliere briefings vinden om 09:00 plaats, of om 15:00 voor vroege inschepers. Alle schippers zijn verplicht een briefing bij te wonen. Aan bod komen het vaargebied, het gebruik van de marifoon, wat te doen bij pech, en meer. Eenmaal aan boord wordt het jacht zelf in detail met de schipper doorgenomen.

Late aankomst 
Indien u besluit later op de basis aan te komen, vindt u een bericht op de deur van de receptie met daarop de locatie van uw jacht. De reguliere briefing en de uitleg van het jacht vinden dan de volgende ochtend plaats, voordat u uitvaart.

Uitchecken 
Om 10:00 dient het jacht terug in de haven en gecontroleerd door het personeel te zijn.

(Terug naar boven)

Aan boord

Koelbox
Aan boord bevindt zich één koelbox. Naar wens is een tweede verkrijgbaar.

Proviand 
Moorings starterpakketten bevinden zich aan boord van elk jacht, met daarin alles om meteen goed van start te gaan. Aanvullende producten koopt u eveneens via The Moorings, en laat u direct aan boord brengen. Bezoek de webwinkel voor meer informatie.

Mobiele telefoons 
Controleer bij uw provider het mobiele bereik in deze regio. Op de basis is wifi beschikbaar (tegen betaling).

Muziek aan boord 
Onze nieuwste jachten zijn voorzien van bluetooth. Dit is echter geen garantie. Neem een AUX-kabel mee, zodat u gemakkelijk uw mobiele telefoon op het geluidssysteem aansluit.

Elektriciteit
Op de Bahama's bedraagt het voltage 120 volt. Neem daarom een reisstekker mee. Het voltage kan echter per locatie verschillen, en sommige plekken op het eiland hebben 220 volt. Het standaard voltage op onze jachten is 12 volt. Om elektrische apparaten voor 220 volt te gebruiken, hebt u een omvormer nodig.

Voor meer informatie over de voorzieningen aan boord raadpleegt u deze pagina voor reguliere jachtverhuur en deze pagina voor jachtverhuur met bemanning.

Drones
Het gebruik van een drone op Exuma kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar boven)

Paklijst

Douane en immigratie
Bij aankomst op Exuma dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaarbewijs
Een formeel vaarbewijs is op Exuma niet vereist. Vul van tevoren een zeil- of motorjacht-cv in, zodat wij kunnen controleren of u over voldoende ervaring beschikt om te mogen varen op Exuma.

Paklijst  
Een tip van ons: laat uw koffer thuis en reis met een rugzak of grote sporttas. De bagageruimte op uw jacht kan namelijk beperkt zijn. Het is niet mogelijk om tijdens uw jachtverhuur uw baggage op onze basis achter te laten. Vergeet niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en eventuele kaartjes voor vooraf geboekte activiteiten
 • Lichte kleding
 • Zwemkleding
 • Nette kleding wanneer u in een wat chiquer restaurant gaat eten
 • Een hoed en zonnebril
 • Sandalen en flippers
 • Comfortabele schoenen en wandelschoenen
 • Toilettas en zeep
 • Insektenwerende spray en pijnstillers
 • AUX-kabel voor aansluiting op het muzieksysteem aan boord

 • 12-volts- tot 110-voltsreisstekker*

 • 12-volts- en USB-adapter voor het opladen van mobiele apparaten

 • Pak belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas**

*Alle jachten beschikken over een 12-voltsstekker (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over een 110-voltsstekker in de Cariben en een 220-voltsstekker in het Middellandse Zeegebied en onze exotische bestemmingen.

**Doe medicijnen en essentiele kleding (zwemkleding, T-shirt en korte broek) in uw handbagage, in het geval dat uw hoofdbaggage later op de basis aankomt.

Valuta
De lokale valuta is de Bahamiaanse dollar. Zorg ervoor dat u altijd contact geld op zak heeft, want niet alle restaurants accepteren een pinpas of creditcard.

Belastingen en aanvullende kosten
Gedurende uw jachtverhuur kunnen extra kosten ontstaan, zoals liggeld of vaarbelastingen. Neem voldoende lokaal geld mee om deze kosten te kunnen voldoen; het is niet altijd mogelijk met pinpas of creditcard te betalen.

Borg  
Voordat u aan boord gaat, dient u een borg op de basis achter te laten. Deze borg wordt u na afloop van de huurperiode weer terugbetaald, mits geen schade of verlies heeft opgetreden. Om deze borg significant te verlagen, kunt u een reductie eigen risicio aan uw boeking toevoegen.

(Terug naar boven)

Gezondheid en veiligheid

Op Exuma zijn momenteel geen gezondheidsrisico's aanwezig en is geen negatief reisadvies van kracht*. Wel is de criminaliteit hoog en kunnen van juni tot en met september tropische stormen opsteken. Kijk voor een actueel reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

(Terug naar boven)


* Let op: de eisen voor toelating tot Exuma en het reisadvies kunnen veranderen. The Moorings kan niet aansprakelijk worden gesteld voor deze wijzigingen en wij adviseren daarom met klem voor vertrek de informatie van de verantwoordelijke autoriteit te raadplegen.

Vanaf

Klein moment...