Op deze pagina vindt u nuttige reisinformatie, informatie over de basis en meer. Lees deze pagina om u nog beter voor te bereiden op een onvergetelijke vakantie.

Adres

Let op: Vanwege werkzaamheden aan onze huidige basis is The Moorings tijdelijk gevestigd in de Hurricane Hole Marina. Het adres is:

Hurricane Hole Marina
1 Marina Drive
Paradise Island
Nassau, Bahama's

Openingstijden
Maandag tot en met zondag van 7:30 uur tot 18:00 uur

Faciliteiten op de basis
Wassalon, bar/restaurant, hotel, boetieks, zwembad, watersportwinkels, douches/toiletten, telefoons, brandstof, ijs en supermarkten.

(Naar boven)

Aankomst en Vertrek

Naar de basis 
Wanneer u landt op Nassau, dan duurt een transfer naar de basis ongeveer 30 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen
Delta Airlines
United Airlines
American Airlines
Silver Airways
Continental Connection
many charter airlines

Douane en Immigratie
Inwoners van de Europa moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort en er is geen visa vereist. Een immigratiedocument moet voor aankomst ingevuld worden.

Bahama’s Drone Regelgeving
Er moet een registratiecertificaat worden verkregen bij het department voor burgerluchtvaart om een drone te kunnen importeren. De douane kan de drone in beslag nemen wanneer dit document niet verkregen is. Om uw drone te registreren, neemt u contact op met het departement voor burgerluchtvaart op 242-397-4700 of via email [email protected]BELANGRIJK: gasten die een All-inclusive jacht charters met bemanning en zeiljacht charter met een Moorings skipper of kok aan boord boeken moeten contact opnemen met hun Vakantie Specialist wanneer u plant om een eiland op de Bahama’s te bezoeken. 

Aankomst en Vertrek

Aan boord: Charters starten om 10:00 uur of om 16:00 uur (avondstart).

Briefing: Jacht en charter briefings zijn gepland om 9:00 uur voor ochtendstart en om 15:00 uur voor een late start. Alle skippers zijn verplicht om de briefings bij te wonen. 
Van boord: Alle charters eindigen om 10:00 uur. Om ten laatste 10:00 uur verlaat u het jacht en brengt u de debriefing formulieren binnen.

Late Aankomst Procedure
De Klantendienst is open tot 18:00 uur. Wanneer u na sluitingsuur arriveert, zal er een boodschap voor u zijn bij de security guard, die u naar uw jacht begeleiden zal. Aan boord vindt u een verdere briefing.

Uw eerste nacht
Verblijf in de Conch Inn of boek een Avond Start en verblijf aan boord van uw jacht voor de start van uw charter. Er zijn ook andere accomodatiemogelijkheden aanwezig. Neem contact op met een Vakantie Specialist om uw reisplannen te bespreken en haal zo nog meer uit uw vakantie.

(Naar boven)

Algemene Informatie

Grondgebied: (13940 km2)  
Bevolking: 382600
Hoofdstad: Nassau 
Officiële taal: Engels
Ethnische groepen: Zwart 85%, Blank 12%, Aziatisch and Hispanic 3%
Religie: Anglikaans, Rooms Katholiek
Regering:Grondwettelijke Parlementaire Democratie en onderdeel van de Commonwealth
Industrieën:Toerisme, banking, cement, olie, zout, rum, farmaceutica, staal 
Fooien:  Geef fooi die de service weerspiegelt. Dragers krijgen gemiddeld US$1 per tas, andere dienstverleners verwachten 15% fooi. Sommige restaurants en bars verrekenen de fooi al in de eindafrekening. 
Munteenheid De locale munteenheid is de Bahamian Dollar. U.S. munten worden door alle verkopers en in etablissementen aanvaard. 
Elektriciteit: De elektriciteit op de Bahama’s is 120 volts, 60 cyclische Airconditioning, om Europese apparaten op te laden/met het netwerk te verbinden zijn convertors en adapters vereist. Voltage varieert per locatie. Neem contact op met uw hotel om meer te weten te komen over de faciliteiten m.b.t. elektriciteit. De standaardvoltage op jachten is 12 volt. Om apparaten die 110v of 220v vereisen moet u een adapter meenemen die in een sigarettenaansluiting past. 
Tijdsverschil: 6 uur tijdsverschil met Nederland

Festivals & Nationale feestdagen 
Feestdagen

1 januari: Nieuwjaar
1ste vrijdag van juni: Dag van de Arbeid
10 juli: Dag van de Onafhankelijkheid
1ste maandag in August: Emancipatie of Kadooment Dag 
12 oktober: Discovery Day
25 december: Christmas Day
26 december: Boxing Day

Hotels 
Comfort Suites Paradise Island
The Ocean Club
The Cove at Atlantis
Harborside Resort
Warwick Paradise Island Bahamas
Graycliff Hotel & Restaurant
Courtyard Nassau Marriott

Restaurants

 

Postkantoor

 

Internet 

 

GSM
Informeer bij uw telefoonoperator of u ontvangst hebt in de Bahama’s en wat de tarieven zijn voor telefoongesprekken en berichten naar het buitenland.

Centrum voor Toeristische Informatie
Hoofdkantoor - Nassau
P.O. Box N 3701
Tel: 242 322-7500 / Fax: 242 328-0945

(Naar boven)

Banken

Banken

 

Munteenheid en Betaalmiddelen
Geaccepteerde vormen van betaling: de plaatselijke munteenheid is de Bahamian Dollar. US munteenheid wordt doorgaans door alle verkopers aanvaard. Visa en MasterCard worden aanvaard in grotere restaurants, bars en winkels. American Express wordt niet aanvaard.

(Naar boven)

Waterspeelgoed & Sporten

Voor uw gemakt kunt voor vooraf aan vertrek al waterspeelgoed en –sportartikelen aan uw boeking toevoegen, die op uw jacht wachten. U kunt er ook voor kiezen om ze te huren wanneer u op de basis arriveert, maar houdt rekening met een beperkte voorradigheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Vakantie Specialist.

Snorkelen
U kunt snorkeluitrustingen huren (zwemvliezen, masker en snorkels) voor nog meer plezier tijdens uw charter. Informeer vooraf naar de voorradige van kindermodellen. U kunt ook uw eigen snorkeluitrusting meenemen.

Kajaks & SUPs
Wij verhuren kajaks en stand up paddle boards op de basis.

Duiken

Vissen
U kunt vissen zonder toelating maar het is verboden om te speervissen of in het bezit te zijn van een speer/pistool. In Pelican Cays Land en Sea Park Fowl Cay Reservaat is het verboden om te vissen. Visuitrusting kunt u huren bij watersportwinkels op de basis maar wij raden Island Boy Tackle aan.

Het Spiny Lobster seizoen loopt van 1 augustus tot 31 maart. De minimum grootte van de kreeft is 5 ½ inches van staart tot top. Het is illegaal om in het bezit te zijn van een vrouwelijke kreeft met eitjes. Iedere jacht mag maximaal 6 kreeften per persoon per keer vangen.

U kunt het hele jaar door conch vissen maar het is illegaal om niet volgroeide schelpdieren te vangen. De conch moet een goed gevormde lip hebben en het jacht mag per persoon 10 conches vangen per keer. Per persoon mag er op het jacht slechts 20 pounds per persoon aan schelpdieren gevangen worden. Steenkrabben mag u vangen wanneer de klauwen groter zijn dan 4 inches. Het is illegaal om steenkrabben te vangen van 1 juni tot 15 oktober. Het is verboden om vrouwelijke steenkrabben te vangen.

Drones
Het gebruik van een drone op Exuma kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Naar boven)

Vaarinformatie

Marina Informatie

Plaatselijke faciliteiten: U kunt plaatsen huren om aan te meren voor aankomst door contact op te nemen met de marina op VHF kanaal 16 of contact opnemen met The Moorings via VHF kanaal 82.

Zeilgebied
Deze informatie wordt overlopen tijdens de charterbriefing. Er zijn verschillende mariene parken in de Zee van Abaco. Het is illegaal om er te vissen of schelpdieren, koraal of onderwaterleven uit het mariene park mee te nemen. Wanneer u de Zee van Abaco verlaat moet u voorafgaand aan vertrek een formulier van afstand van verantwoordelijkheid tekenen.

Het zeilgebied loopt ten noorden tot aan Walkers Cay tot in het zuiden bij de Zee van Abaco en Little Harbour. Het zeilgebied rondom Abacos is beperkt tot de Zee van ABaco. Het centrale zeilgebied omvat Great Abaco en de eilanden ten oosten – maar niet de eilanden die gevaarlijke koraalriffen rondom hun kust hebben.

Charteres die kunnen aantonen dat zij beschikken over uitgebreide navigatievaardigheden kunnen toelating verkrijgen van de basis om buiten het zeilgebied te varen. Hiervoor raden wij een charter van minstens twee weken aan. U kunt dan zeilen in het uitgebreidere vaargebied: Green Turtle Cay en Little Harbour in het zuiden.

Sites die het bezoeken waard zijn
Wij raden aan om de zeilroute te bekijken of onze medewerkers ter plaatse om meer informatie te vragen. Onze favoriete bestemmingen zijn Hope Town, Great Guana Cay, Green Turtle Cay Tilloo Cay, Sandy Cay, Fowl Cay en Pete’s pub op Little Harbour.

(Naar boven)

Proviand

Op deze bestemming kunt u gebruik maken van onze proviandservice. Laat The Moorings uw jacht bevoorraden met kwaliteitsvolle producten. Bestel een volledig proviandpakket wanneer u online boekt of telefonisch contact opneemt met een vakantiespecialist. Of kies a la carte en stel zelf uw pakket samen. Wij zorgen ervoor dat alles aan boord is wanneer u aankomt. Bezoek onze proviandpagina voor meer informatie.

(Naar boven)

Gezondheid en veiligheid

Reisverzekering
The Moorings biedt een reisverzekering aan zodat u zonder zorgen kunt genieten van een onvergetelijke vakantie. Wanneer u zelf een reisverzekering hebt raden wij aan om na te kijken of deze het soort activiteiten dekt die u kunt doen tijdens een Moorings vakantie.

Vaccinatie
De Bahama’s zijn vrij van besmettelijke ziekten. Zorg voor vertrek dat u vaccinaties tegen Tetanus, Hepatitis A en B in orde zijn. Een vaccinatie tegen geelkoorts is verplicht voor reizigers die minder dan 1 jaar gereisd hebben naar een land waar geelkoorts kan worden opgelopen en daar langer dan 12 uur verbleven hebben

(Naar boven)

*De toegang tot/vertrek uit het land en vaccinatievereisten kunnen veranderen. The Moorings is niet verantwoordelijk voor deze veranderingen en wij adviseren om de website van de plaatselijke regering te bezoeken voor de laatste updates en meer informatie.

Vanaf

Wordt geladen...