Voor vertrek | Aankomst | In- en uitchecken | Aan boord | Paklijst Gezondheid en veiligheid

De informatie op deze pagina helpt u uw reis naar Abaco goed voor te bereiden. Check het dichtstbijzijnde vliegveld, de aankomstprocedure in onze haven en de faciliteiten aan boord. Lees deze informatie goed door en print de pagina eventueel, zodat u deze ook onderweg altijd bij de hand hebt.

Voor vertrek

Adres  
The Moorings Bahamas Ltd
P.O. Box AB 20469, East Bay Street
Marsh Harbour, Abaco, de Bahama's

Openingstijden 
De basis is zeven dagen per week geopend van 07:30 tot 19:00. De beveiliging is aanwezig van 07:00 tot 24:00 voor late check-ins.

Tijdzone
UTC/GMT -5 uur

VVV
Hoofdkantoor - Nassau
P.O. Box N 3701
Tel: 242 322 7500

Abaco - Marsh Harbour 
P.O. Box AB-20663
Tel: 242 699 0152 of b.g.g. 242 367 3067

Algemene informatie
Oppervlakte: 13.940 km²
Bevolkingsaantal: 309.156
Hoofdstad: Nassau
Officiële taal: Engels
Religie: Baptisme, anglicanisme, rooms-katholiek
Regering: Constitutionele parlementaire democratie en onderdeel van het Gemenebest

Voor meer informatie raadpleeg de vaarcondities.

(Terug naar boven)

Aankomst

Vliegveld
Er zijn verschillende manieren om Abaco te bereiken:

 • Vlieg op Marsh Harbour International Airport. Een taxi brengt u in 10 minuten naar de haven. De taxirit kost ongeveer 8 dollar per persoon.
 • Vlieg op Treasure Cay International Airport. Een taxi brengt u in 30 minuten naar de haven.
 • Vlieg op Nassau. De veerdienst brengt u naar Marsh Harbour. Op bahamasferries.com checkt u de vertrektijden. Houd er wel rekening mee dat de veerpont slechts een tot twee keer naar Marsh Harbour vaart.

Autoverhuur 
Op Abaco gelden Britse verkeersregels. Zo rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg. Wees dus extra voorzichtig wanneer u een rotonde oprijdt. Een Nederlands rijbewijs is op Abaco drie maanden geldig.

(Terug naar boven)

In- en uitchecken

Inchecken 
Inscheping vindt om 10:00 plaats. Indien u vroege inscheping heeft geboekt, mag u de avond van tevoren reeds om 16:00 aan boord.

De reguliere briefing vindt om 09:00 plaats, vroege inschepers ontvangen om 15:00 een briefing. Eventueel kan de briefing ook ingepland worden rond de aankomsttijd. Indien u na 18:00 aankomt, vindt de briefing de volgende dag plaats. Alle schippers zijn verplicht een briefing bij te wonen. Aan bod komen het vaargebied, het gebruik van de marifoon, wat te doen bij pech, en meer. Eenmaal aan boord wordt het jacht zelf in detail met de schipper doorgenomen.

Late aankomst 
Indien u laat op de avond aankomt, treft u een bericht op de deur aan met daarop de locatie van uw jacht. De reguliere briefing en de uitleg van het jacht vinden dan de volgende ochtend plaats, voordat u uitvaart.

Uitchecken 
Om 10:00 dient het jacht terug in de haven en gecontroleerd door het personeel te zijn.

(Terug naar boven)

Aan boord

Koelbox
Aan boord bevindt zich één koelbox. Op aanvraag is een tweede koelbox beschikbaar.

Proviand 
Moorings starterpakketten bevinden zich aan boord van elk jacht, met daarin alles om meteen goed van start te gaan. Aanvullende producten koopt u eveneens via The Moorings, en laat u direct aan boord brengen. Bezoek de webwinkel voor meer informatie.

Mobiele telefoons 
Controleer bij uw provider het mobiele bereik in deze regio. Het Abaco Beach Resort & Conch Inn biedt gratis wifi. Het Bahamiaanse WI MAX heeft de belangrijkste havens rond Abaco voorzien van hotspots. Tegen betaling van een dag- of weektarief is hier wifi beschikbaar. Let op: u dient dit twee weken van tevoren te reserveren om beschikbaarheid te garanderen.

Muziek aan boord 
Onze nieuwste jachten zijn voorzien van bluetooth. Dit is echter geen garantie. Neem een AUX-kabel mee, zodat u gemakkelijk uw mobiele telefoon op het geluidssysteem aansluit.

Elektriciteit
Op de Bahama's bedraagt het voltage 120 volt. Neem daarom een reisstekker mee. Het voltage kan echter per locatie verschillen, en sommige plekken op het eiland hebben 220 volt. Het standaard voltage op onze jachten is 12 volt. Om elektrische apparaten voor 220 volt te gebruiken, hebt u daarom een omvormer nodig.

Voor meer informatie over de voorzieningen aan boord raadpleegt u deze pagina voor reguliere jachtverhuur en deze pagina voor jachtverhuur met bemanning.

Drones
Het gebruik van een drone op Abaco kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar boven)

Paklijst

Douane en immigratie
Bij aankomst op Abaco dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaarbewijs
Een formeel vaarbewijs is op Abaco niet vereist. Vul van tevoren een zeil- of motorjacht-cv in, zodat wij kunnen controleren of u over voldoende ervaring beschikt om te mogen varen op Abaco.

Paklijst  
Een tip van ons: laat uw koffer thuis en reis met een rugzak of grote sporttas. De bagageruimte op uw jacht kan namelijk beperkt zijn. Het is niet mogelijk om tijdens uw jachtverhuur uw baggage op onze basis achter te laten. Vergeet niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en eventuele kaartjes voor vooraf geboekte activiteiten
 • Lichte kleding
 • Zwemkleding
 • Nette kleding wanneer u in een wat chiquer restaurant gaat eten
 • Een hoed en zonnebril
 • Sandalen en flippers
 • Comfortabele schoenen en wandelschoenen
 • Toilettas en zeep
 • Insektenwerende spray en pijnstillers
 • AUX-kabel voor aansluiting op het muzieksysteem aan boord

 • 12-volts- tot 110-voltsreisstekker*

 • 12-volts- en USB-adapter voor het opladen van mobiele apparaten

 • Pak belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas**

*Alle jachten beschikken over een 12-voltsstekker (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over een 110-voltsstekker in de Cariben en een 220-voltsstekker in het Middellandse Zeegebied en onze exotische bestemmingen.

**Doe medicijnen en essentiele kleding (zwemkleding, T-shirt en korte broek) in uw handbagage, in het geval dat uw hoofdbaggage later op de basis aankomt.

Valuta
De lokale valuta is de Bahamiaanse dollar. Zorg ervoor dat u altijd contact geld op zak heeft, want niet alle restaurants accepteren een pinpas of creditcard.

Belastingen en aanvullende kosten
Gedurende uw jachtverhuur kunnen extra kosten ontstaan, zoals liggeld of vaarbelastingen. Neem voldoende lokaal geld mee om deze kosten te kunnen voldoen; het is niet altijd mogelijk met pinpas of creditcard te betalen.

Borg  
Voordat u aan boord gaat, dient u een borg op de basis achter te laten. Deze borg wordt u na afloop van de huurperiode weer terugbetaald, mits geen schade of verlies heeft opgetreden. Om deze borg significant te verlagen, kunt u een reductie eigen risicio aan uw boeking toevoegen.

(Terug naar boven)

Gezondheid en veiligheid

Op Abaco zijn momenteel geen gezondheidsrisico's aanwezig en is geen negatief reisadvies van kracht*. Wel is de criminaliteit hoog en kunnen van juni tot en met september tropische stormen opsteken. Kijk voor een actueel reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

(Terug naar boven)


* Let op: de eisen voor toelating tot Abaco en het reisadvies kunnen veranderen. The Moorings kan niet aansprakelijk worden gesteld voor deze wijzigingen en wij adviseren daarom met klem voor vertrek de informatie van de verantwoordelijke autoriteit te raadplegen.

Vanaf

Klein moment...