Deze reisnotitiespagina geeft handige informatie over Abacos. Van luchthavenprocedures tot geldwissel, het informeert u wat u kunt verwachten om uw vakantie soepel en zorgeloos te laten verlopen.

Adres & kaart

Adres
The Moorings Bahamas Ltd
P.O. Box AB 20469
East Bay Street
Marsh Harbour
Abaco, Bahama´s
Email: [email protected]

Openingstijden 
Openingstijden: 07:30 - 18:00 uur - 7 dagen per week

Basis faciliteiten
Wasserette, bar/restaurant, hotel, boetiek, zwembad, supermarkt, duikwinkel, douches/toiletten, telefoons, brandstof, ijs, bank, duikmateriaal en winkels.

The Conch Inn Hotel 
Het  Conch Inn Hotel is een korte taxirit verwijderd van Marsh Harbour Airport. Van hieruit kunt u gemakkelijk naar het stadscentrum, waar u kunt winkelen of de ferry naar de Caya nemen. Alle kamers hebben een dubbel bed en badkamer, kabeltelevisie, airconditioning, koffieapparaat en koelkast.

(Terug naar het begin)

Aankomst & vertrek

Bereikbaarheid
Vlieg naar het internationale vliegveld Marsh Harbour. Neem een taxi naar de basis - afstand ongeveer 10 min. met de taxi. Enkele reis kost $8 per persoon.
Vlieg naar het internationale vliegveld Treasure Cay. Neem een taxi naar de basis, duurt ongeveer 30 min. met de taxi.
Vlieg naar Nassau. Neem de Fast Ferry Dienst van de Bahamas naar Mash Harbour. Deze high-speed ferry maakt reist elke vrijdag en zondag van Nassau naar Marsh Harbour. De kosten zijn ongeveer $100 per passagier en duurt ongeveer 4 uur. www.bahamasferries.com

Vliegtuigmaatschappijen
United Airlines
American Airlines
Silver Airways
Chartermaatschappijen

Neem contact op met uw Vakantie Specialist wanneer u vluchten boekt. Zo kunnen wij rekening houden met uw reisschema.

Douane & immigratie

Voor het inreizen is een geldig paspoort (voor inwoners uit de V.S.) met een geldig visa nodig.
Een immigratie aankomstkaart moet compleet zijn voordat u het land binnenkomt; een immigratie vertrekkaart moet compleet zijn voordat u vertrekt. 
Belangrijk: Jacht met een gehuurde bemanning en Bareboat charters die van plan zijn om een van de andere eilanden van de Bahama´s te bezoeken, moeten vooraf advies vragen aan The Moorings receptie.

Bahamas Drone Regelement
Er moet eerst een bewijs van inschrijving worden bevestigd uit de Civil Aviation Department om een drone te mogen importeren. De douane zal uw drone vasthouden wanneer u geen bewijs van inschrijving heeft. Om uw drone te registreren moet u de website bezoeken van de Bahama's Civil Aviation: www.bcaa.gov.bs. Verdere details over de regelgeving kan worden verkregen bij de afdeling Civil Aviation, op +1 242-397-4700 of via de e-mail: [email protected]

Aankomst/vertrek procedure
Aan boord gaan: Charters starten om 10.00 of 16.00 uur (bij avondstart). 
Instructie tijden: Boot-/zeilinstructies zijn gepland: 9.00 uur bij start ´s ochtends; 15.00 uur bij avondstart.
Alle hoofdzeilers zijn verplicht om deel te nemen aan de instructies. 
Van boord gaan: Alle charters eindigen om 10:00 uur. Op deze tijd moet uw boot terug zijn en klaar voor nabespreking en controle.

Late aankomst procedure
De klantenservicebalie is tot 18.00 uur geopend. Als klanten na de openingstijden arriveren, dan wordt er een boodschap achtergelaten bij de beveiliging. Er zal een verwelkoming aan boord van uw jacht zijn.

De eerste nacht 
Verblijf in het Conch Inn of boek een avondstart en breng uw eerste nacht door aan boord van uw jacht. 

Voor andere verblijfsmogelijkheden neemt u contact op met uw Vakantie Specialist die voor u transfers regelt zodat u het meeste uit uw vakantie kunt halen. 

Autohuur
A&P Auto Rentals - tel: 242-367-2655 - www.aandpautorentals.com
Cornish Car Rental - tel: 242-365-8623
Sea Star rentals - tel: 242-367-4887
Rental Wheels - tel: 242-367-4643 - email: [email protected] Airport car rentals - tel: 242-365-8961 - www.rentalwheels.com (naast de Moorings Conch Inn)
Bij het rijden zijn de Britse regels geldig, rijd dus aan de linkerkant en let op de rotondes! Bezoekers mogen tot 3 maanden hun rijbewijs uit het eigen land gebruiken of kunnen een internationaal rijbewijs aanvragen.

(Terug naar het begin)

 

Algemene informatie

Gebied: 13,940 vierkante km 
Aantal inwoners: 309.156
Hoofdstad: Nassau 
Officiële talen: Engels
Ethnische groepen: Zwart 85%, blank 12%, Aziatisch en Hispanisch 3%
Religie: Baptisten, Anglicaans, Rooms-katholiek
Regering: Constitutionele parlementaire democratie en een Commonwealth realm
Industrieën: toerisme, bankwezen, cement, olie overlading, zout, rum, aragoniet, farmaceutica, spiraal gelaste stalen pijpen
Fooi: Hoeveelheid fooi afhankelijk van de kwaliteit van de service. Piccolo´s en portiers krijgen meestal US$1 per tas, obers en taxis, etc. ontvangen 15%. Bij enkele instellingen is de fooi bij de rekening inbegrepen. 
Valuta: De lokale valuta is de Bahamaanse dollar. V.S. valuta wordt geaccepteerd door alle verkopers. 
Elektriciteit: De elektriciteit op de Bahama´s is 120 volts, 60 Hz AC, waardoor Noord-Amerikaanse apparaten volledige compatibel zijn, terwijl Europeaanse apparaten converters en adapters nodig hebben. Maar het voltage varieert lokaal en sommige plaatsen op het eiland hebben 220 volt elektriciteit. Bel uw hotel op tijd om uit te vinden welk systeem ze gebruiken. De standaard spanning op alle jachten is 12 volt. Om elektronische apparaten met 110 V of 220 V te kunnen gebruiken, hebt u een convertor nodig die voor een sigarettenaansteker geschikt is.
Tijd: UTC/GMT 4 uur

Feestdagen
1 januari: Nieuwjaarsdag
1ste vrijdag in juni: Dag van de Arbeid
10 juli: Onafhankelijkheidsdag
1ste maandag in augustus: Emancipatie of Kadooment dag
12 oktober: Ontdekkingsdag
25 december: Kerstmis
26 december: Boxing Day

Conch Inn Hotel & MarinaHotels

P.O. Box AB20469,
Marsh Harbour
Abacos, The Bahamas
Tel: 242-367-4000 
Email: [email protected]
Locatie: 3,5 mijl/3,6 km van de luchthaven. Centraal gelegen in Marsh Harbour.
Afstand van de basis: Ter plaatse
Aantal kamers: 9
Eigenschappen: 2 dubbele bedden met eigen badkamer met kabel TV, airconditioning, koffiezetapparaat, koelkast, terras met uitzicht, prive tuin, volledige schoonmaakservice en zoetwater zwembad. 

Abaco Beach Resort en Boot Haven
P.O. Box AB-20511 
Marsh Harbour,
Abacos, The Bahamas 
Tel: 242-367-2158
Fax: 242-367-2819
E-mail: [email protected]
Ligging: 5 mijl/8 km van de luchthaven
Afstand van de basis: Ter plaatse
Aantal kamers: 52 kamers aan zee, 6 twee persoons kamer villa's met zeezicht en keuken
Eigenschappen: Open lucht restaurant, tennis, watersporten, duiken, big game en bot vissen, vogels kijken, nabijgelegen golfbaan, twee zwembaden, waarvan 1 met swim-up bar, boetiek en supermarkt op het terrein en extra winkels in de buurt. 

Restaurants
Mangoes - naast de basis
Snappers - 5 min. lopen
Sappodilies - 5 min. lopen
Jaimes place - 7 min. lopen/3 min. taxirit
Angler’s Restaurant - 10 min. lopen/3 min. taxirit
Wally’s – 6 min. lopen
Humming Birds - 4 min. taxirit

Postkantoor
Brieven kunnen gepost worden vanaf de basis.

Internet verbinding
Mariner Inn Hotel biedt WiFi in het restaurant aan en DSL aansluiting in de kamers.

Bahamas WI MAx heeft hotspots bij de grote jachthavens rond Abacos. Ze bieden pre-paid WIFI-service voor $ 15 per dag of $ 35 per week en u kunt deze service kopen bij de basis in Abacos. U Ontvangt een kaart die u online dient te activeren door een aacount te creëren. Zodra u zich aanmeldt, kunt u toegang krijgen tot uw account waar de hotspots beschikbaar zijn. De WI-FI-dienst is beschikbaar in de meeste havens. 

Mobiele telefoons
 Uw mobiele telefoon kan werken in de Bahama´s, vraag uw serviceprovider naar uw bereik.

VVV
Hoodkantoor - Nassau
P.O. Box N 3701
Tel: 242.322 -7500 / Fax: 242 328-0945 
Abacos - Marsh Harbour  
P.O. Box AB-20663
Tel: 242.367 -3067 / Fax: 242 367-3313

(Terug naar het begin)

 

Banken & geldwissel

Banken
Openingstijden: Ma-Do: 09.30 - 15.00 uur & Vr: 09.30 - 17.00 uur
Er zijn geldautomaten in Marsh Harbour en op de eilanden en de meeste banken. Vraag bij aankomst op de basis naar de lokaties. Geldautomaten geven Bahamaanse dollars.

Valuta / geldwissel
Geaccepteerde vormen - De lokale valuta is de Bahamaanse dollar. V.S. valuta wordt geaccepteerd door alle verkopers. Visa, MasterCard en America Express worden in de meeste plaatsen ook geaccepteerd. American Express wordt vaak niet geaccepteerd.
Wisselkoers per: 21/8/2009
£1 = 1.63 Bahamaanse dollars
US$1 = 0.99 Bahamaanse dollars
€1 = 1.40 Bahamaanse dollars

(Terug naar het begin)

 

Waterspeelgoed & sport

Voeg waterspeelgoed toe aan uw charter bij het maken van uw boeking om uw charter nog onvergetelijker te maken. Wij zorgen dat de door u gereserveerde artikelen aan boord van uw jacht zijn bij aankomst. Wanneer u watersportartikelen ter plaatse wilt huren, kunnen deze reeds verhuurd zijn. Tijdig reserveren is dus de boodschap. 

Snorkelen
The Moorings biedt snorkeluitrusting aan op alle charters (zwemvliezen, masker en snorkel). Vraag bij uw reservatie na of er kindermaten ter beschikking zijn. U kunt altijd uw eigen snorkeluitrusting mee nemen. 

Kajaks en SUPs
U kunt bij The Moorings kajaks en SUPs huren.

Duiken

Op de basis vindt u verschillende aanbieders van duikuitrusting. Vergeet niet dat de beschikbare uitrusting sterk afhankelijk is van het seizoen.

Beschermde reservaten 
Mermaid reef, Johnny's, Johnny's Cay, Manjack Cay, No name Cay en Walkers Cay reef.

Vissen
Vissen is toegestaan en een vergunning is niet vereist voor charteres. Om de zee-omgeving te beschermen is vissen met harpoenen met gebruik van een scuba-uitrusting en het bezit van harpoenen illegaal in de Bahama's. Behalve in de beschermde reservaten is vissen niet toegestaan in Pelican Cays Land en Sea Park Fowl Cay Preserve. 

Visuitrusting kunt u huren nabij de Moorings bij een lokale winkel die vistuig, netten en hijsbanden aanbiedt en bij Island Boy Tackle - www.islandboytackle.com. Er zijn ook vischarters beschikbaar. 

Het langoest seizoen loopt van 1 augustus tot 31 maart. Minimum grootte is 14 cm staartlengte of 8,3 cm rugschildlengte (gemeten van de basis van de hoorn tot het einde van omhulsel). In tegenstelling tot Florida mogen zeekreeften met een speer gevangen worden. Het is illegaal om vrouwelijke zeekreeften met eieren mee te nemen of in bezit te hebben. De limiet is zes per persoon in een keer.

Er is geen gesloten seizoen voor schelpdieren, maar het is illegaal om onvolwassen schelpdieren mee te nemen of in bezit te hebben. Om legaal bezig te zijn, moet een schelpdier een volledige gevormde lip hebben (uitlopende lip). De limiet is tien per persoon in een keer.

De limiet voor schubvissen is 20 pond per persoon. Het minimum gewicht voor elk lid van de tandbaarsfamilie is drie pond.

Steenkrabben mogen meegenomen worden als de schaarlengte 10 cm of groter is. Het seizoen is gesloten van 1 juni tot 15 oktober. Het is illegaal vrouwelijke steenkrabben mee te nemen.

Drones
Het gebruik van een drone op Abacos kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar het begin)

Zeilinformatie

Jachthaven informatie
Basis Marina: De Conch Inn Marina biedt volledige service aan met douches, toiletten, een wasserette, een restaurant, brandstof, ijs en water. De wasserette is geopend van 07.30 -17.30. Klanten kunnen in de jachthaven zo vaak mogelijk terugkeren op elke gewenst moment tijdens de vakantie. Een mini supermarkt is 7 dagen per weeg geopend. Alle ijs, diesel en water is gratis. De receptie bevindt zich aan de voet van het dok en is open vanaf 7.30 tot 18.00 uur. Beveiliging is beschikbaar om te helpen vanag 18.00- 00.00 uur. Na middernacht is de beveiliging van Conch Inn te bereiken op het VHF kanaal 16.

Ligplaatsen kunnen worden gereserveerd bij de meeste havens voor late aankomst door vooraf te bellen naar het VHF kanaal 16 of door bevestiging te vragen via het Moorings kantoor op kanaal VHF 82

Elbow Cay
Hope Town Inn & Marina en Sea Spray Inn & Marina

Marsh Harbour 
Pelican Shores en Abaco Beach Resort 

Guana Cay 
Orchid Bay Marina 

Man O'War
Man O'War Marina

Treasure Cay
Treasure Cay Marina

Green Turtle Cay
Green Turtle Cay Marina en Bluff House Marina

Elektriciteit informatie

De elektriciteit op de Bahama´s is 120 volts, 60 Hz AC, waardoor Noord-Amerikaanse apparaten volledig compatibel zijn, terwijl Europeaanse apparaten converters en adapters nodig hebben. Maar het voltage varieert lokaal en sommige plaatsen op het eiland hebben 220 volt elektriciteit. Bel uw hotel op tijd om uit te vinden welk systeem ze gebruiken. De standaard spanning op alle jachten is 12 volt. Om elektronische apparaten met 110 V of 220 V te kunnen gebruiken, hebt u een convertor nodig die voor een sigarettenaansteker geschikt is.

Zeilgebiedbeperkingen
Informatie zal tijdens de instructie worden gegeven. Er zijn verschillende marine parken in de Zee van Abaco. Het is illegaal om elke vorm van vissen uit te voeren of schelpen, koraal of zeeleven mee te nemen in nationale marine parken. Er moet een verklaring van afstand ondertekend worden bij de basis als de klant de intentie heeft om de Zee van Abaco te verlaten.

Het zeilgebied strekt zich naar het noorden uit naar Walkers Cay, naar het zuiden binnen de Zee van Abaco naar Little Harbour. Het zeilgebied voor de Abacos is normaal beperkt tot alleen de Zee van Abaco. Het centrale zeilgebied bevat de Great Abaco, naast een reeks cays net ten oosten van deze eilanden richting de gevaarlijke riffen voor de kust

Charterers die aantonen dat ze beschikken over uitgebreide aflandige & navigatie ervaring zijn toegestaan om langs de eilanden naar beneden te varen na goedkeuring van de basis. Een charter van minimaal twee weken wordt sterk aangeraden voor deze klanten. Het huidige zeilgebied strekt zich uit van Green Turtle Cay in het noorden naar Little Harbour in het zuiden.

Interessante plaatsen
Wij raden u aan om de routepagina en zeilgidsen te bekijken of uw charterinstructeur om advies te vragen voor de leukste plekken om te bezoeken, maar tot onze favorieten behoren – Hope Town, Great Guana Cay, Green Turtle Cay, Tilloo Cay, Sandy Cay, Fowl Cay en Pete’s pub bij Little Harbour.

(Terug naar het begin)

 

Proviand

The Moorings proviand 
Deze bestemming biedt het gemak van onze Online Proviand Service!

Laat The Moorings het rompslomp van het bevoorraden van uw jacht voor u regelen,  met de hoogste kwaliteit in dranken, vers voedsel en non-food artikelen. Bestel complete pakketten of kies uit een uitgebreid à la carte menu van alles wat u nodig hebt om het bevoorraden van uw jacht makkelijk te maken. 

U kunt deze pakketten toevoegen wanneer u uw vaarvakantie met ons online afrekenend. U kunt daarna à la carte artikelen toevoegen of u kunt na het boeken terugkeren naar onze Online Winkel en later proviand regelen. Wij coördineren alles en garanderen dat alles aan boord van uw jacht is en klaar staat bij aankomst. Bekijk onze Online Winkel nu!

Supermarkten 

1. Maxwell’s - Grote supermarkt, 15-20 minuten lopen vanaf de basis.
    Geopend op ma-do van 08.00 tot 19.00 uur. Vrij-Za 08.00 tot 20.00 uur en zondag van 08.00 tot 16.00 uur.

2. Abaco Groceries - Groothandel, 10 minuten met de taxi vanaf de basis.
    Geopend op ma-za van 08.00 tot 18.00 uur. Op zondag gesloten.

3. Save-a-Lot - Groothandel, 5 minuten met de taxi vanaf de basis.
    Geopend op ma-do van 08.00 uur tot 19.00 uur. Vrij-Za van 08.00 tot 20.00 uur en op zondag gesloten.

(Terug naar het begin)

 

Gezondheid & veiligheid

Vaccinatie en immuniteit informatie

De Bahama´s zijn gewoonlijk vrij van besmettelijke ziekten
Ten tijde van de publicatie is een Internationaal Vaccinatie Certificaat niet verplicht.

(Terug naar het begin

 

*De voorwaarden om een land binnen te komen/te verlaten en de eisen met betrekking tot vaccinatie/inentingen kunnen veranderen. The Moorings is niet aansprakelijk voor deze veranderingen en wij adviseren de website van de autoriteit van bestemming te bezoeken om de laatste updates te ontvangen.

Vanaf

Wordt geladen...