Over de haven | Vaargebieden | Rond de haven | Proviand | To Do | Watersport

Of u nu voor de eerste keer onze basis bezoekt, of al vele malen in de haven van The Moorings bent geweest, ons voornaamste streven is dat u zich thuisvoelt. Wees welkom in Marsh Harbour op Abaco.

Over de haven

Adres
The Moorings Bahamas Ltd 
P.O. Box AB 20469, East Bay Street 
Marsh Harbour, Abaco, de Bahama's

Openingstijden  
De basis is zeven dagen per week geopend van 7:30 tot 19:00. Het beveiligingspersoneel is aanwezig van 07:00 tot 24:00 voor late check-ins. Na middernacht kan de beveiliging van Conch Inn bereikt worden via VHF-kanaal 16.

In de haven 

 • Douches en toiletten
 • Wasserette (tegen betaling)
 • Restaurant
 • Brandstof
 • IJs en water

Aanmeren
In de meeste havens kan via VHF-kanaal 16 een ligplaats worden gereserveerd (creditcard vereist). Via VHF-kanaal 82 is ook het kantoor van The Moorings bereikbaar, die eveneens een ligplaats voor u kan bevestigen.

(Terug naar boven)

Vaargebieden

Vaargebied
Het vaargebied beperkt zich tot 30 mijl rond de basis. Het centrale vaargebied bevindt zich rondom Great Abaco, inclusief een reeks kleinere eilanden ten oosten hiervan. Bent u van plan verder weg te gaan, dan dient de basismanager dit van tevoren goed te keuren en moet u een ontheffing ondertekenen.

Vaarbeperkingen  
In de wateren rondom Abaco bevinden zich enkele marineparken. Schippers die over voldoende (navigatie-)ervaring op open water beschikken, kunnen ervoor kiezen de zuidelijke eilanden te bezoeken. Het wordt aangeraden hiervoor minstens twee weken voor uit te trekken.
Het is ten strengste verboden alleen te varen. Het minimum aantal personen aan boord bedraagt twee.

Kaarten en logboeken
Alle kaarten en logboeken die u nodig heeft voor het gebied waar u naartoe vaart, ontvangt u tijdens uw briefing.

Varen bij nacht 
Uiterlijk één uur voor zonsondergang dient u aangemeerd te zijn. ‘s Nachts varen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke goedkeuring van onze havenmeester. Zijn of haar besluit wordt gebaseerd op uw ervaring en kan van tevoren worden aangevraagd. U dient een zeil- of motorjacht-cv in te vullen, zodat we uw ervaring kunnen natrekken. Goedkeuring kan niet worden gegarandeerd.

Vaarvergunning en belasting
Op Abaco worden geen extra kosten geheven. Evenmin moeten vaarvergunningen worden aangevraagd.

Liggeld en extra kosten
Voor een meerboei betaalt u tussen 20 en 30 dollar per nacht.

(Terug naar boven)

Rond de haven

Accommodaties
De Conch Inn is de perfecte thuisbasis voor uw vakantie op Abaco. We bieden hotelkamers en havenfaciliteiten, met een uitstekende ligging tussen de restaurantjes van Marsh Harbour, vlak bij enkele leuke winkels en het dorpscentrum.

Banken
Banken zijn geopend van maandag tot en met dondag van 09:30 tot 15:00 en vrijdag van 09:30 tot 16:30. Pinautomaten vindt u in Marsh Harbour en op de verschillende eilanden. Vraag het personeel op de basis naar details.

Postkantoor  
Post kunt u versturen vanaf de basis van The Moorings.

Uit eten
Op Abaco vindt u enkele uitstekende restaurants, waaronder:

 • Da Blue Hole, op het haventerrein
 • Snappas, op 5 minuten loopafstand
 • Jamie's Place, op 7 minuten loopafstand
 • Angler's Restaurant, op 10 minuten loopafstand
 • Wally's, op 6 minuten loopafstand

Postkantoor
Op het haventerrein zijn twee boetieks gevestigd.

(Terug naar boven)

Proviand

Bevoorrading door The Moorings
Online bevoorrading is beschikbaar. Bezoek onze webwinkel voor meer informatie over de bevoorrading van uw jacht.

Supermarkten
In de buurt van de haven bevinden zich enkele supermarkten:

 • Maxwell's: een grote supermarkt op 15 tot 20 minuten loopafstand. De supermarkt is geopend van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 19:00, vrijdag en zaterdag van 08:00 tot 20:00 en op zondag van 08:00 tot 16:00.
 • Abaco Groceries: supermarkt die met de taxi in 10 minuten is te bereiken. De supermarkt is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08:00 tot 18:00.

(Terug naar boven)

To Do

Golf  
Een golfbaan met 18 holes bevindt zich in Treasure Cay, op 32 kilometer van de basis.

(Terug naar boven)

Watersport

Wilt u optimaal genieten van uw vakantie? Reserveer dan uw favoriete watersportartikelen, die aan boord klaarliggen zodra u aankomt op onze basis. U kunt de artikelen ook ter plekke huren, maar houd er rekening mee dat de beschikbaarheid beperkt is. Bekijk voor meer informatie onze watersportartikelen.

Scubaduiken  
Op het haventerrein bevindt zich Dive Abaco, waar u een breed aanbod duikmateriaal aantreft.

Snorkelen
The Moorings voorziet u van snorkeluitrusting (zwemvliezen, masker en snorkel). De kindermaten zijn beperkt beschikbaar, dus neem eventueel uw eigen snorkeluitrusting mee.

Vissen
Vissen is in de meeste gebieden toegestaan en een vergunning is niet vereist. Om het onderwaterleven te beschermen is harpoenvissen in de Bahama's verboden. Vissen is verboden in het beschermde natuurgebied Pelican Cay en Fowl Cay Preserve.

(Terug naar boven)


Voor meer informatie over wat u precies aan boord mag aantreffen vindt u hier de volledig lijst voor reguliere jachtverhuur en hier de lijst voor jachtverhuur met bemanning.

Vanaf

Klein moment...