Als gevolg van orkaan Dorian is onze basis op de Abaco-Eilanden op dit moment gesloten.

Overzicht

De Bahama's, gelegen in de Atlantische Oceaan ten zuidoosten van Florida, zijn een geliefde bestemming voor reizigers op zoek naar een intiem paradijs. De ketting van ruim 700 eilanden rijst uit boven de zee en verwelkomen bezoekers met hun baaien omringd door koraalriffen en aangename eilandcultuur. Zeil richting Great Abaco Island, dat wordt omringd door een aantal kleinere eilanden en waar schilderachtige koloniale dorpjes te vinden zijn. Opbollende zeilen sieren de horizon van de wateren rondom Abaco. Het prachtige koraalrif biedt duikers de mogelijkheid om temidden van tropische vissen de mooie onderwaterwereld te ontdekken. De passaatwinden, die dit gebied zo geliefd maken bij zeilers, dansen over de beschermde wateren. Diverse activiteiten, waaronder een bezoek aan historische bezienswaardigheden, snorkelen en het proeven van lokale gerechten, zorgen voor onvergetelijke dagen. Kijk om u heen en geniet. Uw droom is misschien dichterbij dan u denkt.

Varen in Abacos

Een zacht briesje en een kalme zee staan de meeste zeilers te wachten als ze naar de Bahama's komen. In de wintermaanden zorgt de wind uit het noordwesten voor wat afkoeling en een krachtigere wind laat de zeilen van het jacht prachtig opbollen. De routes rond Abacos zijn kort en door op zicht te navigeren kunt u heerlijk ontspannen tijdens uw tocht. Voor sommige zeilers kunnen de ondiepe wateren een uitdaging zijn en het is daarom verstandig om de getijden, die kunnen variëren bij een volle of nieuwe maan, in de gaten te houden. In deze wateren hebben veel zeilers de kneepjes van de mooie watersport geleerd en mede daarom keren ze keer op keer terug. Het gebied is ook ideaal voor gezinnen en vriendengroepen die op zoek zijn naar een plezierige vaarvakantie in een prachtige natuurlijke omgeving. In de zomermaanden rond juli en augustus heerst er een zacht klimaat in het gebied, terwijl het tussen december en februari kan afkoelen naar ongeveer 15°C.

Abacos highlights

Door de zachte passaatwinden, serene stranden en schilderachtige dorpjes hebben de eilanden van Abacos op alle bezoekers een bijzondere aantrekkingskracht. Zeilers zullen hun hart verliezen aan de nautische sfeer aan wal waar overal leuke haventjes en gezellige ankerplaatsen te vinden zijn. Iedere dag wordt afgesloten met een adembenemende zonsondergang.

Klein moment...
Klein moment...