Een zeiltrip naar St. Maarten biedt talrijke mogelijkheden. Zo kunt u gedurende een week, zonder ooit meer dan 21 zeemijl per dag af te hoeven leggen, op uw gemak de Noordelijke Benedenwindse Eilanden ontdekken. Geniet tussendoor van sightseeing en gezellig shoppen in de boetieks en maak kennis met de goede keuken in de betere restaurants. Combineer korte en langere passages om optimaal van het cruisen te genieten en Zuidwaarts te varen richting de pittoreske eilanden St. Kitts, Nevis en Antigua (zie ook: St. Maarten kaarten). Cruisen in open water langs de eilanden met een stevige bries in de zeilen, met altijd kristalhelder water voor een verfrissende duik of snorkelpartij, een paar dagen island-hopping en ontspannen achteroverleunen in een beschutte baai, dit zijn nog maar enkele van de heerlijkheden die een zeiltrip rond de Benedenwindse Eilanden u biedt.

Dag 1

| Marigot Bay

 

Marigot is de hoofdstad van de Franse kant van St. Maarten. De waterkant is aantrekkelijk, er zijn talrijke winkels en boetieks, en een brede keuze aan restaurants befaamd voor hun Franse kwaliteitsgerechten. U vindt er natuurlijk ook veel gewone eetgelegenheden, evenals bars met live entertainment. Cruisen in Marigot Bay is een uitstekende manier om in de stemming van uw St. Maarten jachtcharter te komen.

 

Dag 2

| Orient Bay

Jachting in Orient Bay, aan de noordoostelijke kust van St. Martin, is populair bij zeilers die de noordelijke Bovenwindse Eilanden aandoen. Naast het mooie witte strand en de grote keuze aan watersporten – kite surfen, windsurfen, kayakken – en de vele restaurants en boetieks, biedt de baai ook een rustiger aspect. Indien u houdt van naaktstranden en een levendige nachtscène, dan vindt u dit hier. Maar als u liever een ontspannen avond in een pittoreske ankerplaats doorbrengt, kan de baai ook dat bieden. Het enige nadeel is dat Orient Bay soms moeilijk kan worden binnengevaren in bepaalde omstandigheden. U moet ten allen tijde de nodige zorg in acht nemen.

Dag 3

| Gustavia

De belangrijkste toegangshaven op St. Barts is de scènische en chique haven Gustavia, aan de zuidkant van het eiland naar het westelijk einde toe. Deze aangename en beschermde haven is een favoriet bij rijke eigenaars van megajachten. Boetieks met koopwaar van topmerken en juweelontwerpers vechten voor een plaatsje tussen uitstekende restaurants gespecialiseerd in Franse keuken, u vindt er echter ook meer alledaagse plaatsen om te gaan dineren in de pittoreske straten. De rode daken van veel gebouwen geven Gustavia een speciaal karakter. Sommige bootgangers noemen het de Riviera van de Caraïben. Cruisen in de wateren van Gustavia is een hoogtepunt van elke jachtcharter in de oostelijke Cariben.

Dag 4

| Anse de Colombier

Deze hoefijzervormige baai aan het westelijke punt van St. Barts is scènisch en goed beschut, populair bij cruisers voor de schoonheid, het strand en het snorkelen. Steile heuvels kijken uit over het blauwe water, waar u allerhande jachten voor anker ziet liggen. Op de zuidelijke heuvel ligt een huis gebouwd door de familie Rockefeller, die ooit de eigenaars waren van Anse de Colombier. Nu maakt het deel uit van het St. Barts zeereservaat. De baai is niet toegankelijk via wegen, maar er is een pad over de heuvels naar het dorp van Anse de Flamandes, op een nabijgelegen strand. Waneer u gaat zeilen in Anse de Colombier, vindt u er alle schoonheid en charme van de Oostelijke Caraïben.

Dag 5

| Great Bay, Philipsburg

Philipsburg, gelegen aan de kust van Great Bay, is de hoofdstad van het Nederlandse St. Maarten, een drukke plaats met alle voorzieningen die een watersporter kan wensen. Great Bay is één van meer populaire bestemmingen op het eiland door de jachthavens, de winkels en restaurants aan het water, een aantal casino's en een rijk nachtleven.

Dag 6

| Road Bay

Road Bay is de belangrijkste toegangshaven voor het Britse eiland Anguilla, en één van de aangenaamste ankerplaatsen in de de noordelijke Bovenwindse Eilanden. Langs de kust loopt een ongerept wit strand, waar u talrijke leuke bars en restaurants vindt. Ontspannen en zonder pretentie is de regel op Anguilla, één van de grootste aantrekkingspunten van Road Bay jachting.

Dag 7

| Crocus Bay

Cruisen in Crocus Bay voert u naar een vredig en afgelegen ankerplaats met kliffen die oprijzen van witte stranden.

Vanaf

Klein moment...