Deze reisnotitiespagina geeft handige informatie over Sint Maarten. Van luchthavenprocedures tot geldwissel, het vertelt u wat u kunt verwachten om uw vakantie soepel en zorgeloos te maken.

COVID-19 Reisrichtlijnen

 

Sint Maarten heeft een reisverbod uitgevaardigd voor reizigers uit of met bestemming de Dominicaanse Republiek. Let op: op het Franstalige deel van het eiland geldt een avondklok van 22:00 tot 5:00.

Hoewel Sint Maarten haar landsgrenzen weer opent voor internationaal publiek kunnen aanvullende maatregelen van kracht zijn, zowel bij aankomst, tijdens het verblijf en na vertrek. Blijf geïnformeerd en volg de regels. Bij aankomst is het overhandigen van een negatief COVID-19 RT-PCR Negative (Swab) testresultaat verplicht (niet ouder dan 3 dagen). Ook is het dragen van een mondkapje op sommige plekken verplicht.

De website van het Princess Juliana International Airport en The St. Martin Tourist Office zijn goede bronnen van informatie.

Controleer voor uw vertrek altijd het actuele reisadvies van het ministerie van BUZA https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Als er een negatief reisadvies is, houd er dan rekening mee dat veel reisverzekeringen komen te vervallen. Het is daarom raadzaam om voor uw vertrek uw polis te raadplegen.

 

Adres en kaart

The Moorings Mariner Yacht Services
Marina Fort Luis
Baie de Marigot
Marigot 97150
Sint Maarten

Openingstijden: maandag t/m zondag van half 9 's ochtends tot half 5 's middags. In de maand september blijft de haven gesloten.

Basis faciliteiten
Uw comfort wordt gegarandeerd door het ruime aanbod van faciliteiten, zoals restaurants, boetieks, water, elektriciteit, wifi, douches (EUR 2,00) en een wasserette (bijkomende kosten). In de buurt vindt u bloemisten en veel meer restaurants en winkels.

Aankomst en vertrek

Hoe komt u er?
Drie manieren om in St Martin te komen:

1.     Vlieg naar St. Maarten’s Princess Juliana International Airport; neem een taxi naar de basis; de reistijd met de taxi is ongeveer 20 Min. 

2.     Vlieg naar St. Martin’s Regional Esperance Airport (in Grand Case, Franse kant); neem een taxi naar de basis; de reistijd met de taxi is ongeveer 20 Min

3.     Neem een pont van Anguilla naar Marigot Haven, de hoofdstad van de Franse kant van St. Martin. Iedere 30 min. van St.Barths naar Marigot dagelijks 7:30am, 11:30am and 5:00pm.

Vliegmaatschappijen
Air France
KLM

Liat
Continental Airlines

American Airlines 
British Airways

Winair 

Seaborne Airlines via Puerto Rico (Een partner van Delta Airlines, het kan zo zijn dat u met Delta naar Puerto Rico heen vliegt en dat u vanaf daar naar St. Maarten vliegt met Seaborne zonder dat u uw bagage opnieuw in hoeft te checken)

Reizigers / Immigratie informatie
Iedere passagier dient een geldig paspoort te hebben.
Uw paspoort dient minimaal geldig te zijn tot 3 maanden na de geplande terugreis.
Indien u iets aan te geven heeft bij de douane, dient u het aangifte formulier compleet te hebben bij voor vertrek. Vertrek belasting:  De vliegveld vertrek belasting is $35 pp – te betalen in USD bij Princess Juliana Airport. (Esperance Airport: geen vertrek belasting). Normaal gesproken is de vertrek belasting inbegrepen bij uw ticket.

Vliegveld
Princess Juliana Airport ligt aan de Nederlandse kant.
Grand Case Airport, aan de Franse kant, wordt gebruikt voor lokaal transport.

Transfer vanaf het vliegveld
The Moorings biedt geen transfers aan vanaf vliegveld Juliana naar onze haven. U wordt echter opgewacht door een taxi van Transco, die u van harte welkom heet op het eiland en u naar onze basis brengt. Indien u buiten openingstijden aankomt, dan begeleidt de chauffeur u graag naar uw jacht. De taxirit kost u ongeveer 35 Amerikaanse dollar voor 1 tot 3 personen en 10 dollar voor elke persoon extra.

Aankomst / Vertrek Procedure
Inscheping: Charters vertrekken om 12:00 in de middag of 18:00 (met avond start). 
Briefing Tijden: Boot/chart Briefings starten:  
            9:00 uur voor vertrek in de middag
            14.30 uur voor vertrek in de avond
Alle hoofd charterers zijn verplicht deel te nemen aan de briefings.
Ontscheping: Alle charters eindigen om 11.00 in de middag. Op dit tijdstip dient de boot terug te zijn en klaar te zijn voor debriefings en controle. Let op: u dient brandstof reeds bij reservering te betalen. 

Late Aankomst Procedure
De klantenservice is geopend tot 16.30 uur. Wanneer klanten arriveren na kantooruren, zal er een boodschap achter worden gelaten op de voordeur waar in staat waar de boot ligt.

Belastingen / Vertrek belasting
Voor reizigers die vertrekken van St. Maarten met een internationale vlucht, bedraagt de vertrek belasting $35. Normaal gesproken is de vertrek belasting inbegrepen in uw ticket. 
Voor binnenlandse vluchten van andere eilanden binnen de Nederlandse Antillen (Bonaire, Curacao, Saba, St. Eustatius), is de belasting $35. De vliegveld belasting is inbegrepen in de kosten van het vliegticket.

Taxi
The Moornings verzorgt geen tranfers van Juliana Airport naar de basis. Wel stuurt de basis de het taxi bedrijf Transco om gasten op te halen en hen naar de basis te brengen.
Een voordeel hiervan is, is dat wanneer een gast laat arriveert (buiten kantoortijden) de vertegenwoordiger van het taxi bedrijf de gasten naar hun boot begeleid.

Auto verhuur
Verhuur bedrijven zijn gevestigd bij zowel de vliegvelden als de grotere hotels. 
De volgende verhuur bedrijven zijn aanwezig: Explorer, Avis, Budget, Caribbean Auto Rental, Diamond Jeep and Car Rental, Hertz, Lucky Car Rental, Opel Car Rental, and Risdon Car Rental. Motoren en bromfietsen kunnen ook gehuurd worden.
Er wordt gereden aan de recherkant van de weg; de meeste wegen zijn in redelijk goede staat.

Pont service
Ponden varen naar Anguilla en St. Barts
Anguilla - Tel: 05 90 87 57 21
Van Anguilla naar Saint-Martin/ Saint-Martin naar Anguilla beschikbaar vanaf Marigot iedere 30 minuten.
Ponden SXM naar St. Barts zijn beschikbaar vanaf Marigot.
St. Barts - Tel: 05 90 87 10 68
From St. Bart to St. Martin/ St. Martin to St. Bart

(Terug naar het begin)

 

Algemene Informatie

Gebied: 96 sq. km
Inwonersaantal: 77,000 
Officiele naam: St. Martin, French West Indies / St. Maarten, Nederlandse Antillen
Hoofdstad: Marigot aan de Franse kant / Phillipsburg, aan de Nederlandse kant 
Nationaliteit: Franse & Nederlandse inwoners 
Officiele taal: Frans, Nederlands, Engels 
Ethnische groepen: Creoolse (mulatto), Donker, Guadeloupe Mestizo (Frans-Oost Azie), Blank, Oost-Indisch 
Religie: Romijns Katholiek, Jehovah getuige, Protestant, Hindu
Overheid: Brits afhankelijk gebied / aan de Franse kant: Collectivité de St Martin
Industrieën: toerisme, licht industrie en productie, zware industrie.
Fooien: Wanneer de fooi niet is inbegrepen bij de totaalprijs, is een fooi van 10 tot 15% normaal. In St. Maarten en St. Martin, verwachten luchthaven portiers over het algemeen een fooi van ongeveer 
$1 USD per koffer, taxichaffeurs krijgen meestal een fooi van $0.50 USD tot $1 USD afhankelijk van de duur van de taxirit en of zij bagage hebben gedragen.
Valuta: Euro en Amerikaanse Dollars & Nederlandse Guldens 
Tijd: In Sint Maarten is het in de zomer 6 uur en in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland.              

Festivals & Feestdagen
Nieuwjaarsdag (Nederlands & Frans)
Afschaffing van de Slavernij (Nederlands & Frans)
Asdag (Frans)
Koningsdag (Nederlands)
Dag van de Arbeid (Nederlands & Frans)
Dag van de overwinning(Frans)
Bastille Day (Frans)
St. Maarten Dag (Frans)
Concordia Dag (Frans)
Eerste kerstdag (Nederlands Frans) 
Boxing Day (Nederlands)

Hotels

French

Fantastic Hotel – dichtbij de marina

Mercure Hotel – dichtbij de marina

Centre Hotel –  dichtbij de marina

Golfe Hotel – dichtbij de marina

Adam & Eve - Orient Bay

Shamrock - Orient Bay

Columbus Hotel - Oyster Pond

 

Dutch

Holland House - Philipsburg

Atrium - Simpson Bay

Mary's Boon - Simpson Bay

Atrium - Simpson Bay

Princess Heights - Oyster Pond

 

Restaurants

O'Plongeoir – dichtbij de marina

The Yacht Club Restaurant – gelegen op de marina

L'Arhawak – op 5 minuten loopafstand van de marina

Postkantoor
Er is een postkantoor in Marigot. Postzegels kunnen worden gekocht bij het postkantoor (uren zijn onregelmatig en rijen kunnen lang en langzaam zijn), tabakwinkels, kiosken van hotels of souvenierwinkels.

Internet verbinding
Internet is beschikbaar bij Marina Fort Louis.

Mobiele telefoon 

Uw mobiele telefoon kan werken in het Caribisch gebied, en wij raden u aan om contact op te nemen met uw provider voor vertrek voor internationale diensten. 
Tijdens orkaanzeizoen: We proberen om gratis mobiele telefoons aan te bieden aan klanten die geen persoonlijke mobiele telefoon hebben (wiie het eerst komt, het eerst maalt)
Buiten orkaanseizoen: Mobiele telefoons zijn op aanvraag te huur bij de basis. Het kost $20 per week , alle inkomende gesprekken zijn gratis. 

Touristen Informatie Punten
Office du Tourisme
Port de Marigot 
97150 St. Martin 
Tel: (590) 590-87-57-21, (590) 590- 87-57-23 
Fax: (590) 590-87-56-43

(Terug naar het begin)

 

Banken & Geldwissel

Banken
Openingstijden: Maandag - donderdag, 8:30 uur tot 15.30 uur. vrijdag 8:30 uur tot 16.30 uur.
Openingstijden varieren aan welke kant van het eiland u zich bevindt. Aan de Franse kant zijn banken gesloten op woensdag middag. Aan de Nederlandse kant sluiten de banken meestal om 14.00 of 15.00 uur. 

Pinautomaat: In Marigot (Franse kant) bevinden zich verscheidene banken: Banque des Antilles Françaises, Banque Française Commerciale, La Poste, allen met een ATM pin automaat. 
In Philipsburg (Nederlandse kant) bevinden zich verscheidene banken: Leeward Island Bank, ABN Amro Bank, Nova Scotia, allen met een ATM pinautomaat.

Geldautomaten

Geldautomaten zijn momenteel beperkt beschikbaar. Wij adviseren genoeg geld mee te nemen voor de gehele duur van je verblijf; sommige zaken accepteren uitsluitend contante betaling.

Valuta / Geld wisselen
Geaccperteerde wijzen van betaling:
US Dollars en US travelers checks worden aan beide kanten van St. Martin en de omliggende eilanden geaccepteerd. Alleen Visa en Master Cards worden geaccepteerd bij The Moorings St. Martin Basis.  Visa, Master en Amex cards worden geaccepteerd in de meeste grotere restaurants en boutiques in 
St. Martin en omliggende eilanden.

(Terug naar het begin)

 

Activiteiten & Sport

Vissen
Geen licentie verplicht. 
Ciguateravergiftiging is een GROOT probleem. Eet geen gevangen vis voor dat u deze heeft laten controleren door een lokale visser.

Duiken

Dive Safari, Ocean Explorer and Aqua Mania in Simpson Bay

Octopus diving is operating now in Philipsburg, they might move back soon to Grand Case

Shoal Diving in Anguilla

Serial diving and St Barts Plongée in Gustavia

Watersport
Kajaks kunnen worden toegevoegd aan uw charter contract. Windsurfen, waterskiën, parasailing, en jetskiën zijn activiteiten die veelal worden aangeboden bij meer populaire stranden en de binneland lagoons. Verhuur en instructie zijn over het algemeen vrij goedkoop.

Wandelen
Voor diegene die de natuurlijke schoonheid van het eiland te voet willen ervaren, is er 40 KM aan goed bewandelbare voetpaden, door de bergen en langs de kust, welke een aantal spectaculaire panorama's onthullen.

Loterie Farm
Tel: 590-590-87-86-16 
Biedt georganiseerde wandeltochten van verschillende niveaus.

Musee de Marigot 
Tel: 590-590-29-22-84

Paardrijden
De meeste manages bieden georganiseerde ritten per uur of voor een halve dag.

Ranch Gallion: +590 690769624

Drones
Het gebruik van een drone op Sint Maarten kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar het begin)

 

Zeilinformatie

Jachthaven informatie
Lokale Faciliteiten:
Een lijst van sites in inbegrepen in de chart briefing.
Belasting/Vaar vergunningen:
Vaar vergunningen zijn niet verplicht in St. Maarten
De Jachthaven:
De basis bevindt zich aan Captain Oliver’s Jachthaven bij Marina Fort Luis in Marigot, aan de Franse kant van het eiland.

Elektriciteit informatie
Nederlands Sint Maarten:
De electriciteit werkt op 110 volts bij 60 cycli, voor de stopcontacten kunnen twee- en drieledige stekkers gebruikt worden. 

Frans St. Maarten
Het voltage is hier 220 volt bij 60 cycli, voor de stopcontacten worden standaard europeese stekkers gebruikt.

Jachten
Het standaard voltage aan boord van alle jachten is 12 volt. Om elektronisch apparatuur te gebruiken van 110v of 220v, is een converter nodig die bruikbaar is in een sigaretten aansteker. Deze is niet verkrijgbaar in de St Maarten basis. De basis heeft step down transformers (220v naar 110v) die te huren zijn tegen een borg van 20$ USD. Alle jachten met een generator, beschikken over 220 volt stopcontacten.

Beperkingen op vaargebieden
Enkele gebieden in de Carribean zijn verboden voor The Moorings klanten voor de veiligheid van de gasten. Deze gebieden zijn na te lezen in de briefing. Het gaat om de volgende gebieden: 

·       De kade in Gustavia, daar mag u alleen even aan de kade liggen om water bij te vullen 

·       Oostkust van Antigua; delen van St. Barts; Anguilla (beperkt aantal ankerplaatsen) gebieden aan de oostkust van St. Martin

·       Oyster Pond

·       Noordwest kust van Nevis

·       Montserrat Eiland

Reizigers / Immigratie Fees (prijzen varieren per tijd van het jaar)

Aan de Franse zijde in Marigot, zijn de kantoren geopend van 9:00am tot 11:30am en van 2:00pm to 4:00pm. toeslag: 10-15 Euro..
Aan de Nederlandse zijde, Philipsburg of Simpson: voor het uitklaren wordt gevraagd naar de inklaringspapieren van de Nederlandse kant. toeslag: $20 USD Op zondag worden extra uren berekend.
Anguilla: $2 USD per persoon en de mogelijkheid gratis in de haven te verblijven
Vaarvergunningen naar andere eilanden kosten:  5-20 tonnes $40 USD + $2 USD per person. 20 tonnes + $60 USD + $2USD per persoon.
St. Barts: $7 USD voor jachten van 35 tot 45vt. Minimaal 20 Euro voor een catamaran en 2 Euro per passagier voor “la réserve Naturelle”St. 
Kitts & Nevis: EC$20.

Mooring & Park Fees (prijzen varieren per tijd van het jaar)

Tintamrre & Pinel eiland: $3 USD per persoon, per dag.  Alleen contact te betalen bij aan de St. Maarten natuurpark ambtenaren.
Anse de Colombier & Fourche Island: $3 USD per persoon, per dag.  Alleen contant te betalen aan de St. Barths natuurpark ambtenaren of op de basis.

ZeilInformatie
Alle charterers  zijn vrij om te zeilen van de BVI in het noorden(alleen enkele reis), naar Grenada in het zuiden, na goedkeuring van St. Maarten boten die gaan naar Martinique en Guadeloupe. 
Charters die zijn geboekt voor een enkele reis naar Guadeloupe, zullen naar 'Marina Bas-du-Fort' in Pointe-a-Pitre gaan. Meer informatie: www.marina-pap.com
Het vaargebied omvat St. Maarten, Anguilla (naar het westen) en St.Barts (naar het zuid oosten). 

Er zijn meer dan 20 beschermde ankerplaatsen in dit gebied en kilometers aan zandstranden, maar ook prachtige riffen om te snorkelen, duiken en te verkennen zijn hier te vinden. De zeil afstand tussen de eilanden is ongeveer 2-4 uur.

Interessante gebieden
Een van de dingen die St. Maarten erg aantrekkelijk maakt, behalve dat het een typische strandbestemming is, is de grote variatie in sport en adrenaline opwekkende activiteiten voor bezoekers. Of u de kick nu haalt uit het racen over de golven op een jet ski, de mysterieuze wonderen van de diepe zee verkennen, wandelen of fietsen naar de top van een winderige piek voor een adembenemend uitzicht over de Caribbean, St. Maarten heeft altijd wel iets om uw sportieve smaak te behagen.

(Terug naar het begin)

 

Proviand

Proviandservice van The Moorings

In Sint Maarten staat de proviandservice van The Moorings tot uw beschikking. Laat het boodschappen doen aan ons over, en geniet direct bij aankomst van uw favoriete eten en drinken. Bestel per stuk of complete pakketten, telefonisch of in onze webwinkel. Wij zorgen er dan voor dat alles aan boord is wanneer u aankomt in onze haven. Let op: plaats uw bestelling minmaal 8 dagen voor aankomst.

Supermarkt
De  Super U supermarkt ligt op 15 minuten loopafstand van de jachthaven, of vijf minuten met een taxi. Super U is gevestigd in het Howell Center en is de grootste supermarkt op het eiland. Openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 20:00 en zondag van 09:00 tot 12:45.

(Terug naar het begin)

 

Gezondheid en veiligheid

Reisverzekering
The Moorings biedt 'Charter Care' aan. Dit is een uitgebreide reisverzekering voor uw volledige gemoedsrust. Wanneer u een eigen reisverzekering heeft, let er dan op dat deze alle bestemmingen en activiteiten van uw vakantie dekt.

Vaccinatie informatie
St. Martin is over het algemeen risico vrij voor besmettelijke ziektes.  
Op het moment van deze publicatie, is een Internationaal Vaccinatie Certificaat niet verplicht.

Medische Informatie
Er zijn veel doktoren op het eiland.
Een ziekenhuis is aanwezig in Marigot (Tel: 590-590-29-57-57) en een ander ziekenhuis in Philipsburg (Tel: 00-599-543-11-11).

Hotels zullen bezoekers assisteren bij het in contact komen met Engels sprekende artsen (indien dit aangevraagd wordt). Pharmacies carry prescription drugs and over-the-counter remedies. In Marigot, a green cross marks the pharmacies.

(Terug naar het begin)

* Let op: de voorwaarden om een land binnen te komen/te verlaten en de eisen met betrekking tot vaccinatie/inentingen kunnen veranderen. The Moorings is niet aansprakelijk voor deze veranderingen en wij adviseren de website van de autoriteit van bestemming te bezoeken om de laatste updates te ontvangen

Vanaf

Klein moment...