Let op: voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht.

Let op: onze basis bevindt zich op het Franse deel van het eiland. Het Nederlandstalige deel is per auto zonder COVID-19 test aan te rijden. Een aanvullende test is wel nodig voor aankomst in andere gebieden per jacht. Anguilla is voor vaarverkeer gesloten. Vaarroutes zijn door coronamaatregelen onderhevig aan verandering. 

Reizigers die per jacht het Nederlandstalige deel van het eiland betreden, moeten bij terugkomst in het Franse deel 7 dagen in quarantaine.

*Sint Maarten heeft een reisverbod uitgevaardigd voor reizigers uit of met bestemming de Dominicaanse Republiek. 

Overzicht

De Bovenwindse en Benedenwindse Eilanden vormen de oostelijke grens van de Caribische Zee. Ze strekken zich uit van Sint Maarten tot Grenada. De Bovenwindse Eilanden hebben hun naam te danken aan de Britten die vanaf de andere koloniën de grootste moeite hadden met hun schepen deze eilanden te bereiken, vanwege de ongunstige wind. Naar de noordelijke eilanden van de archipel zeilen was een stuk gemakkelijker, en die werden daarom de Benedenwindse Eilanden gedoopt. Vanaf Dominica, iets boven Martinique, is de keten 240 kilometer lang en omvat Guadeloupe, Antigua, Nevia, St. Kitts, St. Barts, Anguilla en vele andere. Het laatste eiland is Sint Maarten, 240 kilometer ten oosten van Puerto Rico.

Of de eilanden nu Brits, Nederlands, Frans of onafhankelijk zijn, elk kent zo zijn unieke eigenschappen. Van chique en trendy tot relaxed en afgelegen. Sommige eilanden vormen bergachtige overblijfselen van oude vulkanen die bedekt zijn met weelderige regenwouden. Andere liggen laag en zijn vlak, en worden omringd door witte zandstranden en koraalriffen boordevol onderwaterflora- en fauna. Het perfecte decor voor een onvergetelijke jachtcharter op Sint Maarten.

Deze bestemming is gesloten van 1 september tot 30 september

Varen in Sint Maarten

Dankzij de omvang van het district biedt een jachtcharter op Sint Maarten een grote diversiteit aan vaaravonturen. Beginnende en ervaren zeilers vinden er een charterervaring die perfect aansluit op het individuele niveau. De Benedenwindse Eilanden bevatten korte passages en de navigatie is eenvoudig. Naar keuze kunnen ook opzwepende passages over open water afgelegd worden, met een prachtig afgelegen eilandje als slaapplek in het vooruitzicht.

Van november tot en met maart komt de passaatwind uit oost tot noordoost, van april tot en met oktober uit oost tot zuidoost. De windkracht variëert van 10 tot 25 knopen. Zij wakkeren de noordelijke stroom van de evenaar aan, die normaal gesproken geen rol van betekenis speelt, maar rond de uiteinden van enkele eilanden sterker kan zijn. Getijdestromen zijn zwak dankzij het geringe verschil tussen eb en vloed. De Benedenwindse Eilanden kennen een bijzonder aangenaam klimaat, met een gemiddelde temperatuur van circa 26 °C het hele jaar door.

Hoogtepunten

Een jachtcharter op Sint Maarten legt een van 's wereld meest begeerte vaardistricten ter wereld letterlijk aan uw voeten. Prachtige vaarpassages wachten op u, begeleid door de haast zalvende passaatwind. Maar het hoeft niet tot het water beperkt te blijven. Stap in uw bijboot, ga aan wal, en ontdek de vele winkels, restaurants, casino's en historische sites op het vasteland. Bovendien heeft u alle tijd om te gaan snorkelen, zwemmen, surfen, kajakken, strandjutten of gewoon te relaxen in de stuurhut, met een heerlijke cocktail binnen handbereik. Een van de beste jachtcharters in de Cariben vindt u op Sint Maarten.

Klein moment...
Klein moment...