Voor vertrek | Aankomst | In- en uitchecken | Aan boord |  Paklijst  |  Gezondheid en veiligheid

De informatie op deze pagina helpt u uw reis naar Saint Lucia goed voor te bereiden. Check het dichtstbijzijnde vliegveld, de aankomstprocedure in onze haven en de faciliteiten aan boord. Lees deze informatie goed door en print de pagina eventueel, zodat u deze ook onderweg altijd bij de hand heeft.

Voor vertrek

Maattregelen COVID-19

Onze basis op Saint Lucia is vanaf 1 mei 2021 weer geopend.

Hoewel Saint Lucia haar landsgrenzen weer opent voor internationaal publiek kunnen aanvullende maatregelen van kracht zijn, zowel bij aankomst, tijdens het verblijf en na vertrek. Blijf geïnformeerd en volg de regels. Bij aankomst is het overhandigen van een negatief COVID-19 RT-PCR Negative (Swab) testresultaat verplicht (niet ouder dan 7 dagen). In openbare ruimtes is het dragen van Personal Protection Equipment (PPE) verplicht. Tot slot vult u van tevoren een formulier in, dat u uitgeprint dient mee te nemen.

COVID-19-testlocaties
Reizigers moeten een negatieve COVID-19 RT-PCR (swab) test laten zien die binnen 5 dagen voor de reis is afgenomen. Geen enkele andere vorm van test of vaccin wordt geaccepteerd. Reizigers moeten een Pre-Arrival Registration Form (registratieformulier vóór aankomst) indienen om een aangename charterervaring te garanderen. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.stlucia.org/en/covid-19/. Bij aankomst zullen chartergasten naar het jacht worden gebracht voor quarantaine. U mag het schip niet verlaten om te winkelen of te dineren, maar u kunt wel maaltijden bestellen voordat u het dok verlaat. Gelieve proviand op voorhand te bestellen, zodat het aan boord is voor u aankomt. Reizigers moeten gezichtsbedekking dragen in openbare ruimtes. Vanaf 26 januari 2021 eist de Amerikaanse regering dat alle reizigers die uit internationale landen komen - ook Amerikaanse burgers - binnen 3 dagen na vertrek aan boord van een vlucht negatieve testresultaten kunnen voorleggen. Antilichaamtests en vaccins worden niet aanvaard. De dichtstbijzijnde testfaciliteit is een polikliniek op 5 minuten met de taxi van de basis. Een PCR test kost $105 USD. Voor charters met trajecten naar St. Vincent en de Grenadines: Een negatief PCR testresultaat is vereist, echter, het resultaat van uw aankomsttest in St. Lucia zou geldig moeten zijn, maar het kan verlopen voor het einde van uw charter. Gasten moeten inchecken bij Young Island op de quarantaine ankerplaats en de aankomst documenten, boot gegevens, paspoorten en uw negatieve PCR test resultaten inleveren. De kosten voor het inchecken bedragen $75 USD per jacht plus de extra kosten van $35EC per persoon. Bij terugkomst in St Lucia moeten gasten opnieuw een PCR test doen om St Lucia weer binnen te komen. Deze test kan worden gedaan in de New Marina in Canouan en de resultaten worden binnen 24 uur gegeven. De kosten bedragen $120 USD.

Kijk voor meer informatie op https://www.stlucia.org/en/covid-19/

 

Adres  
The Moorings
Rodney Bay Marina
Rodney Bay, St Lucia, WI

Openingstijden 
Zeven dagen per week van 8:00 tot 17:00. Het personeel blijft op de basis totdat alle gasten zijn gearriveerd.

Tijdzone
UTC/GMT -4 uur

VVV 
Verkeersbureau van Saint Lucia
P.O. Box 221
Castries, Saint Lucia, West-Indië
Tel: 758-452-4094/5968 
Fax: 758-453-1121 
E-mail: [email protected]

Algemene informatie
Oppervlakte: 619 km² 
Bevolkingsaantal: 153.100 
Hoofdstad: Castries
Officiële taal: Engels en Frans
Bevolking: Afrikaans, Europees en Oost-Indisch
Religie: Rooms-katholiek en protestants
Regering: Constitutionele monarchie
Voor meer informatie over het klimaat raadpleeg de vaarcondities

(Terug naar boven)

Aankomst

Vliegveld 
U vliegt op George Charles of Hewanorra. George Charles ligt op ongeveer 30 autominuten van de basis. Een taxirit van Hewanorra doet er 1,5 uur over.

Transfers 
Wij bieden op Saint Lucia geen tranfers aan. Bij aankomst op het vliegveld Hewanorra staan taxi's tot uw beschikking. Naar wens kunt u van tevoren een taxitransfer bij ons boeken. De rit kost 90 dollar voor 1-3 personen, en 25 dollar voor elke extra persoon.

Vanaf vliegveld George Charles kost de taxirit 25 dollar voor 1-3 personen, en 10 dollar voor elke extra persoon.

Autoverhuur 
Op de vliegveld vindt u alle grote verhuurbedrijven, waaronder Avis, Budget en Hertz, en enkele kleinere aanbieders. Op Saint rijdt het verkeer, net als in Engeland, aan de linkerkant.

(Terug naar boven)

In- en uitchecken

Inchecken 
Inscheping vindt om 12:00 plaats. Indien u vroege inscheping heeft geboekt, mag u de avond van tevoren reeds om 18:00 aan boord.

Biefings vinden op 10:00 en 15:30 plaats. Alle schippers zijn verplicht een briefing bij te wonen. Aan bod komen het vaargebied, het gebruik van de marifoon, wat te doen bij pech, en meer. Eenmaal aan boord wordt het jacht zelf in detail met de schipper doorgenomen.

Late aankomst 
De receptie is geopend tot 17:00. Indien u na 17:00 aankomt, treft u een bericht op de deur aan met daarop de locatie van uw jacht. De reguliere briefing en de uitleg van het jacht vinden dan de volgende ochtend plaats, voordat u uitvaart.

Uitchecken 
Om 11:00 dient het jacht terug in de haven en gecontroleerd door het personeel te zijn. Voor motorjachten is dit 10:00.

(Terug naar boven)

Aan boord

Proviand 
Moorings starterpakketten bevinden zich aan boord van elk jacht, met daarin alles om meteen goed van start te gaan. Aanvullende producten koopt u eveneens via The Moorings, en laat u direct aan boord brengen. Bezoek de proviandpagina voor meer informatie.

Mobiele telefoons 
Controleer bij uw provider het mobiele bereik in deze regio.

Muziek aan boord 
Onze nieuwste jachten zijn voorzien van bluetooth. Dit is echter geen garantie. Neem een AUX-kabel mee, zodat u gemakkelijk uw mobiele telefoon op het geluidssysteem aansluit.

Elektriciteit
Alle jachten zijn voorzien van 12-voltsstekkers. Om elektronische apparatuur te gebruiken, heeft u een omvormer nodig, tenzij het jacht een generator heeft. Omvormers zijn verkrijgbaar op de basis.

Voor meer informatie over de voorzieningen aan boord raadpleegt u deze pagina voor reguliere jachtverhuur en deze pagina voor jachtverhuur met bemanning.

Drones
Het gebruik van een drone op Saint Lucia kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar boven)

Paklijst

Douane en immigratie
Bij aankomst op Saint Lucia dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is. Een visum is niet nodig, mits uw verblijf minder dan 3 maanden bedraagt*.

Vaarbewijs
Een officieel vaarbewijs is op Saint Lucia niet verplicht. Vul voor vertrek het zeil- of motorjacht-cv in zodat we zeker weten dat u over de juiste vaardigheden beschikt om zelfstandig een jacht te huren.

Paklijst  
Een tip van ons: laat uw koffer thuis en reis met een rugzak of grote sporttas. De bagageruimte op uw jacht kan namelijk beperkt zijn. Het is niet mogelijk om tijdens uw jachtverhuur uw baggage op onze basis achter te laten. Vergeet niet het volgende mee te nemen:

 • Paspoort en andere reisdocumenten
 • Tickets en eventuele kaartjes voor vooraf geboekte activiteiten
 • Lichte kleding
 • Zwemkleding
 • Nette kleding wanneer u in een wat chiquer restaurant gaat eten
 • Een hoed en zonnebril
 • Sandalen en flippers
 • Comfortabele schoenen en wandelschoenen
 • Toilettas en zeep
 • Insektenwerende spray en pijnstillers
 • AUX-kabel voor aansluiting op het muzieksysteem aan boord

 • 12-volts- tot 110-voltsreisstekker*

 • 12-volts- en USB-adapter voor het opladen van mobiele apparaten

 • Pak belangrijke medicijnen en frisse kleding in een aparte tas**

*Alle jachten beschikken over een 12-voltsstekker (zoals in een auto). Jachten met een generator beschikken over een 110-voltsstekker.

**Doe medicijnen en essentiele kleding (zwemkleding, T-shirt en korte broek) in uw handbagage, in het geval dat uw hoofdbaggage later op de basis aankomt.

Valuta
De lokale valuta op Saint Lucia is de Eastern Carribbean dollar (ECD). Zorg ervoor dat u altijd contact geld op zak heeft, want niet alle restaurants accepteren een pinpas of creditcard.

Belastingen en aanvullende kosten
Gedurende uw jachtverhuur kunnen extra kosten ontstaan, zoals liggeld of vaarbelastingen. Neem voldoende lokaal geld mee om deze kosten te kunnen voldoen; het is niet altijd mogelijk met pinpas of creditcard te betalen.

Borg  
Voordat u aan boord gaat, dient u een borg op de basis achter te laten. Deze borg wordt u na afloop van de huurperiode weer terugbetaald, mits geen schade of verlies heeft opgetreden. Om deze borg significant te verlagen, kunt u een reductie eigen risicio aan uw boeking toevoegen.

(Terug naar boven)

Gezondheid en veiligheid

Kijk voor een actueel reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

(Terug naar boven)

Vanaf

Klein moment...