Deze reisnotitiespagina geeft handige informatie over St. Lucia. Van luchthavenprocedures tot geldwissel, het informeert u wat u kunt verwachten om uw vakantie soepel en zorgeloos te laten verlopen.

Adres & kaart

Adres
The Moorings 
Rodney Bay Marina
Rodney Bay, St. Lucia, WI
Email: [email protected]

Openingstijden 
Openingstijden: 08:00 - 15:00 uur - 7 dagen in de week

Vanwege het orkaanseizoen is deze bestemming gesloten voor zeilvakanties tussen 1 september en 30 september 2012.  

Basis faciliteiten
Restaurant, hotel, zwembad, souvenirwinkel, ijs, snorkeluitrusting, kajakverhuur, douches/toiletten, douanebehandeling, supermarkt, wasserette, autohuur, postkantoor en bank. Mobiele telefoons zijn beschikbaar.

(Terug naar het begin)

 

Aankomst & vertrek

Bereikbaarheid
Twee manieren om bij St. Lucia te komen:
1. Vlieg naar St. Lucia’s George Charles vliegveld; neem een taxi naar de basis; afstand is ongeveer 30 min met de taxi. Zie prijzen hieronder.

2. Vlieg naar St. Lucia’s Hewanorra Internationale vliegveld; neem een taxi naar de basis; afstand is ongeveer 1,5 uur met de taxi. Zie prijzen hieronder.

Vliegtuigmaatschappijen
Air France
Air Canada
American Eagle6777
British Airways
BWIA
Caribbean Star
Delta
LIAT
US Airways
Virgin Atlantic
Vanwege de hoeveelheid vluchten die we organiseren, kan The Moorings voor veel bestemmingen goede tarieven bieden. Neem contact op met uw boekingskantoor voordat u uw vluchten boekt.

Douane / immigratie
Voor het inreizen is een geldig paspoort (voor iedere passagier) en een bemanningslijst nodig. Het paspoort moet nog 3 maanden na uw geplande terugreis geldig zijn.
Er moet een douaneverklaring ingevuld worden bij de eerste haven.

Aankomst/vertrek procedure
Aan boord gaan: De charters beginnen om 12.00 of 18.00 uur (avondstart). 
Instructie tijden: Boot-/zeilinstructies zijn gepland om 10.00 voor middag starten / 15.30 voor avondstarts. Alle hoofdzeilers zijn verplicht om deel te nemen aan de instructies.
Van boord gaan: Alle charters eindigen om 11:00. Om deze tijd moet de boot terug zijn en klaar voor nabespreking en controle.
Belangrijk: bareboat charters die van plan zijn om de Franse eilanden te bezoeken, moeten advies vragen aan het Moorings vakantieplanningsdepartement.

Late aankomst procedure
Als u buiten de openingstijden arriveert, zullen de welkomstbrief en de sleutels voor het jacht achtergelaten worden bij de beveiliging. Een welkomstbord op het jacht geeft de naam van de kapitein aan.

Belastingen/ vertrekbelasting
Vertrekbelastingen zijn in de prijs van het vliegticket inbegrepen.

Taxi

Van Hewanorra Airport: 1-3 personen is 90 Amerikaanse dollar. Meer dan 3 personen is 25 Amerikaanse dollar per persoon.

 

Van George Charles Airport: 1-3 personen is $25US. Meer dan 3 is $10US per persoon. 

Vigie Airport Taxi Service - tel: 758 452 1599

Autohuur
De meeste grote autoverhuurbedrijven zijn aanwezig op beide vliegvelden en bij de grote hotels.
Beschikbaar zijn Avis, Budget, Cool Breeze Jeep-Car Rental, Courtesy Rent-A-Car,  
CTL Rent-A-Car, Hertz Rent-A-Car, Inter Island Car Rental, National Car Rental, St. Lucia Yacht Car Rental, Wayne's Motorcycle Centre.

U dient aan de linkerkant te rijden. Gordels dienen gedragen te worden. Alcohol drinken en dan rijden is verboden volgens de wet. Houd de snelheidslimiet in de gaten, vooral een 30 mph (50 km per uur) limiet binnen Castries. Parkeerboetes worden afgegeven voor voertuigen die in de "no parking" ("niet parkeren") zone staan en de boete start rond de EC$500.

Zorg er in het geval van pech of een ongeluk voor dat u het telefoonnummer van het autoverhuurbedrijf heeft. Als de pech tijdens werktijden plaatsvindt, dan stuurt het bedrijf een monteur om de auto te repareren of te vervangen. Is het na werktijd, verlaat dan het voertuig en meldt de pech direct de volgende morgen.

(Terug naar het begin)

 

Algemene informatie

Gebied: 619 vierkante km
Aantal inwoners: 153,100
Hoofdstad: Castries 
Officiële talen: Engels & Frans-gebaseerd patois
Ethnische groepen: Afrikaans, gemixte afkomst, Europeaans en Oost-Indisch
Religie: Rooms-katholiek, protestants
Regering: Constitutionele monarchie
Industrieën: landbouw, kleding, elektrische componenten, vissen, levensmiddelenproductie, rumstokerijen, toerisme
Fooi: 10-15% is standaard, als de fooi niet al is inbegrepen.
Elektriciteit: De elektrische stroom is 220 volt, 50 Hz AC. (Een paar hotels hebben 110 volt, 60 Hz) 
Tijd: UTC/GMT -4 uur

Feestdagen
1 januari: nieuwjaarsdag
22 februari: Onafhankelijkheidsdag
1 mei: dag van de arbeid
juli: carnaval
1ste maandag van augustus: Emancipatie dag / Bank Holiday
1ste maandag van oktober: Thanksgiving
25 december: Eerste kerstdag
26 december: Tweede kerstdag

Restaurants en hotels
Bay Garden Inn & Beach Resort
Rex St. Lucia
Coco Palm
Palm Haven
Beau Rivage Villa

MRodney Bay Marina is blij met hun aanbod van eetgelegenheden en bars. Hier kunnen de gasten kiezen uit een verscheidenheid van restaurants en uitgaansgelegenheden.
Big Chef Steak House
Key Largo
The Edge Restaurant Bar & Sushi
Razzmatazz
The Line
Fire Grill & Lounge
Chef Xavier Restaurant & Wine Bar
Delirious
Rehab
Ocean Club
Rituals café
The Bread and Basket
Bosuns
Elena´s
Cafe Ole
Captain Mike´s Bar and Grill 

Postkantoor
Er zijn postkantoren in de meeste steden in St. Lucia. Openingstijden zijn 80:30-16:30 uur, maandag tot vrijdag. Kaarten en brieven kunnen gepost worden vanaf de basis.

Internetverbinding
Er is gratis wifi in de jachthaven.  

Mobiele telefoons
Uw mobiele telefoon kan werken in de Cariben. Vraag uw serviceprovider naar uw bereik. Laat uw mobiele telefoonnummer achter bij de klantenservice voordat u op weg gaat.

VVV
VVV, St. Lucia
P.O. Box 221
Castries, St. Lucia, West-Indië
Tel:  758-452-4094/5968
Fax:  758-453-1121
E-mail:  [email protected]

(Terug naar het begin)

Banken en geldwissel

Banken
Er is een Nationale Bank in de jachthaven. Ook zal de receptie van The Moorings geld kunnen wisselen voor u. The Moorings kan geen geld of reischeques wisselen.

Valuta / geldwissel
Geaccepteerde betalingsvormen zijn Amerikaanse dollars en US$ reischeques of EC Dollars worden door heel de Bovenwindse Eilanden gebruikt. Visa en MasterCard worden in de meeste plaatsen ook geaccepteerd.

(Terug naar het begin)

Activiteiten & sporten

Snorkelen of duiken
Al onze bases bieden snorkeluitrustingen aan. Check beschikbaarheid van kindermaten. Het is ook mogelijk uw eigen snorkelspullen mee te nemen. Scuba duik pakketten zijn beschikbaar via Scuba Steves, wat in de buurt van The Moorings-basis ligt.

Vissen

Visgerei kan gehuurd worden via The Moorings basis voor 8 Amerikaanse dollar per dag. Een visvergunning is niet nodig.

Diepzeevissen
Een aantal bootcharterbedrijven op het eiland biedt diepzee visexcursies (hele en halve dagen). Seizoensvangsten bevatten makreel, koningsmakreel, witte marlijn, barracuda´s, koningsvissen en zeilvissen.

Kajakvaren
Kajaks kunnen aan uw chartercontract toegevoegd worden. Neem contact op met uw boekingskantoor voor meer details.

Drones
Het gebruik van een drone op Saint Lucia kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

(Terug naar het begin)

Zeilinformatie

Vaarvergunningen

Er is geen officiële zeilbelasting voor de Bovenwindse regio evenals de BVI. Klanten moeten echter de douaneformaliteiten afhandelen terwijl ze langs elk land komen en in het algemeen zijn er kosten verbonden aan dit proces.

Elektriciteit informatie
De elektrische stroom is 220 volt, 50 Hz AC. (Een paar hotels hebben 110 volt, 60 Hz) De meest contactdozen nemen stekkers met drie rechthoekige pinnen (Verenigd Koninkrijk standaard), maar sommige nemen stekkers met twee ronde pinnen of platte Amerikaanse stekkers die zeldzamer zijn. Adapters zijn over het algemeen beschikbaar bij hotels. 
Jachten: Het standaard voltage op alle jachten is 12 volt. Om elektronische apparaten met 110v te kunnen gebruiken, heeft u een convertor nodig die voor een sigarettenaansteker geschikt is tenzij uw boot een generator heeft. U kunt een convertor bij de basis huren als hij beschikbaar is.

Mooring & parktarieven
Er is geen officiële zeilbelasting voor de Bovenwindse regio evenals de BVI. U moet echter de douaneformaliteiten afhandelen terwijl u langs elk land komt en in het algemeen zijn er kosten verbonden aan dit proces.

Zeilgebiedbeperkingen
In St. Lucia is het strikt verboden om voor anker te gaan in Soufriere in het gebied dat beheerd wordt door het Soufriere Marine Management Area.

Charterers kunnen er voor kiezen om het eiland en zijn ankerplaats aan de westkust te ontdekken, verder te gaan naar het zuiden naar de Grenadines of verder te gaan naar het zuiden naar Martinique en Dominica.

Douanekosten
De douanekosten zijn als u naar Martinique zeilt ongeveer $40 USD per boot om te vertrekken van St. Lucia en $25 USD om terug te keren naar St. Lucia. Het totaal is ongeveer $65 USD.

Interessante plaatsen
Wij raden u aan de routepagina te bekijken, uw charterinstructeur om advies te vragen of in de zeilgids te kijken, maar wij raden de volgende plaatsen aan: De Pitons, Souffriere en Rodney Bay, Bequia, Mustique, Canouan, Union Island en de Tobago Keys.

(Terug naar het begin)

Proviand (eten & drinken voor aan boord)

The Moorings proviand 
Laat The Moorings het rompslomp van het bevoorraden van uw jacht voor u regelen, met de hoogste kwaliteit in dranken, vers voedsel en non-food artikelen. Bestel complete pakketten of kies uit een uitgebreid à la carte inventarisatie van alles wat u nodig hebt om het bevoorraden van uw jacht makkelijk te maken. Laat het uitdagende winkelen aan ons en geniet meteen van uw vakantie!

U kunt deze pakketten toevoegen wanneer u uw vaarvakantie met ons online afrekenend. U kunt daarna à la carte artikelen toevoegen of u kunt na het boeken terugkeren naar onze Online Winkel en later proviand regelen. We zullen dan alle details coördineren en garanderen dat alles aan boord van uw jacht is en klaar staat bij aankomst. Bekijk onze Online Winkel nu!

Liever niet online winkelen? Nadat u uw vaarvakantie boekt, sturen wij u de proviand formulieren met uw boekingsbevestiging mee. Maak hierop uw selecties op voorhand. Wij coördineren alles voor een probleemloze ervaring door gemakkelijk uw bestelling bij aankomst bij uw jacht aan te leveren.

Supermarkten
Glass Mini Mart is naast onze receptie gelegen en de Massy supermarkt ligt op 3 minuten van de basis met de taxi.

(Terug naar het begin)

Gezondheid en veiligheid

Vaccinatie en immuniteit informatie
St. Lucia is gewoonlijk vrij van besmettelijke ziekten.
Ten tijde van de publicatie is een Internationaal Vaccinatie Certificaat niet verplicht.

(Terug naar het begin)

 

*Let op: de voorwaarden om een land binnen te komen/te verlaten en de eisen met betrekking tot vaccinatie/inentingen kunnen veranderen. The Moorings is niet aansprakelijk voor deze veranderingen en wij adviseren de website van de autoriteit van bestemming te bezoeken om de laatste updates te ontvangen.

 

Vanaf

Wordt geladen...