Let op: voor deze bestemming is mogelijk een aanvullend reisadvies van kracht.

Overzicht

Saint Lucia is een van de juwelen van de Kleine Antillen en ligt bezaaid met bananenplantages, pittoreske dorpjes en prachtige havens met het karakter van de Cariben van weleer. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong, en de groene reus Gimie telt meer dan 900 meter. Het gebied is rijk aan flora en fauna, waaronder wilde orchideeën, reuzenvarens en bonte tropische vogels. Niet te missen is de nabij gelegen vulkaan Soufriere, die u tot aan de krater kunt beklimmen, en die een fascinerend inzicht biedt in de gevolgen van vulkanisme op het eiland. Plot uw koers langs de westkust, richting het idyllische Marigot Bay, en keer uw boeg dan richting het zuiden, naar de spectaculaire Pitons, die als machtige donkergroene wachters hoog boven de zee uittorenen. Zuidwaarts liggen de eilanden Bequia, Mustique, Mayreau en Tobago Cays, de noordelijke passage voert naar het nabij gelegen eiland Martinique.

Tijdens uw vaartocht in de Kleine Antillen passeert u verschillende landsgrenzen, en ieder land kent eigen douaneregels voor aankomst en vertrek. Eventuele belastingen zijn afhankelijk van het land, het jacht, het aantal passagiers en de vaarroute. Vaart u met schipper, dan kunt u ervoor kiezen hem of haar een contact bedrag te overhandigen voor liggeld en douanetarieven. Het aantal bankautomaten op de eilanden is bovendien beperkt, dus zorg dus dat u voldoende contant geld op zak hebt.

Vanwege het orkaanseizoen is deze bestemming gesloten van 1 september tot 30 september

Varen in Saint Lucia

De Kleine Antillen vormen de oostelijke grens van de Caribische Zee en dankzij de noordoostpassaat komt de wind vaak schuin van achter. Ideaal voor snel zeilen op lange afstand. De wintermaanden zijn de beste periode voor een zeilvakantie op Saint Lucia vanwege de koele noordoostenwind, met windsnelheden van 10 tot 25 knopen. De temperatuur bedraagt in december tot mei 18 °C tot 29 °C, van juni tot november 24 °C tot 35 °C. Navigeren is eenvoudig, hoewel de gps te allen tijde goed in de gaten gehouden dient te worden.

Hoogtepunten

Raak gefascineerd door de omgeving van Saint Lucia. Witte stranden op de voorgrond, historische plaatsen en weelderige landschappen op de achtergrond. Neem een duik, vang de wind tijdens het surfen, neem een peddel in de hand en ga kajakken of zet de duikbril op en ontdek het leven onder water. Ontdek ongerepte natuurlijke schoonheid in Marigot Bay en de prachtige Pitons in het zuiden.

Klein moment...
Klein moment...