De Travel Notes pagina biedt informatie over hoe u naar Puerto Rico reist, de reisdocumenten die u nodig hebt, zeilinformatie en andere nuttige informatie.

Seizoen: Deze bestemming is gesloten van 1 september tot 30 september.

Reizen naar Puerto Rico

Douane En Immigaratie

Paspoorten: 
Als Nederlandse toerist dient u in het bezit the zijn van een geldig paspoort wanneer u naar Puerto Rico reist. Reizigers die een visa nodig hebben om naar de Verenigde Staten te reizen hebben ook een visa nodig om naar Puerto Rico te reizen.

Alle reizigers die naar de Verenigde Staten riezen met het Visa Waiver Programma moeten in het bezit zijn van een e-Paspoort met een elektronische chip. Reizigers die niet in het bezit van dit e-paspoort hebben een geldig visa voor de Verenigde Staten nodig om naar Puerto Rico te reizen.

Reizigers die naar de VS reizen met het Visa Waiver Programma moeten toelaten verkrijgen via Electronic System for Travel Authorization (ESTA), een elektronisch systeem dat reizigers screent voor ze naar de Verenigde Staten reizen, via lucht of zee. Het is aanbevolen dat u minstens 72 uur op voorhand uw ESTA aanvraagt, maar u kunt het vroeger aanvragen. Vliegtuigmaatschappijen zijn verplicht de toegang te ontzeggen aan reizigers die inchecken zonder geldig ESTA. Vraag uw ESTA online aan (https://esta.cbp.dhs.gov). De kost voor het aanvragen van dit document is US $14.

Een ESTA is geldig voor twee jaar. Wanneer u eerder een ESTA aangevraagd hebt gaat u steeds na of dit nog geldig is. Wanneer u een ESTA aanvraagt en uw paspoortnummer opgeeft mag u het cijfer 0 niet vervangen door de letter O omdat dit aanleiding kan geven tot problemen wanneer u de Verenigde Staten wilt in reizen. Het verkrijgen van een ESTA is geen garantie om toegang te verkrijgen tot de Verenigde Staten.

Iedereen, ook US burgers, die reizen via lucht, land of zee tussen de VS en Canada, Centraal en Zuid-Amerika, Cariben en Bermuda zijn verplicht om in het bezit te zijn van een geldig paspoort, of een ander officieel document, wanneer ze de Verenigde Staten binnen reizen of via de Verenigde Staten reizen.

Voor meer informatie over het Visa Waiver Programma: 
https://travel.state.gov/content/visas/en/visit/visa-waiver-program.html

Visas: 
Een B1/B2 Visa is verplicht voor alle niet-Amerikanen. Visas zijn niet verplicht voor inwoners van landen opgenomen in het Visa Waiver Programma en die een e-paspoort hebben dat geldig blijft voor 90 dagen na vertrek, behalve burgers van Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Polen en Roemenië, die een apart visa nodig hebben omdat ze niet opgenomen zijn in het Visa Waiver Programma.

Burgers van landen die opgenomen zijn in het Visa Waiver Programma maar die de landen Iran, Irak, Soedan of Syrië hebben bezocht na 1 maart 2011 of burgers van deze landen, zijn niet toegelaten om te reizen onder het Visa Waiver Programma en moeten een visa aanvragen voor ze naar de Verenigde Staten reizen. Alle passagiers die langs de luchthavens van de VS reizen en deze als transit gebruiken, moeten een transit visa bezitten. Dit is niet nodig wanneer u onder het Visa Waiver Programma reist. Om u te kwalificeren zodat u zonder visa kunt reizen onder het Visa Waiver Programma moet u reizen met een geldig paspoort, voor vakantie of transit of met zakendoeleinden en mag uw verblijf de duur van 90 dagen niet overschrijden.

Taksen/Vertrektaksen

U moet geen taksen betalen wanneer u Puerto Rico verlaat.

Hoe Geraakt U Bij De Moorings’ Basis:

Vlieg op de Internationale Luchthaven San Juan Luis Muñoz Marin (SJU) en neem de taxi naar Puerto Del Rey Marina.

Luchthavens

 • San Juan Luis Muñoz Marin International Airport (SJU). Omdat we vele vluchten boeken, heeft The Moorings de mogelijkheid om u de beste vluchtprijzen aan te bieden naar verschillende bestemmingen. Contacteer uw Charter Planner wanneer u uw vlucht wilt boeken.

Luchthaventransfers

Taxi 
Taxi’s zijn ter beschikking aan de aankomstterminals. De meeste taxi’s werken met een meter, sommige taxi’s passen vaste tarieven toe wanneer u naar populaire bestemmingen reist. Een taxirit naar Puerto Del Rey Marine duurt tussen de 45 en 50 minuten en kost ongeveer $ 85 USD plus fooi, die gebruikelijk 15% van het bedrag uitmaakt.

Autoverhuur
Grote autoverhuurmaatschappijen zoals Avis en Payless zijn aanwezig in San Juan. Major car rental agencies, such as Avis, Payless and more, are available in San Juan.

(Naar boven)

 

Haven-en zeilinformatie

Havens 

Verboden Gebieden Om Te Zeilen

Charters krijgen een briefing met zeilplan waarop de rode zones aangeduid zijn. De verboden zones worden ook gebriefd tijdens de startbriefing.

(Naar boven)

 

Algemene informatie

Gebied: 153 sq km
Bevolking: 3,5 miljoen
Hoofdstad: San Juan
Bevolking:  Spaanse achtergrond (80%), Afrikaans (8%), Noord Amerikaans, Aziatisch 
Taal: Spaans, Engels 
Religie: Rooms Katholiek (85%), Protestant (8%), niet religieus (2.3%), en andere (3%)
Regering:  Puerto Rico is een zelfstandige entiteit binnen de Verenigde Staten 
Industrieen:  handenarbeid, financien/verzekeringen/vastgoed, toerisme
Fooien:10-20% fooi is aanbevolen wanneer deze nog niet in rekening werd gebracht
Munteenheid: United States Dollar (USD)
Elektriciteit: De voltage is 110-120 Volts (dezelfde als in de US/Canada)
Tijd: UTC/GMT -4 uur / 5 uur vroeger dan in Nederland

Festivals En Vakantiedagen

 • Nieuwjaarsdag
 • Driekoningen
 • Eugenio Mara de Hostos ‘s verjaardag
 • Martin Luther King Jr ‘s verjaardag
 • Presidents Day
 • Emancipation Day
 • Goede Vrijdag
 • Pasen
 • José de Diego verjaardag
 • Memorial Day
 • Onafhankelijkheidsdag
 • Luis Muñoz Rivera's verjaardag
 • Conmemoración del Estado Libre AsociadoÂ
 • José Celso Barbosa verjaardag
 • Labor Dag
 • Columbus Dag
 • Veterans Dag
 • Ontdekking van Puerto Rico
 • Thanksgiving Day
 • Kerstavond
 • Kerstdag
 • Nieuwjaarsavond

* Wanneer de feestdag in het weekend valt is de daaropvolgende werkdag eveneens een officiële feestdag.

Centrum Voor Toerisme

Puerto Rico Tourism Company 
2 Paseo La Princesa, San Juan, PR 00902 
Telefoon: (787) 721-2400 
Email: [email protected]

(Naar boven)

 

Banken, Wisselkoers, Postkantoren

Banken

Banken in Puerto Rico: Banco Popular, Western Bank, Doral, Citibank, Banco de Santander, BBVA, Scotiabank

Munteenheid / Wisselkoers

Munteenheid: U.S. dollar. Bankbriefjes onder $20 worden algemeen aanvaard. Briefjes van $20 kunnen geweigerd worden bij kleinere transacties. $50 en $100 briefjes worden steeds gewantrouwd, ongeacht het bedrag van de transactie. Het omwisselen van deze briefjes brengt problemen met zich mee.

Postkantoor

Er zijn verschillende US postkantoren in Puerto Rico. Het postkantoor bij de haven is gelegen op : 
305 AVE LAURO PINERO
(800) 275-8777

(Naar boven)

Drones
Het gebruik van een drone op Puerto Rico kan in sommige gebieden verboden zijn. Informeer naar de regels bij de lokale autoriteiten.

Gezondheid en veiligheid

Reisverzekering

Moorings biedt Charter Care aan, dit is een alles omvattende reisverzekering zodat u met een gerust hart op zeilcharter kunt vertrekken. Wanneer u een eigen reisverzekering hebt, kijk dan na of deze uw reisbestemming en de activiteiten tijdens uw vakantie met The Moorings dekt.

Vaccinatie Informatie

De Spaanse Maagdeneilanden zijn vrij van besmettelijke ziektes.
Ten tijde van deze publicatie was een Internationale Vaccinatie Kaart niet verplicht.

(Naar boven)

* Bent u er zich van bewust dat toegang en uitgang en vaccinatie/inenting vereisten veranderen. The Moorings kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor veranderingen en we raden bezoekers aan de website van hun bestemming te bezoeken voor de laatste updates.