Na een korte rit vanaf het vliegveld begint uw jachtverhuur op Martinique in de moderne haven Le Marin. Hier zijn ruimschoots faciliteiten voorhanden. La Marin beschikt over een supermarkt, een bakker, een wasserette, een postkantoor, een kiosk, een geldwisselkantoor, een post voor eerste hulp, autohuur, een VVV, een veerdienst naar Saint Lucia, zeven winkels, acht restaurants en twee loungebars.

Proviand aan boord en de briefing achter de rug? Dan staat u niets meer in de weg om deze ecologische haven de rug toe te keren en te beginnen aan uw Caribische avontuur.

Dag 1
Granse Anse d'Arlet centre

| Grand Anse d’Arlet

Als een van de meest geliefde badplaatsen van Martinique biedt Grand Anse d'Arlet een breed palet aan activiteiten en bezienswaardigheiden voor reizigers van alle leeftijden. Zoek een plekje en ontspan in het gouden zand met zicht op kristalhelder water. Een handjevol hotels en restaurants vormen een mooi decor aan de kustlijn. In Grand Anse d'Arlet is een lokale kunstgalerie gevestigd.

Dag 2
Centre ville Fort de France

| Fort de France

Fort de France is de grootste stad in de Franse Antillen en ligt midden op het eiland. Fort de France is gemakkelijk bereikbaar en kent een rijke historie met fascinerende architectuur uit de 19e eeuw. De stad biedt bezoekers een brede selectie aan winkels, verrassende eetgelegenheden en prachtige bezienswaardigheden. De iconische groentemarkt, die voor het eerst gehouden werd in 1901, biedt heerlijke verse producten. De imposantie kathedraal van Saint-Louis, het machtige fort met dezelfde naam of lokale musea zijn stuk voor stuk een lust voor het oog.

Dag 3

| Saint Pierre

Na een korte tocht in noordelijke richting bereikt u St. Pierre. Hier bezoekt u het vulkanische 'Parijs van de Cariben', en komt u in het nabij gelegen museum alles te weten over deze fascinerende historische plek. In St. Pierre kunt u tevens deelnemen aan een treinrit met gids, waarbij sterk de nadruk wordt gelegd op het belang van wat ooit de culturele hoofdstad van Martinique werd genoemd, voor de vulkaanuitbarsting. Dierenliefhebbers in uw bemanning? Dan moet u zeker een kijkje nemen in de Saint-Pierre zoo.

Dag 4

| Anse du Ceron

Prachtig gelegen op het meest noordelijke punt van de westkust van Martinique ligt Anse du Ceron. Laat uw voeten lieflijk wegzakken in het zachte zand aan de kust en geniet van rust, ruimte en het zachte ruisen van de Caribische golven. Rond het glooiende lanschap van Anse du Ceron is de noordelijke golfslag geschikt voor surfen. Durfals zwemmen naar Ilet la Perle of Pearl Island en duiken vanaf de steile klippen in het water.

Dag 5

| Marina Pointe du Bout

Pointe du Bout is een klein kunstmatig strand met een aantal havens en resorts. Het is een strand volledig ingericht op comfort, met picknicktafels, parasols, loungestoelen, een kleine kiosk en openbare toiletten. Direct aan het strand bevinden zich een aantal winkels en charmante restaurants. Wanneer de zon het water raakt, is het vlakbij gelegen dorpje Trois-Ilets de plek waar u van een prachtige zonsondergang geniet. Het casino in Trois-Ilets is ingericht in de stijl van de Franse wijk in New Orleans. Naast een gokje wagen, kunt u hier dansen op livemuziek en genieten van een verfijnde keuken. Pointe du Bout is een drukke haven. Anse Noire aan de zuiwestkant van Martinique daarentegen is een stuk rustiger en de perfecte plek om de nacht door te brengen.

Dag 6

| Sainte-Anne

Als populaire toegangspoort naar Martinique is Saint Anne een bruisend kruispunt, met stranden zoals op de ansichtkaart en activiteiten volop. Ga voor anker en neem de bijboot naar La Pointe Marin, een adembenemend mooi blauwwaterstrand met talloze bars, restaurants en leuke winkeltjes. Bewonder het onderwaterleven in het rif langs de kust of verken het binnenland met zijn smalle straatjes en houten huisjes geverfd in alle kleuren van de regenboog.

Dag 7

| La Pointe Marin

Voor een prachtige strandervaring hoeft u niet verder te zoeken dan La Pointe Marin aan de zuidkant van Martinique. Wilt u volledig ontsnappen aan de waan van de dag, ga dan naar Pointe Marin waar kilometers bronskleurig zand en kalm blauw water de perfecte afzondering bieden in een adembenemend landschap. La Pointe Marin ligt ver van de typische stranddrukte en er is van alles te doen voor bezoekers van alle leeftijden. Ga naar Club Med voor resortvoorzieningen zoals bars, restaurants en verhuur van watersportuitrusting zoals duikpakken en kiteboards. Of wandel in twee minuten naar de stad en verken de openluchtmarkt vol unieke levensmiddelen, ambachtelijke producten, accessoires en meer.

Vanaf

Wordt geladen...