Met zo veel te bieden rond Grenada, zou u de hele week zeilend rond Grenada en de nabijgelegen eilanden kunnen doorbrengen. Geniet van dagen gevuld met snorkelen en duiken, maar ook met uitstapjes aan wal om te genieten van de vele goede restaurants, bars, zandstranden, leuke winkels en landinwaartse tochten door rum distilleerderijen, specerijen plantages, regenwouden en watervallen. Als toegangspoort tot de Grenadines, opent Grenada’s meest zuidelijke locatie in de Windward Islands ook de deur voor enkele reizen door de meer uitdagende open water passages, waardoor u de schoonheid van andere bezienswaardigheden in St. Vincent, de Grenadines en St. Lucia kunt ervaren.

Dag 1

| Dragon Bay

Na het afronden van alle check-inprocedures en het klaarmaken van het jacht, zeilt u 4 mijl vanaf de kust naar Grenada naar Dragon Bay. Neemt u een ligplaats in Dragon Bay. Geniet van fantastisch snorkelen bij Moliniere Point en als u van duiken houdt, moet u zeker een duik regelen in de onderwater beeldentuin, waarover wordt beweerd dat er een familie van zwarte en rode zeepaardjes woont.

Dag 2

| Carriacou

Na een vroege start vanaf Dragon Bay, komt u vroeg in de middag aan bij Sandy Island, dat ligt voor de kust van Carriacou. Veranker hier, en geniet van het prachtige strand en het fantastische snorkelen van dit verlaten eiland. Hillsborough is ook een uitstekende plek om te verkennen. De stad biedt charmant dineren aan zee en op slechts een korte loopafstand van de haven beschikt het museum over een eclectische verzameling van kunstwerken en historische stukken. Als u op zoek bent naar een voorproefje van de lokale cultuur, zorg ervoor dat u een van de vele rum winkels bezoekt of kijk naar hoe de lokale bevolking traditioneel boten bouwt op het strand. Overnacht om de hoek bij Tyrell Bay, en geniet van een diner in het Tipsy Turtle in Tyrell Bay. 

Dag 3

| Union eiland

Carriacou - Union Island, 8 nm. Wanneer u langs de douane en de immigratie klaring van Grenada bent kunt u genieten van de mooie zeiltocht naar Union Island, welke deel is van St. Vincent en de Grenadines. Arriveer in Clifton haven, Union Island om St. Vincent te verkennen. Clifton is de belangrijkste stad en een kleine, kleurrijke, bruisende haven waar u verwelkomd door warme, vriendelijke eilandbewoners van het eiland. De wegen en paden bieden een aantal van de beste wandelpaden en fietspaden in de Grenadines. Neem een drankje bij Happy Island, een eiland geheel gemaakt van schelpen.

Dag 4

| Tobago Cays

Union Island - Tobago Cays, 7 nm. Een korte zeiltocht vanaf Mayreau neemt je mee naar de Tobago Cay National Park, een van de belangrijkste snorkel- en duiklocaties van de Grenadines en de hele Windward keten. Veranker hier of neem een ligplaats binnen het hoefijzer rif. Horseshoe Reef omcirkelt bijna de vier belangrijkste baaien, en achter deze beschermende omarming ligt Petit Tabac. Tobago Cays is één van de beste snorkel- en duiklocaties van de Grenadines, zelfs van de hele Windward keten, het is dan ook niet vreemd dat Tobago Cays cruising een hoogtepunt is tijdens uw verkenning van dit gebied.

Dag 5

| Petit Martinique

Stop weer bij Union Island voor de douane en de immigratie klaring van Clifton Harbour. Vaar naar Petit Martinique, het meest noordelijke eiland van Grenada. Het is een geweldige plek om aan land te komen voor het aanvullen van water, alcohol, ijs en nog veel meer. Veel van de bewoners hier leven van de botenbouw, en Petit Martinique is beroemd om zijn multiplex speedboten. Voor geweldig snorkelen en verkennen, hebben Fota en Petite Dominique een zeewaardige rubberboot ter beschikking. Stop bij Mopion voor een lunch op uw manier! Mopion wordt omringd door geweldige riffen waar men kan duiken en staat bekend als 's werelds kleinste eiland met structuur.

 
Dag 6

| Prickly Bay

Petit Martinique - Prickly Bay, 50 nm. Geniet tijdens uw vroege start van de lange route richting Grenada met wind mee. Eindig uw dag in Prickly Bay, bekend als één van de beste ankerplaatsen onder zeilers: Douane en immigratie is mogelijk bij de jachthaven in de ankerplaats. Geniet van een live steel drumband wat in de bar van de jachtclub wordt gespeeld. Overweeg om het regenwoud te bekijken en af te koelen in één van de vele watervallen van Grenada.

Dag 7
Sky view of town in St. George

| St. George's Bay

Zeil de haven in van St. George´s om uw zeilvakantie te beëindigen bij Port Louis Marina, de thuisbasis van de basis van The Moorings. Nadat u de check-uit procedure heeft voldaan kunt u St. George´s verkennen. Dit is de hoofdstad van Grenada en is een jueweeltje van de 18e eeuw met koloniale gebouwen bekroond door oranje vis - schaaltegels die terug komen bij de verschillende gekleurde huizen met een smaragd groene achtergrond. Wandel langs de smalle straatjes van St. George´s, bezoek de winkeltjes en ruik de geuren die vanuit de restaurants en bars in de omgeving komen. Maak een stop bij Bay Gardens en bewonder meer dan 3000 soorten planten. Als u een mooie wandeling wilt maken aan de waterkant kunt u dit bij de Carenage bij de binnenhaven goed doen en op een zaterdag is St. George´s Market Square (Marktplein) de plek waar u moet zijn. Fort George kijkt over de haven aan de Westelijke kant en is een monument gebouwd in 1705 en biedt een spectaculair uitzicht op de heuveltop en is geopend voor bezoekers. Het is nu tijd om uw volgende Moorings zeilvakantie te plannen!

Dag 1

| Soufriere

 

Na de charterbriefing en een kleine oriëntatieronde vaart u vanaf de douana in Saint Lucia een prachtig lange passage langs de kust naar Soufriere. Soufriere is een betoverend stadje dat dezelfde naam draagt als de slapende vulkaan in de buurt (de enige trouwens waar men met een auto naar binnen kan rijden). Creoolse gebouwen met peperkoekstructuur en balkon verlegen de steegjes een straten een onmiskenbaar authentieke ambiance. Wandel langs de etalages en schuif aan tafel in een van de heerlijke restaurants. De wateren rondom de Pitons zijn onderdeel van het Soufriére Marine Management Area en een absoluut hoogtepunt. De twee pieken Petit Piton (750 meter) en Gros Piton (ruim 800 meter) begroeten schippers met bestemming zuid, als markante toegangspoort tot de charme van de oostelijke Cariben.

Dag 2

| St. Vincent

 

Ga vroeg uit de veren en vaar naar Petit Bayhaut, in St. Vincent, voor een heerlijke lunch en perfect snorkelen. Leg aan bij een van de boeien bij Young Island Cut en geniet van een goede nachtrust. Young Island Cut is het meest zuidelijke punt van St. Vincent, met vele mooie havens. Met een gemakkelijke doorgang vanuit het westen heeft u een prachtig uitzicht op Young Island in het zuiden. Bovendien moet u hier zeker van boord om plaats te nemen in een van de wonderlijke restaurants langs de kust van St. Vincent. Na een heerlijk diner bent u nog wel even zoet met de gezellige bars. De haven van Blue Lagoon bevindt zich op loopafstand.

Dag 3

| Bequia

Na een kort stukje varen, gaat u voor anker in Admiralty Bay. Deze baai is de belangrijkste haven van Bequia en herbergt de enige nederzetting van het eiland: Port Elizabeth. Op het kopseind van de haven vindt u een paar kleine hotels, enkele leuke winkeltjes, boetieks, een markt met verse producten, een boekwinkel en een handjevol bars en restaurants, vele daarvan in nautisch thema, als ode aan de vis- en scheepsbouwtraditie die op het altijd nog altijd bijzonder levendig is. Ambachtslieden bouwen op traditionele wijze kleine en grote schepen van hout. Op de zuidelijk deel van Bequia vindt u het beeldschone Friendship Bay met een prachtig wit zandstrand en een ankerplaats die goed beschut is tegen golven en deining.

Dag 4

| Mustique

Zeil naar het piepkleine eilandje Petit Nevis voor een lunch en nog meer tijd op het strand. Op naar Mustique, het eiland van vorsten, rijken en beroemdheden. U kunt daar in Britannia Bay overnachten. Er loopt een rij heuvels van 120 tot 180 meter hoogte door het midden van Mustique die een prachtig weids uitzicht op de zee bieden en een ideaal decor vormen voor de koninklijke landgoederen, ongeveer 90 in totaal, die verspreid liggen over de weelderige, groene hellingen tot aan de randen van ongerepte witte zandstranden. Het eiland is een geliefd toevluchtsoord voor beroemdheden, zakenmagnaten en koninklijke gasten. Een zeilvakantie bij Mustique neemt u mee naar deze exclusieve wereld.

Dag 5

| Tobago Cays

Union Island - Tobago Cays, 7 nm. Een korte zeiltocht vanaf Mayreau neemt je mee naar de Tobago Cay National Park, een van de belangrijkste snorkel- en duiklocaties van de Grenadines en de hele Windward keten. Veranker hier of neem een ligplaats binnen het hoefijzer rif. Horseshoe Reef omcirkelt bijna de vier belangrijkste baaien, en achter deze beschermende omarming ligt Petit Tabac. Tobago Cays is één van de beste snorkel- en duiklocaties van de Grenadines, zelfs van de hele Windward keten, het is dan ook niet vreemd dat Tobago Cays cruising een hoogtepunt is tijdens uw verkenning van dit gebied.

Dag 6

| Chatham Bay

In Chatham Bay, dat bijna ingesloten in het eiland achter een opvallende landtong ligt, kunt u na een fijne overtocht vanaf de Tobago Cays de middag en avond doorbrengen. Deze ankerplaats ligt bij een ongerepte vallei tussen heuvels zonder enige bebouwing. Verspreid langs het strand vindt u een paar strandtenten, waaronder Sekki's Sunset Beach Bar, de bar die Anthony Bourdain bezocht voor zijn programma 'No Reservations' op het Travel Channel. Het grootste deel van de kust wordt in beslag genomen door een strand, dat ideaal is voor ontspannen, zwemmen of snorkelen tussen de riffen die zich aan beide kanten van de baai bevinden.

Dag 7

| Petit Martinique

Stop weer bij Union Island voor de douane en de immigratie klaring van Clifton Harbour. Vaar naar Petit Martinique, het meest noordelijke eiland van Grenada. Het is een geweldige plek om aan land te komen voor het aanvullen van water, alcohol, ijs en nog veel meer. Veel van de bewoners hier leven van de botenbouw, en Petit Martinique is beroemd om zijn multiplex speedboten. Voor geweldig snorkelen en verkennen, hebben Fota en Petite Dominique een zeewaardige rubberboot ter beschikking. Stop bij Mopion voor een lunch op uw manier! Mopion wordt omringd door geweldige riffen waar men kan duiken en staat bekend als 's werelds kleinste eiland met structuur.

 
Dag 8

| Union eiland

Carriacou - Union Island, 8 nm. Wanneer u langs de douane en de immigratie klaring van Grenada bent kunt u genieten van de mooie zeiltocht naar Union Island, welke deel is van St. Vincent en de Grenadines. Arriveer in Clifton haven, Union Island om St. Vincent te verkennen. Clifton is de belangrijkste stad en een kleine, kleurrijke, bruisende haven waar u verwelkomd door warme, vriendelijke eilandbewoners van het eiland. De wegen en paden bieden een aantal van de beste wandelpaden en fietspaden in de Grenadines. Neem een drankje bij Happy Island, een eiland geheel gemaakt van schelpen.

Dag 9

| Carriacou

Na een vroege start vanaf Dragon Bay, komt u vroeg in de middag aan bij Sandy Island, dat ligt voor de kust van Carriacou. Veranker hier, en geniet van het prachtige strand en het fantastische snorkelen van dit verlaten eiland. Hillsborough is ook een uitstekende plek om te verkennen. De stad biedt charmant dineren aan zee en op slechts een korte loopafstand van de haven beschikt het museum over een eclectische verzameling van kunstwerken en historische stukken. Als u op zoek bent naar een voorproefje van de lokale cultuur, zorg ervoor dat u een van de vele rum winkels bezoekt of kijk naar hoe de lokale bevolking traditioneel boten bouwt op het strand. Overnacht om de hoek bij Tyrell Bay, en geniet van een diner in het Tipsy Turtle in Tyrell Bay. 

Dag 10

| Grenada

Zet koers naar het zuiden, richting Grenada. U passeert de onderwatervulkaan Kick-Em Jenny, en geniet van een mooie tocht langs de kustlijn van Grenada, inclusief Dragon's Bay, de oude stad St. George en het wereldberoemde strand Grand Anse. Ontspan 's avonds in Prickly Bay, dat onder kenners bekend staat als een van beste ankerplaatsen van het district. Laat u meevoeren door de unieke klanken van de steel drum. En mocht u nog wat energie overhebben, dan is een jungletocht naar een van verkoelende watervallen van Grenada zeker aan te raden.

Dag 1

| Soufriere

 

Na de charterbriefing en een kleine oriëntatieronde vaart u vanaf de douana in Saint Lucia een prachtig lange passage langs de kust naar Soufriere. Soufriere is een betoverend stadje dat dezelfde naam draagt als de slapende vulkaan in de buurt (de enige trouwens waar men met een auto naar binnen kan rijden). Creoolse gebouwen met peperkoekstructuur en balkon verlegen de steegjes een straten een onmiskenbaar authentieke ambiance. Wandel langs de etalages en schuif aan tafel in een van de heerlijke restaurants. De wateren rondom de Pitons zijn onderdeel van het Soufriére Marine Management Area en een absoluut hoogtepunt. De twee pieken Petit Piton (750 meter) en Gros Piton (ruim 800 meter) begroeten schippers met bestemming zuid, als markante toegangspoort tot de charme van de oostelijke Cariben.

Dag 2

| St. Vincent

 

Ga vroeg uit de veren en vaar naar Petit Bayhaut, in St. Vincent, voor een heerlijke lunch en perfect snorkelen. Leg aan bij een van de boeien bij Young Island Cut en geniet van een goede nachtrust. Young Island Cut is het meest zuidelijke punt van St. Vincent, met vele mooie havens. Met een gemakkelijke doorgang vanuit het westen heeft u een prachtig uitzicht op Young Island in het zuiden. Bovendien moet u hier zeker van boord om plaats te nemen in een van de wonderlijke restaurants langs de kust van St. Vincent. Na een heerlijk diner bent u nog wel even zoet met de gezellige bars. De haven van Blue Lagoon bevindt zich op loopafstand.

Dag 3

| Bequia

Na een kort stukje varen, gaat u voor anker in Admiralty Bay. Deze baai is de belangrijkste haven van Bequia en herbergt de enige nederzetting van het eiland: Port Elizabeth. Op het kopseind van de haven vindt u een paar kleine hotels, enkele leuke winkeltjes, boetieks, een markt met verse producten, een boekwinkel en een handjevol bars en restaurants, vele daarvan in nautisch thema, als ode aan de vis- en scheepsbouwtraditie die op het altijd nog altijd bijzonder levendig is. Ambachtslieden bouwen op traditionele wijze kleine en grote schepen van hout. Op de zuidelijk deel van Bequia vindt u het beeldschone Friendship Bay met een prachtig wit zandstrand en een ankerplaats die goed beschut is tegen golven en deining.

Dag 4

| Mustique

Zeil naar het piepkleine eilandje Petit Nevis voor een lunch en nog meer tijd op het strand. Op naar Mustique, het eiland van vorsten, rijken en beroemdheden. U kunt daar in Britannia Bay overnachten. Er loopt een rij heuvels van 120 tot 180 meter hoogte door het midden van Mustique die een prachtig weids uitzicht op de zee bieden en een ideaal decor vormen voor de koninklijke landgoederen, ongeveer 90 in totaal, die verspreid liggen over de weelderige, groene hellingen tot aan de randen van ongerepte witte zandstranden. Het eiland is een geliefd toevluchtsoord voor beroemdheden, zakenmagnaten en koninklijke gasten. Een zeilvakantie bij Mustique neemt u mee naar deze exclusieve wereld.

Dag 5

| Mayreau

Het is drie uur varen naar onze sub-basis op Canouan eiland, waar u uw water en ijs kunt bijvullen, en u uw beddengoed kunt verschonen. Zet vanaf Canouan koers naar Salt Whistle Bay, met een prachtig uitzicht op de Tobago Cays. Gelegen binnen de grenzen van het reservaat Tobago Cays is de Salt Whistle Bay in Mayreau een zeer aangename ankerplaats, die bovendien helemaal gratis is. Het witte halvemaanstrand leent zich perfect voor een frisse duik, terwijl de strelende passaatwind door de palmbladeren ruist. Ook snorkelen is zeker de moeite waard. Plan Salt Whistle Bay zeker in als overnachtingsplek.

Dag 6

| Tobago Cays

Union Island - Tobago Cays, 7 nm. Een korte zeiltocht vanaf Mayreau neemt je mee naar de Tobago Cay National Park, een van de belangrijkste snorkel- en duiklocaties van de Grenadines en de hele Windward keten. Veranker hier of neem een ligplaats binnen het hoefijzer rif. Horseshoe Reef omcirkelt bijna de vier belangrijkste baaien, en achter deze beschermende omarming ligt Petit Tabac. Tobago Cays is één van de beste snorkel- en duiklocaties van de Grenadines, zelfs van de hele Windward keten, het is dan ook niet vreemd dat Tobago Cays cruising een hoogtepunt is tijdens uw verkenning van dit gebied.

Dag 7

| Chatham Bay

In Chatham Bay, dat bijna ingesloten in het eiland achter een opvallende landtong ligt, kunt u na een fijne overtocht vanaf de Tobago Cays de middag en avond doorbrengen. Deze ankerplaats ligt bij een ongerepte vallei tussen heuvels zonder enige bebouwing. Verspreid langs het strand vindt u een paar strandtenten, waaronder Sekki's Sunset Beach Bar, de bar die Anthony Bourdain bezocht voor zijn programma 'No Reservations' op het Travel Channel. Het grootste deel van de kust wordt in beslag genomen door een strand, dat ideaal is voor ontspannen, zwemmen of snorkelen tussen de riffen die zich aan beide kanten van de baai bevinden.

Dag 8

| Petit Martinique

Stop weer bij Union Island voor de douane en de immigratie klaring van Clifton Harbour. Vaar naar Petit Martinique, het meest noordelijke eiland van Grenada. Het is een geweldige plek om aan land te komen voor het aanvullen van water, alcohol, ijs en nog veel meer. Veel van de bewoners hier leven van de botenbouw, en Petit Martinique is beroemd om zijn multiplex speedboten. Voor geweldig snorkelen en verkennen, hebben Fota en Petite Dominique een zeewaardige rubberboot ter beschikking. Stop bij Mopion voor een lunch op uw manier! Mopion wordt omringd door geweldige riffen waar men kan duiken en staat bekend als 's werelds kleinste eiland met structuur.

 
Dag 9

| Carriacou

Na een vroege start vanaf Dragon Bay, komt u vroeg in de middag aan bij Sandy Island, dat ligt voor de kust van Carriacou. Veranker hier, en geniet van het prachtige strand en het fantastische snorkelen van dit verlaten eiland. Hillsborough is ook een uitstekende plek om te verkennen. De stad biedt charmant dineren aan zee en op slechts een korte loopafstand van de haven beschikt het museum over een eclectische verzameling van kunstwerken en historische stukken. Als u op zoek bent naar een voorproefje van de lokale cultuur, zorg ervoor dat u een van de vele rum winkels bezoekt of kijk naar hoe de lokale bevolking traditioneel boten bouwt op het strand. Overnacht om de hoek bij Tyrell Bay, en geniet van een diner in het Tipsy Turtle in Tyrell Bay. 

Dag 10

| Dragon Bay

Na het afronden van alle check-inprocedures en het klaarmaken van het jacht, zeilt u 4 mijl vanaf de kust naar Grenada naar Dragon Bay. Neemt u een ligplaats in Dragon Bay. Geniet van fantastisch snorkelen bij Moliniere Point en als u van duiken houdt, moet u zeker een duik regelen in de onderwater beeldentuin, waarover wordt beweerd dat er een familie van zwarte en rode zeepaardjes woont.

Dag 11

| Prickly Bay

Petit Martinique - Prickly Bay, 50 nm. Geniet tijdens uw vroege start van de lange route richting Grenada met wind mee. Eindig uw dag in Prickly Bay, bekend als één van de beste ankerplaatsen onder zeilers: Douane en immigratie is mogelijk bij de jachthaven in de ankerplaats. Geniet van een live steel drumband wat in de bar van de jachtclub wordt gespeeld. Overweeg om het regenwoud te bekijken en af te koelen in één van de vele watervallen van Grenada.

Dag 12

| Hog Island

Hog Island is een van de meest populaire stopplaatsen voor vaarvakanties. Het is een vredige ankerplaats waar u volop kunt snorkelen en er heerst een gezellige en uitbundige sfeer. Vergeet niet om in Roger's krakkemikkige Barefoot Beach Bar een koel eilanddrankje te drinken.

Dag 13

| Grand Mal

In Grand Mal vindt u bij uiteenlopende weersomstandigheden een goed beschutte ankerplaats. De plek is goed beschermd tegen deining vanuit het noorden. Ga lekker uitwaaien bij The Sunset View, een restaurant aan het strand met schitterend uitzicht over de zee en de ankerplaats. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt hier live entertainment aangeboden.

Vanaf

Klein moment...